تست روانشناسی/ آیا از اشتباهات گذشته درس گرفته اید؟

  سه شنبه، 25 آذر 1399   زمان مطالعه 10 دقیقه
تست روانشناسی/ آیا از اشتباهات گذشته درس گرفته اید؟
تا وقتی ما اشتباهات گذشته را به درس‌های آینده تبدیل نکنیم و گذشته را برای خود حل نکنیم، نمی‌توانیم آینده خوبی را برای خودمان بسازیم.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در واقعیت، اشتباه کردن و شکست خوردن، به آن وحشتناکی که دیگران می گویند نیست! اشتباه کردن یا شکست خوردن، می تواند چیزهای زیادی را به ما یاد بدهد و ما را برای رویارویی با چالش های بعدی قوی تر کند. اشتباه کردن به ما نشان می دهد که کارهای قبلی و مسیر قبلی ما درست نبوده اند و برای رسیدن به اهدافمان باید از مسیر دیگری برویم. سرزنش خود، ناراحتی و تحقیر خود به خاطر اشتباه های گذشته، بدترین کاری است که می توانید در حق خودتان انجام دهید. باور کنید که همه انسانها، اشتباه می کنند و اشتباه کردن، یک موضوع کاملاً طبیعی است. با پرهیز از اشتباه کردن و شکست خوردن، در واقع خود را از یادگرفتن و پیشرفت شخصی محروم می کنید؛ زیرا در دل هر اشتباه و هر شکست، درس و نکته ای ارزشمند وجود دارد.

مثلا دونالد ترامپ که یکی از آمریکایی های بسیار پولدار بوده و حالا رئیس جمهور آمریکا شده است، یک بار تمام پولش را در سرمایه گذاری از دست داد و با اشتباهش، به نقطه صفر برگشت؛ اما از اشتباهات گذشته اش درس گرفت و دوباره بلند شد. بعد از آن شکست بزرگ، ترامپ توانست چندین برابر پولی که از دست داده بود را مجددا به دست بیاورد.

همه چیز در دنیا به نگاه ما بستگی دارد. اگر بتوانید به این نتیجه برسید که شکست خوردن و اشتباه کردن، یک موضوع طبیعی است و برای رسیدن به موفقیت، باید از میان موانع و مشکلات مختلف عبور کنید، دیگر خودتان را بابت اشتباهاتتان سرزنش نخواهید کرد. درس گرفتن از اشتباهات گذشته ، عاقلانه ترین و بهترین کاری است که می توانیم انجام دهیم. با درس گرفتن از گذشته و نگاه به آینده، می توان بهترین زندگی را در لحظه حال برای خودمان بسازیم.

چقدر از اشتباهات گذشته درس می گیرید؟ این تست به شما کمک می کند پاسخ این سوال را بفهمید.


امروز صبح قبل از اینكه از خانه خارج شوید با یكی از اطرافیان دعوای سختی داشته اید، بعد از این اتفاق چه واكنشی دارید؟
وقتی به محل كار می رسید روی كار متمركز می شوید و به این موضوع فكر نمی كنید.
افسوس می خورید كه چرا قبل خروج از خانه اوضاع را به حالت صلح و آرامش برنگردانده اید.
فكر می کنید حق با شماست و موضوع را فراموش می كنید.

به طور كلی بیشتر در چه شرایطی احساس افسوس و پشیمانی سراغ تان می آید؟
وقتی در یك لحظه كار نادرستی انجام می دهید یا بدون فكر حرفی می زنید.
هنگامی كه جرات نمی كنید حرف دل تان را مطرح كنید.
وقتی از اشتباهات گذشته درس نمی گیرید.

بیشتر مواقع از كدام جمله استفاده می كنید؟
به جای حرف زدن عمل كن.
قبل از حرف زدن فكر كن.
افسوس گذشته را مخور.

بعد از اینكه مرتكب اشتباهی می شوید چه چیزی فكرتان را مشغول می كند؟
به این فكر می كنم كه چطور می توانم اشتباهم را جبران كنم.
خودم را سرزنش می كنم كه چرا چنین كاری را انجام داده ام و ناراحت و افسرده می شوم.
سعی می كنم ذهنم را از این موضوع منحرف كنم و به خودم می گویم كه بالاخره برای رفع این مشكل راه حلی به ذهنم می رسد.
اگر در روابط عاطفی تان مشكلی پیش بیاید چطور خودتان را سرزنش می كنید؟
به خودم می گویم اصلا نباید به این سرعت وارد رابطه می شدم.
افسوس می خورم كه چرا از نظر احساسی كاملا درگیر شدم.
نمی خواهم اعتراف كنم كه این ارتباط عاطفی اشتباه بوده است.

بیشتر مواقع برای اینكه با احساس ندامت و پشیمانی تان كنار بیایید چه كار می كنید؟
یك دكمه جادویی دارید كه با فشار دادن آن افكارتان را متوقف می كنید و به خودتان فرصت می دهید تا برای اقدام جدید وارد عمل شوید.
ذهن تان به طور كامل درگیر اتفاقات گذشته می شود و به این فكر می كنید كه رفتار شما چه تبعاتی دارد.
به خودتان می گویید افسوس خوردن در این لحظه در درازمدت فایده ای ندارد.

تصور كنید كه در یك موقعیت پیچیده قرار گرفته اید، برای مثال می خواهید به یك رابطه عاطفی پایان دهید، موقعیت شغلی تازه ای را بپذیرید یا مهاجرت كنید، در چنین شرایطی واكنش شما چگونه است؟
ذهن تان مدام از این شاخه به شاخه دیگر می رود و به شما می گوید عجله كن، صبر كن یا این موقعیت را از دست نده.
قبل از تصمیم گیری مدتی وقت تلف می كنید و تصمیم قطعی برای تان دشوار است.
در مورد مزایای موقعیت تازه شك و تردید دارید.

قرار است در یك مسابقه دوی ماراتن شركت كنید. چه چیزی سبب می شود كه از دنبال كردن برنامه تمرینات دست بكشید؟
به دفعات زیاد سر تمرین حاضر نمی شوید چون حال و حوصله ندارید.
به جای دویدن و انجام تمرینات زمان زیادی را به مطالعه دقیق روی نقشه برنامه تمرینات و برنامه زمان بندی سایر رقبا اختصاص می دهید.
زیاد تمرین نمی كنید اما باور شما این است كه برنده می شوید.
فرض كنید برای یك سفر كاری به خارج از كشور رفته اید. پنج دقیقه قبل از سوار شدن به هواپیما در یكی از فروشگاه های فرودگاه لباس زیبایی چشم تان را می گیرد، در این شرایط چه كار می كنید؟
به سرعت داخل مغازه می روید و بدون پرو كردن لباس آن را می خرید. اگر اندازه تان نبود بعدا آن را می فروشید یا هدیه می دهید.
به سمت هواپیما حركت می كنید تا از پرواز جا نمانید اما تمام روز خودتان را سرزنش می كنید كه چرا این لباس را نخریده اید.
لباس را می خرید و برای تان مهم نیست كه بیش از استطاعت مالی تان برای آن پول پرداخت كرده اید.

احساس ندامت و پشیمانی به چه شكل زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهد؟
به شما كمك می كند اشتباهات تان را جبران كنید.
باعث می شود به فكر فرو روید و مدام به آن فكر كنید.
شما را با كمی احساس ناخرسندی به حال خودتان رها می كند.

نکته:
هر چیزی كه در گذشته برای تان اتفاق افتاده، حكمتی داشته است. باید سعی كنید كه از آنها درس بگیرید و برای آینده خود از این تجربیات استفاده كنید. فقط به حال و آینده فكر كنید، چون گذشته، دیگر گذشته است و نمی توانید به عقب برگردید. از هر لحظه زندگی لذت ببرید.

اگر بیشتر پاسخ های تان گزینه 1 است
احساس ندامت و پیشمانی شما بیشتر به خاطر كارهایی است كه انجام می دهید. اغلب اوقات خودتان را سرزنش می كنید كه چرا چنین حرفی زده اید، رفتار نادرستی داشته اید یا در مورد دیگران زود قضاوت كرده اید. این احتمال وجود دارد كه از سر اجبار چیزی بخرید كه به آن واقعا نیازی ندارید و بعد پشیمان شوید. شاید هم به دلیل رفتارتان سبب رنجش دیگران شوید.

مزایا: فردی قابل اعتماد هستید كه انگیزه های تان را به صورت خودجوش به مرحله اجرا می گذارید. این ویژگی در زمان تصمیم گیری های مهم زندگی به كارتان می آید. عمل گرا هستید و این رفتار به شما كمك می كند در زندگی تجربیات خوبی به دست آورید.

معایب: به سرعت تصمیم می گیرید كه این شتاب زدگی ممكن است برایتان دردسر ساز شود و همیشه مناسب نیست. اگر این ویژگی در جنبه های زندگی شما مدام تكرار شود مشكلات زیادی برایتان به وجود می آید. ضریب اشتباهات تان بالا می رود و برای جبران خطاها و عذرخواهی باید وقت و انرژی بگذارید.

توصیه به شما: نسبت به رفتارهایتان حساس تر شوید و مراقب باشید كه تحت تاثیر جریانات پیرامون تان قرار نگیرید. به طور مثال اگر آگهی های تبلیغاتی به شدت روی شما تاثیرگذار هستند نسبت به این موضوع آگاه باشید و زندگی تان را براساس گفته های دیگران هدایت نكنید.

اگر بیشتر پاسخ های تان گزینه 2 است
افسوس و پشیمانی شما در كمبود اعتمادبه نفس تان ریشه دارد. گاهی اوقات ترس از تحقیر شدن یا ترس از مورد سرزنش قرار گرفتن سبب می شود كه اشتباهاتی را مرتكب شوید. از سوی دیگر گاهی اوقات اشتباهات كوچك را برای خودتان بیش از حد بزرگ می كنید و به دلیل اینكه از اشتباه كردن می ترسید، رفتاری منفعلانه در پیش می گیرید.

مزایا: در زندگی فردی محتاط هستید و بی گدار به آب نمی زنید. شاید در چشم مردم فردی عاقل به چشم بیایید اما وقتی به اعماق وجودتان نگاه بیندازید، می بینید كه این رفتار دلیل دیگری دارد و به ترس های تان مربوط می شود.

معایب: در محدوده امن خود باقی می مانید و از پیشروی به جلو و اخذ تصمیم های مهم خودداری می كنید. به حرف مردم توجه می كنید و می ترسید كه درباره رفتارتان قضاوت كنند و پشت سرتان حرف بزنند، به همین دلیل می خواهید همیشه بهترین باشید و بیش از حد ایده آل گرا می شوید.

توصیه به شما: دیدگاه تان را درباره ریسك پذیری و خطاها مورد بازبینی قرار دهید. ممكن است از انجام كاری خودداری كنید، درنتیجه مرتكب اشتباه نشوید و شكست نخورید اما این طرز فكر در طولانی مدت شما را از رشد و پیشرفت باز می دارد. از این رو یاد بگیرید خطاهای ما هم جزئی از زندگی هستند. اجازه ندهید كه ترس از اشتباه كردن شما را از حركت باز دارد، افسوس ها را بپذیرید و با آنها كنار بیایید.

اگر بیشتر پاسخ های تان گزینه 3 است
به شدت تلاش می كنید افسوس نخورید و از انجام كارهای تان پشیمان نشوید. سعی می كنید اتفاقات را به سرعت به فراموشی بسپارید و وقت تان را برای تجزیه و تحلیل وقایع گذشته به هدر نمی دهید، اما آیا چنین رفتاری خوب است؟

مزایا: انرژی تان را به خاطر افسوس خوردن به هدر نمی دهید و فكرتان را مشغول نمی كنید، بنابراین شكست ها را بزرگ و عمیق نمی بینید و می توانید خودتان را به سرعت به زندگی عادی بازگردانید.

معایب: از لحاظ روانشناسی اگر گاهی كمی هم پشیمان شوید برای تان خوب است چون سبب می شود رفتارتان را بررسی كنید و اگر مشكلات رفتاری دارید، در صدد رفع آنها برآیید. درواقع با دنبال كردن این روند شانس تان را برای رشد شخصیتی از دست می دهید چون ممكن است اشتباهات مداوم شما ریشه رفتاری مشخصی داشته باشند كه سعی می كنید آن را نادیده بگیرید و كنار بگذارید.

توصیه به شما: افسوس و پشیمانی را به عنوان یك بخش طبیعی زندگی بپذیرید و به این فكر كنید كه می تواند برای تان مفید هم باشد. سعی كنید با فكر كردن به اشتباهات از آنها درس بگیرید. البته به این معنا نیست كه مدام حسرت و اندوه را به زندگی تان راه دهید، بلكه هدف این است كه این رفتار را تعدیل كرده و از آن به عنوان فرصتی برای رشد و پیشرفت استفاده كنید.

اگر از تصمیمات تان پشیمان می شوید
فرقی نمی كند كه چه سن و سالی داشته باشید یا در چه شرایطی قرار دارید. در هر صورت می توانید با مطالعه و تمرین، مهارت های تصمیم گیری تان را بهبود بخشید. برخی از تصمیمات ما مانند زنجیر به هم متصل هستند و ممكن است یك تصمیم كوچك تبعات و پشیمانی های زیادی به همراه داشته باشد؛ بنابراین برای اینكه رشته كار از دست تان در نرود این پیشنهادات را به كار ببرید.

- در تصمیم گیری نسبت به مشكلات بی طرف باشید و با پیش زمینه قبلی تصمیم تازه ای نگیرید.
- همیشه به حقایق نگاه كنید نه آرزوهای دست نیافتنی.
- هروقت ناراحت، عصبانی یا تحت فشار هستید هیچگونه تصمیمی نگیرید و این كار را به زمان دیگری موكول كنید.
- اگر فكر می كنید عواقب تصمیم شما به اطرافیان تان هم سرایت می كند در مورد تصمیم گیری بیشتر حساس باشید.

- نسبت به ارزش های خودتان آگاهی داشته باشید و با شناخت از توانایی های تان تصمیم گیری كنید.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
ساغر عزیزی بازیگر نقش فرح پهلوی: فحش‌هایی در اینستاگرام به من می‌دهند که برای آنها خیلی گریه کردم من فرح دیبا نیستم با سیاست هم کاری ندارم (280 نظر) رهبر معظم انقلاب پاسخ می‌دهند؛ حکم شرعی رقص زنان در برابر مردان در مجالس عروسی روستایی (274 نظر) توئیت داریوش ارجمند خطاب به رهبر معظم انقلاب با دیالوگی از نقش مالک اشتر: ای کاش قادر بودم، علی را به روزگاری ببرم که مردمش قدر همچون او را می دانستند+عکس (220 نظر) امیر نوری و حاشیه‌های پستش راجع به مهاجرتش به اسرائیل: من از رژیم‌صهیونیستی پیشنهاد دریافت کردم اطلاعات زیادی دارم؛ ما رفتیم بای بای+عکس (216 نظر) نگاهی به میز صبحانه مفصل و رنگارنگ خانه رضا گلزار با هنر چیدمان آیسان خانوم / تزئین زیبای بشقاب با انار وحشی و آووکادو+عکس (114 نظر) دانش‌آموزی که رهبر شد؛ نگاهی به چهره مهربان رهبر معظم انقلاب در کلاس ششم ابتدایی+عکس (104 نظر) نصرالله رادش: سیگار می‌کشم تا زشتی‌هایم دیده شود! دوست دارم همه بدانند علاوه بر قیافه ام من این زشتی ها را دارم! +فیلم (88 نظر) محمدرضا گلزار: می‌دانم خواننده خوبی نیستم؛ به فرض که صدایم خوب نیست چرا اینقدر دغدغه فکریتان شده است؟! (78 نظر) آخرین جشن تولد ساده آیت الله هاشمی رفسنجانی با حضور همسرشان در طبقه دوم خانه/ مبلمان راحتی بدون زرق و برق، کیک شکلاتی و زیر میزی هنری زیبا+عکس (66 نظر) جشن تولد مجلل الهام حمیدی توسط همسرش +عکس/تزئین زیبای کیک با مروارید طلایی رنگ 👌 (44 نظر) نفیسه روشن: 4 سال هست از هم جدا شدیم از طرف همه کسانی که در موردت بد حرف زدن ازت عذر میخوام تو با شعورترین مرد دنیا بودی، جز تو مردی ندیدم خوشبختیت آرزومه (43 نظر) خلاقیت هوشمندانه مادر باهوش برای زودتر خشک شدن فرش خیس حماسه آفرید/ وقتی عزرائیل خیلی هواتو داره+عکس🤣 (43 نظر) خلاقیت خنده دار عروس دست پا چُلفتی برای تزئین سالاد حماسه آفرید/ هنر نزد ایرانیان است و بس🤣+عکس (42 نظر) الهام حمیدی: 2 تا بچه‌هام چون پشت سر هم به دنیا اومدن، کم‌کار شدم؛ همسرم مشوق منه و خیلی دوست داره من کار کنم+ویدیو (41 نظر) (فیلم) مولوی عبدالحمید در جلسه معارفه استاندار جدید سیستان و بلوچستان: ما همه یکی هستیم و با هم هستیم / این فیلم رو به اینترنشنالی‌ها نشون بدید (40 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
سرطان پستان در مردان/علت و روش های درمانی
چرا قیمت سکه کاهشی شد؟
اولین واکنش یک مقام دولتی به موضوع دختر برهنه دانشگاه علوم و تحقیقات: موضوع این دختر امنیتی نیست!
عراقچی: وقت آن است که اتحادیه اروپا به این طنز پایان دهد
دردسرهای یک جشن فامیلی در وزارت ورزش با ساز و آواز و کراوات / کیهان: پزشکیان این انتصاب را لغو کند
پیشنهاد پیشکسوت پرسپولیس برای تراکتور: ترابی را بدهید، یاسین سلمانی را بدهیم!
روش رنگ کردن مو با قهوه و ماست در خانه+ جزئیات و نکات مهم
خودکشی بخاطر بد شدن کاشت ریش!
سه سوته پنکیک اسپاگتی تابه ای درست کن /عالی و خوشمزه
دنیای سلامت؛ بهترین زمان مصرف ویتامین D، صبح یا شب؟
مدیریت افکار عمومی و سیاست‌گذاری به سبک دولت پرزیدنت پزشکیان
احمد خرم: مردم باید بفهمند که چه می خواهند و از FATF چه به دست می آید
سرمربی استقلال بعد از باخت 3 بر صفر مقابل الهلال: عملکرد خوبی داشتیم!
خیانت یک زن با دوست 20 ساله شوهرش حمام خون به راه انداخت!
یک کشته و پنج مصدوم در برخورد خونین دو خودرو سواری در محور خاروانا
منتخب روز   
رقابت مضحک بازیکنان استقلال برای گرفتن پیران نیمار / از ناصر خان حجازی و پرویز خان پورحیدری رسیدیم به این آبروریزی! خودکشی بخاطر بد شدن کاشت ریش! افشای محل زندگی شهید سیدحسن نصرالله برای اولین بار در تلویزیون از زبان عراقچی+ویدیو/ ساختمانی مسکونی در داخل شهر پسر نوجوان 16 ساله به قصد انتقام از خاله‌اش، دختر او را مورد حمله شدید با چاقو قرار داد / جزئیات پرونده جنایت فامیلی؛ داداش چرا مرا می‌زنی؟ حرفت را گوش می‌کنم و دیگر کار بدی انجام نمی‌دهم... سفری جذاب به خانه پدری سیاستمداران؛ از رهبر معظم انقلاب و شهید رئیسی تا حسن روحانی و سردار حاج قاسم سلیمانی+عکس محاکمه دوباره مردی که متهم به تجاوز به 9 زن شد زندانی اعدامی پس از آزادی از زندان در خواب سکته کرد... / پدر و مادر شایان برای رضایت همه زندگی‌شان را فروخته بودند! بازی در نقش پلیس برای گروگانگیری و سرقت های سریالی / خاطره گویی تبهکار سابقه دار در مراسم جشن تولد ‌راز باند مخوف را فاش کرد! دستگیری عامل جنایت در چیتگر پسر 17ساله بدون گواهینامه، جان خود و 4 دوست نوجوانش را در تصادف گرفت صحنه های آخرالزمانی سیل مرگبار در والنسیای اسپانیا با 205 کشته در حال حرکت به سوی کاتالونیا + ویدئو / عکس جزئیات پرونده دختر سارق که هدف او آزادی برادرش از زندان بود / اخاذی به قیمت یک عمر در زندان ماندن