به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، مطالعات جدید حاکی از ارتباط بین مصرف استامینوفن در دوران بارداری با افزایش خطر بروز مشکلات رفتاری در کودکان است.
استامینوفن داروی مسکنی است که در طول بارداری مصرف می شود اما مطالعات جدید حاکی از عوارض استامینوفن در بارداری مانند افزایش خطر ابتلا به اختلال کم توجهی – بیش فعالی (ADHD) در کودک است.
متخصصان نروژی دریافتند در میان نزدیک به ۱۱۳ هزار کودک، کودکانی که مادرانشان در دوره بارداری از داروی استامینوفن مصرف کرده بودند کمی بیشتر دچار اختلال کم توجهی – بیش فعالی بوده اند.
خطرات مصرف استامینوفن در بارداری
وقتی باردار هستید، همیشه فکر خوبی است تا جایی که ممکن است داروی کمتری بخورید، بنابراین مراقب باشید که بیشتر از دز توصیه شده توسط پزشکتان و بیشتر از مجموع مصرف مجاز روزانه دارو نخورید. خوردن مقدار زیادی استامینوفن ریسک آسیب به کبد شما و در اواخر بارداری ریسک آسیب به کبد جنین را افزایش می دهد. پژوهشگران در حال حاضر همچنان در حال بررسی این هستند که خوردن استامینوفن در دورهٔ بارداری چقدر می تواند خطرساز باشد. به گفتهٔ کارشناسان، برخی از مشکلاتی که مصرف استامینوفن در دوران بارداری ممکن است ایجاد کند می تواند شامل موارد زیر باشد:
مشکلات رفتاری کودک: تعداد کمی پژوهش به این نتیجه رسیده اند که خوردن استامینوفن در دورهٔ بارداری، به ویژه به مقدار زیاد یا در اواخر بارداری ممکن است با مشکلات رفتاری مثل اختلال کم توجهی-بیش فعالی و اختلالات Hyperkinetic؛ هایپرکینتیک یا اختلالات حرکتی در کودکان ارتباط داشته باشد. با این حال، برای اثبات این مورد همچنان به پژوهش های بیشتری نیاز است.
آسم در کودک: پژوهش ها نشان می دهد که خوردن استامینوفن در دورهٔ بارداری ممکن است با بروز آسم در کودکان ارتباط داشته باشد. اما باز هم به پژوهش های بیشتری نیاز است تا بفهمیم که آیا این اثر ناشی از استامینوفن است یا فاکتورهای دیگر مثل بیماری یا عارضه ای که مادر به خاطر آن استامینوفن خورده است. یک پژوهش که کودکان را تا شش سال پس از تولدشان دنبال و پیگیری کرد، ارتباطی بین آسم و مصرف استامینوفن توسط مادرانشان در بارداری نیافت اما شاید این زمان مطالعه، برای نتیجه گیری خیلی کوتاه باشد.
نهان بیضگی یا پایین نیامدن بیضه در نوزاد: در این عارضه، یکی یا هر دو بیضهٔ نوزاد پسر پایین نمی آید و برخی پژوهش ها حاکی از آن است که قرار گرفتن در معرض استامینوفن، به ویژه در طول سه ماههٔ اول و دوم بارداری و برای بیشتر از چهار هفته، احتمال تولد نوزادان پسر با عارضهٔ نهان بیضگی را افزایش می دهد. با این حال، دیگر پژوهش ها در این زمینه هنوز چنین چیزی را نشان نداده است.
با اینکه هیچ کدام از این تحقیقات هنوز به نتیجهٔ قطعی نرسیده است، اما سعی کنید در دوران بارداری تا جای ممکن استامینوفن مصرف نکنید و در صورت نیاز به مسکن حتماً پزشکتان را در جریان بگذارید.
هر چند این ارتباط به طور خاص به مصرف طولانی مدت این دارو (یک ماه یا بیشتر) محدود می شود. این بررسی جدید، اولین مطالعه ای نیست که از ارتباط بین مصرف داروی استامینوفن ساده در بارداری و اختلال کم توجهی – بیش فعالی حکایت دارد اما کارشناسان اظهار داشتند هنوز سخت است به طور قطعی مصرف قرص استامینوفن را در این خصوص مقصر اعلام کنند.