معرفی تکنولوژی برف پاک کن لیزری در خودروی تسلا

  چهارشنبه، 03 آذر 1400   زمان مطالعه 3 دقیقه
معرفی تکنولوژی برف پاک کن لیزری در خودروی تسلا
آینده امکانات تسلا همچنان با تکنولوژی‌های جدید تامین می‌شود! این کمپانی جسور تصمیم گرفته است تا از برف پاک کن‌های لیزری تسلا یعنی پرتو لیزر برای زدودن خاک و آلودگی شیشه جلوی خودرو بهره ببرد. در ادامه به معرفی این تکنولوژی میپردازیم.

برف پاک کن از سال ۱۹۰۳ وجود داشته است. البته در ابتدا برف پاک کن ها با نیروی دست کار می کردند و بعدها از خلأ منیفولد ورودی پیشرانه برای کسب قدرت بهره می بردند و در ادامه از نیروی برق برای حرکت تیغه های برف پاک کن استفاده شد؛ اما اصل فناوری کشیدن تیغه ی لاستیکی روی شیشه جلو برای پاک کردن آن واقعاً تغییر نکرده است و شاید هم باید این سازوکار تغییر کند.دنیای تکنولوژی در تمامی زمینه ها، به خصوص در صنعت خودروسازی، رو به پیشرفت است. به نظر می رسد که کمپانی آمریکایی تسلا در فناوری خودرویی پیشرو همگان باشد، چرا که اخیرا حق اختراع برف پاک کن لیزری را ثبت کرده است. این فناوری جدید الِکتِرِک نام دارد.

کمپانی تسلا که رهبر خودروسازان پاک و برقی در عالم خودروسازی محسوب می شود، از لحاظ فناوری و نوآوری نیز از دیگر برندها یک سر و گردن بالاتر است. ایلان ماسک به واسطه خلاقیت و خودروهای الکتریکی باکیفیت برند خود توانسته ارتشی از طرفداران پر و پا قرص تشکیل دهد. این غول خودروسازی بزرگ یکی از اولین کمپانی هایی بود که در عرصه تولید خودران ها (خودروهای اتوماتیک و بدون نیاز به راننده) قدم گذاشت؛ بنابراین صاحبان محصولات تسلا اولین رانندگانی بودند که از این فناوری که روزی به واقعیت پیوستن آن دور از ذهن بود، برخورد داشتند.

برف پاکن لیزری تسلا

حالا این کمپانی روز به روز در حال رشد و ارتقا است، تیم تحقیق و توسعه آن از پا ننشسته و همواره به دنبال خلق و ثبت اختراعات جدید است. به نظر می رسد که صنعت خودروسازی به زودی با برف پاک کن های معمول و سنتی که ما می شناسیم خداحافظی کرده و آن ها را با برف پاک کن های لیزری جایگزین خواهد کرد.به نظر می رسد که تسلا پروسه تحقیق و توسعه در زمینه برف پاک کن های لیزری را از دو سال پیش، یعنی سال ۲۰۱۹، آغاز کرده و در درخواست ثبت این اختراع نوشته است: « این سیستم پاک کننده شامل اشعه هایی می شود که بخشی از شیشه خودرو را با لیزر پاک می کند. مدارهای تشخیص آلودگی زباله های انباشته شده در یک نقطه خاص را به راحتی تشخیص داده و مدارها را کنترل می کند. این مدار کنترل می تواند مجموعه ای از پارامترهای اشعه لیزر ساطع شده را بر اساس زباله های انباشته در آن نقطه کالیبره کرده و پرتوهای لیزر را بر اساس حجم و عمق زباله ها ساطع کند.»

پس از گذشت دو سال، مرکز ثبت اختراع ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفت حق اختراع برف پاک کن های لیزری را با نام الکترک (Electrek) ثبت کند. با توجه به توصیفات تسلا از این فناوری و نوع کارکرد آن، پیش بینی می شود که سایبر تراک معروف این کمپانی اولین محصولی باشد که به این تکنولوژی پیشرفته مجهز است. دلیل این گمانه زنی ها عدم وجود برف پاک کن در نمونه اولیه سایبر تراک است که در سال ۲۰۱۹ رونمایی شد؛ اما با این حال این اخبار هنوز از سوی تسلا تایید یا تکذیب نشده است.آنطور که به نظر می رسد، این کمپانی برنامه هایی نیز برای طراحی و ساخت برف پاک کن های الکترومگنتیک دارد.

واضح ترین کاربرد فناوری لیزر پاک سازی شیشه جلو است؛ اما می تواند در جاهای دیگر خودرو از ارزش بیشتری برخوردار باشد. به عنوان مثال آلودگی روی لنزهای دوربین نصب شده روی وسیله نقلیه ممکن است باعث ایجاد خطا در دستیابی به تصویر شود و ما می دانیم فناوری دوربین در برنامه های آینده خودرو خودران تسلا چقدر مهم است. و یا تجمع خاک روی صفحات فتوولتائیک طی یک دوره زمانی ممکن است باعث کاهش بازده جذب برق در صفحات خورشیدی شود. همه این ها نشان می دهد که این فناوری ممکن است در خودروها، خانه ها، کارخانه ها و هر جایی که انرژی خورشیدی مورد استفاده قرار می گیرد بسیار کارآمد باشد و این عملا یک تکنولوژی جدید و مناسب برای رفع مشکلات است که تسلا را محبوب تر می کند هرچند به نظر قدمی کوچک و ساده باشد، اما همین ها تسلا را در عرض ده سال به اوج صنعت خودرو رسانده است.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر