به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، گاهی شاهد پیدایش مشکلاتی در رفتار زوجینی هستیم که مبنای ازدواجشان عشق و علاقه است، ولی اولویت نخست در زندگیشان" کار" شده است.
اولویت بعضی از مردان به جای خانوادهکارشان است، این مردان وقت و انرژی خویش را صرف کار می کنند و رابطه صمیمی که باید با همسرشان داشته باشند را کم می کنند.
شخصی که تمام وقت سرگرم کار است و پای بند به قول های خویش نیست، در اکثر وقت ها کم حوصله و انرژی لازم برای توجه به همسر و مسایل مربوط به منزل را ندارند، ولی نباید به خاطر بی علاقگی و فقدان عشق در زندگی تلقی شود.
برای رفع این مشکل در زندگی مشترک باید با همسر خود گفت و گو کنیم و دانستن زمان مناسب و لحن صحبت ها بسیار مهم است، زمانیکه همسر ما خسته است نباید در این خصوص صحبت کرد و نوع بیان شخص برای رفع این مسأله باید توجه شود.
راهکارهای حل مشکل کار کردن زیاد همسر:
چشم هایتان را روی ماهیت شغل او نبندید:
فشارهای کاری همسرتان را درک کنید. به فرض اینکه قبل از ازدواج می دانستید که به چه کاری مشغول است و با آن موافقت کرده اید ، منصفانه نیست انتظار داشته باشید که او بار کاری خود را کاهش دهد.
اما باز هم اگر شرایط برای شما تغییر کرده و نظرتان با گذشته متفاوت است، بهتر است با همسرتان روراست باشید. به او بگویید که تحمل این شرایط و دوری بدون کمک او برایتان سخت است.
این باید برای همسرتان مهم باشد و اگر به شکل مثبتی بیان شده باشد، از شنیدن راه حل هایی که برای با هم بودن دریافت خواهید کرد شگفت زده می شوید.
نق نزنید:
نق زدن و شکایت کردن هیچ وقت ایده خوبی نیست. اگر دائما عصبانی و عبوس باشید، در این شرایط کمتر احتمال دارد که همسر معتاد به کار شما اصلا تمایلی به بودن در کنارتان پیدا کند. فراموش نکنید که او عاشق کارش است، پس با دور کردن او از خودتان به جایی نمی رسید. به جای منفی بودن، نسبت به کارش توجه و علاقه نشان دهید و از او بخواهید کمی به خودش استراحت بدهد.
خودتان را با دیگران مقایسه نکنید:
فقط به خاطر اینکه شوهر دخترخاله شما وقت دارد که آخر هفته با او به سینما برود، به این معنی نیست که همسرتان هم باید این کار را انجام دهد. فراموش نکنید که شما فردی را انتخاب کرده اید که شاید به خاطر ماهیت کارش یا شرایط زندگی باید بیشتر کار کند.
مقایسه بدترین کاری است که می توانید برای شرایط فعلی خود انجام دهید.
زمانی را که همسرتان با شما می گذراند را در نظر بگیرید. اگر هر سال چند روز با هم به مسافرت می روید یا هر از گاهی در تابستان برای صرف میان وعده به یک کافه دنج می روید، قدر این فرصت ها را بدانید.
از او بخواهید در تقویم برنامه هایش را یادداشت کند:
این کار به برنامه ریزی بهتر، بدون ورود به برنامه های دیگری و بحث های بی نتیجه، کمک می کند. بدین ترتیب، دیگر به خاطر عدم حضور در مهمانی خانوادگی از او دلخور نمی شوید یا او چیزی را فراموش نمی کند.
اما به یاد داشته باشید که یک راهکار زمانی خوب است که ایده هر دوی شما باشد، پس ایده خود را به او تحمیل نکنید.
روتین مشخصی برای زندگی خود تعیین کنید:
اگر همسرتان هر شب به میز کارش زنجیر می شود، یک برنامه خانوادگی روتین تعیین کنید.
تهیه شام خانوادگی یا رفتن یه یک پیاده روی کوتاه یا هر چیز دیگری که به فکرتان می رسد، ایده خوبی است. با همسرتان صادق باشید. چقدر زمان برای بودن او در کنارتان نیاز دارید؟ هنگامی که هر دو از این زمان توافق شده راضی باشید، جایی برای بحث و عصبانیت باقی نمی ماند.
از تقویت مثبت استفاده کنید:
به جای اینکه همسر معتاد به کار را همیشه به خاطر کار کردن سرزنش کنید، برای او یک لیوان چایی بریزید و به او پیشنهاد بدهید که اگر برای یک ساعت دست از کار بکشد، یک ماساژ خوب برای آرامش بدهید.
با دادن یک دلیل خوب برای کار نکردن، او را به گرفتن استراحت بین زمان کار عادت می دهید. به جای اینکه بابت نادیده گرفتنتان به او حس گناه بدهید، به او نشان بدهید که چرا نباید شما را نادیده بگیرد.
به رفتارهایش دامن نزنید:
آیا شما در بیش از حد کار کردن همسرتان نقشی ندارید؟
شاید باید برخی از رفتارهایتان که باعث می شود همسرتان بتواند بیشتر کار کند را متوقف کنید. برای مثال، دیگر لازم نیست تا رسیدن او به خانه همه برای غذا خوردن صبر کنند یا بچه ها تا دیر وقت بیدار بمانند تا پدرشان را ببینند. لازم نیست مهمانی ها تا زمانی که او راحت باشد، به تعویق بیافتند.
بدین ترتیب، همسرتان با عواقب زیاد کار کردن روبه رو می شود.
زندگی خود و بچه ها را به خاطر کار کردن همسرتان متوقف نکنید.
اگر همسر معتاد به کار نمی خواهد با شما بیرون بیاید، او را در خانه یا محل کارش تنها بگذارید و خودتان و بچه ها با هم به تفریح و گردش بروید. اگر آنقدر سرگرم است که وقت سفر ندارد، با فرزندانتان برای یک سفر کوتاه اقدام کنید.
در عین حال، اگر همسرتان به خاطر مخارج بالای خانه و نیازهای خانواده کار می کند، شاید بهتر است برخی از خدمات یا کالاهایی را که می توانید بدون آنها نیز زندگی کنید، از زندگی خود حذف کنید.
به علاوه، می توانید شما نیز در کنار همسرتان به درآمدزایی بپردازید تا کمی از بار مسئولیت همسرتان کمتر شود.
سریع و با تدبیر عمل کنید:
اگر احساس می کنید همسرتان از مسئولیت های خود به عنوان یک شوهر یا به خصوص، یک پدر چشم پوشی می کند، از او چیزی نخواهید. به احتمال زیاد او حتی نمی داند که از تعهدات خود شانه خالی می کند. غالباً همسر معتاد به کار از آنچه در اطرافش می گذرد آگاه نیست. سرزنش کردن باعث می شود که او موضع دفاعی بگیرد. اگر می خواهید حرف های شما را گوش دهد، آنها را به شکل درستی بیان کنید و انتظاراتتان را دقیق و شفاف بیان کنید.
زمانی را که با هم می گذرانید، مفید و لذت بخش کنید:
همسر معتاد به کار نمی تواند بی هدف روی مبل بنشیند و تلویزیون نگاه کند. این باعث می شود که احساس بی هدف بودن کند و استرس او بالا می رود.
در کنار هم کاری انجام دهید که هدف مشخصی از آن وجود دارد و همسرتان نیز به آن علاقه دارد.
به خود نگیرید:
رفتار او را طرد کردن و بی توجهی به خود تلقی نکنید. شما مشکلی ندارید. مسئله این است که برخی از افراد خود را با کارشان تعریف می کنند. این باعث رضایت قلبی عمیق او می شود.
اینکه همسرتان عاشق کارش است، بدین معنی نیست که شما در اولویت های او نیستید. به خود گرفتن رفتارهای همسرتان باعث تشدید بحث های شما می شود.
چه زمانی باید برای اعتیاد همسر به کار به مشاور خانواده مراجعه کنید؟
حل کردن مشکل زناشویی در ارتباط با کار کردن بیش از حد همسر ممکن است آنچنان سخت باشد که با هیچ یک از راهکارهای فوق نتوانید به تنهایی آن را حل کنید.
اما خوشبختانه، همیشه مشاوران و روانشناسان در کنار شما هستند تا بتوانند درهای گفتگو را بین شما و همسرتان باز کنند.
اگر به خاطر ساعت های زیاد کاری همسرتان رابطه تان به مشکل برخورده است، مشاوره زوج درمانی می تواند گزینه خوبی برای شما باشد.
حتی اگر بتوانید همسرتان را یک جلسه برای مشاوره دعوت کنید، او می تواند عمق مشکل و باری را که روی دوش شماست بهتر درک کند.