عوارض شربت آزیترومایسین برای کودکان و نوزادان
به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، شربت آزیترومایسین برای درمان چه بیماریهایی استفاده می شود؟ آیا مصرف آن برای نوزادان مجاز است؟ دوز مصرف این شربت چقدر باید باشد؟
شربت آزیترومایسین چیست؟
آزیترومایسین دارویی از مشتقات اریترومایسین است. که هم برای بزرگسالان و هم برای اطفال استفاده می شود. آزیترومایسین برای کودکان، برای درمان عفونت های باکتریایی تجویز می شود. کودکان معمولا نمی توانند قرص بخورند به همین دلیل این دارو به شکل سوسپانسیون خوراکی برای آنها تجویز می شود. آزیترومایسین باکتری هایی را که باعث عفونت باکتریایی در بدن می شود، از بین می برد. این دارو برای بیماری هایی که منشاء ویروسی دارند، مثل سرما خوردگی یا آنفلوآنزا کارآیی ندارد. مقدارمصرف آن در هر نوبت با توجه به وزن و شرایط کودک توسط پزشک تعیین می شود. بسته به نوع و شدت عفونت در بدن کودک، درمان با این دارو به طور معمول از یک تا پنج روز طول می کشد.
مصرف آزیترومایسین برای نوزاد زیر شش ماه مجاز است؟
استفاده از آزیترومایسین برای کودکان تایید شده است، اما به هیچ وجه نباید بدون اجازه پزشک و خودسرانه از آن استفاده کنید. استفاده این دارو برای نوزادان زیر شش ماه هم حتما باید با نظر و تجویز پزشک باشد.
شربت آزیترومایسین برای درمان این بیماریها در کودکان استفاده می شود:
عفونت گوش
سینوزیت باکتریایی حاد
سینه پهلو
عفونت گلو
دوز مصرف این دارو چگونه است؟
دوز مصرفی این دارو با توجه به شرایطی که بیمار دارد فقط توسط پزشک متخصص تجویز می شود. پزشک دوز را با توجه به قد و وزن کودک تنظیم می کند.
اگر یک دوز دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری، آن را مصرف کنید. اما اگر تا دوز بعدی کمتر از ۱۲ ساعت زمان باقی مانده باشد، دوز فراموش شده را نادیده بگیرید و دوز بعدی را سر ساعت مقرر مصرف کنید. هرگز دوز دارو را دو برابر نکنید، زیرا خطر بروز عوارض جانبی را افزایش می دهد.
دوره درمان حتما باید کامل شود، حتی اگر حال کودک بهتر شد، دارو را تا آخر مصرف کنید. چون این کار خطر بروز مقاومت آنتی بیوتیکی را در بدن افزایش می دهد و باعث می شود که دارو در دفعه بعد که کودک شما بیمار می شود، تاثیر کمتری داشته باشد.
اثرات جانبی آزیترومایسین برای کودکان
رایج ترین عوارض جانبی آزیترومایسین در کودکان ممکن است با این نشانه ها همراه باشد:
دل درد
استفراغ
حالت تهوع
اسهال و مدفوع آبکی
التهابات پوستی
سردرد
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر پس از مصرف آزیترومایسین کودک دچار تنگی نفس، خس خس سینه، ضربان قلب سریع، سرگیجه، استفراغ یا تورم صورت، زبان و یا گلو شد، حتما باید به اورژانس مراجعه کنید.
طریقه نگهداری آزیترومایسین
دارو را از دسترس اطفال دور نگه دارید.
دارو را درون یک ظرف در بسته و در دمای اتاق و دور از گرما، رطوبت و نور مستقیم نگه داری کنید و از یخ زدگی دارو جلوگیری کنید.
شربت آزیترومایسین نباید منجمد یا یخ بزند.
شربت خوراکی را بیشتر از 10 روز نگهداری نکنید و بعد از پایان دوز های مصرفی، اگر شربت هنوز تمام نشده است، آن را دور بیندازید.