به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اگر در طبقه اول یا طبقات بالاتر سکونت دارید، دائماً باید از پله بالا بروید. اما هنگام بارداری، ممکن است بزرگترها به شما توصیه کنند از بالا رفتن از پله ها خودداری کنید. اما آیا این کار لازم است؟ در اینجا به شما می گوییم که آیا بالا و پایین رفتن از پله در دوران بارداری بی خطر است؟، آیا میتواند مفید باشد و مزایایی برای مادر داشته باشد؟، روش های صحیح و اصول ایمنی در بالا و پایین رفتن از پله در دوران حاملگی چیست؟، چه زمانی باید از آن اجتناب کنید و چه مراقبت هایی لازم است انجام دهید؟. با سلام دنیا همراه باشید.
آیا بالا رفتن از پله در دوران حاملگی ایمن است؟
بالا رفتن از پله ها در اوایل بارداری یعنی زمانی که بدن شما هنوز دارای توازن است، خطری ندارد. یکی از بزرگترین ترس ها در این مورد، افتادن یا سر خوردن روی پله ها است. در ماههای آخر بارداری، با بزرگ شدن شکم و تغییر در مرکز ثقل بدن، احتمال از بین رفتن تعادل روی پله ها بیشتر می شود. در این مرحله، افتادن از پله، به خصوص روی شکم می تواند منجر به زایمان زودرس شود. در هفته 37 بارداری، کودک شما در لگن جای می گیرد و نفس کشیدن برای شما راحت تر می شود. با این حال، اضافه شدن وزن کودک باعث می شود که بالا رفتن از پله ها سخت تر شود. اگر مجبورید از پله بالا بروید، در هر ثانیه یک پله بالا بروید، به آرامی حرکت کنید و از نرده ها کمک بگیرید، و سعی کنید با سرعت عادی نفس بکشید. اما بهتر است در مراحل پایانی بارداری، از پله بالا نروید. در ادامه به شما می گوییم چرا.
چرا نباید در ماههای آخر بارداری از پله ها بالا رفت؟
در اینجا برخی از دلایلی که به زنان گفته می شود از بالا رفتن از پله در دوران بارداری خودداری کنند، ارائه شده است.
از نفس افتادن: بالا رفتن از پله می تواند با نفس نفس زدن همراه باشد. این مسئله می تواند تاثیر منفی روی جنین بگذارد زیرا موجب کاهش اکسیژن موجود می شود.
سر خوردن: افتادن یا سر خوردن هنگام بالا رفتن از پله، یکی از بزرگترین نگرانی های دوران حاملگی است. این اتفاق می تواند تاثیر جدی روی شما و کودکتان بگذارد.
فشار در پشت: با ادامه بارداری، سنگینی اضافه وزن را روی کمر خود احساس می کنید. این باعث می شود که احساس گیجی داشته باشید یا هنگام بالا رفتن از پله ها به سمت پایین کشیده شوید.
از دست دادن تعادل: در طول حاملگی، ممکن است گاهی تعادل خود را از دست بدهید که باعث افزایش خطر سقوط می شود. بنابراین، بهتر است در ماه های آخر بادراری از پله ها بالا نروید.
تورم پاها: اگر پاهای شما متورم شده است، بالا رفتن از پله ها می تواند فشار بیشتری به آنها وارد کند.
دلایل بالا مربوط به ماههای آخر بارداری است. بالا رفتن از پله در طول سه ماهه اول بارداری به طور کلی ایمن است، اما در شرایط خاص خطر دارد.
چه زمانی باید در اوایل حاملگی از بالا رفتن از پله ها پرهیز کرد؟
صعود از پله ها در سه ماهه اول بی خطر است، مگر اینکه پزشک آن را ممنوع کند. باید به دنبال چند نشانه باشید که شما را از بالا رفتن پله منع می کند. این موارد عبارتند از:
خونریزی
گرفتگی یا کاهش سطح هورمون ها
دیابت یا هر بیماری خود ایمنی در دوران بارداری
سقط جنین در گذشته
سرگیجه شدید
بارداری دو قلو یا چند قلو
بالا/ پایین بودن فشار خون
اگر پزشک توصیه به استراحت کردن، کرده باشد
اگر هیچ یک از مشکلات بالا را ندارید، ممکن است بالا رفتن از پله برایتان خطری نداشته باشد.
بالا رفتن از پله ها در دوران بارداری چه مزیتی دارد؟
بالا رفتن از پله ها یک فعالیت بدنی است که بدن شما را فعال نگه می دارد. تحقیقات نشان داده است که به همان اندازه پیاده روی یا ورزش مفید است.
کاهش خطر ابتلا به پره اکلامپسی: طبق مطالعات انجام گرفته روی این موضوع، زنان بارداری که از پله ها بالا می روند، خطر ابتلا به پره اکلامپسی در آنها کاهش می یابد (بیماری ای که زنان دچار فشار خون بالا می شوند). در این مطالعه مشخص شده است زنان بارداری که فعالیت ندارند، می توانند با بالا رفتن از پله ها خطر ابتلا به پره اکلامپسی را تا 29% کاهش دهند.
احتمال ابتلا به دیابت حاملگی را کاهش می دهد: طبق مطالعه ای که توسط انجمن دیابت آمریکا انجام شده است، بالا رفتن از پله ها در اوایل بارداری، احتمال ابتلا به دیابت حاملگی را کاهش می دهد. (یکی از عوارض شایع در دوران بارداری)
اما باید با رعایت برخی از اقدامات ایمنی از پله ها بالا بروید.
نکات اساسی برای اقدامات احتیاطی هنگام بالا رفتن از پله ها در دوران بارداری
در هنگام بالا یا پایین رفتن از پله ها، از نرده کمک بگیرید. اگر چیزی در دست دارید، دست دیگر را خالی نگه دارید تا بتوانید نرده ها را بگیرید.
اطمینان حاصل کنید که راه پله به خوبی روشن است تا مسیر را به خوبی ببینید. از بالا رفتن از پله ها در تاریکی خودداری کنید.
اگر روی پله ها فرش دارید، حتماً آن را روی زمین تثبیت کنید.
به آرامی قدم بردارید و از عجله کردن در پله ها خودداری کنید.
در صورتیکه هنگام بالا رفتن از پله ها دچار نفس نفس زدن شدید، کمی استراحت کنید و دوباره ادامه دهید.
پله ها نباید خیس و چرب باشند.
اگر لباس بلندی به تن کرده اید، از پله ها بالا نروید زیرا احتمال افتادن بیشتر می شود.
چنانچه از پله ها سقوط کردید، با پزشک تماس بگیرید.
بالا رفتن از پله در طول بارداری تا زمانیکه مراقب باشید و احساس راحتی کنید، خطری ندارد. هرگز بدون کمک گرفتن از نرده ها، از پله ها بالا نروید. همچنین اگر بدن شما توانایی لازم را ندارد، با اعمال فشار، سعی در بالا رفتن از پله ها نکنید.
چار تردید هستید، با پزشک مشورت نموده و از توصیه های وی در این زمینه بهره بگیرید.