ساعدنیوز
ساعدنیوز

با این نکات طلایی امنیت اکانت واتساپ خود را چند برابر کن!

  جمعه، 19 خرداد 1402   زمان مطالعه 9 دقیقه
با این نکات طلایی امنیت اکانت واتساپ خود را چند برابر کن!
با معرفی رمزگذاری کاربر به کاربر در سال 2016، واتس اپ به کاربرانش اطمینان داد که دیگر اطلاعات پیام های آن ها به دست دیگران نخواهد افتاد. اما این تازه آغاز راه بود. اقدامات بسیاری وجود دارد که ما کاربران باید خودمان برای ایمن کردن واتس اپ خود انجام دهند. در ادامه ساعدنیوز به آن دسته از نکاتی خواهد پرداخت که امنیت پیج خود را چند برابر کند.

یکی از مشکلات در ارتباطات مجازی که فقط مختص به مکانیزم رمزگذاری کاربر به کاربر هم نیست، این است که هیچ راهی وجود ندارد که ما بتوانیم مطمئن شویم که شخصی که ما در حال گفتگو و تبادل اطلاعات با او هستیم، واقعا همان کسی است که خودش می گوید. بهترین راه برای مطمئن شدن از هویت شخص مقابل، ملاقات رودر روست.

تکنیک ساده برای افزایش امنیت اکانت واتساپ

در دنیای امروزی کمتر کسی پیدا می‌شود که از برنامه ارتباطی واتساپ استفاده نکند. داشتن امنیت در شبکه‌های اجتماعی حرف اول را می‌زند چراکه روزانه اطلاعات شخصی، کاری و… زیادی در آنها ردوبدل می‌شود. شرکت تولید کننده اپلیکیش واتساپ (متا) برای ایجاد محیطی امن، راهکارهایی برای استفاده هرچه امن‌تر و بهتر برای حساب کاربران خود ارائه داده است. در ادامه قصد داریم شما را با راهکارهایی برای افزایش امنیت اکانت واتس‌اپ آشنا کنیم.

تأیید هویت دومرحله ای (مهمترین)

تأیید هویت دومرحله ای در واتس اپ یک رمز عبور دوره ای به حساب کاربری شما اضافه می کند به این صورت که برنامه هرچند وقت یک بار رمزی که قبلاً انتخاب کرده اید را از شما می پرسد تا اطمینان حاصل کند که شخصی که در حال استفاده از برنامه است، صاحب واقعی حساب کاربری واتس اپ می باشد. برای فعال سازی این قابلیت، مسیر زیر را دنبال کنید:

Menu > Settings > Account > Two-step verification > Enable

پس از طی کردن این مراحل، برنامه از شما درخواست می کند تا یک رمز عبور شش رقمی انتخاب کنید. توجه داشته باشید که بهتر است رمز عبور خود را طوری انتخاب کنید که بتوانید آن را به راحتی به یاد آورید. البته جای نگرانی نیست؛ اگر رمز عبور خود را فراموش کنید، می توانید از طریق ایمیل خود آن را بازیابی نمایید.

تأیید هویت دومرحله ای

مدیریت صحیح نسخه تحت وب واتس اپ

نسخه تحت وب واتس اپ نه تنها خواندن و پاسخ دادن به پیام هایتان را آسان تر می کند، بلکه به شما اجازه می دهد حتی زمانی که گوشی موبایل اندرویدتان در دسترستان نیست، به پیام های خود در واتس اپ دسترسی داشته باشید. برای استفاده از این قابلیت تنها کافی است یک بار با استفاده از QR Code برنامه وارد حساب کاربری خود شوید. به همین سادگی! حالا شرایط وحشتناکی را فرض کنید که در آن شما از یک کامپیوتر عمومی وارد حساب کاربری خود شده اید و یادتان رفته است که از آن خارج شوید.

حالا هرکسی می تواند از طریق آن کامپیوتر، پیام های شما را بخواند و تصاویر و ویدیوهای شما را ببینید. اما نگران نباشید! اگر چنین اتفاقی بیفتد، می توانید از گزینه ی Log out from all computers استفاده کنید تا تمام دستگاه هایی که از طریق آن ها وارد حساب کاربری واتس اپ شده اید فوراً از حساب شما اخراج شوند و دیگر به پیام های شما دسترسی نداشته باشند.

مدیریت صحیح نسخه تحت وب واتس اپ

بررسی رمزگذاری داده های مکالمات حساستان

گرچه واتس اپ به طور خودکار تمام مکالمات شما را رمزگذاری می کند، اما گاهی اوقات بد نیست با یک بررسی ساده، از ایمن بودن مکالماتتان خاطرجمع شوید. انجام این کار خصوصاً زمانی که اطلاعات حساسی نظیر اطلاعات حساب بانکی خود را با یکی از مخاطبان مورد اعتماد خود به اشتراک می گذارید مفید است. برای بازبینی رمزگذاری، ابتدا یک گفتگو با مخاطب مورد نظر شروع کنید. در پنجره ی چت، نام مخاطب را لمس کنید و بعد گزینه Encryption را انتخاب کنید. سپس چیزی شبیه به تصویر زیر مشاهده خواهید کرد: این الگوی 40 رقمی کد امنیتی شماست. شما میتوانید از سه طریق این کد را بررسی کنید و از امن بودن مکالمه خود مطمئن شوید:

  • الگوی 40 رقمی قابل مشاهده در گوشی خود را با الگوی 40 رقمی قابل مشاهده در گوشی مخاطب خود مقایسه کنید. این اعداد و الگوها باید در هر دو دستگاه یکسان باشند.

  • از مخاطب خود بخواهید QR Code گوشی شما را با استفاده از دکمه Scan Code اسکن کند.

  • خودتان QR Code مخاطبتان را به روشی که در بالا گفته شد اسکن کنید.

  • همان طورکه مارتین شلتون، محقق امنیتی می گوید بهتر است برای اطمینان از مطابقت الگوها از یک پیامرسان دیگر استفاده کنید و الگوی خود را از طریق واتس اپ برای مخاطب خود نفرستید.

بررسی رمزگذاری داده های مکالمات حساستان

غیر فعال کردن پشتیبان گیری ابری

همان طور که در بالا گفته شد واتس اپ از رمزگذاری کاربر به کاربر استفاده می کند اما این بدان معنی است که واتس اپ تمام مکالمات شما را در صورتی که کاربر اندروید هستید در گوگل درایو[1] و اگر کاربر آی او اس (iOS) هستید در آی کلاد[2] ذخیره می کند. همچنین، این مسئله به این معنی است که اگر واتس اپ خود را حذف و دوباره نصب کنید، می توانید تمام پیام های خود را با استفاده از بکاپ بازیابی کنید و لازم است بدانید که بکاپ ها رمزگذاری شده نیستند. در نتیجه، اگر برای امنیت و حریم خصوصی خود اهمیت قائل هستید، بهتر است این ویژگی یعنی پشتیبان گیری ابری واتس اپ را غیرفعال نمایید. برای غیرفعال کردن پشتیبان گیری خودکار در دستگاه های اندروید مسیر زیر را دنبال کنید:

WhatsApp > Menu > Settings > Chats > Chat Backup > Backup to Google Drive > Never

برای غیرفعال کردن این ویژگی در دستگاه های آی او اس، این مسیر را دنبال کنید:

WhatsApp > Settings > Chats > Chat Backup > Auto Backup > Off

غیر فعال کردن پشتیبان گیری ابری

روشن کردن اعلانات امنیتی

در صورتی که از طریق یک دستگاه جدید وارد یک گفتگوی قدیمی در واتس اپ شوید، یک کد امنیتی جدید برای آن گفتگو ایجاد می شود. واتس اپ این قابلیت را دارد که شما را از تغییر کد امنیتی مطلع سازد. با استفاده از این قابلیت، شما و مخاطبتان می توانید الگوی رمزگذاری خود را از طریق یک پیامرسان متفاوت با یک دیگر مقایسه کنید و از ایمن بودن گفتگویتان مطمئن شوید. برای روشن کردن اعلانات امنیتی به مسیر زیر بروید:

WhatsApp > Settings > Account > Security > Show security notifications

و مانند تصویر بالا، وضعیت دکمه ی مشخص شده را به رنگ سبز تغییر دهید.

روشن کردن اعلانات امنیتی

حفاظت از حریم خصوصی خود در واتس اپ

از آغاز، مهم ترین عامل جالب توجه واتس اپ این قابلیت بود که هرکسی با داشتن شماره موبایل طرف مقابل، می تواند برای او پیام ارسال کند. اما نکته ی منفی در مورد این قابلیت این است که هرکسی می تواند با داشتن شماره موبایل شما تصویر پروفایلتان را مشاهده کند. اگر تصویر زیبای شما به دست افراد نادرست بیفتد چه اتفاقی ممکن است رخ دهد؟ اگر تصویر شما به راحتی قابل مشاهده و در دسترس همگان باشد، یک هکر می تواند از تصویر شما استفاده کند و با تعدادی جستجوی ساده در قسمت تصاویر گوگل به اطلاعات شخصی و ارزشمند شما دست یابد. در نتیجه، توصیه می شود که تنظیمات برنامه خود را در حالتی قرار دهید که تنها افرادی که نام آن ها در فهرست مخاطبانتان موجود است یا آن ها را می شناسید بتوانند تصویر پروفایل شما را مشاهده کنند

از این که آیا دوست دارید دیگران بدانند چه زمان هایی آنلاین یا آفلاین هستید مطمئن نیستید؟ شاید این مسئله خیلی مهم به نظر نرسد اما اگر یک کلاهبردار از قبل اطلاعاتی دیگر درباره شما داشته باشد، ممکن است بتواند با دانستن همین اطلاعات کم در مورد زمان آنلاین بودن شما، به هدف خود برسد. مثلا اگر بداند که آخرین بار چه زمانی آنلاین بوده اید می داند که مثلا کی از سینما خارج شدید، کی پرواز شما به زمین نشست، یا کی خانه هستید و کی در مسافرت به سر می برید و حتی می تواند از برنامه خواب شما هم سر در بیاورد. یا شاید فقط دوست دارید افرادی خاص از جمله رئیس یا همکارانتان از زمان های آنلاین بودن شما در محل کار مطلع نباشند. شما به راحتی می توانید آخرین زمان آنلاین بودن (last seen) خود را فقط برای افرادی خاص یا برای همه پنهان کنید. برای تغییر این تنظیمات به قسمت Privacy مراجعه کنید و با انتخاب گزینه ی last seen، از بین موارد موجود، وضعیت مورد نظر خود را انتخاب کنید.

اگر شخصی به دنبال هک کردن حساب کاربری شما باشد، چنین اطلاعاتی بسیار مهم محسوب می شوند چرا که او با دانستن این که چه زمانی برای آخرین بار آنلاین بوده اید، در حال حاضر آنلاین نیستید و یا تا چند ساعت دیگر آنلاین نخواهید شد، می تواند با خیال راحت اقدامات خود را انجام دهد و شما نیز چون حضور ندارید، قادر به محافظت از حساب کاربری خود نیستید. مخفی بودن آخرین زمان شما می تواند به این معنی باشد که حساب کاربری شما از امنیت خوبی برخوردار است. شما از طریق هر کدام از نسخه های واتس اپ می توانید به سادگی این قابلیت را تنظیم کنید.

حفاظت از حریم خصوصی خود در واتس اپ

مراقبت از کلاهبرداران

شرکت واتس اپ هیچ گاه از طریق خود برنامه برای شما پیامی ارسال نمی کند. همچنین، واتس اپ هیچ گاه برای شما ایمیلی درباره پیام ها، فایل های صوتی، پرداخت ها، تغییرات حساب کاربری، تصاویر یا ویدیوهایتان نمی فرستد مگر این که با بخش پشتیبانی واتس اپ در ارتباط باشید. هرگونه پیامی که ظاهرا از طرف واتس اپ برای شما فرستاده شده است و ادعا می کند که شما برنده ی اشتراک خاصی شده اید و یا لازم است که لینکی را برای ایمن کردن حساب کاربری خود باز کنید قطعا کلاهبرداری است و نباید به آن اعتماد کنید. واتس اپ با سرعتی شگفت انگیز در حال تبدیل شدن به یک مخفیگاه برای ارسال کنندگان لینک های مشکوک و مطالب گمراه کننده و یک مکان مناسب برای انواع کلاهبرداری هاست.

مراقبت از کلاهبرداران

به اشتراک گذاشتن اطلاعات خصوصی و استفاده از VPN

شما هیچوقت نباید اطلاعات خصوصی خود از جمله شماره تلفن، اطلاعات کارت اعتباری، آدرس یا آدرس ایمیل خود را از طریق واتس اپ با دیگران به اشتراک بگذارید چرا که هیچ کسی نباید به چنین اطلاعات حساسی دسترسی داشته باشید. علاوه بر این، توصیه می شود از یک VPN استفاده کنید خصوصا هنگامی که به یک وای فای یا هرگونه شبکه عمومی متصل می شوید. VPN ها علاوه بر محافظت از فعالیت های اینترنتی شما، از شنود یا رهگیری اطلاعاتی که در حال دریافت یا ارسال آن هستید نیز جلوگیری می کنند.

عدم صحبت در بسیاری از موارد

به طور کلی بهتر است در حین استفاده از پیامرسان ها محتاطانه عمل کنید. بهتر است هیچ گونه اطلاعات خصوصی از جمله آدرس محل زندگی، شماره تلفن، آدرس ایمیل و خصوصا اطلاعات حساب بانکی، اطلاعات تأمین اجتماعی، پاسپورت و یا حساب های بانکی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.

حذف مکالمات

حذف کردن مکالمات بسیار خصوصی و حساس می‌تواند آخرین گام برای افزایش امنیت اکانت واتساپ باشد. زمانی که نیاز مجدد به اطلاعاتی ندارید آنها را حذف کنید حتی قبل از این کار می‌توانید از اطلاعات اسکرین‌شات بگیرید و در جای بسیار امنی ذخیره کنید. این کار یک ترفند عالی برای قطع امکان دسترسی انواع هکرها به شمار می‌آید.

سخن پایانی

بنابراین می‌دانید که هک شدن حساب واتس اپ چه تبعاتی را بدنبال خواهد داشت. ممکن است تمام گفتگوهای شخصی شما فاش شود. همینطور فرد هکر می‌تواند از طریق حساب شما به افراد دیگر پیام بفرستد و در شایع ترین مورد درخواست پول از آنان کند. امید است با ترفندهای ارائه شده در این مطلب باعث افزایش امنیت اکانت واتساپ شما شده باشیم. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (25 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
مروری بر آهنگ های نوستالژیک فیلم و سریال های قدیمی/ هزاردستان، خانه به دوش، پایتخت، بزنگاه و...
قالیباف: ما بدون شک قابلیت دفاع و جنگیدن داریم
مقایسه خلاصه و مفید گوشی‌های میان رده سامسونگ / بخش سوم: مقایسه سه گزینه محبوب A14 ، A34 و A54 +ویدیو
20 تا از بهترین انیمیشن های کریسمسی دنیا + IMBD / از کارتون های جدید، "کلاوس" تا کلاسیک "گوزن بینی قرمز"
معرفی کتاب / رمان عاشقانه "بر باد رفته" اثر مارگارت میچل
معرفی کتاب / 8 کتاب‌ عالی که به بهبود روابط عاطفی و تحکیم خانواده شما کمک می کند
ترکیه و هیئت تحریرالشام: بازی خطرناک اردوغان در سوریه و تهدیدات آن برای منطقه
سرلشکر سلامی: هیچ قدرتی در عالم، یارای غلبه بر سپاه را ندارد
گازگرفتگی 113 نفر در تهران طی هفته گذشته
دستگیری نتانیاهو در محل جنایات هیتلر در لهستان
ترامپ: با کسی سر جنگ نداریم / با پوتین دیدار می کنم
حمله فرهیختگان به موسویان بعد از پیشنهاد توافق با ترامپ: شما به مذاکره اعتیاد دارید!
ایران خودرو این محصول جذابش را بدون نوبت و قرعه کشی می فروشد
از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید
مشاور امنیت ملی آمریکا: خطر تغییر موضع ایران و رفتن به سمت سلاح اتمی، جدی است
منتخب روز   
نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنک😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مرم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای غافلگیرکننده آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید انگشتر فیروزه‌ای رهبر معظم انقلاب، یادگاری ماندگار برای پسر شهید سیدحسن نصرالله+ویدیو (ویدئو) محاله این ویدئو از علی ضیا و مادرش رو ببینی و اشک تو چشمات جمع نشه/ امروز، همه آرزوم این بود که مامانمو ببینم آلبوم امروز/ حضور بازیگران در جشن یلدای مدرسه دخترانشان با استایل یلدایی/ یکتا ناصر، آرزو افشار و همسر مهران غفوریان شباهت حیرت‌انگیز و باورنکردنی بهنوش بختیاری و خواهرش در استایل قاجاری یلدایی/ به نظرتون کدوم بهنوشه؛ کدوم بهناز؟🤔 صحبتهای جالب و اشکبار مهران مدیری درباره عشق عمیق مادرانه/ خودش چه بغضی هم کرد!