به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ممکن است در ذهن شما هم این سوال وجود داشته باشد که کودک شما از چه زمانی می تواند خودش به تنهایی غذا بخورد؟ یکی از نکات مهم زندگی با کودک در این است که شاید کودکان نتوانند در سال های اول زندگی صحبت کنند و منظورشان را به خوبی بیان کنند اما نشانه هایی از خودشان بروز می دهند که می تواند به شما کمک کند تا او را بهتر درک کنید. در مورد تنهایی غذا خوردن کودک و تغذیه کودک هم قضیه از این قرار است و برای اینکه بفهمید چه موقعی کودک شما برای غذا خوردن به تنهایی آماده است کافی است نشانه ها را دنبال کنید.
به تنهایی غذا خوردن یکی از مهمترین نقاط عطف رشد کودک محسوب می شود که والدین باید با آن به درستی برخورد کنند. در واقع به تنهایی غذا خوردن کودک یکی از گام ها اولیه استقلال و رشد اجتماعی در کودکان است.
نوع رشد: مهارت های حرکتی عالی
هنگامی که کودک شما شروع به تغذیه خود می کند، به مهارت های حرکتی خوبی دست می یابد. وقتیکه کودک شما یاد می گیرد که موانع سر راه خود را برای رسیدن به بشقاب شام کنار بزند، می تواند برایتان یک تصویر جالب و واقعی از یک فعالیت عمیق را رقم بزند. هر بار که او همه صورتش را موزی می کند و یا قاشق غذا را به سوی دهانش می برد، در واقع قدرت عضلات و هماهنگی ذهنی اش را تقویت می کند.
این مهارت از دوران کودکی به آینده بسط خواهد یافت و به او کمک می کند تا تجربه لازم برای فعالیت های روزانه را به دست آورد، مهارتهایی مانند تایپ کردن با صفحه کلید کامپیوتر، ورق زدن صفحات یک کتاب، شانه کردن موها و مسواک زدن دندان ها.
چه هنگامی این پروسه کلید می خورد؟
این می تواند هیجان انگیز باشد که فرزندتان شما را در میز شام همراهی کند و در حال حاضر شما به سه صندلی برای میز شامتان نیاز دارید، اما مادامیکه او نتواند به راحتی و آسودگی سر جای خود بنشیند، خودش غذایش را نخواهد خورد.
دکتر چانگ می گوید: در حدود ۸ تا ۱۲ ماهگی کودک شما شروع به استفاده از انگشتان دست خود برای تغذیه اش می کند. بنابراین، حتی اگر تحملش برایتان سخت باشد، طبیعی است که او با استفاده از انگشتانش با غذای خود بازی کند. بین ۱۳ تا ۱۵ ماهگی، او شروع به استفاده از قاشق می کند و در ۱۸ ماهگی، از ظروف غذایش بسیار بیشتر و به طور مداوم استفاده می کند.
اگر کودک شما برای رسیدن به کاسه سبزی موجود در سفره تلاش نموده و چشم هایش را بر روی غذا و حرکات ظروف متمرکز می کند، او به لحاظ ذهنی آمادگی این که خودش غذایش را بخورد، دارد و هر زمان که او خودش شروع به خوردن می کند، باید آمادگی و انتظار یک ریخت و پاش را داشته باشید
. غذای کودک شما تقریباً در هر جای مختلف می ریزد، بنابراین رزرو یک مکان لوکس غذاخوری را باید بگذارید برای بعد! دکتر چانگ می گوید: “اکثر کودکان تا ۱۸ الی ۲۴ ماهگی قادر نخواهند بود تا بدون ریخت و پاش غذایشان را بخورند و این حالت در بسیاری از کودکان در سال سوم زندگیشان نیز ادامه دارد”.
بنابراین نظر به رشد کودک، وقتی به فکر تهیه یا سفارش غذا می افتید، از چیزهای کوچک و نرم مانند پاستا، سبزیجات پخته شده، پوره سیب زمینی، نیمرو و یا املت استفاده کنید. به تدریج و زمانی که قدرت گرفتن او تقویت شد، شما می توانید قاشق به دست او بدهید و اجازه دهید غذاهای حجیم تری مانند پودینگ، ماست و سیب زمینی له شده را امتحان کنند. خوراکیهای دیگری به جز غذاها مانند انگور، بادام زمینی و ذرت می توانند خطر خفگی را به همراه داشته باشند و مناسب نیستند.
در نظر داشته باشید، مادامیکه او مهارت های مربوط به غذا خوردن را کسب می کند، عجیب نیست که زمان غذا خوردن خیلی طولانی به نظر برسد، بنابراین لازم است که در این مقطع کاملاً صبور باشید. به او اجازه دهید خودش تلاش کند، حتی اگر غذای ریخته شده روی زمین، خیلی بیشتر از غذایی باشد که در نهایت در دهانش جای خواهد گرفت. برای کودکان خیلی مهم است که مهارتهای تغذیه را خودشان کسب کنند.
هیز می گوید برای جلوگیری از خستگی و ناامید شدن او، اطمینان حاصل کنید که از زمان آخرین تغذیه او بیش از حد نگذشته باشد، زیرا ممکن است او بیش از حد گرسنه یا خسته بوده و نتواند موفق شود.
در شرایط زیر کودک ممکن است در معرض مشکل و یا پیشرفت ضعیف و با تاخیر در مهارت های حرکتی مربوط به دهان باشد :
– غذا خوردن برای او احساس وجود مانع در گلو یا خفگی داشته باشد.
– در جابجایی غذا در دهانش مشکل داشته باشد.
– مشکل جویدن یا بلعیدن داشته باشد.
مراقب باشید که فرزندتان هیچگونه ناسازگاری یا آلرژی غذایی خاصی نداشته باشد، زیرا می تواند منجر به عدم توجه به خوردن و تغذیه مناسب او شود. جوش، کهیر و صدای خس خس سینه آشکارترین علائم آلرژی غذایی است، اما باید حواستان به دنبال علائم ظریف تری مانند آبریزش بینی، گودی زیر چشم، لب های متورم و یا بیدار شدن از خواب با بینی گرفته نیز باشد. اگر هیچ کس در خانه سرماخوردگی نداشته باشد و این علائم پس از معرفی یک غذای خاص، در کودک شما ظاهر شود، ممکن است او با یک مورد خاص در رژیم غذایی مشکل داشته باشد. اگر متوجه هر کدام از این مسائل شدید ، با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید.