ساعدنیوز
ساعدنیوز

از ۰ تا ۱۰۰ شارژ گوشی های موبایل و عوامل موثر در آن

  پنجشنبه، 01 آبان 1399   زمان مطالعه 11 دقیقه
از ۰ تا ۱۰۰ شارژ گوشی های موبایل و عوامل موثر در آن
شاید در ذهن شما هم سوالاتی در مورد روند شارژ گوشی های موبایل و عوامل موثر در آن به وجود آمده باشد. منظور از ظرفیت باتری که با عنوان میلی آمپر مشخص می‌شود چیست؟ چرا برخی شارژرها سرعت شارژ کمی دارند؟ انواع سوکت شارژ گوشی ها چگونه هستند؟

مقدمه ای در رابطه با شارژ گوشی های موبایل

گوشی های موبایل امروزی از باتری های خاصی بهره می برند که جنس آن ها لیتیوم یونی است و قابلیت شارژ مجدد دارند. یعنی شما می توانید باتری گوشی خود را با اتصال به برق شارژ کرده و سپس تا مدت زمان مشخصی از گوشی بدون نیاز به اتصال مستقیم برق استفاده کنید تا شارژ باتری آن خالی شود. سپس باید دوباره گوشی را به شارژ بزنید و همین پروسه را تکرار کنید.

چرا باتری های لیتیوم یونی؟

اولین سوالی که باید به آن پاسخ داده شود این است که چرا از باتری های لیتیوم یونی در گوشی های موبایل استفاده می شود؟ مزیت های باتری های لیتیوم یونی کدامند؟ باتری های لیتیوم یونی در حال حاضر از بهترین جنس باتری هایی هستند که می توان از آن ها به عنوان باتری قابل شارژ در گوشی های موبایل استفاده کرد. به بیان دیگر هیچ تکنولوژی و ساختار بهتری در مقایسه با باتری های لیتیوم یونی ارائه نشده که بتواند در گوشی های موبایل جایگزین آن ها شود. برخی از اصلی ترین ویژگی های مثبت باتری های لیتیوم یونی به شرح زیر است:

  • چگالی انرژی زیاد: چگالی انرژی در واقع میزان انرژی است که در واحد حجم ذخیره می شود. به بیان دیگر این عامل ارتباط مابین قدرت شارژدهی و اندازه آن را مشخص می کند. باتری های لیتیوم یونی چگالی انرژی بالایی دارند و این مسئله سبب شده که به بهترین گزینه موجود برای استفاده در گوشی ها تبدیل شوند. به موجب این ویژگی می توان باتری با ظرفیت مناسبی را در ابعاد کوچک یک گوشی جا داد.
  • خالی نشدن چشمگیر شارژ به طور خودکار: یکی دیگر از ویژگی های خوب باتری های لیتیوم یونی مربوط به مقاومت خوب آن ها در برابر خالی شدن خودکار شارژ می شود. اغلب باتری های دیگر از این نظر ضعف دارند و به مرور زمان و به طور خودکار (حتی اگر استفاده ای از آن ها به عمل نیاید) با افت و خالی شدن شارژ مواجه می شوند. اما باتری های لیتیوم یونی اینطور نیستند و مقدار خالی شدن شارژ آن ها با گذر زمان و به طور خودکار بسیار ناچیز است.به همین دلیل است که اگر بعد از شارژ گوشی آن را در حالت بدون استفاده در گوشه ای رها کنید تا چند روز شارژ باتری آن خالی نمی شود و افت شارژ بسیار ناچیزی خواهد داشت.
  • نگهداری راحت: باتری های لیتیوم یونی باتری های خیلی حساسی نیستند و نیازی به مراقبت ندارند. این ویژگی یکی دیگر از ویژگی های خوب آن ها در مقایسه با دیگر انواع باتری های شارژ شدنی محسوب می شود. این مسئله هم یکی دیگر از نقاط قوت اصلی باتری های لیتیوم یونی است.

موارد فوق تنها بخشی از اصلی ترین نقاط قوت باتری های لیتیوم یونی هستند. با توجه به این نقاط قوت، باتری های لیتیوم یونی به بهترین گزینه برای استفاده در موبایل و تامین شارژ گوشی تبدیل می شوند. البته بدون شک باتری های لیتیوم یونی نقاط ضعفی هم دارند، اما به هر حال کف ترازو به سمت نقاط قوت این دسته از باتری ها متمایل است.

تصویر

منظور از ظرفیت باتری و میلی آمپر ساعت چیست؟

ظرفیت باتری های لیتیوم یونی گوشی های موبایل با واحد میلی آمپر ساعت (mAh) مشخص می شود. هرچقدر ظرفیت باتری بیشتر باشد، طبیعتا شارژ بیشتری هم در آن ذخیره خواهد شد و می تواند بهتر انرژی مورد نیاز گوشی را تامین کند. هر آمپر برابر با 1000 میلی آمپر است. زمانی که گفته می شود باتری گوشی 3000 میلی آمپر ساعت ظرفیت دارد، یعنی باتری آن 3 آمپر ساعت ظرفیت ارائه می کند. دقت داشته باشید که ظرفیت یک باتری صرفا نمی تواند نشان دهنده بهتر بودن کیفیت شارژ و دیرتر خالی شدن شارژ باتری گوشی باشد، چون میزان مصرف شارژ گوشی های موبایل به عوامل متعددی وابسته است.

برای مثال اگر دو گوشی A و B به ترتیب از باتری های 2000 و 3000 میلی آمپر ساعتی بهره مند باشند، هیچوقت نمی توان به طور قطع گفت که گوشی B با باتری 3000 میلی آمپر ساعتی در شرایط کاری مشابه قدرت نگهداری شارژ بیشتری در مقایسه گوشی A دارد. عواملی مثل اندازه صفحه نمایش، میزان بهینه بودن و مصرف انرژی اجزای سخت افزاری گوشی و غیره همگی روی مصرف شارژ باتری موثر هستند. بنابراین زیادتر بودن ظرفیت یک باتری در گوشی های موبایل همیشه به معنای قدرت شارژدهی بالاتر نخواهد بود.

انواع سوکت شارژ گوشی های موبایل

سوکت های شارژی که در گوشی های موبایل بکار گرفته می شوند انواع مختلفی دارند و از نظر شکل با هم متفاوت هستند. برای مثال آیفون های اپل از سوکت شارژ اختصاصی با عنوان لایتنینگ بهره می برند که قابل نصب در گوشی های اندرویدی نیست! این مسئله سبب شده که سیم شارژر گوشی های موبایل نسبت به یکدیگر متفاوت باشند و نتوان از هر سیم شارژری برای شارژ باتری هر گوشی استفاده کرد. البته ذر حال حاضر تقریبا 70 درصد گوشی ها به جز آیفون های اپل از شارژر های میکرو یو اس بی (Micro USB) بهره می برند. در شکل زیر اصلی ترین مدل های سوکت شارژ گوشی های موبایل را مشاهده می کنید:

تصویر

یو اس بی نوع سی (USB Type C): یو اس بی نوع سی یکی از جدیدترین انواع سوکت شارژ برای گوشی های اندرویدی است که سرعت آن مطلوب تر از قبل بوده و تقریبا از سال 2015 به بعد مقدار بکارگیری آن رواج یافت. این نوع از سوکت شارژ گوشی بیشتر در گوشی های اندرویدی جدید و رده بالا بکار گرفته می شود.

  • میکرو یو اس بی (Micro USB): متداول ترین نوع سوکت شارژ گوشی های موبایل سوکت میکرو یو اس بی است که تقریبا 70 درصد گوشی های اندرویدی از آن پشتیبانی می کنند. این سوکت شارژ سال هاست که در گوشی های اندرویدی مورد استفاده قرار می گیرد و تقریبا تا قبل از ارائه سوکت های یو اس بی نوع سی، در تمام گوشی های موبایل اندرویدی استفاده می شدند.
  • لایتنینگ (Lightening): سوکت شارژ لایتنینگ مختص آیفون و آیپد های اپل است و فقط در محصولات شرکت اپل قابل استفاده خواهد بود. این سوکت را نمی توان برای شارژ گوشی های اندرویدی مورد استفاده قرار دارد. به سوکت لایتنینگ در اصطلاح عامیانه “شارژر اپل” یا “شارژر آیفون” هم گفته می شود که در واقع منظور همان شارژر مجهز به سیم لایتنینگ است.

سه مورد فوق از اصلی ترین نوع سوکت شارژ گوشی های موبایل هستند. در سال های دور و قبل از سال 2008 برخی از گوشی های موبایل به سوکت های شارژ مینی یو اس بی (mini USB) هم مجهز بودند یا آیفون های اپل در سالیان دور و قبل از عرفی لایتنینگ پورت از سوکت 30 پینی اختصاصی اپل بهره می برند، اما امروزه این نوع سوکت های شارژ به طور کامل منسوخ شده به شمار می روند.

شدت خروجی شارژر

اگر به توضیحات روی آداپتور شارژ گوشی یا تبلت خود دقت کنید مشاهده خواهید کرد که در بخشی با عنوان Output یک عدد مثل 1A یا 1.5A و از این قبیل نمادها نوشته شده است. این عامل در واقع شدت خروجی شارژر را نشان می دهد! شدت خروجی شارژر گوشی ها و تبلت های مختلف نسبت به هم متفاوت است. برای مثال ممکن است شارژر گوشی شما خروجی 1.5 آمپری داشته باشد اما شارژر آیپد خروجی 2 آمپری را ارائه کند. اما تفاوت این دو در چیست؟ زمانی که شدت خروجی شارژر بیشتر باشد، انرژی بیشتری به باتری دستگاه تزریق می شود بنابراین با فرض یکسان بودن ظرفیت باتری دو گجت، باتری گجتی که به شارژر 2 میلی آمپر ساعتی متصل است از باتری گجتی که به شارژر 1 میلی آمپر ساعتی متصل است زودتر شارژ می شود!

تصویر

اما شاید این سوال در ذهنتان ایجاد شود که آیا می توان از شارژرهای با شدت خروجی بیشتر برای شارژ باتری گوشی هایی استفاده کرد که شدت خروجی شارژ آن ها کمتر است؟ برای مثال اگر آیفونی که شارژ اصلی آن شدت خروجی 1.1 آمپری دارد را به شارژر آیپدی با شدت خروجی 2.1 آمپر متصل کنیم چه اتفاقی رخ می دهد؟ حقیقت ماجرا این است که در این شرایط هیچ اتفاق خاصی رخ نخواهد داد و باتری آیفون شما سریع تر از قبل شارژ می شود اما خب شدت گرمایی که در آن تولید می گردد هم به طرز چشمگیری افزایش پیدا می کند. به صورت مشابه اگر آیپدی که شارژر اصلی آن خروجی 2.1 میلی آمپر ساعتی دارد را به شارژر 1.1 میلی آمپر ساعتی آیفون متصل کنید، سرعت شارژ باتری دستگاه به شدت افت می کند. البته عوامل دیگری هم می توانند در افت سرعت شارژ باتری گوشی و تبلت ها موثر باشند که پیش از این در مقاله کاهش سرعت شارژ باتری گوشی و روش های مقابله با آن در مورد این عوامل صحبت کرده بودیم. بنابراین مشکلی از نظر بکارگیری شارژرهای متفاوت برای شارژ باتری گوشی شما وجود ندارد، اما توصیه ما این است که به استاندارد شدت جریان خروجی شارژر گوشی موبایل خودتان دقت کرده و همیشه از شارژرهای با خروجی یکسان و مشابه آن برای شارژ باتری دستگاه استفاده کنید.

قابلیت شارژ سریع چیست؟

قابلیت شارژ سریع یکی از ویژگی ها و قابلیت هایی است که طی چند سال اخیر به شکل ویژه ای در طراحی گوشی های موبایل به آن توجه می شود. شرکت های سازنده گوشی ارائه این قابلیت را به عنوان راه حلی برای مقابله با مشکل زود خالی شدن شارژ باتری گوشی تلقی می کنند. اگر با مشکل زود خالی شدن شارژ باتری مواجه هستید، توصیه می کنیم حتما مقاله ۱۳ روش کارآمد برای جلوگیری از خالی شدن سریع شارژ باتری آیفون و آیپد را مطالعه و از راه حل هایی که در آن شرح داده شده استفاده به عمل آورید. اما قابلیت شارژ سریع دقیقا چه کاری انجام می دهد؟

تصویر

کارایی قابلیت شارژ سریع از نام آن مشخص است! به موجب این قابلیت شارژ گوشی های موبایل با سرعت بیشتری انجام خواهد شد. کیفیت تکنولوژی های شارژ سریعی که توسط شرکت های مختلف ارائه شده متفاوت خواهد بود. برای مثال ممکن است قابلیت شارژ سریع شرکتی همچون کوالکام سبب شود که باتری گوشی شما ظرف 30 دقیقه تا 40 درصد شارژ شود و قابلیت شارژ سریع شرکت دیگری کیفیت لازم را ارائه نکند و ظرف 30 دقیقه فقط 25 الی 30 درصد از باتری را شارژ نماید. دقت داشته باشید که برای استفاده از قابلیت شارژ سریع دو شرط لازم است! اولین اینکه گوشی شما از این قابلیت پشتیبانی کند و دوم اینکه به شارژر مناسب و اختصاصی برای استفاده از قابلیت شارژ سریع دسترسی داشته باشید.

منبع شارژ گوشی های موبایل

منبعی که از آن برای شارژ گوشی های موبایل استفاده می کنید تاثیر مستقیمی بر روی سرعت و کیفیت شارژ شدن باتری دستگاه دارد! برای مثال حتما دیده اید که با اتصال گوشی به کامپیوتر و اقدام به شارژ کردن باتری گوشی، سرعت شارژ باتری تا چه اندازه افت می کند! دلیل این مسئله مربوط به شدت جریان خروجی می شود که توسط پورت یو اس بی کامپیورتان ارائه شده است. شدت خروجی این پورت کم است و به همین سبب انرژی مناسبی به سیم شارژر و سپس گوشی منتقل نمی شود. اما زمانی که سیم شارژر را به آداپتور مناسب متصل و آداپتور را به پریز برق بزنید، سرعت شارژ باتری افزایش می یابد. بنابراین منبعی که از آن برای شارژ باتری گوشی استفاده می کنید اهمیت زیادی دارد.

تصویر

سیم شارژر و تاثیر آن بر روی شارژ گوشی

سیم رابط یا اصطلاحا سیم شارژری که از آن استفاده می کنید تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت انتقال انرژی و سرعت شارژ مجدد باتری گوشی خواهد داشت. همیشه سعی کنید برای شارژ باتری گوشی از سیم شارژرهای مناسب و با کیفیت استفاده کنید و تا حد امکان سیم شارژرهای فیک و ارزان قیمت را خریداری نکنید. بدین ترتیب کیفیت شارژ گوشی موبایل شما به حداکثر مقدار ممکن می رسد. سعی کنید سیم شارژری که خریداری می کنید طول خیلی بلندی نداشته باشد و از این نظر منطبق با شارژر اورجینال گوشی موبایلتان باشد. بلند بودن بیش از اندازه سیم شارژر می تواند منجر به کند شدن تدریجی پروسه شارژ باتری شود. همچنین اکیدا توصیه می کنیم از سیم شارژرهای آسیب دیده و زده دار برای شارژ باتری گوشی خود استفاده به عمل نیاورید.

استفاده از پاوربانک و شارژرهای فندکی

این روزها و با گسترش استفاده از گوشی های موبایل مجبور هستیم از هر فرصتی برای شارژ باتری گوشی خود استفاده کنیم. در همین راستا خیلی از کاربران رو به سمت بکارگیری پاوربانک و شارژرهای فندکی خودرو روی آورده اند. اما آیا استفاده از پاوربانک و شارژرهای فندکی می تواند به گوشی شما و باتری آن آسیب بزند؟ خوشبختانه اگر کیفیت شارژ فندکی و پاوربانکی که از آن استفاده می کنید مطلوب باشد خیر! توصیه ما این است که حتما پاوربانک ها و شارژرهای فندکی با کیفیت را مورد استفاده قرار دهید و حتما به شدت خروجی آن ها دقت نمایید و سعی کنید شدت خروجی آن ها با شدت خروجی شارژ اصلی گوشی موبایلتان منطبق باشد. در غیر این صورت ممکن است به مرور زمان باتری گوشی با مشکل خالی شدن زود به زود شارژ مواجه شود و نیاز باشد تا آن را کالیبره کنید.

تصویر

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (160 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (89 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (83 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (68 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (49 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (40 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (39 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (38 نظر) سوگل طهماسبی بازیگر سریال کیمیا: بازیگران زنی که حیا و حجاب دارند در سینما جایی ندارند (37 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (35 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (35 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (34 نظر) جورجینا: رونالدو یک پدر فوق‌العاده و بهترین همسر است اما آشپزی نمیکند ما یک آشپز داریم اما بعضی اوقات خودم غذا درست میکنم در عربستان سقف خانه ها...+عکس (33 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
رئیس سازمان صدا و سیما: خودم شخصاً با فردوسی‌پور صحبت کردم اما تمایلی به بازگشت نداشت!
یکی از اعضای سابق تیم ملی: من در ورزشگاه بودم ولی گل خداداد عزیزی به استرالیا را ندیدم!
ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟
امید عالیشاه برای جراحی به ایران برمیگردد/ پزشک پرسپولیس تکلیف را روشن کرد!
فال شمع روزانه امروز جمعه 9 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز جمعه 9 آذر ماه 1403
رهبر معظم انقلاب پاسخ می‌دهند؛ حکم شرعی کار کردن در کاباره و کارخانه کنسرو خوک
فال روزانه امروز جمعه 9 آذر ماه 1403
خبر خوش؛ حقوق این افراد 30 درصد افزایش می‌یابد
چه موضوعاتی در دستورکار گفتگوهای ایران و اروپا قرار دارد؟
وزیر خارجۀ انگلیس: حکم بازداشت نتانیاهو را خواهم گرفت
گرامی: مریض بودم اما گل زدم!
برنامه «ثریا» از کنداکتور شبکه یک حذف شد!
فال ابجد روزانه جمعه 9 آذر 1403
مذاکرات ایران با اروپای منهای آمریکا به نتیجه نمی‌رسد؛ اروپا توان رفع تحریم‌های ایران را ندارد
منتخب روز   
(ویدئو) بهنوش بختیاری: از بی‌پولی رفتم واسه تبلیغ عطر/ حدیث میرامینی: عطرش لیز بود؟ ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟ (ویدئو) نوستالژی شب‌های برره با بهنوش بختیاری و مهران مدیری/ تو هم خوب بلدی از خودت حرفهای عشقولانه در وکنیا😃 سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است دعا و نیایش؛ بخش 1/ اجابت خواسته‌ها با دعای اسم اعظم امام علی (ع) که از حضرت خضر آموخت