اصرار بر آزادی حمل سلاح در آمریکا ریشه در حس ناامنی شهروندان آمریکایی دارد

  چهارشنبه، 18 خرداد 1401 ID  کد خبر 208536
اصرار بر آزادی حمل سلاح در آمریکا ریشه در حس ناامنی شهروندان آمریکایی دارد
کشتار 21 کودک دبستانی در اووالده تگزاس و حوادث خشن یک هفته گذشته در ویرجینیا بار دیگر ضرورت تجدیدنظر در استفاده از سلاح در آمریکا را برجسته تر ساخت. ساعدنیوز در گفتگوی اختصاصی با امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا به این موضوع پرداخته است.

واقعیت این است که تولید و فروش اسلحه در آمریکا گردش مالی گسترده ای دارد و کسانی که در امر تولید اسلحه و حتی تعمیر و نگهداری از اسلحه فعالیت می کنند، طبیعتاً مدافع قانون آزادی حمل اسلحه هستند.

ساعدنیوز: سخنگوی پلیس پورتسموث در ویرجینیا اعلام کرده است که تیراندازی اخیر در این شهر که منجر به کشته شدن 3 تن شده، دومین تیراندازی در یک روز و دوازدهمین تیراندازی در هفت روز گذشته است. آقای ماتیو مک کاناهی بازیگر سرشناس آمریکایی اهل اووالده تگزاس در سخنرانی احساسی خود خواستار توقف فروش سلاح در آمریکا شده است. چرا با وجود این حوادث تراژیک در ایالات متحده آمریکا و کشتار کودکان بی دفاع دولت آمریکا هیچ اقدام عملی ای در راستای مدیریت فروش سلاح نمی کند؟

امیر علی ابوالفتح: بحث اسلحه یک بحث گسترده است. مدافعان آزادی حمل اسلحه در آمریکا دلایل متعددی را درباره قانون جاری حمل و نگهداری اسلحه در این کشور مطرح می کنند. اول به بخشی از این دلایل می پردازم و در ادامه دلیل اصلی نیازی را که در جامعه آمریکا برای حمل اسلحه احساس می شود از نگاه خودم بیان خواهم کردم. یک دلیل مدافعان آزادی حمل سلاح این است که این یکی از حقوق شهروندی تضمین شده در متمم دوم قانون اساسی آمریکا است و کسی حق ندارد در آن تشکیک کند.

عده ای دیگر، به تهدیداتی اشاره می کنند که در جامعه آمریکا وجود دارد و حمل سلاح را از این بابت ضروری می دانند. عده ای هم معتقدند که اسلحه برای مقاصدی جز کشتار هم استفاده می شود از جمله شکار که یک ورزش محسوب می شود. همان طور که هیچگاه به دلیل حوادث جاده ای و خودرویی کسی جامعه را خرید و فروش خودرو منع نمی کند، سلاح نیز همین طور است!

مسأله دیگری که در این خصوص باید متذکر شویم، وجود لابی های بزرگ و قدرتمند صنعت تولید و فروش اسلحه در آمریکا است. واقعیت این است که تولید و فروش اسلحه در آمریکا گردش مالی گسترده ای دارد و کسانی که در امر تولید اسلحه و حتی تعمیر و نگهداری از اسلحه فعالیت می کنند، طبیعتاً مدافع قانون آزادی حمل اسلحه هستند. بخشی از اقتصاد آمریکا اعم از معیشت، سرمایه، سهام و منفعت مالی در گرو کالایی به نام اسلحه است.

اما گذشته از این مباحث، من معتقدم که مشکل اساسی در ایالات متحده، وجود یک "حس ناامنی" در این کشور است. این حس ناامنی ریشه تاریخی دارد و حتی پیش از تشکیل کشور آمریکا هم وجود داشته است. در زمان سرخپوست ها خواه به دلیل وجود حیوانات وحشی و بعد از آمدن اروپایی ها به این کشور و کشتارها، دزدی ها و جنایاتی که از اروپایی ها سر زد طبیعتاً این حس ناامنی نهادینه تر شد. به طوری که کسانی که در این کشور زندگی می کردند خواه سرخ پوست خواه سیاه پوست یا سفیدپوست با بغل کردن اسلحه و با چشم باز می خوابیدند تا مبادا قربانی جنایت یا خشونت شوند. بنابراین، همان طور که در قانون هم ذکر شده، حمل اسلحه برای بقای شهروندان آمریکایی است.

امروز در آمریکا تعداد اسلحه ها بیشتر از تعداد جمعیت این کشور است. بعد از هر اتفاق تراژیکی مثل کشتار کودکان دبستانی در تگزاس، این حس ناامنی عمیق تر می شود و طبیعتاً نیاز به خرید سلاح مبرم تر می شود و مردم به خرید سلاح بیشتر روی می آورند. بنابراین، من معتقدم که تا وقتی که شهروند آمریکایی احساس امنیت ندارد، شما نمی توانید اسلحه را از او بگیرید. با بیشتر و عمیق تر شدن احساس ناامنی، احساس نیاز بیشتری به خرید سلاح در جامعه ایجاد می شود.

بنابراین، مشکل اصلاح متمم دوم قانون اساسی نیست. مشکل وجود ناامنی است. راهکار قانونی مشخص برای اصلاح این متمم وجود دارد. همان راهکاری که درباره متمم مربوط به ممنوعیت خرید و فروش مشروبات الکلی به کار گرفته شد و این ممنوعیت رفع شد. راهکار قانونی برای اصلاح متمم مربوط به آزادی حمل سلاح وجود دارد ولی مشکل اصلی این متمم نیست بلکه وجود حس ناامنی در جامعه آمریکا است.

تصویر

طبق آمار، سالیانه حدود 40 هزار آمریکایی در حوادث و خشونت های مرتبط با استفاده از سلاح جان خودشان را از دست می دهند. البته حدود 14 هزار مورد از این مرگ و میرها مربوط به خودکشی با سلاح است.

ساعدنیوز: برخی تحلیلگران معتقدند که مسأله آزادی حمل اسلحه در آمریکا یک مسأله سیاسی است و حتی برخی از سیاستمداران آمریکایی برای دوام آن فضاسازی می کنند. سخنرانی اخیر آقای ترامپ در دفاع از قانون آزادی حمل اسلحه بعد از تراژدی اووالده نیز به نوعی مهر تأئیدی بر همین مسأله است. نظر حضرتعالی در این خصوص چیست؟

امیرعلی ابوالفتح: من معتقدم که این مشکل، یک مشکل حزبی نیست. مشکل بایدن یا ترامپ نیست. این یک مشکل اجتماعی در آمریکا است. دقت داشته باشید که هیچ یک از سیاستمداران آمریکایی در اصل قانون آزادی حمل سلاح در آمریکا تردیدی ندارد. کسی هم جرئت ندارد اصل این قانون را به چالش بکشد. در خصوص این که حمل اسلحه یکی از حقوق شهروندی در آمریکا است و این حق غیرقابل نقض است اجماع وجود دارد.

بحث بیشتر بر سر این است که چه سلاح هایی باید طبق این قانون فروخته شود، چه پروتکل های برای خرید و فروش اسلحه در چارچوب این قانون تعریف شود، چه سنینی مجاز به خرید چه سلاح هایی هستند، چه فرم هایی به هنگام خرید و فروش اسلحه باید پر شود و چه استعلام های قانونی باید توسط فروشندگان اسلحه دریافت شود!

طبق آمار، سالیانه حدود 40 هزار آمریکایی در حوادث و خشونت های مرتبط با استفاده از سلاح جان خودشان را از دست می دهند. البته حدود 14 هزار مورد از این مرگ و میرها مربوط به خودکشی با سلاح است. ولی به طور کلی تمام موارد ذیل یک عنوان یعنی "خشونت با استفاده از سلاح" طبقه بندی می شوند.

من معتقدم که حتی اگر این آمار به 400 هزار یا حتی 4 میلیون کشته در سال هم تغییر یابد، کسی در آمریکا در اصل آزادی حمل سلاح تردیدی به خود راه نمی دهد. چون حس ناامنی بر جای خودش است. مسأله فقط این است که دموکرات ها معتقدند که یک سری تجدیدنظرها باید در روند فروش اسلحه صورت بگیرد. سلاح های نیمه خودکار نباید فروخته شود. یا مسلسل هایی با خشاب کمتر از 10 فروخته شود تا پلیس در صورت ضرورت بتواند فرصت لازم برای مقابله را داشته باشد. یا سن فروش یک سری سلاح ها از 18 به 21 افزایش یابد. یک بانک اطلاعاتی دقیقتر در خصوص مشتریان اسلحه تشکیل شود تا در صورت وجود سابقه بیماری روحی روانی یا سابقه کیفری، فروشنده اقدامات لازم را بکند و اسلحه به این افراد نفروشد.

به طور کلی، در آمریکا دو گروه در خصوص آزادی حمل سلاح وجود دارد. یک گروه محافظه کار که معتقد است که هر چه بیشتر جامعه مسلح شود، امنیت در جامعه افزایش پیدا می کند بنابراین، این گروه مخالف محدودیت ها بر علیه خرید و فروش سلاح است. از سوی دیگر لیبرال ها که عمدتاً از حزب دموکرات است معتقدند که باید تجدیدنظرهایی در این مورد صورت بگیرد و خرید و فروش سلاح باید مدیریت شده تر باشد.

تصویر

هر گروه و حزبی با وعده های خاص از این حوادث بهره خودش را می برد و اهداف سیاسی خودش را دنبال می کند و چیزی که درمان نمی شود همین حس ناامنی در آمریکا است.

ساعدنیوز: آیا حوادثی که رخ داده است در جریان انتخابات میان دوره ای کنگره تأثیرگذار خواهد بود و اساساً این مسأله جزو مسائل تعیین کننده محسوب می شود؟

امیرعلی ابوالفتح: پایگاه اجتماعی احزاب متفاوت است. طبقه محافظه کار که عمدتاً در روستاها و شهرهای کوچک هستند، مدافع قانون آزادی حمل سلاح می باشند. این طبقه خواستار گسترش فروش سلاح بر اساس نیاز خودشان هستند. به طور مثال، در تگزاس، فلوریدا و آلاباما این طبقه پررنگ است. طبیعتاً نمایندگانی که پایگاه اجتماعی شان در این شهرها است با قول هایی که در خصوص دفاع از قانون حمل سلاح می دهند، برنده کار و زار انتخاباتی می شوند و این مسأله حتی تا سطح ریاست جمهوری نیز صادق است.

اما احزاب و گروه هایی سیاسی ای که پایگاه اجتماعی شان در شهرهای بزرگ و مناطق لیبرال است مثل نیویورک، شیکاگو، کالیفرنیا، سواحل شرقی و غربی، وعده مقابله با نامنی و جلوگیری از گسترش خرید و فروش سلاح میدهند و طبیعتاً با این قول ها نیز برنده می شوند.

بنابراین، هر گروه و حزبی با وعده های خاص از این حوادث بهره خودش را می برد و اهداف سیاسی خودش را دنبال می کند و چیزی که درمان نمی شود همین حس ناامنی در آمریکا است.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (518 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (256 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (255 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (245 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (226 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (99 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (73 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (61 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (52 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (44 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (43 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (38 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
منتخب روز   
جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن 5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند...