تبریک مامان، دوباره باردار هستید! و کودک دو ساله تان از شما می خواهد بغلش کنید. ولی باردارید، آیا این می تواند برای جنین شما خطرناک باشد؟ وقتی باردار هستید به سادگی می توان از بلند کردن یک کیسه میوه خودداری کرد، ولی ناامید کردن فرزند نوپایتان به کلی موضوع دیگری است. در این مقاله درباره این حرف می زنیم که بغل گرفتن نوپایان در دوران بارداری چقدر بی خطر است و درباره خطرهای آن و اقداماتی که باید انجام بدهید گفتگو خواهیم کرد. به خواندن ادامه بدهید تا درباره بغل کردن نوپایان در دوران بارداری بیشتر بیاموزید و او را هم خوشحال نگه دارید.
آیا بغل كردن یک کودک نوپا برای مادران باردار امن است؟
بله! در صورتی که کودک نوپای شما وزنی کمتر از 30 پوند داشته باشد، در آغوش گرفتن او تنها در مراحل اولیه از دوران بارداری امن خواهد بود. در واقع، برای همه زنان باردار، بلند کردن و حمل اشیا تا 30 پوند خطری ندارد. از آن جايي كه بسیاری از کودکان نوپا وزنی در حدود 30 پوند دارند، پس در آغوش گرفتن آن ها برای مادر حامله عارضه ای به دنبال نخواهد داشت. معمولا، تا ماه چهارم و یا پنجم از دوران حاملگی، بلند کردن و حمل کودکان نوپا کار راحت و امنی می باشد. اما فراموش نکنید هنگامی که یک زن حامله پا به سه ماهه سوم از دوران بارداری خود بگذارد، باید از بلند کردن اشیا سنگین و کودکان نوپا، به منظور اطمینان از ایمنی و سلامت خود و کودک داخل رحمش خودداری کند.
خطرات بغل کردن کودکان نوپا در دوران بارداری
همیشه یادتان باشد كه حتی اگر بغل كردن کودک نوپا در فاز اول از دوران بارداری هم برای شما امن باشد، برخی عوامل خطرزا وجود دارد که ممکن است سلامت خود شما و جنین داخل رحمتان را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. با اینکه بغل کردن کودک در ماه های اولیه بارداری بی خطر است، اما عواملی خطرناکی وجود دارد که می تواند بر سلامت شما تاثیر زیادی بگذارد. در این جا، برخی از عوامل خطرناک بغل کردن کودک در دوران بارداری را ذکر می کنیم.
1- خطر درد و التهاب مفاصل
وقتی باردار هستید بدن شما به صورت طبیعی تولید هورمون ریلاکسین را حدود ده برابر از حد طبیعی بیشتر می کند. افزایش تولید ریلاکسین که به آن هورمون شل کننده مفاصل هم گفته می شود، ممکن است باعث شود هنگام فشار آوردن به مفاصل احساس درد و التهاب کنید. بنابراین، بلند کردن و بغل گرفتن کودک نوپا در دوران بارداری احتمال بروز درد و التهاب مفاصل را افزایش می دهد و این کار را برای شما بسیار آزاردهنده و خطرناک می سازد.
2- خطر افتادن
در دوران بارداری حجم شکم شما به مقدار زیادی افزایش می یابد و از این رو مرکز ثقل بدن تان تغییر می کند. این تغییر مرکز ثقل باعث می شود وقتی در دوران بارداری می خواهید جسم سنگینی را بلند کنید فشار بسیار بیشتری نسبت به زمان عادی به کمر شما وارد شود و شما را در برابر خطر افتادن بسیار آسیب پذیرتر می کند. بنابراین، بغل کردن یک کودک در دوران بارداری می تواند منجر به افتادن و جراحت شما شود.
3- خطر خونریزی و سقط جنین
سقط ناخواستۀ جنین به معنای پایان یافتن بارداری قبل از هفتۀ ۲۰ بارداری است. سقط ناخواستۀ جنین در سه ماهۀ اول بارداری بیشتر اتفاق می افتد. فشار مضاعف بر کمر و خطر افتادن می تواند تاثیر زیادی بر جنین شما بگذارد. زمین خوردن در دوران بارداری می تواند منجر به خونریزی و در صورت ادامه می تواند باعث بروز عوارض و سقط جنین شود. بنابراین بغل کردن کودک تان می تواند در دوران بارداری برای شما خطرآفرین باشد.
روش های بغل کردن کودک در دوران بارداری
در ماه های اول بارداری می توانید کودک خود را بلند کنید و بغل بگیرید. با این حال، باید ایمنی را رعایت کنید. رعایت تکنیک های صحیح بلند کردن می تواند از خطر افتادن و ایجاد صدمات احتمالی بکاهد. در این جا برخی از تکنیک های مطمئن برای حمل کودک در دوران بارداری را می خوانید.
- وقتی می خواهید کودک عزیزتان را بردارید از زانو خم شوید.
- هنگام بلند کردن کودک در دوران بارداری زانوهایتان را صاف کنید و کمرتان را راست نگه دارید. از پاها و پشتیبانی آن ها برای بلند کردن کودک تان استفاده کنید.
- از حرکات ناگهانی و پرتکان در زمانی که کودک تان را بلند می کنید بپرهیزید، چراکه حرکات ناگهانی و پرتکان خطر افتادن را افزایش می دهد.
- آرام حرکت کنید چون در دوران بارداری افزایش جریان خون باعث می شود وقتی ناگهان بلند می شوید احساس سرگیجه کنید.
- مراقب لگد های احتمالی از طرف پاهای کودک به شکمتان باشید.
زمانی که نمی توانیم کودک نوپا را بلند کنیم چه کاری باید انجام دهیم؟
ناتوانی در حمل کودک نوپا ممکن است به سختی توضیح داده شود. سعی کنید راه های دیگری برای ایجاد احساس خاص در آن ها پیدا کنید. به عنوان مثال بنشینید و از آن ها بخواهید که در طول روز روی پای شما بنشینند. اگر کودک نوپا شما عاشق مستقل بودن است توضیح دهید که چگونه اکنون آنقدر بزرگ شده است که بتواند در کالسکه سوار شود، از پله ها بالا برود یا به تنهایی از صندلی ماشین بالا برود. توانایی بغل کردن کودک نوپا ممکن است از بارداری به بارداری دیگر، از زن به زن دیگر و کودک نوپا به کودک نوپا متفاوت باشد. همیشه یک رویکرد یکسان برای همه وجود ندارد. اگر نگران هستید با پزشک خود صحبت کنید.