دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / پوست و مو /

عوامل ریزش ابرو 

یکشنبه، 02 شهریور 1399
برای درمان ریزش ابرو ابتدا لازم است علت های بوجود آورنده آن را بشناسیم. زیرا بهترین راه‌حل برای جلوگیری از ریزش ابرو، برطرف کردن عاملی است که باعث ریزش آن شده است. به اختصار به بررسی موردی این عوامل میپردازیم


ريزش ابروها يک مشکل يا بيماري شايع است؟

ابتدا بايد بدانيم موي ابرو مانند تمام موهاي بدن اعم از موهاي سر و مژه ها که از بدو تولد وجود داشته اند يا موهاي وابسته به هورمون هاي جنسي (ريش و سبيل و موهاي زير بغل، نواحي تناسلي، دست ها و پاها) مي توانند تحت تاثير عوامل مختلف دچار ريزش شوند. موهاي سر، مژه و ابروها تحت تاثير يک عامل مشترک دچار ريزش مي شوند و در عين حال همين عامل مشترک ممکن است در يک مقطع زماني باعث ريزش موي يکي از اين مناطق شود. پس ممکن است علاوه بر موي سر که ريزش آن يک مشکل شايع است، موي ابروها نيز بريزد.

شناخت عوامل ریزش ابرو

برای درمان ریزش ابرو ابتدا لازم است علت های بوجود آورنده آن را بشناسیم. زیرا بهترین راه حل برای جلوگیری از ریزش ابرو، برطرف کردن عاملی است که باعث ریزش آن شده است. به اختصار به بررسی موردی این عوامل میپردازیم :

بیماری های پوستی

درماتیت های پوستی مانند آتوپیک، سبورئیک، بیماری پسوریازیس و پدیده تلوژن افلوریم که نوعی ریزش موقت ساقه مو است و معمولاً به دنبال استرس اتفاق می افتند از عوامل ریزش ابرو می­ باشند. بیماری­ هایی مثل اسکلروز که با بوجود آوردن زخم روی پوست باعث ازبین رفتن فولیکول­ های مو و ریزش ابروها می­ شود. زائده های پوستی مانند خال ها حتی اگر بدخیم نباشند ولی اگر در ناحیه ابرو ایجاد شوند موجب ریزش تکه هایی از موی ابرو می شوند.

برخی از بیماری­ های داخلی مانند تغییرات هورمونی، بیماری­ های عفونی، کمبود آهن و اختلالات تیروئید باعث ریزش ابرو می ­شوند.

کم کاری و پرکاری تیروئید می ­تواند بر وضعیت ابروها و نیز مژه ها و پلک ها تاثیر گذارد. اگرچه ریختن مژه­ ها و ابروها علامت متداول و رایج در تمام بیماران مبتلا به پرکاری و کم کاری تیروئید نیست، ولی پس از بررسی علت ریزش ابروها و مژه ها در بیماران، در بسیاری از موارد علت ریزش مو در ناحیه ابرو به مشکلات تیروئیدی فرد مربوط می­ شود. تنها علت نازک شدن ابرو اختلال در غده تیروئید نیست اما ریزش ابرو در اثر کم کاری تیروئید، الگوی بسیار مشخصی دارد. ریزش مو یا نازک شدن ابرو معمولاً در لبه خارجی یا یک سوم خارجی ابرو اتفاق می افتد.

تغذیه

  • مصرف اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در کاهش ریزش ابرو بسیار مفید است. اسیدهای چرب امگا 3 که شامل اسید ایکوزاپنتانونیک (EPA) و اسید آلفالینولئیک می باشد در ماهی هایی همچون ماهی سالمون، ساردین و قزل آلا، روغن سویا و کانولا، روغن گردو و روغن تخم کتان وجود دارد. اسیدهای چرب امگا 6 نیز در روغن هایی همچون روغن ذرت، روغن کانولا، روغن سویا، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان یافت می شود.
  • مصرف حبوباتی مانند لوبیا و عدس که سرشار از پروتئین هستند و برای رشد مو و ابرو بسیار مغذی می ­باشند. این دسته از حبوبات دارای آهن، بیوتین و روی هستند که بیوتین از شکنندگی مو جلوگیری می­کند.
  • تخم مرغ منبع بسیار غنی از پروتئین است و به دلیل اینکه ماده بیوتین و ویتامین B12 دارد، یک ماده مغذی برای رشد مو به حساب می­آید.
  • گوشت مرغ و انواع ماکیان حاوی پروتئین است. کمبود پروتئین در بدن یا مصرف پروتئین هایی که کیفیت خوبی ندارند، باعث شکنندگی و ضعف مو و حتی تیره شدن آن می شود. گوشت مرغ سرشار از آهن است و همان طور که گفتیم، آهن برای تقویت موها لازم است.
  • غلات به دلیل اینکه دارای روی، آهن و ویتامین های گروه B هستند، برای تقویت مو بسیار مفید است.

  • ویتامین E نیز به عنوان یک آنتی اکسیدان نقش مهمی در تقویت پیاز مو دارد. بادام، بادام زمینی، فندق و انبه از بهترین منابع ویتامین E هستند.
  • مصرف حداقل 8 لیوان آب در روز به بهبود رطوبت ساقه های مو کمک بسیار می کند.

داروها

مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضدفشارخون: پروپرانولول، کاپتوپریل، کلومیدین

  • داروهای روانپزشکی مثل : Prozac، لیتیوم، هالدول، آمی تریپتلین، دوگزپین، ایمی پرامین
  • داروهای تشنج : فنی توئین، فنوباربیتال و اسید والپروئیک
  • داروهای ضد التهاب مانند : ناپروکسن، سولینداک و ایندومتاسین
  • داروهای کاهش وزن مانند : سیبوترامین ، اورلیستات ( زنیکال یا ونوستات ) ، سیبوترامین ( ریداکتیل یا مریدیلا ) ، ریمونابانت ( آکومپلیا ) ، متفورمین ، اگزنتاید ، پرامیلاتید ممکن است باعث ریزش ابرو شوند.

قرص های ضدبارداری، تستسترون و استروئیدهای آنابولیزان که در درمان بعضی اختلالات هورمونی به کار می روند، جزو داروهای هورمونی هستند که می توانند باعث ریزش ابرو و مو شوند.

کاشت ابرو چیست؟

گزینه های درمانی زیادی برای ریزش دائم ابرو وجود ندارد. به غیراز تتو و استفاده از لوازم آرایش برای کشیدن ابرو روی صورت، تنها گزینه کاشت ابروست.بهتر است صادق باشیم، تتوی ابرو و آرایش هرگز ظاهری طبیعی ندارند و دائم نیستند. گاهی هم ترسناک هستند! پس اگر می خواهید یک بار برای همیشه این مشکل را برطرف کنید باید کاشت ابرو انجام دهید.در جراحی کاشت مو، تعدادی مو از ناحیه دیگر بدن که فولیکول های فعال دارد برداشته می شود. مو معمولاً از پشت سر برداشته می شود و در ناحیه ابرو قرار می گیرد.اگر کاشت ابو توسط متخصص ترمیم مو انجام شود، نتایج رضایت بخشی خواهد داشت.کاشت ابرو اگر توسط متخصص انجام شود، چند روز طول می کشد. قبل از انجام جراحی، سابقه جراحی را که انتخاب کردید بررسی کنید و مطمئن شوید مدل ابروهایی که کاشته خوب است. شکل ابروی مردان و زنان باهم متفاوت است و اگر ظاهری طبیعی می خواهید باید جراح این نکته را مدنظر قرار دهد.این جراحی ترمیمی، بهترین درمان برای آلوپسی ابرو است زیرا کاشت ابرو را می توان هم در ناحیه کوچکی انجام داد هم کل ابرو.

روش هایی برای تقویت ابروها:

در زیر نکات و روش هایی برای تقویت ابروها می نویسم، قابل ذکر است اگر مشکل ریزش ابروهای شما جدی است باید به پزشک مراجعه کنید و موارد زیر صرفا برای تقویت ابرو ها می باشند.

نکته اول: ماساژ ابرو ها ایده جالبی نیست بر خلاف موهای سر ریشه ابروها بسیار سست است و ممکن است هنگام ماساژ براحتی ابروها دچار کشیده شده و همراه با ریشه ریخته شوند.

نکته دوم: از مصرف محلول ماینوکسیدیل برای ابروها خودداری کنید، محلول ماینوکسیدیل چه 2% و چه 5% آن مناسب پوست سر است و احتمالا سبب ایجاد حساسیت و آلرژی در پوست صورت می گردد.

روغن رزماری(Rosemary Essential Oil): این روغن زمانی که از طریق پوست جذب ریشه موها گردد سبب افزایش خون رسانی و تقویت ریشه موها و تحریک رویش موهای جدید می گردد، می توانید هفته 3 الی 4 بار مقدار کمی از روغن رزماری را با نوک انگشتان بروی ابروها مالیده و به آرامی پخش کنید. اجازه دهید روغن رزماری برای چند ساعت(حداقل دو ساعت) بروی پوست مانده و سپس اقدام به شستشو نمایید.

روغن نارگیل: یکی از مفید ترین روغن های موجود برای سلامت پوست و موها می باشد، روغن نارگیل حاوی ویتامین E، اسید های چرب غیر اشباع امگا 6 و اسید گاما لینولنیک(Gamma Linolenic Acid) است. اسید گاما لینولنیک دارای خاصیت ضد التهابی و باعث مرطوب شدن پوست می شود. روغن نارگیل باعث تقویت ابرو ها و افزایش ضخامت تارهای ابرو نیز می گردد. می توانید از آن مانند روغن رزماری استفاده نمایید.

نکته: زیاده روی در مصرف این روغن ها باعث کسب نتیجه بهتر نمی شود بلکه سبب بسته شدن منافذ پوست شده که خود عاملی در افزایش ریزش موها است از اینرو نباید بیش از 3 الی 4 بار در هفته از روغن های گیاهی جهت تقویت ابروها استفاده نمود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
سابمیت مقاله چیست؟
گام به گام مراحل چاپ کتاب
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت