نوشتن اخبار هدیه ای نیست که به تعداد مشخصی از طرف طبیعت به دیگران منتقل شود. این یک هنر علمی است که با تمرین مداوم و کوشا می توان آموخت. مهارت های نویسنده شدن را می توان تنها با نوشتن کسب کرد. نوشتن اخبار روندی مداوم است. این روش از روش های از پیش تعریف شده خاصی پیروی می کند و از ساختار مشخصی برخوردار است ، اما ، یک روزنامه نگار موفق و شایسته ، شیوه نگارش متمایز خود را در اخبار تلقین می کند تا بتواند جای خودش را در دنیای روزنامه نگاری حک کند. اصول راهنمایی خاصی در نوشتن خبر خوب وجود دارد.
این اصول توسط خبرنگاران خبری در سراسر جهان به منظور حفظ یکنواخت ساختاری با استانداردهای جهانی نوشتن اخبار دنبال می شوند .نوشتن اخبار مؤثر مستلزم تلاش سخت جسمی، روحی و روانی است. این مهارتی نیست که بتواند یک شبه توسعه یابد. این روند بسیار کند، زمان بر و خسته کننده است. یک خبرنگار خوب نباید در باتلاق روند خبرنویسی گرفتار شود بلکه باید سعی کند مهارت نوشتن خوب را بیاموزد. . مهارت نوشتن خبر نتیجه ای از تلاش های خستگی ناپذیر، استرس آور گزارشگر است که مایل به کار در ساعات اضافی است. چند اصل اساسی نوشتن اخبار در زیر شرح داده شده است، اما باید در نظر داشت كه اینها فقط طبیعتاً راهنما هستند و نمی توانند به عنوان حقیقت نهایی در نظر گرفته شوند.
از کلمات ساده و جملات ساده استفاده کنید
اصول سادگی بهترین ابزار برای دستیابی به وضوح است. به طور قطع سادگی سبک باید برای دانشجویان روزنامه نگاری و همچنین مبتدیان حوزه روزنامه نگاری بسیار مفید باشد. این یک تصور غلط کلی در بین بسیاری از افراد است که واژگان خود نما ومتظاهر می توانند نوشته ی خوبی ارائه دهند.چنین سبک نوشتاری پر مدعا و مصنوعی چیزی جز منحرف کردن خوانندگان ندارد. خیلی بهتر است به جای یک جمله پیچیده طولانی ، پنج جمله ساده را با استفاده از کلمات ساده بنویسید.بنابراین ، نوشتن اخبار باید به ساده ترین روش ممکن انجام شود. کلمات و جملات پیچیده خوانندگان را متحیر می کند.
حداقل کلمات باید استفاده شوند
تعداد زیادی از روزنامه نگاران از کلمات زیادی که لزومی به استفاده از ان ها نیست در نوشتن خبر استفاده می کنند. "رام و شیام امروز در یک نبرد سخت قرار گرفتند." این جمله را می توان به سادگی اینگونه نوشت "رام و شیام امروز دعوا داشتند".نوشتن ساده و بدون آراستگی هیچ جایگزینی ندارد. یک نویسنده خبر خوب همیشه باید از استفاده از کلمات زینت ورز به جمله خودداری کند. هنگام نوشتن خبر از غرور و تکبر اجتناب کنید.
استفاده از لهجه خاص،گویش عامیانه و اصطلاحات خاص اجتناب کنید
هر واحد یا گروه در جامعه اصطلاحات خاص خود را دارد که فقط توسط اعضای آن گروه خاص قابل درک است. به عنوان مثال ، فقط یک بازیکن کریکت یا علاقه مندان به کریکت می توانند معنای وسط ویکت یا گوگلی را بفهمند و یک تنیسور نمی تواند. بنابراین ، چنین اصطلاحات فنی، به گروهی که به آن تعلق دارد، محدود است. به طور معمول، یک نویسنده خبر خوب باید از استفاده از آنها خودداری کند زیرا درک آنها محدود است و یک خواننده معمولی آنها را بسیار دقیق و دست و پا گیر می داند. اگر استفاده از آنها کاملاً اجتناب ناپذیر شود ، خبرنگار نیز باید آنها را با کلمات ساده به سود خوانندگان عمومی توضیح دهد. یک نویسنده خبر خوب باید تلاش کند تا پیام خود را در بین گروه های مختلف هدف با روشی بدون مانع منتشر کند. یعنی خبر خوب باید کیفیت درک جهانی داشته باشد. باید از کلمان پیش پا افتاده و مبتذل آگاهانه پرهیز کرد زیرا اخباری که حاوی این موارد می باشند از کیفیت پایین در نظر گرفته می شود.
از صفت ها و قیدها جلوگیری کنید
استفاده از صفت ها و ضرب المثل ها در نوشتن اخبار غیر ضروری است. یک روزنامه نگار شایسته باید سعی کند داستان خود را پیرامون افعال و اسم ها بنویسید. استفاده از صفت ها معمولاً اثر پیام یک خبرنگار را کاهش می دهد. نکته قابل ذکر در اینجا اینست که استفاده از صفت و قیدها روند تفکر ما را محدود می کند در حالی که، استفاده از افعال مترادف روند ما را افزایش می دهد. استفاده از افعال مهارت های نوشتن روزنامه نگارارن را زیاد می کند.
انسجام و استمرار
به بیشترین شکل شناخته شده است که یک نوشتار خوب مانند دوخت خوب است. اگر پارچه ای به درستی دوخته نشود، هنگام پوشیدن احساس ناخوشایندی خواهید داشت. به همین ترتی ، اگر یک فکر خوب به روشی مناسب نوشته نشود، برای خوانندگان جذاب و جالب نخواهد شد. روزنامه نگاران خوب باید با جدیت از نظم و انضباط ذهنی پیروی کنند و نسخه ای از مطالب خود را با دقت مطالعه کنند تا خطاهای ناخواسته را از آن خارج کنند. در غیر این صورت اخبار آنها توسط خوانندگان رد می شود. فقط کیفیت نوشتار یک روزنامه نگار و نه شهرت وی اهمیتی برای خوانندگان دارد.
از تکرار باید اجتناب شود
نه داده ها و نه واقعیت ها نباید در اخبار تکرار شوند زیرا آنها هدف واقعی را تیره وترایک و خواننده را گیج می کنند.
از کلمات اضافی باید اجتناب شود
در نوشته های خبری نباید به کلمات زائد فرصت داده شود. روزنامه نگاران باید در نسخه خبری سعی کنند زبان گفتاری را به جای زبان رسمی بیش از حد جایگزین کنند. این به آنها در برقراری ارتباط مستقیم با مخاطبان خود کمک می کند. کلماتی که در مکالمه روزانه مورد استفاده قرار نمی گیرند، نباید در نوشته های خبری آورده شوند. همچنین باید از استفاده از کلمات و اصطلاحات خارجی خودداری کرد.
عینیت
خبر هایی که عینی نیستند و هدف خاصی دارند را نمی توان اصلا خبر نامید، عینیت روح نوشتن اخبار است.
وضوح
هر چیزی که در اخبار نوشته شده باید واضح باشد. نوشتن اخبار نوشتن ادبی نیست که در آن نویسنده با استفاده از آزادی از کلمات بیشتری برای توسعه طرح استفاده کند. روزنامه نگاران وظیفه دارند پیام های خود را در "حداقل زمان ممکن" (در صورت رسانه های الکترونیکی) و در "حداقل فضای ممکن" (در صورت رسانه های چاپی) به گروههای هدف انتقال دهند. کمبود وضوح در اخبار به معنای کمبود مخاطبان خواهد بود. اگر اصول فوق در زمینه نوشتن اخبار توسط متخصصان روزنامه نگاری به طرز حتمی دنبال شود، شکی نیست که آنها قادر به دستیابی به اهداف خود خواهند بود. اما این نیاز به پشتکار و سخت کوشی بی وقفه دارد. اگر مایل هستید تلاش کنید. موفقیت با شما خواهد بود.