به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، این روزها روان شناسان کمک به دیگران و گرفتن دست نیازمندان را به عنوان یکی از موثرترین و بهترین روش ها برای کسب شادی معرفی می کنند و از سوی دیگر بررسی ها تاثیر مثبت این صفت بر سلامت جسمانی را تایید می کند.
اما وقتی پای درونی سازی این صفت به میان می آید، کار چندان ساده نیست. تربیت فرزندانی بخشنده نیازمند توجه به نکات متعددی است که اگر به آن ها توجه نشود، نتیجه مطلوب به دست نمی آید. در این پرونده در پی مرور همان نکات ظریف در تربیت فرزندانی بخشنده و مهربان هستیم.
بسیاری از والدین تمایل دارند، فرزندانی بخشنده و مهربان با دیگران تربیت کنند اما کم نیستند والدینی که به رغم تلاش هایی که انجام می دهند، بعد از مدتی متوجه می شوند، فرزندشان آن قدرها هم بخشنده نیست و به عنوان مثال دوست ندارد از آن چه خودش دارد، چیزی به دیگران ببخشد.
اگر از این والدین سوال کنید، بسیاری می گویند که با فرزندشان درباره پسندیده بودن این ویژگی صحبت و حتی سعی کرده اند با تشویق کلامی و خرید جایزه این رفتار را در او تقویت کنند.
اما این والدین دقت ندارند که عادت پسندیده بخشندگی با صِرف دادن جایزه و تشویق کلامی نمی تواند درونی سازی شود. برای این منظور اصل مهم دیگری وجود دارد که باید به آن توجه داشت؛ اصل تجربه لذت بخشندگی بدون واسطه! البته در کنار تلاش برای ایجاد فرصت هایی که کودک و نوجوان بتواند این لذت را تجربه کند، باید در هر گروه سنی به نکات دیگری نیز توجه داشت.
نمونه ای برای آموزش بخشندگی به کودکان
امیررضای هشت ساله ارزش پول را به خوبی می داند و با آموزش والدین خویش قادر است درآمد ، داشته باشد .
هر سال بعد از تولد امیررضا والدینش از او می خواهند تا سه تا از اسباب بازی هایی که به آن ها علاقه های ندارد ، کنار در ورودی قرار دهد .
آن ها سه روز به پسرشان مهلت می دهند که اگر عقیده اش تغییر کرد ، آن ها را بردارد .
سپس به امیررضا می گویند : در جشن تولد سال آینده ، اسباب بازی های جدیدی خواهی داشت . فکر می کنی بچه های دیگر دوست دارند با اسباب بازی هایی که تو بازی نمی کنی ، بازی کنند ؟
وقتی که امیررضا با این ایده موافقت کرد ، والدینش اسباب بازی ها را به مغازه ای بردند تا بفروشند .
زمانی که اسباب بازی ها فروخته شد ، پول را به بانک برده و به حساب پس انداز امیررضا واریز کردند .
والدین به پسرشان در خصوص پس انداز کردن پول و استفاده از آن برای چیزهایی که در آینده می خواهد ، توضیح داده اند .
والدین امیررضا این کار را از زمانی که پسرشان شش ساله بود ، شروع کردند . این موضوع را بدین جهت بیان کردیم تا بدانید ، با این روش نه تنها امیررضا یاد می گیرد پول خود را پس انداز کند بلکه ، می تواند برای آینده خود نیز برنامه ریزی کند . هم اینکه دیگران نیز می توانید از اسباب بازی های او استفاده کنند .
روش های بیشتر در آموزش بخشندگی به کودکان
روش های زیادی وجود دارد تا شما با آموزش آنان به کودک خویش کمک کنید تا او در این خصوص تصمیم بگیرد ، پس انداز کند و یا به دیگران کمک کند .
تعطیلات زمان خوبی برای تشویق کردن این نوع عقاید می باشد . فرزند شما می تواند علاوه بر استفاده از روش امیررضا لباس هایی را که برایش کوچک شده را به دیگران بدهد .
افراد زیادی هستند که به این پوشاک نیاز دارند . درباره تصمیمی که فرزندتان اتخاذ کرده تا به مردم کمک کند ، صحبت کنید .
می توانید درباره این موضوع که چرا برخی افراد از ویلچر استفاده می کنند یا چرا برخی از مردم نیاز به پوشاک و لباس دارند ، با اوحرف بزنید . حتی می توانید درمورد بی خانمان ها به او اطلاعاتی بدهید .
با کودکتان درباره ی آموزش بخشندگی و یاری دادن گفتگو کنید
اجازه دهید تا او پیشنهادات و عقاید خویش را مطرح کند . این نوع گفتگو می تواند ، حس همدردی را در او تشویق کرده و ظرفیت صداقت او را افزایش دهد . توجه داشته باشید در هر سنی می توان این آموزش ها را به کودکان داد . حتی یک کودک چهار ساله نیز می تواند با ترسیم یک نقاشی ، آن را مثلا به یکی از بستگان که در بیمارستان بستری است ، هدیه دهد .
می تواند با او در مورد علائق ، سرگرمی ها وحتی غذا های مورد علاقه بستگان صحبت کنید . سپس ، فرزندتان می تواند برای آن ها نقاشی بکشد یا نامه ای بنویسد . حتی اگر این نامه بدخط وناخوانا باشد .
وقتی که دیگران از چنین هدیه های استقبال می کنند ، این کار موجب می شود تا بچه ها نسبت به خود احساس خوبی داشته باشند ، شما هم به او افتخار خواهید کرد .