به طور کلی حذف موهای زائد قسمت های خاص و حساس بدن مانند ناحیه تناسلی، زیربغل یا اطراف پستان با روش اپیلاسیون، اگر درست و با دقت انجام شود، مشکل چندانی برای فرد ایجاد نمی کند. البته پوست این نواحی بدن کمی حساس تر و ظریف تر از پوست سایر قسمت ها و عصب دهی آن هم بیشتر است. بنابراین خطر ایجاد فولیکولیت (التهاب روزنه های رویش مو)، فولیکولیت های کاذب یا التهاب دور بافت فولیکول های مو در این مناطق بعد از اپیلاسیون موهای زائد بیشتر خواهدبود.
آیا امکان دارد قسمت های داخلی اندام تناسلی، بافت پستان یا زیربغل هنگام اپیلاسیون در اثر کشش پوست دچار آسیب شوند؟
نه، قسمت های داخلی ناحیه تناسلی، غدد لنفاوی زیربغل و بافت پستان، به سادگی تحت تاثیر عواملی مانند اپیلاسیون قرار نمی گیرند و آسیب نمی بینند. با این حال، از آنجا که این مناطق بدن، مناطق حساس و نسبتا مرطوبی هستند و احتمال وجود میکروب های مختلف در آنها بیشتر است، خطر ایجاد التهاب های فولیکولیت پس از اپیلاسیون موهای زائد هم بالاتر می رود. برخلاف باور برخی از مردم، اپیلاسیون موهای زائد زیربغل یا اطراف پستان، ربطی به ابتلا به سرطان و ایجاد غده های بدخیم سرطانی در این نواحی ندارد. گاهی ضایعات چرکی همراه با درد و التهاب پس از اپیلاسیون قسمت های حساس بدن ایجاد می شوند که این مساله هم به حساس تر، مرطوب تر و بالاتر بودن بار میکروبی پوست این نواحی برمی گردد و می تواند برای فرد آزاردهنده باشد. در موارد نادری هم اگر اپیلاسیون درست و بادقت انجام نشود، ممکن است مویرگ های زیر پوست نازک این نواحی در اثر شدت کشش پوست، دچار پارگی شوند و خونریزی های خفیف زیرپوستی، کبودی و سیاهی پوست این نقاط از بدن پس از اپیلاسیون اتفاق بیفتد.
معمولا آرایشگرها توصیه می کنند پس از اپیلاسیون نقاط حساس بدن، حتما این قسمت ها با پماد بتامتازون چرب شود. به نظر شما دلیل این توصیه چیست؟
از آنجا که موهای این قسمت های بدن کمی ضخیم تر و دارای ریشه های محکم تری نسبت به موهای سایر قسمت های بدن است، امکان ایجاد التهاب های پوستی در اثر اپیلاسیون موهای زائدشان وجود دارد و برای پیشگیری از این التهاب ها، استفاده از پمادهایی مانند بتامتازون توصیه می شود. البته حواستان باشد این پماد، نوعی داروی کورتونی است و استفاده از آن فقط برای یک یا 2 مرتبه اشکالی ندارد. استفاده مکرر از بتامتازون ممکن است باعث ایجاد تحریک پوست و افزایش احتمال ایجاد جوش در ناحیه شود.
آیا اپیلاسیون نواحی حساس بدن باعث سرطان این نواحی می شود؟
برخلاف باور برخی از مردم، اپیلاسیون موهای زائد زیربغل یا اطراف پستان، ربطی به ابتلا به سرطان سینه و ایجاد غده های بدخیم سرطانی در این نواحی ندارد. گاهی ضایعات چرکی همراه با درد و التهاب پس از اپیلاسیون قسمت های حساس بدن ایجاد می شوند که این مساله هم به حساس تر، مرطوب تر و بالاتر بودن بار میکروبی پوست این نواحی برمی گردد و می تواند برای فرد آزاردهنده باشددر موارد نادری هم اگر اپیلاسیون درست و بادقت انجام نشود، ممکن است مویرگ های زیر پوست نازک این نواحی در اثر شدت کشش پوست، دچار پارگی شوند و خونریزی های خفیف زیرپوستی، کبودی و سیاهی پوست این نقاط از بدن پس از اپیلاسیون اتفاق بیفتد.
آیا استفاده از پماد بتامتازون پس از اپیلاسیون صحیح است؟
استفاده از پماد بتامتازون پس از اپیلاسیون مخصوصا برای نقاط حساس بدن که موی ضخیم با ریشه محکم تری دارند به علت احتمال بروز التهاب پوستی، مفید است. البته لازم به ذکر است که این پماد کورتونی است و استفاده از آن فقط برای ۲ مرتبه جایز می باشد. استفاده بیش از اندازه این پماد نیز موجب جوش زدن و التهاب پوستی می شود.
آیا بیماری های پوستی، به خصوص در نقاط حساس بدن از طریق اپیلاسیون قابل انتقال است؟
اگر اپیلاسیون کار نکات بهداشتی را رعایت نکند، و کارت بهداشت و سلامت نداشته باشد و از وسایل یکبار مصرف استفاده نکند، امکان انتقال انواع بیماری های پوستی، قارچی و ویروسی مانند تبخال تناسلی، زرد زخم و زگیل وجود دارد.
کرم هایی که تبلیغ می شوند و ادعا دارند رشد موهای زائد را به تاخیر می اندازند آیا بیخطر است؟
کرم هایی در بازار وجود دارد که رشد موهای زائد بدن را 1 الی 6 ماه به تاخیر می اندازند، و عوارض زیادی ندارند. لازم به ذکر است که قبل از استفاده از این کرم ها بروشور آن را به دقت بخوانید و روی ساعد خود کرم را تست کنید که مطمئن شوید پوستتان به این کرم حساسیت ندارد (البته حذف موی زائد با این کرم ها دائمی نیست).