ازدواج معقوله ای است که عشق، احساس مسئولیت و درک متقابل از یکدیگر، در آن بسیار حائز اهمیت است؛ اما موضوع دیگری که اهمیت دارد و ممکن است زیاد به آن توجه نشود، خانواده است. خانواده به شدت در فرهنگ، عقاید و شکل گیری شخصیت هر فرد موثر است و نباید آن را دست کم گرفت. خانواده ها بر دو نوع هستند: پرجمعیت و کم جمعیت. شما برای تصمیم گیری در مورد ازدواج با هر یک از این خانواده ها، نیاز است اطلاعات کافی در مورد هر کدام و مزایا و معایب ازدواج با آنها را بدانید.
امروزه بیشتر خانواده ها ، تعداد فرزند کمتری دارند و به شعار ، فرزند کمتر، زندگی بهتر اعتقاد دارند بنابراین هنگام ازدواج نیز به جمعیت خانواده توجه می کنند و معمولا خانواده های کم جمعیت را انتخاب می کنند بنابراین فرزندان خانواده های پرجمعیت به دلیل آنکه «تعداد اعضای خانواده همسر آینده» تبدیل به یکی از موارد معیارهای انتخاب همسر شده است، در ازدواج به مشکل بر می خورند.
ازدواج با خانواده پرجمعیت
در جامعه امروزی، به خانواده ای که بیشتر از 2 فرزند داشته باشد، خانواده پر جمعیت می گوییم. می تواند 3 نفر باشد یا 30 نفر و یا بیشتر. ازدواج با خانواده پر جمعیت می تواند برای شما مزایا و در مقابل معایبی داشته باشد که در این مقاله آن ها به طور جداگانه و از زوایای مختلف بررسی می شوند. شناخت ویژگی های مثبت و منفی یک خانواده پر جمعیت می تواند شما را سریع تر هدایت کند.
مزایای ازدواج با خانواده پر جمعیت
- در خانواده های پرجمعیت حس مشارکت، پیوستگی، مشورت طلبی و جمع دوستی بیشتری وجود دارد.
- فرزندان خانواده های پرجمعیت بیشتر تحمل کمبودهای اقتصادی و مالی را دارند و انگیزه پیشرفت بیشتری را دارا هستند.
- خانواده های پرجمعیت دوستان زیادی دارند.
- در خانواده پر جمعیت افرادی هستند که همیشه از شما حمایت کنند و شما یک حامی بزرگ به نام خانواده دارید.
- در خانواده پر جمعیت کارها را با سرعت بیشتری به اتمام خواهید رساند.
- در خانواده پر جمعیت روزهای تعطیل بسیار لذت بخش خواهد بود.
- در خانواده پر جمعیت جشن و عزاداری شما مشترک خواهد بود و اعضای خانواده در چنین مواقعی همدیگر را درک و از هم حمایت می کنند .
- در دوران پیری تنها نخواهید ماند.
معایب ازدواج با خانواده پرجمعیت
- بزرگترین مشکل در خانواده های پرجمعیت استرس های مالی و اقتصادی، استرس های عاطفی بیشتر به واسطه ی مشکلاتی که بقیه ی اعضای خانواده تجربه می کنند است. والدین در خانواده های پرجمعیت باید برای این عوامل استرس زا که با فرزندانشان مرتبط است آماده شوند.
- والدین در خانواده های پرجمعیت زمان کمتری را با فرزندانشان می گذرانند. فرزندان در خانواده های پرجمعیت گزارش کردند که زمان کمتری را با پدر و مادرشان برای بازی، صرف ناهار و … می گذرانند. در واقع والدین به دلیل درگیری با مشکلات مرتبط با خانواده کمتر وقت می کنند تا با فرزندان وقت بگذرانند.
ازدواج با خانواده کم جمعیت
اغلب افرادی که به دنبال ازدواج با خانواده کم جمعیت هستند ، گمان می کنند به دلیل جمعیت بالای خانواده ، پدر و مادر به فرزندان کمتر رسیدگی می کنند و آنها دچار برخی مشکلات و کمبودهایی چون تربیت ضعیف، مشکلات مالی فراوان هستند بنابراین افراد این خانواده همواره عقده های اقتصادی ، کمبود محبت و خلاهای عاطفی بسیار دارند.
مزایای ازدواج با خانواده کم جمعیت
- ازدواج با خانواده کم جمعیت به دلیل فرهنگ متفاوت:افرادی که به دنبال ازدواج با خانواده کم جمعیت هستند بر این عقیده اند که خانواده های پرجمعیت قدیمی بوده و فرهنگ متفاوتی دارند.
- ازدواج با خانواده کم جمعیت به دلیل رفت و آمد اندک:خانواده های پرجمعیت رفت و آمدهای فراوانی با یکدیگر دارند بنابراین بسیاری از افراد از وصلت با خانواده های پرجمعیت گریزانند.
- ازدواج با خانواده کم جمعیت به دلیل دخالت کمتر در امور زندگی:افرادی که به دنبال ازدواج با خانواده کم جمعیت هستند بر این عقیده اند که اگر با خانواده پر جمعیت وصلت کنند ، افراد خانواده به دلیل جمعیت زیاد در پروسه ازدواج و حتی مسائل بعد از ازدواج دخالت می کنند .
معایب ازدواج با خانواده کم جمعیت
در خانواده هایی که یک بچه دارند بعضی اوقات به علت توجه بیش از حد به فرزندشان، مشکلات ارتباطی و عاطفی و وابستگی های عمیق دیده می شود و اگر از لحاظ روابط بین فردی و تعامل های اجتماعی و استقلال یافتگی فرزندان خانواده های پرجمعیت نسبت به فرزندان خانواده های کم جمعیت جلوتر هستند.فرزندان خانواده های کم جمعیت توقعشان زیاد است چون سطح رفاه خانواده بالاتر است .
در خانواده های کم جمعیت شما حس تنهایی و گاهی افسردگی می کنید ولی چنانچه در خانواده ای بزرگ باشید، همواره کسانی هستند که با آنها وقت بگذارند.بزرگترین مشکل در خانواده های پرجمعیت استرس های مالی و اقتصادی، استرس های عاطفی بیشتر به واسطه ی مشکلاتی که دیگر اعضای خانواده تجربه می کنند است. والدین در خانواده های پرجمعیت باید برای این عوامل استرس زا که با فرزندانشان ارتباط دارند آماده شوند.والدین در خانواده های پرجمعیت وقت کمتری را با بچه هایشان طی میکنند. فرزندان در خانواده های پرجمعیت زمان کمتری را با پدر و مادرشان برای بازی، صرف ناهار و … می گذرانند. در حقیقت والدین به علت درگیری با مشکلات مربوط با خانواده کمتر وقت می کنند تا با بچه هایشان وقت بگذرانند.
سخن پایانی
قبل از ازدواج بهتر است شناخت بیشتری نسبت به فرد مورد نظرتانپیدا کنید و ویژگی های اخلاقی او را در نظر بگیرید ، شما در انتخابتان باید به معیار های اصلی و خانواده طرف مقابل توجه کنید اما ازدواج کردن با فردی تنها به دلیل کم جمعیت بودن یا پر جمعیت بودن خانواده اش اشتباهی محض و گاه جبران ناپذیر است.