به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کودکان در سنین ۲ تا ۴ سالگی برای اینکه هیجانات و یا ناراحتی های خود را به دیگران نشان دهند امکان داره از عمل تف کردن کودک ، زدن و یا گاز گرفتن کودکان ۲ ساله استفاده کنند که بعضی وقتها انجام این عمل ها باعث خجالت خود کودک نیز میشه و والدین هم از این اوضاع احساس خوشایندی ندارند و گاهی کودک رو به خاطر این کار تنبیه میکنند. این گونه رفتار ها، رفتار های نابالغی است که کودکان از خود نشان میدهند بنابراین به جای تنبیه کردن کودک بهتره با کودک برخورد مناسبی داشته باشیم تا بتوانیم کودک رو از انجام این عمل باز داریم جون برطرف نکردن این عادت ها موجب ناراحتی والدین و آسیب رساندن به خود کودک است بنابراین جهت حفظ سلامتی جسمی و عاطفی کودک، این رفتار ها به توجه و اقدام صحیح برای برطرف شدن از سوی والدین نیاز دارد.
از ابتدا جلوی تف کردن ، زدن و گاز گرفتن کودکان را بگیرید .
درست از اولین باری که کودکتان چنین واکنشی را نشان می دهد ، یعنی تف کردن ، زدن و گاز گرفتن را در رفتار های خودش دارد ، نارضایتی خود را به او بگویید .
۱ – درباره ی رفتار او با کودک صحبت کنید و برچسب بزنید . اگر کودکتان هنوز حرف نمی زند به عملش با گفتن کلمات « تف کردن ، زدن ، گاز گرفتن ممنوع » ، « تف ننداز » و یا « لگد نزن » برچسب بزنید .
با صدای قاطع صحبت کنید تا بداند که کار بدی انجام داده است ؛ ولی عصبانی نشوید . اگر کودک ، آن قدر بزرگ شده است که حرف شما را می فهمد ، به روشنی به او بگویید که این گونه رفتار هایش پذیرفتنی نیستند .
۲ – به طور دقیق ، عواقب کار کودک را به او بگویید . اطمینان یابید که کودک به خوبی می داند که اگر به زدن خواهرش ادامه دهد ، چه اتفاقی خوا هد افتاد ( که شامل پی آمد های منفی مثل محرومیت موقت و یا گرفتن امتیاز خاصی از کودک خواهد بود . )
رفتار های جایگزین را بجای تف کردن ، زدن و گاز گرفتن به آن ها بیاموزید .
۱ – به کودک ، بیاموزید که وقتی می خواهد گاز بگیرد و یا کتک بزند ، رفتار های دیگری را جایگزین آن کند . تعیین کنید که چه هنگامی این رفتار ها اتفاق می افتند . توجه کنید که کودک در چه زمان و در چه موقعیتی ، شروع به گاز گرفتن و یا کتک زدن می کند و از این اطلاعات برای پیشگیری یا تغییر آن ها استفاده کنید .
اگر کودک هنگامی که خسته است شروع به گاز گرفتن می کند ؛ وقتی خواب بعد از ظهرش را نکرده است ؛ اجازه ندهید با کودکان دیگر بازی کند .
۲ – به او رفتار های دیگری را بیاموزید . کودک خردسالی ، هر وقت که کودکان دیگر می خواستند با اسباب بازی هایی که او در حال بازی کردن با آن ها بود بازی کنند ، آن ها را گاز می گرفت .
والدینش به او عکس العمل دیگری را آموختند . از او خواستند که بگوید : « الان نوبت تو و بعدش نوبت من . باشه ؟ » و در صورت لزوم ، از بزرگ تر ها کمک بگیرد .
هنگامی که او بدین ترتیب رفتار می کرد ، مورد تحسین و تشویق قرار می گرفت . به کودک دیگری آموزش داده شده بود که به جای زدن هم بازی هایش در چنین حالتی ، از آن جا کنار برود و بگوید که دیگر بازی نمی کند .
بکوشید تا پیشگیری کنید .
قبل از اینکه کودکان شروع به بازی کنند ، محدودیت هایی را تعیین کنید . قوانینی بگذارید تا بشود تا آن جایی که می توانید از تف کردن ، زدن و گاز گرفتن ، جلوگیری کنید . مثلا اینکه می توانید به آن ها آموزش دهید که بازی نوبتی باشد و یا اینکه ابتدا طرف مقابل شروع کند .
کودکان را تشویق کنید که با یکدیگر دوست باشند و احساس دیگران را درک کنند . آن ها را در حین بازی زیر نظر بگیرید و بر بازی آن ها نظارت کنید .
زمان های بازی را طوری تقسیم کنید که کمتر مشکل ایجاد شود . برای مثال اگر آن ها در مدت بیست دقیقه به بازی ساکت و آرام پرداختند ، به کودک پاداش دهید ؛ به عنوان جایزه به آن ها مثلا شیر و بستنی بدهید . البته ، همیشه اطمینان یابید که کودک می داند منظور از بازی ساکت و آرام چیست ؟
کودک را برای کنترل خوبش تقویت کنید .
برای اینکه همیشه رفتار های مناسب به کار گرفته شوند ، اطمینان یابید که کودک می داند شما چقدر به اینکه او می تواند خودش را کنترل کند ، افتخار می کنید .
۱ – برای تف نکردن ، نزدن و یا گاز نگرفتن ، کودک را تحسین کنید و به او جایزه بدهید .
۲ – جدولی از پیشرفت کودک تهیه کنید . جدولی تهیه کنید که در ان روزهایی را که کودک در ان ها گاز نگرفته است ، کتک نزده است و یا اینکه تف نکرده است ، ثبت کنید . اگر این رفتار ها در مدرسه نیز اتفاق می افتند بهمدرسه نامه ای مبتنی بر رفتار خوب کودک در منزل بنویسید . ترتیبی دهید که معلم هر روزی که کودک شما رفتار خوبی داشت ، نامه ای به منزل بفرستد .