به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سیتروئن سی 3 (فول) - Citroen c3 اولین محصول مشترک سایپا و سیتروئن است. این خودرو در خط تولید سایپا-سیتروئن واقع در شهر کاشان به تولید می رسد. در تابستان سال 97 2000 دستگاه از این خودرو به بازار عرضه شد اما با تحریم صنعت خودرو سازی کشور تولید این خودرو به حالت تعلیق درآمد و آینده ی عرضه آن در هاله ای از ابهام ماند. سیتروئن سی3 در دو تیپ نیمه فول و فول به بازار وارد شد که تفاوت این دو تیپ، تنها در آپشن گرمکن صندلی های جلو و رینگ های نقره ای و مشکی است.
سیتروئن C3 از موتور 1.6 لیتری توربوشارژ (مشترک با پژو 2008) بهره می برد که مختص بازار ایران است و باعث شده برچسب پرشتاب ترین خودروی مونتاژ داخل بر روی آن قرار بگیرد.
مشخصات فنی
حجم موتور | 1/6 لیتر |
نوع موتور | بنزین سوز |
تعداد سیلندرها | 14 |
تعداد سوپاپ ها | 16 |
آرایش قرار گیری سیلندرها | خطی |
محل قرار گیری موتور | موتور جلو |
سیستم سوخت رسانی | انژکتوری تزریق مستقیم |
حداکثر توان خروجی(دور بر دقیقه / اسب بخار) | 163 اسب بخار در 6000 دور در دقيقه |
حداکثر گشتاور خروجی(دور بر دقیقه / نیوتن متر) | 240 نيوتن متر در 1400 دور در دقيقه |
مزایا و معایب سیتروئن C3
در ادامه این مقاله به مزایا و معایب سیتروئن C3 می پردازیم. با ما همراه باشید.
طراحی ظاهری
در این بخش از مقاله مزایا و معایب سیتروئن C3 به طراحی ظاهری این خودرو می پردازیم؛ سیتروئن در تولید محصولات خود همواره نوآوری در طراحی ظاهری را مدنظر داشته است. C3 هم از این قاعده مستثنی نیست. پلتفرم کلی سیتروئن C3 شباهت زیادی به پژو 2008 دارد. با این وجود جزئیات آن به حدی تغییر داشته است که نمی توان گفت دچار کپی کاری شده است.
مهم ترین نکته در طراحی سیتروئن C3 تضاد رنگ در بدنه است. اگرچه در ایران فقط نسخه سفید این خودرو تولید شده و رنگ های دیگر آن در دسترس ما قرار ندارد. ترکیب رنگ های سفید، قرمز و مشکی ظاهر جذاب، خشن و قدرتمندی به آن داده است.
نمای عقب این خودرو کاملاً تکراری است و شباهت زیادی به دی اس 3 دارد. اما تضاد رنگ جذاب آن در نما های جانبی اعمال شده است. بدنه سفید، زه های ضربه گیر مشکی، سقف و آیینه های قرمز و رینگ های آلومینیومی، طراح تکراری نمای عقبی را تا حدی جبران می کند. البته در ایران رینگ های آلومینیومی در صورت تمایل مشتری و به صورت آپشنال به خودرو اضافه می شوند.
زه های مشکی رنگ موجود در دو نمای جانبی این خودرو که AIRBUMP نام دارند، حاوی کپسول های هوا هستند که در صورت بروز تصادف، باز شده و از وارد شدن ضربه به بدنه جلوگیری می کنند.
امکانات رفاهی
سیتروئن C3 در جهان در چهار تیپ Touch، Feel، Flair و Flair Nav Edition به فروش می رسد. اما به دلیل مشکلات ناشی از تحریم، نسخه موجود در ایران از نظر امکانات رفاهی با نسخه اصلی متفاوت است. در نسخه مونتاژ شده در ایران امکاناتی از قبیل مانیتور 7 اینچی فینگرتاچ، رهیاب جی پی اس، کنترل پایداری الکترونیکی، دوربین و سنسور عقب، کروز کنترل، گرم کن صندلی های جلو و کی لس استارتر(استارت بدون سوییچ) به صورت پیش فرض روی خودرو نصب شده و صندلی برقی، روش چرم صندلی ها و سانروف از امکاناتی است که در نسخه ایرانی حذف شده است.
کابین و طراحی داخلی
اگرچه طراحی ظاهری C3 بر اساس پلتفرم پژو 2008 انجام شده، اما در مورد امکانات رفاهی یک قدم از آن جلوتر است. سیتروئن C3 برخلاف 2008 به سیستم استارت بدون کلید مجهز است. غربیلک فرمان زیبا و خوش دست است. اما جایگاه دسته دنده چندان مناسب نیست و به دلایل نامعلومی در پایین ترین قسمت کنسول میانی قرار گرفته که می توان به عنوان یکی از معایب این خودرو به آن اشاره کرد. بیشتر قسمت های داشبورد هم از پلاستیک نه چندان باکیفیت ساخته شده که توی ذوق بیننده می زند.
از دیگر معایب سیتروئن C3 می توان به فناوری قدیمی صندلی های جلو اشاره کرد. صندلی های سرنشینان جلو فاقد روکش چرم و تنظیم برقی است. دستگیره های سقفی هم در نسخه مونتاژ ایران حذف شده است که البته ایراد چندان چشمگیری نیست. اگر از علاقه مندان سانروف هستید، باید بدانید که C3 سانروف هم ندارد. البته این گزینه در نسخه های جهانی هم وجود ندارد و فقط امکان انتخاب سقف تمام شیشه وجود دارد، آن هم نه در ایران!.
پیشرانه، سرعت و شتاب
سیتروئن C3 به موتور 1600 سی سی چهار سیلندر و شانزده سوپاپ مجهز است که از فناوری توروبوشارژ استفاده می کند. جعبه دنده این خودرو 6 سرعته و اتوماتیک است که رضایت خریداران را جلب کرده است. برای رانندگی با C3 دو حالت اسپرت و برفی هم در نظر گرفته شده است.
پیشرانه C3 معادل 163 اسب بخار قدرت تولید می کند که برای وزن 1270 کیلوگرمی آن کافی است. شتاب صفر تا صد این خودرو 8/5 ثانیه است که در صورت استفاده از تیپ ترونیک تا 7/8 ثانیه کاهش می یابد. یکی دیگر از مزایای سیتروئن C3 مصرف سوخت آن است. بر اساس ادعای کارخانه سازنده، این خودرو در هر صد کیلومتر 6/7 لیتر بنزین می سوزاند که در صورت استفاده از بنزین استاندارد تا 5 لیتر هم کاهش می یابد.
ایمنی
اگرچه C3 جزو خودرو های ایمن جهان به شمار نمی رود، اما امکانات قابل قبولی در زمینه تامین ایمنی سرنشینان دارد. سیتروئن C3 در سال 2019 از موسسه EURO NCAP چهار ستاره ایمنی دریافت کرده است. ضعف ایمنی این خودرو در بخش عابران پیاده است که به دلیل کمبود برخی فناوری های ایمنی، در این زمینه امتیاز خوبی کسب نکرده است.
سیتروئن C3 به 6 کیسه هوا مجهز است. همچنین برای هر 5 سرنشین آن کمربند های سه نقطه ای نصب شده است. هشدار تعویض لاین، هشدار تجاوز از سرعت، سیستم کنترل ایستایی در شیب، سیستم کنترل پایداری و ترمز ضدقفل از دیگر امکاناتی است که برای تامین ایمنی سرنشینان این خودرو در نظر گرفته شده است. اما یکی از معایب سیتروئن C3 در زمینه ایمنی، شیشه عقب کوچک آن است که ممکن است دید عقب راننده را مختل کند.
سواری و تجربه رانندگی
موتور C3 پرقدرت، شتاب آن راضی کننده و سواری آن نرم و دلنشین است. هنگام عبور از ناهمواری های جاده های شهری، کمترین میزان لرزش به سرنشینان منتقل می شود. البته خریداران این خودرو مواردی از عدم پایداری در سرعت های بالا گزارش کرده اند که در نتیجه وزن نسبتاً کم و قدرت بالای موتور به سرنشینان منتقل می شود. این ناپایداری به خصوص در صندلی های عقب بیشتر حس می شود. پس هنگام رانندگی با فرمان برقی سیتروئن C3 باید احتیاط کنید.
فنربندی و سیستم تعلیق C3 بسیار خوب عمل می کند و سواری نرم و دلنشینی را برای سرنشینان به ارمغان می آورد. با این وجود سیستم تعلیق این خودرو برای سرنشینان عقب نسبت به صندلی های جلو ضعیف تر است و باعث می شود سرنشینان عقب لرزش های جاده را بیشتر احساس کنند.