منطقه جنگلی واز با مساحت بیش از 9 هزار هکتار از مناطق دیدنی آمل در جنوب چمستان است. این محدوده در سال 1380 منطقهای حفاظت شده اعلام شد. منطقه کوهستانی دارای اقلیم مرطوب و سرد با رودهای فراوان که از جنگلهای هیرکایی و مراتع ییلاقی پوشیده شده است. گونههای اصلی جانوری منطقه، پلنگ، مرال، شوکا، خرسقهوهای، سیاهگوش، کبک، شغال، گراز است.
چشمه آب گرم بلیران در روستای بلیران در بخش سردشت آمل قرار دارد. این روستا علاوه بر جنگل بلیران، رودخانه زیبای گرمارود یا گرمرو و چشمههای آب معدنی نظیر «گرو» و «لالهزار» را در خود جای داده است. این دو چشمه به خاطر داشتن املاح معدنی گوناگون دارای خواص درمانی برای امراض پوستی و دردهای مفصلی هستند. آب گرم لالهزار رنگی فیروزهای دارد و از سمت چپ به رودخانه سرازیر میشود.
آبشار برجی کلا در دره چلاو و در روستای برجی کلا واقع شده است. در این منطقه چهار آبشار وجود دارد که آبشارهای اول تا سوم به صورت پلهای و عریض و با ارتفاعی در حدود 7 متر و آبشار چهارم و در واقع آخرین آبشار حدود 23 متر ارتفاع با حوضچهای نسبتاً بزرگ است.
دشت لار یکی از زیباترین و قشنگترین دشتهای ایران است که در مرز دو استان تهران و مازندران جای گرفته است. این دشت در طول تاریخ به دلیل داشتن آبوهوای خنک و دلپذیر، مناظر تماشایی با گلهای زرد و شقایقهای قرمز و وجود چشمهسارهای فراوان همیشه مورد توجه قرار گرفته است و از تفرجگاههای ییلاقی شاهان و حاکمان بود. دشت لار 73 هکتار و 500 مترمربع مساحت دارد. این دشت رویایی و دلنواز در سال 1354 به نام پارک ملی ثبت شد. دشت لار از تنوع گیاهی خوبی برخوردار است. گون، خرگوشک، آویشن یا اوشم، شنگ، لواش، سیرک یا تلم، پیازک، قارچ وحشی، کاسنی، گلپر یا الرگ، شیرین بیان، باریجه، چای کوهی، بارهنگ و والک از جمله گیاهان این دشت و ارتفاعات آن هستند.
الیمستان یکی از زیباترین مناظر را در فصول بهار و تابستان به گردشگران و دوستداران طبیعت نوید میدهد. این منطقه را مه غلیظ و جنگلهای سرسبز و انبوه در برگرفته است و به طلای سبز ایران شهرت دارد. جنگلهای الیمستان، محل رویش گیاه «الیما» است که در اردیبهشت ماه رشد میکند و آنطور که به نظر میآید، نام جنگل الیمستان نیز از آن گرفته شده است.
دریاچه ساهون در دامنههای جنوبغربی قله دماوند و در نزدیکی روستای نوا قرار گرفته است و از جمله جاذبههای گردشگری آمل به شمار میرود. با ارتفاعی بیش از سه هزار متر از سطح دریا، این دریاچه در گذشته بیش از 1000 هکتار وسعت داشت و تا نیمقرن پیش پر از آب بود. به مرور زمان و بر اثر دخالتهای انسان از حجم آب و وسعت این دریاچه کاسته شد. امروزه دریاچه ساهون به صورت مردابی درآمده است که مرغزارهای بزرگ پیرامون آن را دربرگرفتهاند. مراتع وسیع، چشماندازهای زیبای کوهها و قله دماوند همراه با جریان چشمهسارهای کوچک و بزرگ، از جذابیتهای قابل توجه این منطقه هستند.
غار گل زرد غاری است رودخانهای در در دامنه جنوب شرقی قله 3706 متری گل زرد که از مجموعه قلههای ناظر بر کوه دماوند است. این غار که در استان مازندران، در منطقه پلور و در مراتع شمالی روستای منظریه قرار دارد. سطح درون غار از کربنات کلسیم پوشیده شده و درون آن چندین حوضچه آب سرد وجود دارد. زمان مناسب برای بازدید غار گل زرد خرداد تا شهریور ماه هر سال است و پیش و پس از این زمان دهانه غار معمولاً به دلیل آب گرفتگی بسته است. دهانه غار بسیار تنگ است که ابتدای آن را باید 10 متر با حالت سینه طی کرد.
پارک جنگلی هلومسر در ابتدای ورودی جاده آمل قرار دارد. این پارک جنگلی با 67 هکتار وسعت، یکی از بزرگترین پارکهای تفریحی و گردشگری مازندران بهشمار میرود. ایجاد امکانات تفریحی و رفاهی در این پارک در قالب چند مرحله در حال اجرا است. مرحله نخست در قالب 27 هکتار با ایجاد سرویسهای بهداشتی، نصب آلاچیق، سطلهای جمعآوری زباله، کافیشاپ، نمازخانه و وسایل بازی کودکان صورت گرفته است. پارک جنگلی هلومسر به عنوان منطقه نمونه گردشگری انتخاب شده است.
دره زمان از جاذبههای دیدنی آمل در روستای پلور به شمار میآید. دره زمان درهای با صخرههای بلند و پرشیب است که رودخانهای خروشان از میان آن عبور میکند؛ بنابراین، در زمان بازدید از آن باید به دل رودخانه بزنید و پیادهروی کنید. دره زمان در منطقه کوهستانی قرار دارد و فصل بهار زمان مناسبی برای سفر به آن نیست؛ زیرا هوا در این زمان از سال هنوز سرد و رودخانه پر آب است؛ به همین دلیل نمیتوان در شرایط امن به گردش در این دره پرداخت. در پاییز و زمستان نیز با وجود هوای سرد، بارندگی و یخبندان مسیر دسترسی به دره به طور کامل بسته میشود و امکان درهنوردی، فرو رفتن در آب رودخانه و سفر به این منطقه تقریباً غیرممکن است. بهترین زمان سفر به دره زمان از اواخر بهار تا اواخر تابستان است.
دریاچه دوخواهران از جاذبههای گردشگری آمل در بخش لاریجان است و در دامنههای غربی قله دماوند، نزدیک مجموعه قلل دوخواهران قرار دارد. با قرارگیری در ارتفاع 3880 متری از سطح دریا، آب این دریاچه از ذوب برفهای اطراف و بهمنها تأمین میشود و دمایی بسیار پایین دارد. به خاطر عمق کم دریاچه، شنا در آن توصیه نمیشود. هرچند مسیر دسترسی به دوخواهران آسان نیست؛ هر ساله از اواسط اردیبهشت ماه تا اواخر خرداد، این منطقه میزبان گردشگران زیادی است. برای رسیدن به دوخواهران باید در مسیر هراز برانید و پس از طی نیمی از آن، در دو راهی پنجاب، به مسیر خاکی وارد شوید. در این مسیر روستاهای پنجاب، سوا، کلری و دیوران را پشت سر بگذارید تا به روستای نمارستاق برسید. با عبور از روی پل و رسیدن به دشت دریوک، به سمت جنوب حرکت کنید. با صعود از قله لهرا، دریاچه دوخواهران را خواهید دید.
آبشار لاکوه که با نامهای آبشار لاکو و آبشار نقره سر نیز شناخته میشود. مسیر دسترسی به این آبشار، با گونههای متنوع گیاهی و رنگهای زیبا آراسته شده است. پوشش گیاهی این منطقه شامل گونههای سیزاب، ممرز، آلویجنگلی ، ازگیل و ولیک، گلهای شقایق، گلگاوزبان و زلف پیر است. برای دسترسی به آبشار لاکوه، باید وارد مسیر پاکوب نقره سر، در جاده هراز شوید.
آبگرم استراباکو در جاده هراز، 110 کیلومتری تهران، 55 کیلومتری آمل، منطقه لاریجان و در محلی به نام قلابن قرار دارد. آبگرم معدنی استراباکو با چهار چشمه با فواصل کم است که از دل کوه میجوشد و پس از چند متر به رودخانه هراز میریزد. آبگرم معدنی استراباکو با حرارت 34 درجه سانتیگراد، از پای کوه جوشیده و پس از جمع شدن در دو استخر تقریباً بزرگ، از آن سرریز کرده و به داخل رودخانه میریزد.