بسیاری از مشکلاتی که در زندگانی همسران جوان ظهور می کند، اغلب ریشه در مسائلی دارد که در روزهای نخستین دیدارها در رفتار والدین و خواهرها و برادرهای بزرگ تر و دیگر بستگان مطرح می شود مثلاً می گویند که فلانی چنین گفت و به همانی چنین نظر دارد و مانند اینها.خانواده عروس باید با انجام رفتارهای مناسب و مطلوب سابقه ذهنی خوبی را برای داماد خود ایجاد کنند تا جایی برای بهانه جویی های او باقی نگذارند، اگر چه همه دامادها بهانه گیر نیستند ولی چه بهتر که ما نیز به گونه ای رفتار کنیم که بهانه گیران نیز نتوانند مجالی برای ابراز بهانه ها پیدا کنند.
رفتار با داماد چگونه باشد؟
برقراری ارتباط با افراد کاری دشوارر نیست فقط بایید شناخت درستی از یک فرد و ویژگی های افراد داشته باشید که این امر نیازمند زمان بیشتر است. یک اصل مهم که برای شکل گیری روابط خود در میان نزدیکان باید به آن توجه کنید این است که قبل از به دست آوردن شناخت نباید صمیمیت های زیاد به وجود آید تا موجب کم رنگ شدن احترام شود.خانواده زمانی که داماد وارد خانواده آن ها می شود دوست دارند تا در اولین برخورد اعتماد او را جلب کنند. شاید ارتباط گرم و صمیمی در برخورد اول برای بسیاری از افراد مشکل باشد بنابراین هنگام برخورد با داماد نیز باید به این موضوع توجه کنید.برای اینکه در آینده با داماد خود دچار مشکل نشوید و رابطه ای خوب داشته باشید باید در اولین برخوردهای خود توجه و دقت بیشتری به خرج دهید. احترام، محبت و ارزش دادن به این افراد می تواند در مراحل اول تصور و برداشت خوبی را از شما به آنها بدهد.
- حمایت نکردن بی مورد از دختر:بهترین راه برای جلب اعتماد همسرتان این است که بیشتر از دختران از داماد خود حمایت کنید این کار می تواند احساس امنیت و صمیمیت خوبی را در او ایجاد کند. همچنین موجب می شود تا در صورت نیاز سخنان شما را بر دیگران ارجعیت دهد.
- با داماد خود حرف بزنید:دعوا و بحث میان زن و شوهر در بیشتر رابطه ها وجود دارد زمانی که دختر و داماد شما نیاز به مشورت دارند می توانید به تنهایی با او حرف بزنید. با شکل گیری این رابطه شما می توانید علت و مشکل اصلی زندگی آنها را متوجه شوید و بهتر به آنها کمک کنید.
- دخالت نکردن:شما به عنوان والدین زمانی می توانید وارد مسائل شخصی زندگی دختر خود شوید که داماد و دختر شما از شما تقاضای کمک داشته باشند در غیر این صورت برخورد شما نوعی دخالت محسوب می شود که در برخورد با داماد می تواند اعتماد را از بین ببرد.
- دلسوز باشید:اطرافیان شما به ویژه داماد یا عروستان تفاوت بین دخالت و دلسوزی شما را متوجه خواهد شد پس سعی کنید دلسوز باشید تا بیشتر به حرف های شما توجه شود.
- ابراز علاقه:می توانید برای پر رنگ تر کردن رابطه خود با دامادتان آنها را به مهمانی خانوادگی دعوت کنید و از او در حضور دیگران تعریف کنید. با بالا بردن اعتماد به نفس صمیمیت بیشتری را ایجاد می کنید که بر پایه صداقت و اعتماد است.
- قضاوت نکردن:بدون شناخت کافی روی انسان ها قضاوت نکنید. قضاوت کردن می تواند احترام و ارزش افراد را از بین ببرد. زمانی که شما در برخورد با داماد او را مورد سرزنش و قضاوت قرار می دهید نوعی کینه را در او ایجاد می کنید که نه تنها بری رابطه شما بلکه برای رابطه عاطفی دختر شما نیز مضر خواهد بود.
- اعتماد کردن:با حفظ احترام و ارزش بیشتر به داماد خود اعتماد کنید و به او بگویید که من توانایی خوشبخت کردن دخترم را در شما می بینیم. بیان اینگونه از جملات موجب می شود تا او تمام تلاش خود را برای حفظ و نگه داشتن زندگی خود داشته باشد.
- حمایت کردن:جوان ها زمانی که از سوی والدین خود مورد حمایت قرار می گیرند می توانند بهترین ارتباط را با آنها داشته باشند. شما به عنوان پدر زن و مادر زن برای حمایت از دختر و داماد خود باید تلاش کنید. این موضوع می تواند در برخورد با داماد روابط شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
قرارداد صلح با داماد خانواده
- احترام ، احترام می آورد و طرفین ( داماد و مادر زن ) این راباید کاملا درک کنند.
- مادر زن به جهت اینکه دامادش به دخترش محبت می کند، و علاقه و عشق او به دخترش را میبیند، او را نیز می تواند دوست بدارد. پس دامادها این علاقه به همسر خود را نشان دهند تا از طرف مادرزن مورد محبت بیشتری قرار بگیرند. هر چقدر هدیه و گل بیشتریبرای همسر خود بخرید در نظر مادرزن یک داماد تمام عیارتر به حساب می آیید. البته نباید از این غافل شد که خرید یک تیکه طلا برای خانم خود بسیار اثرگذاری بیشتری از خرید هر روزه گل خواهد داشت.
- اعتماد و محبت داماد به مادر زن ، در سعادت و خوشبختی زندگی مشترک بسیار مفید است و در مقابل مادر زن هم اظهار محبت و علاقه نسبت به داماد می کند ، و در امورات زندگی به عنوان فردی دلسوز و خیر خواه ، او را راهنمایی می کند.مادر زن اگر دخالتی در زندگی دخترش می نماید یقینا قصد سوئی ندارد و به مقتضای محبتی که نسبت به دخترش دارد سعادت و خوشبختی دخترش را در دست دامادش می داند . لذا دامادش را هم خیلی دوست دارد . بنابراین داماد نباید از نظر بدبینی و بد خواهی به او بنگرد.
- محبت مادر زن نسبت به دخترش یک ارتباط فطری و طبیعی است و داماد نباید انتظار داشته باشد که مادر زن که دخترش را سال ها بزرگ کرده و به او محبت نموده است به محض ازدواج او دست از خانواده و مادرش بکشد.
- دامادها باید بین مشورت و دخالت کردن تفاوت هایی قائل شوند، اگر مادر زن در حد مشورت به آنها تجربیات زندگی شان را یاد می دهد، از او سپاسگذار باشید که درس های زندگی خودشان را دراختیار شما قرار می دهد. اما اگر میزان نظرات او به دخالت رسید از همسرتان بخواهید با مادرش صحبت کند و به صورت مسالمت آمیز و نه نبرد آن را حل کنید.
- به هیچ وجه قطع رابطه و منع از معاشرت و رفت و آمد با خانواده عروس به نفع طرفین نیست . چون می توانند از راهنمایی های به جا و منطقی و حتی حمایت های مادی و معنوی آنها استفاده کنند . بنابراین داماد نباید از این حربه استفاده کند.داماد در صورت قطع رابطه با خانواده ی همسر ، دو راه نسبت به خانواده ی خویش دارد. یا باید با پدر و مادر خودش هم قطع رابطه نماید . چون همسرش هم مقابله به مثل می نماید . و این کار درست و منطقی نیست. یا باید با پدر و مادرش ارتباط منطقی داشته باشد که کاملا درست است .پس نباید مانع ارتباط دختر نیز با خانواده اش شود.
- در رابطه با مادرهمسرتان به یاد داشته باشید لازم نیست همه صحبت ها و رفتارها را جدی بگیرید و درصدد پاسخ به آنها بر بیایید. بعضی از رفتارها و صحبت ها و کنایه ها را از سر شوخی برداشت کنید و آنها را نشنیده بگیرید. باور کنید با این کار روح و روان شاداب و سالم تری خواهید داشت.
داماد، مادرزن و دختر سه ضلع یک مثلث هستند که دختر می تواند در رأس این هرم قرار گیرد و نقش همسر را در تنظیم رابطه مثبت بین دو ضلع دیگر نمی توان نادیده گرفت. دخترها با مادر خود بسیاردرد ودل می کنند و وقتی پای حرف بنشینند یادشان میرود که نباید برخی از حرف ها را نزنند. به خصوص اگر مشکلی یا بگومگویی با همسرخود داشته اند را نباید به گونه ای تعریف کنند که فقط همسر آنها مقصر در نظر گرفته شود. این امر راه را برای دخالت های مادر خود در زندگی زناشویی شان هموار می کند. دختر، نقش بسیار مهمی در کاهش یا افزایش تنش بین داماد و مادرزن دارد. اگر زن جوانی که به تازگی ازدواج کرده صرفا به آنچه مادرش گوشزد می کند بسنده کند رابطه خود و همسرش را به پرتگاه نزدیک کرده است،بنابراین اگر زن جوانی با دخالت های بی مورد مادرش روبه رو شد و احساس کرد این دخالت ها به رابطه او با همسرش لطمه می زند باید محترمانه از مادرش بخواهد در حاشیه زندگی او (نه در متن) قرار گیرد.