به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، عطسه در دوران بارداری به چه علت رخ می دهد؟ عطسه همانند هر زمان دیگری، در دوران بارداری نیز شایع است و در صورت تداوم، می تواند خسته کننده باشد، اما به مادر یا نوزاد او آسیبی نمی رساند. عطسه؛ علل مختلفی دارد. هر چند جای نگرانی پیرامون این مسئله وجود ندارد اما ممکن است بخواهید در مورد علل عطسه در دوران بارداری، اثرات آن بر مادر و کودک و راه های مقابله با آن اطلاعاتی بدست آورید. این مقاله برای تمامی سوالاتتان در مورد عطسه در دوران بارداری ، پاسخی ارائه می دهد.
عطسه کردن فرآیند پاکسازی دستگاه تنفسی فوقانی از گرد و غبار اضافی ، مخاط و سایر مواد تحریک کننده است. به طور کلی ، اگر این اتفاق اغلب رخ ندهد ، مشکلی با این فرآیند وجود ندارد. اما برای مادر آینده چقدر مفید است ، به خصوص اگر او در اثر عطسه درد داشته باشد؟ درد هنگام عطسه در دوران بارداری؟ و چرا بوجود می آید؟
چرا عطسه در اوایل بارداری دردناک است؟
در ابتدای بارداری ، یک زن ممکن است درد حاد دوم را تجربه کند ، حرکات ناگهانی یا عطسه کند. در این لحظه ، افکار مزاحم ناخوشایند برای بازدید از وی شروع می شود. چرا باعث عطسه در دوران بارداری می شود و آیا ارزش آن را دارید که نگران شوید؟
بیایید ببینیم که چرا ممکن است این احساسات دردناک ظاهر شود.
- در حین بازدم شدید ، هنگام عطسه ، بسیاری از عضلات منقبض می شوند ، به خصوص عضلات کمر و صفاقی. چنین انقباض شدید می تواند فشار زیادی به رحم وارد کرده و درد را برانگیزد.
- در بدن زن ، بازسازی هورمونی شروع می شود. بنابراین ، در ماه اول ، پایین شکم و کمر می تواند صدمه ببیند ، به خصوص هنگام عطسه.
- رحم به تدریج در اندازه افزایش می یابد و از این طریق لیگامانهای بار غیرمعمول شروع به درد می کنند. و در حین عطسه ، حتی گرفتگی نیز ایجاد می شود.
- آسیب شناسی در دوران بارداری (سقط جنین ، حاملگی خارج رحمی). در این حالت گرفتگی متوقف نمی شود و ممکن است با خونریزی همراه باشد.
بیشتر اوقات ، درد هنگام عطسه در آغاز بارداری یک ویژگی فردی از دوره آن است. اما ، اگر گرفتگی متوقف نشده و از خونریزی پیچیده است ، باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
دلایل زیاد عطسه کردن در دوران بارداری
در دوران بارداری، زنان به دلایل زیادی می توانند عطسه کنند.
۱. ورم غشای مخاطی بینی در دوران بارداری
ممکن است زنان آبریزش بینی، کیپ شدن بینی و عطسه را در هر مرحله ای از دوران بارداری تجربه کنند. به این وضعیت، رینیت بینی یا ورم غشا مخاطی بینی در دوران بارداری می گویند که باعث گرفتگی بینی می شود.
رینیت بینی در دوران بارداری، معمولا دو هفته پس از تولد نوزاد بر طرف می شود. در این دوره ممکن است زنان، بیش از حد معمول عطسه کنند. اگر چه دلیل قطعی این شرایط هنوز مشخص نیست، اما ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی باشد که در دوران بارداری در بدن زنان رخ می دهد.
۲. آلرژی
ممکن است زنانی که قبل از بارداری آلرژی داشته اند، در دوران بارداری هم مشابه آن را تجربه کنند که عطسه کردن یکی از علائم آلرژی است. آلرژی می تواند فصلی باشد، مانند آلرژی هایی که از طریق گرده ها یا یونجه به وجود می آیند و یا آلرژی های محیطی که از طریق کرک و پشم حیوانات خانگی یا مایت های (موجودات ریز) گرد و خاک در خانه ایجاد می شوند.
آلرژی، خطر هر گونه نقص های نامطلوب زایمان را مانند نوزاد نارس یا کمبود وزن را افزایش نمی دهد.
۳. آنفولانزا یا سرماخوردگی
بارداری، هر زنی را نسبت به هجوم میکروب هایی که منجر به سرما خوردگی و آنفولانزا می شوند، آسیب پذیر می کند. در دوران بارداری، سیستم ایمنی دقیق تر می شود تا اشتباهی صورت نگیرد و جنین در معرض هجوم میکروب ها قرار نگیرد. این باعث می شود در مقابل هجوم میکروب های واقعی، آرام تر عمل کند که منجر به خطر افتادن سیستم ایمنی می شود. بنابراین اگر عطسه می کنید، ممکن است به دلیل سرما خوردگی یا آنفولانزا باشد.
اگر سرما خورده اید، هیچ جای نگرانی نیست، اما اگر به تب یا آنفولانزا مشکوک هستید، فورا با پزشک خود مشورت کنید چون در برخی از موارد می تواند خطرناک باشد.
آیا عطسه کردن به کودک آسیب می زند؟
اگر درباره ی زیاد عطسه کردن در دوران بارداری نگران هستید، مطمئن باشید که هم شما هم فرزندتان ایمن هستید. عطسه کردن نشانه ای از یک عارضه نیست و مطمئنا منجر به سقط جنین نمی شود. توجه با این نکته حائز اهمیت است که اگر عطسه کردن شما نشانه ای از آنفولانزا یا آسم است، باید سریعا با پزشک خود صحبت کنید.
اگر یک مادر مبتلا به آنفولانزا باشد، کودک هم به آن دچار می شود. همینطور اگر مادر در تنفس مشکل داشته باشد، کودک اکسیژن کافی که مورد نیازش است را دریافت نمی کند. همچنین زمانی که زنان عطسه می کنند، درد لیگامان گرد (گرفتگی عضلانی دردناک) را در جایی که اطراف شکم احساس درد شدید دارند، حس می کنند. اما جای نگرانی نیست زیرا این درد، ناشی از فشار به لیگامان(رباط) در هنگام عطسه است.
چگونه می توان عطسه کردن را کنترل کرد؟
هر دارویی که در دوران بارداری مصرف می کنید می تواند به کودک شما نیز منتقل شود. حتی دارو های بدون نسخه ای که بی خطر تلقی می شوند، می توانند برای شما مضر باشند. پس بهتر است به دارو های خانگی روی بیاورید یا قبل از مصرف هر گونه دارو در دوارن بارداری با پزشک خود صحبت کنید. در این جا راه هایی وجود دارد که می تواند شما را از گرفتگی بینی و عطسه کردن خلاص کند:
• اگر هوای خشک حفره های بینی تان را تحریک می کند، از یک دستگاه رطوبت ساز استفاده کنید.
• اگر به گرد و غبار آلرژی دارید، گذاشتن یک دستگاه تصفیه هوا در اتاق ممکن است مفید باشد.
• اگر از مسدود شدن بینی تان رنج می برید، از اسپری نمکی بینی استفاده کنید.
• یک نتی پات (وسیله ای که برای ایجاد جریان آب در بینی استفاده می شود) با محلول نمکی یا آب مقطر می تواند برای تمیز کردن سینوس ها استفاده شود.
• خانه تان را تمیز نگه دارید و از گرده و کرک و پشم حیوانات خانگی دور بمانید.
• هنگام بارداری برای ایمن بودن در مقابل آنفولانزا، واکسن آنفولانزا بزنید.
• با پزشکتان درباره ورزش کردن صحبت کنید چرا که ورزش کردن می تواند به تقویت سیستم ایمنیتان کمک کند.
• غذاهایی سرشار از ویتامین C در رژیم غذاییتان قرار دهید تا ایمنی بدنتان را بهبود بخشید.
زنان در دوران بارداری بیشتر عطسه می کنند، اما اگر با علائم دیگری همراه بود یا نشانه ای از آنفولانزا یا آسم است، با مشورت کردن با پزشکتان کمک بگیرید.