به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، جامعه ای که ما در آن زندگی می کنیم ترکیب مختلفی از انواع افراد است، افراد خوب، بد و مزاحم است. متاسفانه افراد مزاحم به طور مداوم سعی در اذیت کردن بقیه دارند و دیگر افراد هم با نداستن راهکار درست مقابله با آن ها غالبا تسلیم خواسته های آنان خواهند شد. افراد در مواجهه با شخصیت های آزار دهنده به طور معمول سعی می کنند با مهربانی برخورد کنند و این قطعا یک استراتژی شکست خورده است، حداقل تا زمانی که فرد به رفتار های آزارهنده خود ادامه دهد. اگر شما هم با چنین مشکلی درگیر هستید بهتر است در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا روش درست مقابله با افراد مزاحم را بررسی کنیم و ببینیم که چگونه می توان آن ها را از خود دور کنیم.
روش های صحیح برخورد با افراد مزاحم
1- نفس عمیق بکشید
اولین نکته ای که در برخورد با افراد مزاحم به کمک شما می آید این است که باید آرامش تان را حفظ کنید. یکی از هدف های فردی که برای شما مزاحمت ایجاد کرده است این است که در شما احساس بدی ایجاد کند. اما شما باید بدانید هنگامی که با یک فرد گستاخ روبرو می شوید باید خودتان را کنترل کنید.
اگر عصبانی یا ناراحت شوید و یا با او برخورد کنید، خود به خود روزتان خراب می شود و دیگر در ادامه روز نمی توانید بازدهی روزهای قبل را داشته باشید. بنابراین اگر کسی با چند جمله برای شما مزاحمت ایجاد کرد، چند نفس عمیق بکشید و به فعالیت تان ادامه دهید.
2- واکنش نشان ندهید
زمانی که یک نفر مزاحم ما می شود، اولین واکنشی که به ذهن ما می رسد این است که داد و فریاد کنیم و سعی کنیم آزار و رفتار نامناسب او را بی جواب نگذاریم. این روش برخورد با افراد مزاحم فقط باعث می شود که شما ناراحت شوید و فرد گستاخ و پررو به هدفش برسد.
هم چنین اگر شما واکنشی نشان ندهید، آن فرد مزاحم می بیند که به خواسته اش نرسیده و به رفتارش ادامه نمی دهد. در صورتی که اگر به او واکنشی نشان دهید و یا با او درگیر شوید، فرد مزاحم حس می کند که موفق شده و برایش انگیزه ایجاد می شود که به رفتارش ادامه دهد
3- سعی کنید خودتان را به جای او بگذارید
شاید در نگاه اول، این توصیه برای برخورد با افراد مزاحم منطقی به نظر رسد، اما می تواند کمک کننده باشد. شما می توانید خودتان را به جای فردی که برایتان مزاحمت کرده بگذارید و سعی کنید از دیدگاه او به قضیه نگاه کنید.
این کار باعث می شود که بتوانید شرایط او را بهتر درک کنید. گاهی اتفاق می افتد که افرادی دیگران را آزار می دهند، به خاطر کمبودهایی که دارند این کار را انجام می دهند. زمانی که شما خودتان را به جای فرد گستاخ و مزاحم می گذارید، شاید بتوانید شرایط سختی که تجربه کرده است را درک کنید و بتوانید بهتر از گذشته با موضوع کنار بیایید.
4- حد و مرز تعیین کنید
گاهی اتفاق می افتد که شما مجبور هستید با فردی که برایتان مزاحمت ایجاد می کند، در یک محل باشید. مثلا ممکن است آزار و مزاحمت از طرف یکی از همکاران تان به شما وارد شده است و شما به دلیل شرایط کاری باید مدتی در نزدیکی او باشید.
در چنین موقعیت هایی، نحوه برخورد با افراد مزاحم کاملا متفاوت است. شما باید برای روابط تان با آن فرد حد و مرزهای کاملا مشخصی تعیین کنید و به او اجازه ندهید که رفتارش را تکرار کند. مسئله بسیار مهم در چنین زمان هایی این است که فردی که شما را آزار داده است، اگر برخورد قاطعی از جانب شما نبیند، به کارش ادامه خواهد داد.
مثلا اگر فرد گستاخ شما را به صورت کلامی آزار می دهد و یا شوخی های نامناسب انجام می دهد و یا از کلمات بدی استفاده می کند، شما نباید به او بخندید. این کار موجب می شود که او تصور کند که شما از این رفتار خوش تان می آید و آن را تکرار خواهد کرد. در چنین مواقعی شما باید به صورت کلامی به آن فرد بگویید که دوست ندارید دیگر شوخی های مشابهی بشنوید و به صورت کاملا جدی به او گوشزد کنید که رفتارش برای شما آزار دهنده است.
5- به خودتان مسلط باشید
همان طور که گفته شد، فردی که برای شما مزاحمت ایجاد کرده است به دنبال این است که روح و روان شما را تحت تاثیر قرار دهد و به شما اجازه ندهد که روند عادی زندگی تان را داشته باشید. فردی که با گستاخی با شما بدرفتاری کرده است به دنبال این است که شما را سرخورده و ناراحت ببیند. شما نباید بگذارید که این اتفاق بیفتد.
یکی از راهکارهایی که می تواند به شما در این زمینه کمک کند، زبان بدن است. زمانی که یک نفر برایتان مزاحمت ایجاد کند، بهترین راه این است که به چشمان او نگاه کنید و سپس سعی کنید با رفتارتان طوری به او بفهمانید که حرفش شما را ناراحت نکرده است. در چنین زمینه هایی مشاور باتجربه و متخصص می تواند کمک بزرگی به شما بکند. مشاور روانشناس به شما می آموزد که در موقعیت های مختلف اجتماعی چه رفتاری از خودتان نشان دهید تا از آسیب های احتمالی در امان باشید.
6- محل را ترک کنید
اگر واقعا می بینید که تحمل ندارید و نمی توانید شرایط را کنترل کنید، می توانید محل را ترک کنید. البته باید توجه داشته باشید که چنین کاری پاک رکدن صورت مسئله است اما در شرایطی که تحمل فضا دشوار است، اشکالی ندارد که از صحنه دور شوید.
دور شدن از محلی که مزاحمت اتفاق افتاده است، به شما این فرصت را می دهد که در مورد مزاحمتی که صورت گرفته فکر کنید. این اتفاق موجب می شود که بتوانید عصبانیت تان را کنترل کنید و برای بهترین برخورد با افراد مزاحم تلاش کنید.
هم چنین گاهی ممکن است فردی که به شما آزار رسانده و برایتان مزاحمت ایجاد کرده است، سعی کند به کارش ادامه دهد. در چنین شرایطی اگر از آن جا دور شوید، احتمالا کار بیهوده ای انجام نداده اید و در واقع خودتان را از مهلکه نجات داده اید.
7- ارزش خودتان را بدانید
نکته ای شما باید بدانید این است که ارزش واقعی شما چقدر است. یک راه برخورد با افراد مزاحم وقتی که از طرف یک نفر آزار می بینید و برایتان مزاحمت ایجاد می شود، این است که به خودتان یادآوری کنید که ارزش شما چقدر است.
کسی که به شما آزار می رساند یا برایتان مزاحمت ایجاد می کند، سعی دارد که شما را ناراحت کند. به خودتان یادآوری کنید که احتمالا شما فرد با ارزشی هستید که آن فرد ترغیب شده است به شما آزار برساند. هم چنین این کار باعث می شود که دیدگاه بهتری نسبت به فردی که برایتان مزاحمت ایجاد کرده است داشته باشید و بتوانید حتی برای مقدار کمی او را درک کنید
8- مسئله را پیگیری کنید
گاهی اتفاق می افتد که فردی که سعی کرده به شما آزار برساند مشکلات روانی داشته یا خسارت نسبتا سنگینی به شما زده است. در چنین شرایطی اگر نخواهید با او برخورد کنید اشتباه بزرگی انجام داده اید. اگر فرد گستاخ، مشکل مالی یا مسئله دیگری برای شما ایجاد کرده است، شما وظیفه دارید که برخورد با افراد مزاحم را از طریق قانون پیگیری کنید.
بعضی اوقات کسانی که در جامعه به دیگران آزار می رسانند، وقتی می بینند که هیچ عکس العملی از طرف شخص دیگری وجود ندارد، به کارشان ادامه خواهند داد. به طور مثال یکی از مواردی که در جامعه ما هم دیده می شود، مزاحمت خیابانی است.
افرادی که برای سایر شهروندان، به خصوص خانم ها، مزاحمت ایجاد می کنند، چون در گذشته برخورد جدی ندیده اند به کارشان ادامه می دهند. در صورتی که اگر در ابتدای راه و در هنگامی که آزار و اذیت دیگران را شروع کرده بود، برخورد مناسبی دیده بود، احتمالا دیگر دست از مزاحمت ایجاد کردن بر می داشت.