به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اقدام برای آشتی بعد از قهر شاید برای شما نیز کار دشواری باشد. ریشه اکثر اختلافات و دعواهای زن و شوهری، عدم توانایی در بیان درست خواسته ها و انتظارات یا بیان نیازها در زمان مناسب است. دعوا و قهر کردن بین زن و شوهر معمولا رایج است؛ آنچه اهمیت دارد هنر شما در آشتی بعد از قهر کردن است. قهر طولانی مدت باعث سردی در رابطه با همسرتان شده و امکان ترمیم رابطه را دشوار می کند. این مسئله به نوبه خود می تواند پیش زمینه طلاق عاطفی، خیانت و در نهایت جدایی همیشگی شود. با شناخت ترفندهای آشتی کردن بعد از قهر و دعوا و انتخاب این راهبردها می توانید روابط خود را به بهترین نحو پیش ببرید.
وقتی دو فرد با هم ازدواج می کنند، هر چقدر هم با یکدیگر تفاهم داشته باشند، دو انسان کاملاً متفاوت هستند. ممکن است برخی از زوجین کارشان به دعوا بکشد اما برخی دیگر تنها جر و بحث کنند و قضیه را زود خاتمه دهند. با وجود اختلاف نظرها و جر و بحث ها، باز هم دو فرد یکدیگر را دوست دارند و نباید این چیزها را به کینه و دلخوری های طولانی تبدیل کرد. در این مقاله می خواهیم به معرفی راه و روش های آشتی با همسر بعد از دعوا بپردازیم. با ادامه این مطلب همراه ما باشید.
۱- چرا قهر می کنیم؟
قهر یک ابزار تنبیهی است و به شیوه های مختلفی انجام می شود. هر فردی مدل خاص خود را در قهر کردن دارد. اصولاً این افراد زودرنج هستند و نمی توانند انتقاد دیگران را بپذیرند. گاهی احساس ترس می کنند و کاری از دستشان برنمی آید و تنها راه ممکن، قهر کردن است. برخی اوقات نیز فردی که قهر می کند قدرت کافی برای اثبات حرف یا عقیده خود را ندارد. در نتیجه از این ابزار استفاده خواهد کرد. برخی افراد هم برای جلب توجه قهر می کنند.
۲- تفاوت ها را بپذیرید
مهم ترین چیزی که می تواند هر اختلاف نظر و دعوایی را حل و فصل کند، پذیرش تفاوت ها است. انسان ها نظرات متفاوتی در مورد چیزهای مختلف دارند. اختلاف عقیده و سلایق در هر چیزی دیده می شود. در نتیجه بهترین کار این است که تفاوت ها را بپذیرید. همسرتان هم با وجود نزدیک بودن به شما از این امر مستثنا نیست. برای آشتی با همسر ابتدا به این فکر کنید که او تفکرات متفاوتی از شما دارد.
اختلاف نظر به معنای تفاهم نداشتن نیست. بلکه تفاهم، پذیرش این تفاوت ها، احترام به عقاید و کنار آمدن با یکدیگر است. هیچ وقت به خاطر این تفاوت ها همسر خود را مسخره یا تحقیر نکنید. وقتی این امر را بپذیرید، با گذشت زمان کمتر با یکدیگر درگیر خواهید شد. علاوه بر این، در زمان دعوا راحت تر از یکدیگر عذرخواهی خواهید کرد.
۳- آیا برای آشتی با همسر خود آمادگی دارید؟
همه جر و بحث ها بر سر مسائل ساده و پیش پا افتاده نیستند. گاهی اتفاقی موجب شکراب شدن رابطه می شود که در برخی از موارد حتی قابل بخشش هم نیست. علاوه بر این، میزان صبر و تحمل افراد با یکدیگر متفاوت است. اگر هنوز از دست همسر خود عصبانی هستید و از آن دسته افرادی هستید که ممکن است زود از کوره در بروند، کمی برای آشتی کردن زود است. ممکن است در هنگام مصالحه و سازش حرفی زده شود که شما را عصبانی تر کند.
این گونه اوضاع بدتر خواهد شد و نه تنها مشکلی حل نمی شود، بلکه برای دعوای جدید هم باید راه حلی پیدا کنید. البته این صبر کردن به معنای طولانی تر کردن زمان قهر نیست. همان طور که گفتیم در آشتی با همسر باید خودتان قدم اول را بردارید. پس به این مسئله فکر کنید و تمام تلاش خود را بکنید تا زودتر بتوانید خشم درونی خود را فروکش کنید.
۴- پیش قدم شوید
یادتان باشد که همسرتان فردی است که قرار است با او تلاش کنید و زندگی خوبی بسازید، فرزندانتان را به بهترین نحو پرورش دهید و برای آن ها آینده ای روشن فراهم کنید. همسر شما کسی است که با هدف زندگی کردن تا آخر عمر، در کنار او می مانید. آیا در برابر چنین شخصی غرور بی جا، خشم و غضب معنی دارد؟
منتظر نمانید تا همسرتان پیش قدم شود و دل جویی کند. شاید این انتظار در هر دو طرف وجود داشته باشد و همین امر موجب شود تا مدت قهر کردن طولانی تر شود. برای آشتی با همسرتان قدم اول را بردارید تا او هم یاد بگیرد در دفعات بعدی از شما دلجویی کند. در زندگی باید از یکدیگر چیزهای زیادی بیاموزید.
۵- دعوا را کش ندهید
بسیاری از دلخوری ها به علت کش دادن و طولانی کردن یک بحث کوچک ایجاد می شود. شاید شما هم مدام بخواهید این دعوا را طولانی تر کنید و واکنش همسر خود را ببینید. گاهی هم برخی از افراد از سر قالیچه خود به هیچ عنوان پایین نمی آیند و حتماً باید حرف آخر را خودشان بزنند. بهترین کار این است که در اولین فرصت با همسر خود آشتی کنید.
گاهی یک دعوای کوچک موجب می شود یک زندگی خوب، آرام و شیرین به هم بخورد و دلخوری های زیادی ایجاد شود. با کش دادن دعوا فضای خانه را برای خود، همسرتان و فرزندانتان تلخ می کنید. پس بهتر است آدم کینه ای نباشید و در اولین فرصت برای آشتی با همسر خود قدم بردارید.
۶- معذرت خواهی کنید
اگر فرد مغروری هستید، این غرور را برای افراد غریبه نگه دارید. همسرتان کسی نیست که پاسخ رفتارهای مغرورانه شما را بدهد. اگر این شما هستید که دعوا را شروع کرده اید، قهر کرده اید و مرتکب اشتباه شده اید، حتماً باید خودتان عذرخواهی کنید. اگر حرفی زدید که دل همسر خود را شکستید یا کار اشتباهی انجام داده اید، بروید و ابراز پشیمانی کنید.
عذرخواهی کردن برای افراد بسیار سخت است. این که انجام این کار برایمان دشوار است، نشان از ضعف شخصیتی ما است؛ زیرا همین مسئله نشان می دهد که انتقادپذیر نیستیم و نمی توانیم اشتباهات خود را بپذیریم و برای حل کردن آن ها قدم برداریم. مطمئن باشید با کنار گذاشتن غرور بیجا در برابر همسرتان، زندگی شیرین تری هم خواهید داشت.
۷- با یکدیگر صحبت کنید
در هنگام دعوا صدای زوجین بالا و بالاتر می رود. این بالا بردن صدا تنها تصویر زشت و سیاه از شما در ذهن همسرتان ایجاد خواهد کرد. بالا بردن صدا نه نشانه قدرت است و نه وسیله ای برای پیروز شدن! علاوه بر این، ممکن است صدایتان را همسایه ها بشنوند و نام خود را خدشه دار کنید.
با آرامش با یکدیگر حرف بزنید. ببینید مشکل از کجا است. چه شده که دعوا کرده اید و صدایتان را بالا می برید؟ آیا این جر و بحث ها ارزشش را دارد؟ زندگی کوتاه تر از آن چیزی است که فکرش را می کنید. آدم های اطرافتان ماندگار نیستند و شما هم موجودی فانی هستید. در نتیجه، همسر خود را به صحبت کردن دعوت کنید، مثل دو فرد بالغ در مورد مشکل پیش آمده حرف بزنید و این گونه برای آشتی با همسر خود قدم بردارید.
۸- اشتباه خود را بپذیرید
اگر این شما بوده اید که مرتکب اشتباه شدید، خطای خود را بپذیرید. اصولاً دعواها دوطرفه است و هر دو شخص مقصر هستند اما در همین موارد نیز یکی در دعوا و قهر کردن پیش قدم شده است. زمانی که مشخص شد اشتباه از شما بوده، طفره نروید.
هر چه واقعیت را بهتر ببینید و بپذیرید، زودتر می توانید در آشتی با همسر خود پیش قدم شوید. کسی که اشتباه و خطای خود را می پذیرید، انسانی است که به بلوغ فکری رسیده است. این پذیرش از دست هر کسی برنمی آید. به همسر خود نشان دهید که از لحاظ فکری رشد کرده اید.
۹- از مشاوره و زوج درمانی کمک بگیرید
اگر کار به جاهای باریک کشیده شد و دیدید که نمی توانید دو نفره مشکل خود را حل کنید، از مشاوره خانواده و زوج درمانی کمک بگیرید. بسیاری از افراد بدون شناخت و قبل از این که به بلوغ فکری برسند، ازدواج می کنند. در نتیجه، مثل دو کودک در کنار یکدیگر زندگی می کنند و رفتار آن ها نیز در مواجه با بسیاری از مشکلات کودکانه است.
ازدواج بدون بلوغ فکری کار اشتباهی است اما در صورتی که به همسر خود علاقه دارید، باید در چنین مواردی از فردی کمک بگیرید که در این زمینه تخصص دارد. برخی از زوج ها از خانواده و بزرگ ترهای خود کمک می گیرند. بسیاری دیگر فکر می کنند این روش مجوز دخالت کردن خانواده را در زندگی زوج می دهد. در نتیجه، بهترین راه این است که به مشاوره بروید. مشکلاتتان را با او در میان بگذارید و با هم راه حلی پیدا کنید.
۱۰- ابراز عشق
گاهی جر و بحث ها این فکر را در زوجین ایجاد می کند که نکند همسرشان آن ها را دوست نداشته باشد و این بحث ها به علت عدم علاقه شکل بگیرند. این تفکر در ابتدای ازدواج بیشتر ایجاد می شود؛ زیرا زندگی تازه تشکیل شده است و طرفین فکر می کنند که هنوز کاملاً وارد قلب همسر خود نشده اند.
یکی از روش های آشتی با همسر، ابراز عشق است. به همسر خود بگویید که دعواها، جر و بحث ها و قهر کردن ها به معنی تنفر و عدم علاقه نیست. ابراز عشق می تواند همه چیز را سریع تر حل و فصل کند و غم ها و کینه ها را از دل رها کند. گاهی در حین خشم کلماتی گفته می شود که بسیار دردناک هستند و تأثیرات منفی زیادی بر شخص می گذارند. تنها عبارتی که می تواند موجب چشم پوشی از بیان این واژگان شود، «دوستت دارم» است.
۱۱- او را خوشحال کنید
اگر با همسر خود قهر کرده اید و می خواهید با او آشتی کنید، از راهی ساده برای خوشحال کردنش استفاده کنید. همسرتان با چه چیزهایی خوشحال می شود؟ یک شاخه گل؟ یک غذای خوشمزه؟ مهم نیست چیزی که می خرید یا فعالیتی که انجام می دهید از نظر مالی چقدر ارزشمند باشد، کافی است با تمام وجود خود بخواهید برای آشتی با همسرتان قدمی بردارید.
نامش را هر چه می خواهید بگذارید، عذرخواهی، ابراز پشیمانی، منت کشی و… . مهم حال خوب شما و همسرتان است. هیچ ایرادی ندارد که یک فرد منت همسر خود را بکشد. شما با این حرکت نه تحقیر خواهید شد و نه از ارزش هایتان کم می شود. همسر شما غریبه نیست. گاهی انسان ها به سادگی از رئیس، همکار و… خود عذرخواهی می کنند اما مشکلی برایشان پیش نمی آید؛ اما همین که می خواهند از همسر خود عذرخواهی کنند، حس تحقیر شدن به آن ها دست می دهد!