به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از جام نیوز، همان روزی که حجت نظری در مصاحبه ای درباره اقدام باشگاه استقلال علیه آندره آ استراماچونی در پرونده شکایتش از استقلال حرف زد، بند دل میلیون ها استقلالی در سراسر ایران پاره شد. اینکه بار دیگر باید شاهد پروسه ای زمانبر در پرونده ای باشند که در انتها باز هم به ضرر استقلال تمام می شود و در این میان تنها اعصاب استقلالی ها به هم ریخته و وقت و پول بیهوده هدر می رود!
باز هم تأیید، تکذیبیه یا برعکس
در سال های اخیر به ویژه دوران مدیرعاملی امیرحسین فتحی، اسماعیل خلیل زاده و احمد سعادتمند یک ویژگی مشترک در جمع مدیران باشگاه وجود داشت و آن هم تأیید اخبار تکذیب شده و یا برعکس، تکذیب اخبار تأییدشده ای بود که از زبان مدیران باشگاه به هواداران و رسانه ها منتقل می شد! روز شنبه هفته جاری وقتی حرف های حجت نظری روی جلد اغلب روزنامه های ورزشی تیتر شد که «پنجره استقلال دیگر بسته نمی شود» یاد ادعاهای احمد سعادتمند، خلیل زاده و فتحی درباره مربی ایتالیایی استقلال افتادیم. روزهایی که با قاطعیت اعلام می کردند استراماچونی به تهران برمی گردد ولی حتی سایه اش هم روی خاک کشورهای همسایه ایران نیفتاد! این موضوع هر استقلالی را به یاد داستان قدیمی و معروف چوپان دروغگو می اندازد گرچه امیدواریم این بار این اتفاق درباره ادعای عضو هیئت مدیره باشگاه استقلال غلط باشد.
شکایت به CAS
سخنگوی هیئت مدیره باشگاه استقلال مدعی شد این باشگاه اسنادی در دست دارد که می توان با استناد به آنها وضعیت پرونده آندره آ استراماچونی را برگردانده و به جای یک میلیون و ۳۵۵ هزار یورو طلب و جریمه دیرکرد مبلغی به مراتب کمتر را به این مربی ایتالیایی بپردازند! برای همین قرار شده استقلالی ها موضوع این پرونده که فیفا به آن رأی داده را به دادگاه CAS برده و از آن طریق پیگیر موضوع شوند!
۲ شکست در سوپرجام CAS
هنوز داغ پرونده سوپرجام و شکایت باشگاه استقلال به دادگاه CAS بر پیشانی این مجموعه باقی مانده که استقلالی ها تصمیم گرفته اند برای چندمین بار راهی دادگاه عالی قضایی فیفا شده و از طریق CAS حکم فیفا را بشکنند. از یاد نبرده ایم ماجرای واریز وجه رسیدگی به حساب فیفا و سپس سفر استقلالی ها به سوئیس و ابوظبی را که در نهایت هم حکم به ضرر استقلال تمام شد و پرسپولیس سوپرجام را در حالی به خانه برد که هم سوپرجام را برد و هم دادگاه را و بازی هم تکرار یا تجدید نشد! اما ظاهراً استقلالی ها از این شکایت درس نگرفته اند.
شکست ۱۴ سال پیش در CAS
زمستان سال ۱۳۸۵ که مسئولان باشگاه استقلال در ارسال مدارک تیم برای شرکت در لیگ قهرمانان آسیا تعلل کردند و کنفدراسیون فوتبال آسیا نام این تیم را از مسابقات آن دوره خط زد استقلالی ها تصمیم گرفتند راهی سوئیس شده و از طریق CAS به فیفا شکایت کنند. اقدامی که البته در نهایت و پس از صرف هزاران دلار هزینه دادرسی و سفر گروهی از مدیران باشگاه به اروپا بی نتیجه ماند و استقلال هرگز نتوانست در آن دوره رقابت ها حضور پیدا کند.
خرید سال نو از اروپا؟
طرفداران استقلال به یاد دارند مردادماه امسال احمد سعادتمند به اتفاق یکی از معاونانش در باشگاه، راهی اروپا شد به این بهانه که می خواسته با وینفرد شفر و آندره آ استراماچونی مذاکرات «فیس تو فیس» (رودرروی خودمانی) داشته باشد ولی پس از مدتی هر دو مربی آلمانی و ایتالیایی هرگونه دیدار با مدیرعامل وقت باشگاه را تکذیب کرده و در نهایت هم مسعود سلطانی فر وزیر ورزش مشخص نکرد مدیر منصوبش در آن ۵ روز که ویزای شینگنش صادر شده بود به چه منظور شب بازی دربی، راهی اروپا شده بود! سفری که حتی یک عکس از ملاقات های خیالی سعادتمند منتشر نشد! ظاهراً بار دیگر پس از سه ماه از آن زمان باز هم مدیران باشگاه هوس اروپاگردی به سرشان زده تا از حراجی های شب سال نو میلادی برای خرید زمستانی شان بهره ببرند و برندهای مد نظرشان را از قلب اروپا تهیه کنند.
فکر جریمه روزانه را کردید؟
آنهایی که می خواهند پرونده استرا را به CAS ببرند آیا در نظر دارند که بابت هر روز دیرکرد پرداخت طلب این مربی فیفا ۷هزار دلار جریمه تعیین کرده است؟ اینکه حجت نظری مدعی شده با تجدید نظرخواهی این پرونده، پنجره زمستانی استقلال باز می ماند(!) در عوض رسیدگی به آن ۶، ۷ ماه عقب می افتد خبر خوبی است یا بد؟ آیا تضمینی هست که استقلال در پرونده ای که همه چیزش مانند آفتاب مشخص است برنده شود؟ باشگاهی که پول مربی اش را به موقع پرداخت نکرده در حالی که سرمربی تیم را در صدر جدول تحویل داده و رفته، چه ادله ای برای کاهش حکم فیفا دارد؟ آیا نظری و مدیران دیگر استقلال می دانند اگر ظرف این مدت پرونده به تعویق بیفتد در آن صورت چه مبلغی باید بابت جریمه دیرکرد بپردازند؟ حتی اگر این حکم ظرف دو ماه به ضرر استقلال صار شود این باشگاه باید علاوه بر اینکه قید هزینه دادرسی (حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار) را بزند بلکه باید حدود ۲۰۰ هزار دلار هم جریمه بدهد!
بدهکار سوسانا نشوید!
باشگاه استقلال اعلام کرده با تکیه بر توانایی های بانو سوسانا (وکیلی که در این پرونده به استقلال کمک می کند) می تواند در این پرونده موفق شود ولی آیا استقلالی ها حساب هزینه وکالت سوسانا را کرده اند؟ می دانند اگر یک ساعت از پرداخت وجه الوکاله این وکیل بگذرد و پولش پرداخت نشود خودش به تنهایی پرونده ای جدا علیه استقلال باز می کند؟
استقلال همیشه بازنده
در همه سال های اخیر باشگاه استقلال در همه پرونده های فیفا و CAS بازنده بوده است. چه آنهایی که پرونده استقلال را به CAS بردند و چه آنهایی که فیفا برایشان حکم گرفت. تنها موردی که استقلال توانست به موفقیتی در آن دست پیدا کند پرونده پسر شفر بود وگرنه سایرین از جمله خود شفر علاوه بر دریافت طلب شان جریمه و ضرر و زیانشان را هم دریافت کردند. پروپییچ نمونه دیگری بود که به جای ۳۰ هزار دلار ۳۳۰ هزار دلار از استقلال گرفت. با این وصف باید گفت این بار که ماجرا مانند روز روشن است ؛ می رویم که ببازیم.