ساعدنیوز
ساعدنیوز

با این نکات طلایی امنیت اکانت واتساپ خود را چند برابر کن!

  جمعه، 19 خرداد 1402   زمان مطالعه 9 دقیقه
با این نکات طلایی امنیت اکانت واتساپ خود را چند برابر کن!
با معرفی رمزگذاری کاربر به کاربر در سال 2016، واتس اپ به کاربرانش اطمینان داد که دیگر اطلاعات پیام های آن ها به دست دیگران نخواهد افتاد. اما این تازه آغاز راه بود. اقدامات بسیاری وجود دارد که ما کاربران باید خودمان برای ایمن کردن واتس اپ خود انجام دهند. در ادامه ساعدنیوز به آن دسته از نکاتی خواهد پرداخت که امنیت پیج خود را چند برابر کند.

یکی از مشکلات در ارتباطات مجازی که فقط مختص به مکانیزم رمزگذاری کاربر به کاربر هم نیست، این است که هیچ راهی وجود ندارد که ما بتوانیم مطمئن شویم که شخصی که ما در حال گفتگو و تبادل اطلاعات با او هستیم، واقعا همان کسی است که خودش می گوید. بهترین راه برای مطمئن شدن از هویت شخص مقابل، ملاقات رودر روست.

تکنیک ساده برای افزایش امنیت اکانت واتساپ

در دنیای امروزی کمتر کسی پیدا می‌شود که از برنامه ارتباطی واتساپ استفاده نکند. داشتن امنیت در شبکه‌های اجتماعی حرف اول را می‌زند چراکه روزانه اطلاعات شخصی، کاری و… زیادی در آنها ردوبدل می‌شود. شرکت تولید کننده اپلیکیش واتساپ (متا) برای ایجاد محیطی امن، راهکارهایی برای استفاده هرچه امن‌تر و بهتر برای حساب کاربران خود ارائه داده است. در ادامه قصد داریم شما را با راهکارهایی برای افزایش امنیت اکانت واتس‌اپ آشنا کنیم.

تأیید هویت دومرحله ای (مهمترین)

تأیید هویت دومرحله ای در واتس اپ یک رمز عبور دوره ای به حساب کاربری شما اضافه می کند به این صورت که برنامه هرچند وقت یک بار رمزی که قبلاً انتخاب کرده اید را از شما می پرسد تا اطمینان حاصل کند که شخصی که در حال استفاده از برنامه است، صاحب واقعی حساب کاربری واتس اپ می باشد. برای فعال سازی این قابلیت، مسیر زیر را دنبال کنید:

Menu > Settings > Account > Two-step verification > Enable

پس از طی کردن این مراحل، برنامه از شما درخواست می کند تا یک رمز عبور شش رقمی انتخاب کنید. توجه داشته باشید که بهتر است رمز عبور خود را طوری انتخاب کنید که بتوانید آن را به راحتی به یاد آورید. البته جای نگرانی نیست؛ اگر رمز عبور خود را فراموش کنید، می توانید از طریق ایمیل خود آن را بازیابی نمایید.

تأیید هویت دومرحله ای

مدیریت صحیح نسخه تحت وب واتس اپ

نسخه تحت وب واتس اپ نه تنها خواندن و پاسخ دادن به پیام هایتان را آسان تر می کند، بلکه به شما اجازه می دهد حتی زمانی که گوشی موبایل اندرویدتان در دسترستان نیست، به پیام های خود در واتس اپ دسترسی داشته باشید. برای استفاده از این قابلیت تنها کافی است یک بار با استفاده از QR Code برنامه وارد حساب کاربری خود شوید. به همین سادگی! حالا شرایط وحشتناکی را فرض کنید که در آن شما از یک کامپیوتر عمومی وارد حساب کاربری خود شده اید و یادتان رفته است که از آن خارج شوید.

حالا هرکسی می تواند از طریق آن کامپیوتر، پیام های شما را بخواند و تصاویر و ویدیوهای شما را ببینید. اما نگران نباشید! اگر چنین اتفاقی بیفتد، می توانید از گزینه ی Log out from all computers استفاده کنید تا تمام دستگاه هایی که از طریق آن ها وارد حساب کاربری واتس اپ شده اید فوراً از حساب شما اخراج شوند و دیگر به پیام های شما دسترسی نداشته باشند.

مدیریت صحیح نسخه تحت وب واتس اپ

بررسی رمزگذاری داده های مکالمات حساستان

گرچه واتس اپ به طور خودکار تمام مکالمات شما را رمزگذاری می کند، اما گاهی اوقات بد نیست با یک بررسی ساده، از ایمن بودن مکالماتتان خاطرجمع شوید. انجام این کار خصوصاً زمانی که اطلاعات حساسی نظیر اطلاعات حساب بانکی خود را با یکی از مخاطبان مورد اعتماد خود به اشتراک می گذارید مفید است. برای بازبینی رمزگذاری، ابتدا یک گفتگو با مخاطب مورد نظر شروع کنید. در پنجره ی چت، نام مخاطب را لمس کنید و بعد گزینه Encryption را انتخاب کنید. سپس چیزی شبیه به تصویر زیر مشاهده خواهید کرد: این الگوی 40 رقمی کد امنیتی شماست. شما میتوانید از سه طریق این کد را بررسی کنید و از امن بودن مکالمه خود مطمئن شوید:

  • الگوی 40 رقمی قابل مشاهده در گوشی خود را با الگوی 40 رقمی قابل مشاهده در گوشی مخاطب خود مقایسه کنید. این اعداد و الگوها باید در هر دو دستگاه یکسان باشند.

  • از مخاطب خود بخواهید QR Code گوشی شما را با استفاده از دکمه Scan Code اسکن کند.

  • خودتان QR Code مخاطبتان را به روشی که در بالا گفته شد اسکن کنید.

  • همان طورکه مارتین شلتون، محقق امنیتی می گوید بهتر است برای اطمینان از مطابقت الگوها از یک پیامرسان دیگر استفاده کنید و الگوی خود را از طریق واتس اپ برای مخاطب خود نفرستید.

بررسی رمزگذاری داده های مکالمات حساستان

غیر فعال کردن پشتیبان گیری ابری

همان طور که در بالا گفته شد واتس اپ از رمزگذاری کاربر به کاربر استفاده می کند اما این بدان معنی است که واتس اپ تمام مکالمات شما را در صورتی که کاربر اندروید هستید در گوگل درایو[1] و اگر کاربر آی او اس (iOS) هستید در آی کلاد[2] ذخیره می کند. همچنین، این مسئله به این معنی است که اگر واتس اپ خود را حذف و دوباره نصب کنید، می توانید تمام پیام های خود را با استفاده از بکاپ بازیابی کنید و لازم است بدانید که بکاپ ها رمزگذاری شده نیستند. در نتیجه، اگر برای امنیت و حریم خصوصی خود اهمیت قائل هستید، بهتر است این ویژگی یعنی پشتیبان گیری ابری واتس اپ را غیرفعال نمایید. برای غیرفعال کردن پشتیبان گیری خودکار در دستگاه های اندروید مسیر زیر را دنبال کنید:

WhatsApp > Menu > Settings > Chats > Chat Backup > Backup to Google Drive > Never

برای غیرفعال کردن این ویژگی در دستگاه های آی او اس، این مسیر را دنبال کنید:

WhatsApp > Settings > Chats > Chat Backup > Auto Backup > Off

غیر فعال کردن پشتیبان گیری ابری

روشن کردن اعلانات امنیتی

در صورتی که از طریق یک دستگاه جدید وارد یک گفتگوی قدیمی در واتس اپ شوید، یک کد امنیتی جدید برای آن گفتگو ایجاد می شود. واتس اپ این قابلیت را دارد که شما را از تغییر کد امنیتی مطلع سازد. با استفاده از این قابلیت، شما و مخاطبتان می توانید الگوی رمزگذاری خود را از طریق یک پیامرسان متفاوت با یک دیگر مقایسه کنید و از ایمن بودن گفتگویتان مطمئن شوید. برای روشن کردن اعلانات امنیتی به مسیر زیر بروید:

WhatsApp > Settings > Account > Security > Show security notifications

و مانند تصویر بالا، وضعیت دکمه ی مشخص شده را به رنگ سبز تغییر دهید.

روشن کردن اعلانات امنیتی

حفاظت از حریم خصوصی خود در واتس اپ

از آغاز، مهم ترین عامل جالب توجه واتس اپ این قابلیت بود که هرکسی با داشتن شماره موبایل طرف مقابل، می تواند برای او پیام ارسال کند. اما نکته ی منفی در مورد این قابلیت این است که هرکسی می تواند با داشتن شماره موبایل شما تصویر پروفایلتان را مشاهده کند. اگر تصویر زیبای شما به دست افراد نادرست بیفتد چه اتفاقی ممکن است رخ دهد؟ اگر تصویر شما به راحتی قابل مشاهده و در دسترس همگان باشد، یک هکر می تواند از تصویر شما استفاده کند و با تعدادی جستجوی ساده در قسمت تصاویر گوگل به اطلاعات شخصی و ارزشمند شما دست یابد. در نتیجه، توصیه می شود که تنظیمات برنامه خود را در حالتی قرار دهید که تنها افرادی که نام آن ها در فهرست مخاطبانتان موجود است یا آن ها را می شناسید بتوانند تصویر پروفایل شما را مشاهده کنند

از این که آیا دوست دارید دیگران بدانند چه زمان هایی آنلاین یا آفلاین هستید مطمئن نیستید؟ شاید این مسئله خیلی مهم به نظر نرسد اما اگر یک کلاهبردار از قبل اطلاعاتی دیگر درباره شما داشته باشد، ممکن است بتواند با دانستن همین اطلاعات کم در مورد زمان آنلاین بودن شما، به هدف خود برسد. مثلا اگر بداند که آخرین بار چه زمانی آنلاین بوده اید می داند که مثلا کی از سینما خارج شدید، کی پرواز شما به زمین نشست، یا کی خانه هستید و کی در مسافرت به سر می برید و حتی می تواند از برنامه خواب شما هم سر در بیاورد. یا شاید فقط دوست دارید افرادی خاص از جمله رئیس یا همکارانتان از زمان های آنلاین بودن شما در محل کار مطلع نباشند. شما به راحتی می توانید آخرین زمان آنلاین بودن (last seen) خود را فقط برای افرادی خاص یا برای همه پنهان کنید. برای تغییر این تنظیمات به قسمت Privacy مراجعه کنید و با انتخاب گزینه ی last seen، از بین موارد موجود، وضعیت مورد نظر خود را انتخاب کنید.

اگر شخصی به دنبال هک کردن حساب کاربری شما باشد، چنین اطلاعاتی بسیار مهم محسوب می شوند چرا که او با دانستن این که چه زمانی برای آخرین بار آنلاین بوده اید، در حال حاضر آنلاین نیستید و یا تا چند ساعت دیگر آنلاین نخواهید شد، می تواند با خیال راحت اقدامات خود را انجام دهد و شما نیز چون حضور ندارید، قادر به محافظت از حساب کاربری خود نیستید. مخفی بودن آخرین زمان شما می تواند به این معنی باشد که حساب کاربری شما از امنیت خوبی برخوردار است. شما از طریق هر کدام از نسخه های واتس اپ می توانید به سادگی این قابلیت را تنظیم کنید.

حفاظت از حریم خصوصی خود در واتس اپ

مراقبت از کلاهبرداران

شرکت واتس اپ هیچ گاه از طریق خود برنامه برای شما پیامی ارسال نمی کند. همچنین، واتس اپ هیچ گاه برای شما ایمیلی درباره پیام ها، فایل های صوتی، پرداخت ها، تغییرات حساب کاربری، تصاویر یا ویدیوهایتان نمی فرستد مگر این که با بخش پشتیبانی واتس اپ در ارتباط باشید. هرگونه پیامی که ظاهرا از طرف واتس اپ برای شما فرستاده شده است و ادعا می کند که شما برنده ی اشتراک خاصی شده اید و یا لازم است که لینکی را برای ایمن کردن حساب کاربری خود باز کنید قطعا کلاهبرداری است و نباید به آن اعتماد کنید. واتس اپ با سرعتی شگفت انگیز در حال تبدیل شدن به یک مخفیگاه برای ارسال کنندگان لینک های مشکوک و مطالب گمراه کننده و یک مکان مناسب برای انواع کلاهبرداری هاست.

مراقبت از کلاهبرداران

به اشتراک گذاشتن اطلاعات خصوصی و استفاده از VPN

شما هیچوقت نباید اطلاعات خصوصی خود از جمله شماره تلفن، اطلاعات کارت اعتباری، آدرس یا آدرس ایمیل خود را از طریق واتس اپ با دیگران به اشتراک بگذارید چرا که هیچ کسی نباید به چنین اطلاعات حساسی دسترسی داشته باشید. علاوه بر این، توصیه می شود از یک VPN استفاده کنید خصوصا هنگامی که به یک وای فای یا هرگونه شبکه عمومی متصل می شوید. VPN ها علاوه بر محافظت از فعالیت های اینترنتی شما، از شنود یا رهگیری اطلاعاتی که در حال دریافت یا ارسال آن هستید نیز جلوگیری می کنند.

عدم صحبت در بسیاری از موارد

به طور کلی بهتر است در حین استفاده از پیامرسان ها محتاطانه عمل کنید. بهتر است هیچ گونه اطلاعات خصوصی از جمله آدرس محل زندگی، شماره تلفن، آدرس ایمیل و خصوصا اطلاعات حساب بانکی، اطلاعات تأمین اجتماعی، پاسپورت و یا حساب های بانکی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.

حذف مکالمات

حذف کردن مکالمات بسیار خصوصی و حساس می‌تواند آخرین گام برای افزایش امنیت اکانت واتساپ باشد. زمانی که نیاز مجدد به اطلاعاتی ندارید آنها را حذف کنید حتی قبل از این کار می‌توانید از اطلاعات اسکرین‌شات بگیرید و در جای بسیار امنی ذخیره کنید. این کار یک ترفند عالی برای قطع امکان دسترسی انواع هکرها به شمار می‌آید.

سخن پایانی

بنابراین می‌دانید که هک شدن حساب واتس اپ چه تبعاتی را بدنبال خواهد داشت. ممکن است تمام گفتگوهای شخصی شما فاش شود. همینطور فرد هکر می‌تواند از طریق حساب شما به افراد دیگر پیام بفرستد و در شایع ترین مورد درخواست پول از آنان کند. امید است با ترفندهای ارائه شده در این مطلب باعث افزایش امنیت اکانت واتساپ شما شده باشیم. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (505 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (197 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (62 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (50 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (46 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (43 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
اجاره خانواده برای ازدواج مجدد پنهانی / مواظب باشید سرتان کلاه نرود!
منتخب روز   
هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌ قتل خانمی جوان به دست یک مرد 43 ساله در تبریز/ پول و جواهرات انگیزه متهم از قتل بود