بسیاری از مردم گوش دختر های شان را در زمان نوزادی سوراخ می کنند. این کار معمولا دلیل پزشکی ندارد اما سوراخ کردن گوش بدون ریسک هم نیست!در همه ی جا هایی که گوش را سوراخ می کنند، تجهیزات مناسب وجود ندارد و یا مربیانی که به طور ویژه برای کار با نوزادان آموزش دیده باشند، حضور ندارند. برای مثال وسیله ی سوراخ کردن گوش معمولا استریل نیست بنابر این ممکن است هپاتیت و بسیاری از عفونت های دیگر را از این طریق انتقال دهد. اگر شما حساس هستید که گوش فرزند تان حتما سوراخ شود، احتمالا ایمن ترین راه این است که از پزشک فرزند ان بخواهید که این کار را با یک سوزن برای تان انجام دهد.
فقط نرمه گوش را سوراخ کنید
نرمه همان قسمت پایینی گوش است. این ناحیه یکی از بهترین نواحی بدن برای آویزان کردن آویز و گوشواره است. بسیاری از مادران وقتی کودکشان کمی بزرگ تر می شود، به فکر می افتند که گوش کودک را سوراخ کنند. در کشور ما، مرسوم است که این کار در سنین کودکی انجام شود. پیش از این وسایل مدرن امروزی وجود نداشت و با استفاده از نخ و سوزن، گوش دختر بچه خانواده را سوراخ می کردند.
پیش از سوراخ کردن گوش بخوانید
این روز ها مادران، کمتر گوش دختربچه شان را در خانه سوراخ می کنند. ولی به هرحال، برای سوراخ کردن گوش کودکان بهتر است مراکز درمانی مجاز را که از استریل بودن وسایل و تجهیزات آن مطمئن هستید، انتخاب کنید؛ زیرا امکان انتقال هپاتیت، ایدز و کزاز با وسایل آلوده وجود دارد.نکته دیگری که نباید فراموش کنید این است که پیش از سوراخ کردن گوش کودکتان، او را حتما نزد پزشک ببرید و از او راهنمایی های لازم را بگیرید. سوراخ کردن گوش در شرایط استریل، در مجموع عملی کم خطر است اما در مورد بعضی از افراد که مستعد عفونت هستند؛ مانند بیماران دیابتی یا افرادی که کورتون مصرف می کنند یا افرادی که بیماری هایی دارند که خونشان براحتی منعقد نمی شود و احتمال خونریزی در آن ها بالا است یا افرادی که داروهای ضدانعقاد خون مصرف می کنند، ممکن است این مسئله دردسرساز شود و بهتر است پزشک در این موارد نظارت دقیق داشته باشد.
سوراخ کردن گوش کودک تا قبل از 6 ماهگی ممنوع
سوراخ کردن گوش در فرهنگ های مختلف محبوبیت متفاوتی دارد اما سوراخ گوش می تواند عامل سرایت عفونت باشد . سوراخ گوش مانند هر حفره دیگری در پوست می تواند آلودگی را از طریق پوست به داخل بدن انتقال دهد .سوراخ کردن گوش نوزادان باید بعد از 6 ماهگی انجام شود چرا که تا قبل از 6 ماهگی سیستم ایمنی بدن نوزاد ضعیف است و کاملا مجهز نشده و نمی تواند با عفونت احتمالی سوراخ کردن گوش مبارزه کند.
نکاتی درباره سوراخ کردن گوش کودک
باید بدانید احتمال عفونت در قسمت انتهایی لاله گوش کمتر از بقیه نواحی خصوصا غضروف ناحیه بالای گوش است. حتی بسیاری از والدین تمایل به انجام این کار در خانه دارند که باید بگوییم بهتر است اجازه دهید این کار در مراکز درمانی انجام شود .در حقیقت از میان سوراخهایی که در بدن ایجاد می شود، سوراخ کردن زبان به احتمال کمتری با عفونت مواجه می شود چرا که با حفاظت و شستشوی مداوم بزاق دهان مواجه است .سوراخ کردن شکم هم می تواند واقعا دردسر ساز شده و تا چندین هفته بهبودی نیابد. گوشواره ها هم می توانند عامل انتقال عفونت و باکتریهای مفید به بدن شوند. گوشواره ها را در هر جایی قرار ندهید و هر بار که می خواهید از آنها استفاده کنید سعی کنید آن را ضد عفونی کنید .
سوراخ کردن گوش نوازد از دید روانشناسان
بهتر است سوراخ نمودن گوش را به وقتی موکول نمایید که کودک متوجه سوراخ نمودن گوش شود و خود از شما بخواهد که گوش هایش را سوراخ کنید پس قبل از درک کودک از گوشواره گوش او را سوراخ نکنید زیرا اگر این کار را کنید کودک به گوش هایش دست می زند و گوشواره خود را می کشد و سبب آسیب رساندن به گوش خود می شود . کودک شما متوجه درد و اذیتی که به او می رسد می شود اما فقط نمی تواند آن را بیان کند و فکر می کند والدین او را اذیت و تنبیه می کنند .
طلا؛ بهترین جنس گوشواره برای نوزادان و کودکان
برای نوزادان به دلیل پوست لطیف و حساسشان بهتر است گوشواره های طلا تهیه کرد، طلا فلزی است که به هیچ عنوان آلرژی زا نیست و سازگار با تمام جنس پوست است.اما چون تمام جواهراتی که از طلا ساخته می شوند آلیاژی از طلا هستند باید دقت کنیم گوشواره نوزادی که می خواهیم بخریم عیار بالایی( در ترکیب آلیاژ طلا ،درصد بیشتری فلز طلا نسبت به فلزات دیگر باشد ) داشته باشد.همچنین اگر می خواهید برای نوزاد خود گوشواره طلا سفید بخرید، به نوع روکش طلا و آبکاری طلا آن توجه کنید چرا که در برخی طلاهای سفید از روکش رودیم استفاده می کنند، در این صورت ممکن است نوزاد و یا کودک شما به گوشواره واکنش های آلرژیک نشان دهد. البته توجه داشته باشید که گاهی اوقات پوست بنا به دلایلی با خود به طلا حساسیت نشان می دهد یا اینکه به سببش طلا پوست را سیاه می کند .
به وزن گوشواره نوزاد توجه کنید
گوشواره های نوزادان و کودکان بهتر است که بسیار سبک باشند؛ از خرید گوشواره هایی با سنگ و نگین زیاد بپرهیزید و اگر هم می خواهید گوشواره ای به همراه نگین بخرید توجه کنید نگین و یا سنگ آن کوچک و سبک باشد، چراکه غضروف و پوست نوزاد و کودکان زیر یک سال بسیار نرمند و اگر گوشواره ای سنگین در گوش آن ها آویزان کنیم علاوه بر اذیت شدن گوش، سوراخ گوششان کشیده می شود و از شکل و فرم زیبای گوش آن ها می کاهد.