دوستی با همسر؛ همسرتان بهترین دوست شماست وقتی نشانه هایی که خواهیم گفت را داشته باشد ، اگر این ویژگی ها در رفتارهای شریک زندگی تان ذاتی است پس شما خوشبخت ترین زن و شوهر دنیا هستید. در رابطه ی همسری حس فداکاری ، تعهد و عشق مطلق وجود دارد و مثل دوران مجردی نیست که فقط چیزی از طرف مقابل درخواست کنید و ازدواج برای فرار از تنهایی یا برطرف کردن نیازهای اقتصادی نیست.بعضی ها با این طرز تفکر ازدواج می کنند که فقط چیزی از همسرشان درخواست کنند ولی خود کاری در مقابل برای همسرشان انجام نمی دهند.اگر به همسرتان به چشم یک دوست نگاه کنید شانس بیشتری برای ادامه رابطه دارید.هلن چن می گوید:بیشتر ازدواج های نا آگاهانه به طلاق منجر می شود، مفهوم این آمارها این نیست که رابطه شما هم با شکست مواجه می شود، مفهوم آن این است که در ابتدای رابطه چه کار کنید.
همسرتان را چگونه به بهترین دوستتان تبدیل کنید؟
در این بخش درباره کارهایی صحبت می کنیم که باید انجام دهید تا همسرتان را به دوست صمیمی تان تبدیل کنید. بعد از انجام این کار، رابطه ای سرشار از آسایش خاطر، اعتماد و احترام خواهید داشت. اصلا هم مهم نیست چقدر با هم متفاوت باشید، چون این راهکارها برای همه زوج ها چاره ساز است.
با همسرتان همان طور رفتار کنید که انتظار دارید با شما رفتار کند
اگر می خواهید همسرتان شما را بی قیدوشرط و همان طور که هستید بپذیرد، اول به این درک برسید که او هم همین انتظار را از شما دارد. با او همان طور رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار کند. این کار احتمال این را که بیشتر به هم نزدیک شوید و بتوانید به چشم دوست به هم نگاه کنید افزایش می دهد. نکته بسیار مهم این است که اول باید یاد بگیرید خودتان را همان طور که هستید بپذیرید.
به او ثابت کنید که به حرف هایش گوش می دهید
هر کاری می توانید بکنید که شریک عاطفی تان احساس کند به او گوش می دهید. وقتی با شما صحبت می کند، ذهنتان جایی دیگر است؟ خب باید هم انتظار داشته باشید که کم کم عادت کند به جای شما با دیگران حرف بزند.همین حالا تمرین کنید که وقتی صحبت می کند، به چشم هایش نگاه کنید و هرازگاهی پاسخی بدهید که نشان دهد به واژه ها، لحن صدا و شیوه صحبت او با دقت توجه کرده اید. در غیر این صورت، همسرتان چطور می تواند مطمئن شود که شما به او و به چیزی که دارد از آن صحبت می کند و برایش مهم است، اهمیت می دهید؟
تفاوت ها را بپذیرید
اگر درباره چیزی با هم تفاهم ندارید و دیدگاه هایتان با هم یکی نیستند، به همسرتان بگویید نظرش را ابراز کند و با مهربانی این را از او بخواهید. اگر با حالت انزجار این کار را انجام دهید، متوجه خواهد شد و رابطه ایمن بین شما از بین خواهد رفت. شاید بگویید مگر می توانم چیزی را تأیید کنم که با آن مخالفم؟ متناقض به نظر می رسد، اما کاملا امکان پذیر است. همسرتان هم حق اظهارنظر دارد و دیدگاه او هم به اندازه دیدگاه شما معنادار است.
انتقاد را با درخواست های متواضعانه جایگزین کنید
به جای قضاوت کردن و انتقاد، مؤدبانه و با فروتنی چیزی را از او درخواست کنید. اگر برخی از رفتارهای همسرتان آزاردهنده است، با مهربانی و ادب به او بگویید این کارش شما را ناراحت می کند. به مثال زیر توجه کنید:
همسر شما عادت دارد آدامس را در دهانش بترکاند و شما از این حرکت بیزارید:
رفتار درست: عزیزم، نمی گم این کارت اشتباهه، ولی منو ناراحت می کنه. می شه ازت خواهش کنم این کار رو نکنی؟
رفتار نادرست: واقعا که! کی می خوای این عادت زشت رو کنار بذاری؟ یه آدم فهمیده و باادب هیچ وقت این جوری آدامس نمی ترکونه. اصلا برات مهم نیست که حالم از این کارت به هم می خوره؟
با رفتار درست به همسرتان انگیزه می دهید به شما احترام بگذارد و با رفتار نادرست کاری می کنید که لج کند و بیشتر حرصتان را دربیاورد.کار عاقلانه این است که به او بگویید اگر عادت یا رفتاری دارید که آزارش می دهد، به شما بگوید و شما حتما تلاش می کنید آن رفتار را کنار بگذارید.
اگر درخواستی دارید، رک مطرح کنید و به او هم بگویید چنین کند
برعکسِ گزینه قبل که می خواستید همسرتان کاری را انجام ندهد، اگر چیز خاصی از او می خواهید، درخواست کنید. هرگز نگویید اگر زن (یا شوهر) خوبی باشد، خودش می فهمد. ما قرار نیست ذهن یکدیگر را بخوانیم. با کلمات همه چیز را بیان کنید. اگر دوست دارید شما را در آغوش بگیرد، به او بگویید. وقتی می خواهید او را ببوسید، اجازه بگیرید. اگر می خواهید برایتان چای بیاورد، درخواست کنید. در مقابل همیشه به او اطمینان بدهید که او هم می تواند اگر درخواستی از شما دارد مطرح کند.
تا جایی که نیاز دارد به او آزادی عمل بدهید
اینکه دلتان می خواهد رابطه ای نزدیک تر با شریک زندگی تان داشته باشید، به این معنی نیست که باید خودتان را به او وابسته کنید یا استقلال او را بگیرید. هر کسی نیاز به خلوت دارد و گاهی باید برای خودش فضایی داشته باشد. این را از یکدیگر دریغ نکنید. این طوری زمان هایی که کنار هم هستید برایتان ارزشمندتر خواهد شد.
تصمیم های مشترک بگیرید
یادتان باشد هر تصمیمی که می گیرید باید تأثیری مشترک بر هر دوی شما داشته باشد. حتی وقتی با او موافق نیستید، نظرش را بپرسید و به توافق برسید. قرار نیست تصمیمی بگیرید که فقط شما را خوشحال کند یا او تصمیمی بگیرد که فقط به نفع او باشد. این نحوه رفتار از روابط صمیمانه و مشارکت در زندگی به دور است.
وقتی به شما نیاز دارد کنارش باشید
صرف نظر از اینکه مشغول چه کاری هستید، وقتی همسرتان نیاز به آرامش دارد باید کار را کنار بگذارید و کنارش باشید. بودن شما در چنین لحظاتی بسیار مهم است، زیرا به او این احساس را می دهد که شما هوایش را دارید و می تواند روی شما حساب کند.
با هم بازی کنید و بخندید
هیچ چیز به اندازه شادی برای ایجاد رابطه ای صمیمانه و رضایت بخش قدرتمند نیست. با همسرتان همان طور باشید که در جمع دوستان رفتار می کنید. مثلا همان طور که چیزی را در تلفن همراه به دوست تان نشان می دهید و از خنده روده بر می شوید، مسائل شادی بخش و خوشحال کننده را با همسرتان هم در میان بگذارید. با هم شوخی کنید، بازی کنید و البته موقعیت شناس باشید. وقتی دلخور است یا حس می کنید چیزی ناراحتش کرده است، فقط به آرامش و محبت نیاز دارد نه شیطنت. دنبال فرصت هایی باشید که از ته دل بخندید و لذت ببرید.
با همسرتان بیشتر از هر کس دیگری جوک بگویید و بخندید
زندگی رنگ و بوی شادی به خودش میگیرد و همسرتان جدیت را کنار می گذارد و شما برای مدتی کوتاه مشکلات را فراموش میکنید.
اوقات خوشی با همسرتان داشته باشید
همسرتان سعی می کند شرایطی را به وجود بیاورد که شما احساس خوشحالی و راحتی کنید، شما هم باید از ته قلب از کنار همسرتان بودن لذت ببرید. اینجاست که شما بهترین دوست یکدیگر خواهید بود.
در شرایط سخت روی همسرتان حساب کنید
بدون شک شما می توانید وقتی که زمین می خورید و از نظر روحی ناراحت هستید، روی همسرتان حساب کنید و بدانید که کنار شما می ایستد و حمایتتان می کند. او شما را وقتی که به او نیاز دارید ترک نمی کند و مثل یک دوست خوب شما را سوال پیچ نمی کند.
احساس خوبی دارید حتی وقتی کاری انجام نمی دهید
نیاز نیست شما همسرتان را برای اینکه تاثیر بیشتری روی همسرتان بگذارید تغییر دهید، همین که کنار همسرتان بنشینید و به عوامل بیرونی تکیه نکنید برای رابطه شما کافی است.
با هم بحث کنید ولی اجازه ندهید رابطه شما خراب شود
بهترین دوستان هم با هم بحث میکنند ولی اجازه نمی دهند تفاوت ها رابطه آنها را خراب کند. شما باید مشکلاتتان را حل کنید نه اینکه رابطه خود را تمام کنید.
ساعت ها با هم صحبت کنید
شما هیچ وقت از این که با دوستانتان صحبت می کنید احساس بدی ندارید. تصور کنید همسرتان بهترین دوستتان است. شما می توانید شب را بیدار بمانید و با همسرتان صحبت کنید و از صحبت کردنتان لذت ببرید.
لحن و کلام دوستانه
برای برقرای رابطه دوستانه با همسرتان لازم است با او مهربان و خوش رفتار باشید و با او مودبانه و با احترام برخورد کنید و هنگام صحبت با او کلمات و جملات خود را با ملایمت و واضح بیان کنید.
درخت دوستی بنشان
برخی از افراد ازدواج و دوستی را جدا از یکدیگر می دانند و در ازدواج جایگاهی برای رابطه دوستی با همسر در نظر نمی گیرند اما دوستی و ازدواج جدا از هم نیستند و وقتی دو نفر با هم ازدواج می کنند، در واقع بهترین دوست را برای خود بر می گزینند و اگر نتوانند همدیگر را مثل دو دوست صمیمی بدانند زندگی زیر یک سقف ممکن نخواهد بود.
مدارا، سازش و فداکاری
برای دستیابی به رابطه دوستانه میان خود و همسرتان با هم مصالحه کنید و تفاوت ها و اختلافات سلیقه ای هم را بپذیرید، خود را با شرایط یکدیگر وفق دهید و در مقابل کارهایی که برای یکدیگر انجام می دهید، از هم توقع متقابل نداشته باشید.
رفتار متوازن و برابر
همسرتان از شما یک آغوش ساده و لحن ملایم می خواهد پس هرگز مانند فرزند و از دید یک رئیس با او رفتار نکنید زیرا همسرتان شریک و برابر با شما است. از توقع بیجا از همسرتان و دستور دادن به او خودداری کنید و خودخواهی راکنار بگذارید وبه جای آن به شناخت و درک دیدگاهها و احساسات همسرتان بپردازید.
داشتن یک احساس ویژه
برای ایجاد رابطه دوستانه با همسرتان، شما می توانید برخی کارهایی که توجه، عشق و حس قدردانی شما را نسبت به همسرتان نشان می دهد مانند ماساژ یا کمک در کارهای خانه و ... انجام دهید.
اختصاص زمان
اگر می خواهید استرس های روزانه به رابطه دوستانه شما لطمه وارد نکند ساعاتی از روز را فقط با هم بگذرانید و در طول هفته برای گذراندن وقت خود با همسرتان برنامه ریزی کنید.
عشق ورزی
برای برقراری یک رابطه دوستانه و پایدار شدن ازدواجتان به همسرتان عشق بورزید و به او توجه کنید به نیازهایش اهمیت دهید. از او تعریف و تمجید کنید، ودر مقابل فرزندان و یا خانواده تان او را در آغوش بگیرید، دستان او را مدام لمس کنید و همدیگر را ببوسید تا احساسات عاشقانه شما در بالاترین سطح باشد.
پذیرش و احترام
تفاوت ها و نقاط ضعف همدیگر را قبول کنید و با آن ها کنار بیایید و همسرتان را همان طوری که هست قبول داشته باشید و به شخصیت او احترام بگذارید. سعی نکنید همسرتان را تغییر دهید و او را آنگونه که هست بپذیرید و در خانه و در مقابل دیگران به او احترام بگذارید.
برقراری ارتباط
برقراری ارتباط درست با همسر لازمه هر ازدواج موفقی است . اگر می خواهید با همسرتان مثل یک دوست صمیمی باشید باید از هر فرصتی برای با هم بودن و برقراری ارتباط استفاده کنید و بدون خجالت احساسات تان را به همدیگر ابراز کنید و هیچ گاه درباره افکار و احساسات همسرتان حدس نزنید و پیشگویی نکنید.
ابراز احساسات
برای داشتن رابطه دوستی و به طبع آن ازدواج پایدار و موفق احساساتتان را به یکدیگر ابراز کنید. اما اگر جزو آن دسته از افراد هستید که به دلیل خجالت از ابراز احساسات شان به یکدیگر خودداری می کنند از روش هایی مثل نوشتن برای ابراز احساسات کمک بگیرید و یا به یک مشاور مراجعه نمایید.
گوش دادن
زمانی که همسرتان صحبت می کند به جای حدس و گمان و پریدن به میان صحبت های او، اجازه دهید او حرف خود را بزند و شما به حرف های او خوب گوش دهید. هنگام حرف زدن با یکدیگر به همسرتان کمک کنید احساسش را بیان کند و درباره مشکلاتتان ، رویاها، اهداف، چیزهایی که دوست دارید و یا نفرت دارید، توقعات، انتظارات خود با هم حرف بزنید.
صداقت، وفاداری و اعتماد
همانگونه که بین دو دوست صمیمی چیز پنهانی وجود ندارد بین شما و همسرتان نیز نباید مطلبی پنهان بماند زیرا این کار موجب از بین رفتن اعتماد بین شما و همسرتان می شود. لازمه یک ازدواج موفق این است که اسراری بین زن و شوهر وجود ندارد و آنها با یکدیگر راحت و صادق هستند.