ساعدنیوز
ساعدنیوز

آشنایی با معبد ارکتیون و جاذبه های آن!

  سه شنبه، 26 اردیبهشت 1402   زمان مطالعه 4 دقیقه
آشنایی با معبد ارکتیون و جاذبه های آن!
معبد ارکتیون، در منطقه‌ی آکروپولیس شهر آتن قرار دارد و آن را بیشتر با ستون‌های کاریاتید معروفش می‎شناسند. برای آشنایی بیشتر با ویژگی‌های این بنای باستانی با ساعد نیوز همراه باشید.
فهرست []

ارختیون (یونانی باستان: Ἐρέχθειον) معبدی متعلق به یونان باستان واقع در ضلع شمالی آکروپولیس آتن در یونان است که هم به آتنا و هم به پوزئیدون اختصاص داشت.این معبد همانطور که امروز دیده می شود بین سالهای 421 تا406 قبل از میلاد ساخته شده است.مجسمه ساز و سنگ تراش این سازه فیدیاس بود که توسط پریکلس برای ساختن پارتنون استخدام شده بود. برخی اظهار داشتند که احتمالاً این بنا به افتخار پادشاه افسانه ای ارختوس ساخته شده است که گفته می شود در همان حوالی دفن شده است. از ارختئوس در ایلیاد هومر به عنوان یک پادشاه بزرگ و حاکم آتن در دوران باستان یاد شده است کل معبد در یک دامنه قرار دارد ، بنابراین ضلع های غربی و شمالی حدود 3 متر (9 فوت) کمتر از ضلع های جنوبی و شرقی هستند. این بنا به طور کامل از سنگ مرمر ساخته شده است ،درها و پنجره ها را به طرز مفصلی تراشیده بود و ستونهای آن به زیبایی تزئین شده بودند (بسیار بیشتر از آنچه امروز قابل مشاهده است). آنها با مهره های شیشه ای برنز طلاکاری شده بود.

این معبد نام خود را از پادشاه افسانه ای آتن، یعنی ارکتیوس (Erechtheus) می گیرد و بعد از خرابی های به وجود آمده ناشی از حملات دشمن، به همراه دیگر ساختمان های آکروپولیس از جمله معبد پارتنون در سال 421 قبل از مسیح بازسازی شده است.

معبد ارکتیون

کاریاتیدهای این مکان ابتدا 6 مورد بودند که لرد الگین، یکی از آن ها را به همراه تعدادی مجسمه از معبد پارتنون به انگلیس فروخت و امروزه در موزه بریتانیا به نمایش گذاشته می شود. نحوه ایستادن و طرز قرارگیری پای این ستون های زن پیکر، این پیام را به مخاطب می رساند که نگه داشتن سقف برای آن ها کار چندان دشواری نیست و همچنان پر قدرت سر جایشان ایستاده اند.

ظاهراً مار مقدس نیز در یکی از اتاق های غربی زندگی می کرده که مردم آتن، آن را مظهری از ارکتیوس به شمار می آوردند. این مار، حکم محافظ شهر را برایشان داشت و به خوبی از آن نگهداری می شد و به طور مرتب برای تغذیه به او کیک عسلی می دادند. سایر اتاق ها هم وسایل گوناگونی از جمله مجسمه هِرمِس، آثار باقی مانده از جنگ ایرانیان و یک صندلی را شامل می شوند که معتقدند ساخت آن را دایدالوس (Daedalus)، صنعت گر افسانه ای یونان برعهده داشته است.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این معبد، «ستون‌های زن‌پیکر» یا همان «کاریاتید» (Caryatid) است که در بخش جنوبی آن قرار دارد. در واقع ستون‌هایی که امروزه وزن سقف ایوان را تحمل می‌کنند، نسخه‌ی کپی هستند. از ستون‌های اصلی این معبد در موزه آکروپولیس نگهداری می‌شود که یکی از بهترین موزه های یونان به حساب می‌آید و می‌توانید در این موزه از آن‌ها دیدن کنید. کاریاتیدهای این مکان ابتدا 6 مورد بودند که «لرد الگین»، یکی از آن‌ها را به همراه تعدادی مجسمه از معبد پارتنون به انگلیس فروخت و امروزه در موزه‌ بریتانیا به نمایش گذاشته می‌شود. نحوه‌ی ایستادن و طرز قرارگیری پای این ستون‌های زن‌پیکر، این پیام را به مخاطب می‌رساند که نگه داشتن سقف برای آن‌ها کار چندان دشواری نیست و همچنان پر قدرت سر جایشان ایستاده‌اند. البته این ستون‌ها فقط به این معبد اختصاص ندارند و از قبل هم در معماری یونانی وجود داشته و در دلفی و المپیا نیز از آن‌ها استفاده شده است. همچنین ظاهراً محراب واقع در ایوان شمالی معبد ارکتیون، همان جایی می‌باشد که زئوس برای گرفتن انتقام از ارکتیوس (که پسر پوسایدون را کشته بود) به او صاعقه زد و حفره‌ی سقف آن نیز از همین موضوع نشأت می‌گیرد.

معبد ارکتیون

معبد ارکتیون، تنها 10 سال بعد از اتمام ساختش دچار آتش‌سوزی شد که البته آن را تعمیر کردند. کاربری این بنا در طول تاریخ متغیر بوده و زمانی به یک کلیسای مسیحی، کاخی کوچک و حتی حرمسرا تبدیل شده است. لرد ارگین در سال 1801 میلادی و زمانی که ترک‌ها از این مکان به عنوان حرمسرا استفاده می‌کردند، اجازه گرفت تا هر چیزی که با تجملات این ساختمان در تضاد است را از آن خارج کند که یکی از کاریاتیدها نیز در شمار این آثار قرار داشت. بازسازی معبد ارکتیون به نوبه‌ی خودش مأموریت آسانی نبود. زیرا شیب زمینی که بر روی آن قرار گرفته و ساختار نامتقارن آن در مقایسه با معماری متوازن معبد پارتنون، کار را سخت‌تر می‌کرد. این معبد اتاق‌های مختلفی را دربرمی‌گرفت ؛ برای مثال در یکی از آن‌ها از مجسمه‌ی چوب زیتون «آتنا پولیاس» نگهداری می‎شد و فانوسی طلایی روبرویش قرار داشت که فتیله‌ی آن مدام در حال سوختن بود. ظاهراً مار مقدس نیز در یکی از اتاق‌های غربی زندگی می‌کرده که مردم آتن، آن را مظهری از ارکتیوس به شمار می‌آوردند. این مار، حکم محافظ شهر را برایشان داشت و به خوبی از آن نگهداری می‎شد و به طور مرتب برای تغذیه به او کیک عسلی می‌دادند. سایر اتاق‌ها هم وسایل گوناگونی از جمله مجسمه‌ی «هِرمِس»، آثار باقی‌مانده از جنگ ایرانیان و یک صندلی را شامل می‌شوند که معتقدند ساخت آن را «دایدالوس» (Daedalus)، صنعت‌گر افسانه‌ای یونان برعهده داشته است.

خلاصه

معبد ارکتیون یک معبد باستانی در شمال آکروپولیس آتن است که مربوط به سال‌های 406 تا 421 قبل از میلاد مسیح است. نام این معبد را از قهرمان افسانه‌ای یونان Erichthonius گرفته‌اند. این معبد از 4 قسمت مختلف تشکیل شده است. که در قسمتی از آن از مجسمه‌های سنگی تزئین شده استفاده شده است.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (126 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (118 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (116 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (82 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (80 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (72 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (70 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (70 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (61 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (40 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (40 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (39 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (37 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (34 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال انبیاء روزانه پنج شنبه 8 آذر 1403
رونمایی مهدی قایدی، ستاره بوشهری تیم ملی از بنز G-Class آخرین مدل و هوش پرانش در خیابان های دبی+عکس
فال حافظ با تفسیر امروز پنج شنبه 8 آذر 1403 + فیلم
آمریکا همدست جنایات نتانیاهو باقی می ماند: ترامپ قضات دادگاه کیفری لاهه را تحریم می کند!
13 آذر، روز بزرگترین معجزه فوتبال آسیا!/ببرید و ببازند تا صعود کنیم
لاوروف: اوضاع خاورمیانه به دلیل سیاست‌های اسرائیل وخیم شده است
حکایت های خواندنی/ حکایت زاهد خیالباف و کوزه روغن ( از داستان‌ های کلیله و دمنه)
عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد
مهدی طارمی، ستاره بوشهری تیم ملی زیر تیغ انتقاد رسانه ایتالیایی؛ ضعیف تر از او نداریم!
ایلان ماسک را باید یک ماجراجوی تکنولوژیک دانست
با این 5 تا اپلیکیشن عکساتو با هوش مصنوعی کارتونی کن + لینک دانلود اندروید و ios
عربستان با کریستیانو رونالدو، یا ما با مهدی طارمی/کدام‌یک از این دو قدرت در شرایط بهتری قرار دارند؟
عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها
چرا سردار سلیمانی رفتن شهید فخری‌زاده به کربلا را ممنوع کرد؟
15 ایده پینترستی دکوراسیون پذیرایی شیک و مدرن با تم سفید و کرم که همیشه پرطرفداره + عکس
منتخب روز   
عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها پرونده دالان زنگزور با رزمایش مشترک ایران و آذربایجان بسته شد؟ زیباترین امکان تهران در پاییز/ جون میده واسه گرفتن عکس‌های هنری👌 مفاخر ورزشی ایران/ احمدرضا عابدزاده، عقاب آسیا، از تولد تا بیماری تا رستوران داری و مدرسه فوتبال در آمریکا (ویدئو) تعطیلات فوق لاکچری و رمانتیک بهنوش بختیاری، بازیگر جوکر بانوان در کلبه جنگلی لوکسِ جکوزی دار/ این امکانات واسه خود خارجیام قفله! لحظه قاپیدن گوشی آیفون 13 زن جوان در محله نازی آباد چرا قانون حجاب و عفاف تعلیق شد؟ رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد نبرد سخت بازیگران زن و مرد ایرانی در لبنان/ الناز حبیبی، علیرام نورایی، لیندا کیانی، لادن مستوفی: سختی های زیادی رو تحمل می کنیم!+فیلم کلیپ سخنان پر مهر و محبت مقام معظم رهبری در مورد بانوان بد حجاب تصاویر دیده نشده عروسی دختر ناصرالدین شاه تا چایی‌خوری در کاخ گلستان + عکس