ساعدنیوز
ساعدنیوز

برنامه ریزی ویژه برای کنکور 98

  دوشنبه، 10 دی 1397   زمان مطالعه 18 دقیقه
برنامه ریزی ویژه برای کنکور 98
ساعد نیوز: چگونه یک برنامه ریزی ویژه مختص خودمان داشته باشیم تا در کنکور موفق شویم؟

برنامه ریزی ویژه برای کنکور ۹۸


تعیین هدف در برنامه ریزی کنکور 

در ابتدا شما داوطلبان باید از خودتان بپرسید که هدفتان از تحصیل چیست؟ و برای رسیدن به خواسته هایتان حاضرید چه سختی هایی را تحمل کنید؟ اگر هدفتان از تحصیل و ورود به دانشگاه صرفا دریافت مدرک دانشگاهی باشد باید بگوییم که بهتر است دیدگاهتان را تغییر دهید به این خاطر که حتی در این صورت هم شما می بایست چهار سال از عمرتان را صرف تحصیل در رشته ای کنید که ممکن است به آن علاقه ای نداشته باشید که این مسئله در طول زمان بسیار برایتان آزار دهنده خواهد بود. بنابراین شما داوطلبان می بایست هدف از انتخاب رشته دانشگاهی مورد نظرتان را در جهت یافتن شغل متناسب با آن مشخص کنید که پس از دریافت مدرک دانشگاهی بتوانید از آموخته های خود در جهت کسب درآمد نیز استفاده نمایید.

شیوه های صحیح کنکوری خواندن 

خب پس از تعیین هدف قطعا این سوال برایتان بوجود خواهد آمد که چگونه و طبق چه اصولی به مطالعه کنکور بپردازیم؟ عجله نکنید! مرحله به مرحله نحوه صحیح کنکوری خواندن را در این مقاله آموزش خواهیم داد.البته قبل از آموزش نحوه مطالعه باید بدانید که کنکوری خواندن زمین تا آسمان با شیوه ای که دانش آموزان در مدرسه برای امتحانات میخوانند متفاوت است به این دلیل که امتحاناتی که در مدرسه برگزار می شود ماهیتی تشریحی دارد و شما دانش آموزان در اینگونه امتحانات از جزئی خواندن مطالب کاملا غافل می شوید و مطالب را به صورت کلی به خاطر می سپارید.

اما باید بدانید که این شیوه برای قبولی در کنکور موثر نیست و برای قبولی در کنکور حتی از حاشیه ها و پاورقی های کتاب هم نباید غافل شوید.مرحله بعدی تمرکز و تسلط کامل بر روی کتاب های درسی تان است که متاسفانه بسیاری از داوطلبان پیش از کسب تسلط بر روی مطالب کتاب به سراغ کتاب ها و منابع کمک آموزشی می روند که این هم از اشتباهات رایجی است داوطلبان مرتکب می شوند.

تاثیر منابع کمک آموزشی در برنامه ریزی کنکور 97

بدون شک تمامی شما داوطلبان کنکوری شاهد فروش منابع کنکوری در برند های مختلف در کتابخانه ها هستیدکه متاسفانه بسیاری از داوطلبان هم تخصص خاصی در تهیه و جمع آموری منابع مختلف دارند اما توجه داشته باشید که انتخاب منابع کمک آموزشی هم اصول خودش را دارد .استفاده از منابع کنکوری برای آشنایی با سوالات کنکوری و تسلط بیشتر بر روی تست زنی راهکار مفیدی خواهد بود اما مفیدتر از آن دقت در تهیه منابع کمک آموزشی است که مطالعه آن ها بتواند به موفقیت هر چه بیشتر شما کمک کند ، سعی کنید منابع پرتکرار و معتبر را برای مطالعه تهیه کنید و از خرید کتاب های مختلف که قرار است خوانده نشوند شدیدا پرهیز کنید!

آیا در آزمون های آزمایشی شرکت کنیم ؟

با شرکت در آزمون های آزمایشی مناسب علاوه بر کسب آمادگی بیشتر برای شرکت در جلسه کنکور، خودتان را در فضای کنکوری قرار می دهید و با این کار با تسلط بیشتری در جلسه کنکور حاضر خواهید بود.به علاوه این که شرکت در آزمون های آزمایشی به دلیل تشابه به سوالات کنکور فرصت مناسبی است که پس از مطالعه و انجام تست های فراوان خودتان را به چالش بکشید و بر روی نقاط قوت و ضعف خود آگاه شوید.بنابراین از تاثیر مثبت آزمون های آزمایشی غافل نشوید و با شرکت در آزمون های آزمایشی مناسب اطلاعات خودتان را ارزیابی کنید و تنها به مطالعه ی کتاب درسی و منابع کمک آموزشی وتست زنی اکتفا نکنید.

 بهترین آزمون های آزمایشی کدام اند؟

ما به شما داوطلبان چندین نمونه از آزمون های آزمایشی موسسات مختلف را معرفی خواهیم کرد که با آشنایی بیشتری اقدام به تصمیم گیری نمایید:

آزمون های آزمایشی گاج : استاندارد بودن سوالات آزمون ها ،تشابه سوالات دروس عمومی آزمون های آزمایشی گاج با سوالاتتتت کنکور سراسری، هزینه ارزان تر شرکتت در آزمون های آزمایشی گاج گزینه خوبی خواهد بود.

آزمون های آزمایشی گزینه دو : طراحی سوالات نزدیک تر به کنکور در دروس عمومی و تخصصی از ویژگی مثبت این موسسه است و جامعه آماری پایین، عدم دسترسی شهرستان ها و مناطق محروم به این آزمون ها، فاصله سه هفته ای بین آزمون ها هم از ویژگی های منفی این موسسه محسوب خواهد شد.

آزمون های آزمایشی قلمچی : جامعه آماری بالای این آزمون ها سبب می شود دانش آموزان درک درست تری نسبت به وضعیت خود در مقابل سایر داوطلبان داشته باشند اشاره کرد.اما هزینه ی بالا ی ثبت نام و متفاوت بودن و سلیقه ای بودن سطح سوالات این آزمون ها به دلیل طراحی سوالات توسط نفرات برتر کنکور سال های قبل هم از ایرادات این آزمون ها می باشد.

آزمون های آزمایشی تعاونی سنجش: از ویژگی های مثبت آزمون های آزمایشی سنجش اختصاص دادن بالاترین جامعه آماری در فصل جمع بندی است که دلیل آن شباهت سوالات دروس عمومی به سوالات کنکور است. اما از معایب این آزمون ها می توانیم به تطابق کمتر سوالات دروس اختصاصی با سوالات کنکور به ویژه درس شیمی اشاره کنیم.بنابراین پیشنهاد می کنیم در آزمون های فصل جمع بندی این موسسه شرکت کنید.


برنامه ریزی برای کنکور

درس خوندن بدون برنامه ریزی و نقشه راه به هیچ عنوان نتیجه بخش نیست مثل این هست که چشم بسته راه بریم! بنابراین برای گرفتن یک نتیجه فوق العاده و رسیدن به اهدافمون باید یک برنامه ریزی قابل اعتماد داشته باشیم تا از تایمی که میزاریم بیشترین بهره رو ببریم.
برنامه ریزی کنکور اگر اصولی باشه، مسیر رسیدن به رشته و رتبه دلخواهت رو هموار تر میکنه و به ثانیه به ثانیه زندگیت نظم میده.

خیلی از کنکوری‌ها این موضوع رو میدونن اما نمیتونن برنامه ریزی کنکور مناسب و اصولی برای خودشون داشته باشن به همین خاطر بیشتر روزها رو تو سردرگمی و آشفتگی سپری میکنن. اگر خواهان موفقیت در کنکور هستید حتما باید یک برنامه منسجم و خوب برای خودتون تنظیم کنید.

یک برنامه ریزی کنکور خوب چه ویژگی‌هایی داره؟

  • اختصاصی بودن برای هر فرد

شما توی این دنیا منحصر به فرد هستین و کسی دیگه ای نیست که عینا اهداف و خصوصیات شما رو داشته باشه، بنابراین یک برنامه ریزی صحیح باید بر اساس خصوصیات جسمی و روحی شما تنظیم بشه.

  • انعطاف پذیری

برای هر فردی ممکنه در طول روز یکسری اتفاقات غیر منتظره (مثل اومدن مهمون) بیفته که اجازه نده طبق برنامه ریزی پیش بره اما نباید این اتفاقات باعث تغییرات عمده در برنامه ریزی شما بشه. حتما توی برنامتون ساعات و روزهایی رو برای جبران ساعت هایی که در اثر موارد غیر قابل پیش بینی از دست رفته قرار بدید.

  • در نظر قرار دادن اهداف

اینکه هدف شما برای شرکت در کنکور قبولی در چه رشته ای هست در برنامه ریزی خیلی اهمیت داره، چونکه قبولی در رشته های دانشگاهی مختلف رتبه و درصد های متفاوتی رو میطلبه. طبیعی هست که برای رسیدن به درصد و رتبه های خوب باید ساعات مطالعه بیشتری در طول روز داشته باشید و این ساعات رو در برنامه ریزی تون بگنجونید. مثلا داوطلبی که هدفش قبولی در پزشکیه با دو تا سه ساعت مطالعه در روز امیدی به دستیابی به هدفش نیست چون باید بیشتر از این ها مطالعه کنه.

  • سادگی و انجام پذیری

حتما توصیه میکنم برنامه ای واسه خودتون تهیه کنید که بتونید اجرا کنید. خیلی دیدم دانش آموزهایی رو که در اوایل جوگیر میشن و یه برنامه فضایی رو واسه خودشون تنظیم میکنن! نهایتش هم برنامه رو نمیتونن اجرا کنن و بی انگیزه میشن (روز از نو روزی از نو). توجه کنید که برنامه نباید فراتر از حد توان شما باشه، وقتی میانگین مطالعه روزانتون ۳ ساعته برای ۱۰ ساعت برنامه ریزی نکنید. شما باید قدم به قدم ساعت مطالعتون رو افزایش بدید.

  • تنوع برنامه ریزی

بارها داوطلبانی مشاهده شدن که ۶-۵ ساعت رو پشت سرهم صرف مطالعه یک درس خاص کردن، خب این روش درست نیست که در طول روز یک درس خاص رو مطالعه کنید و روز بعد یک درس دیگه رو. حتما تو برنامتون تنوع رو رعایت کنید، دروس اختصاصی رو در کنار عمومی در برنامه هر روزتون بگنجونید. این کار باعث میشه ک شما از مطالعه یک درس خاص در طول رو زده نشید.

  • قابل ارزیابی بودن

برنامه شما باید میزان پیشرفت و پسرفتتون رو بهتون نشون بده، یعنی باید بدونید تو انجام چه کارهایی و مطالعه چه درس هایی موفق بودید و یا ضعف داشتید. این ویژگی باعث میشه شما نقاط ضعفتون رو بشناسید و در برنامه ریزی های بعدتون برطرفش کنید.

  • مکتوب بودن

ثبت ساعت مطالعاتی هر درس به صورت جدا گونه و تعداد تست‌های زده شده باعث ایجاد یک مقیاس اندازه گیری میشه! از طریق این مقیاس میتونیم بفهمیم نسبت به قبل چقدر پیشرفت کردیم تا خودمون رو بهتر از قبل ارتقا بدیم. یا اینکه اگر عملکردمون نسبت به قبل افت کرده برای بهبودش برنامه ریزی کنیم. بنابراین شدیدا پر کردن دفتر برنامه ریزی خودتون رو جدی بگیرید.

خب حالا روش برنامه ریزی کنکور چجوری هست؟

گام اول برنامه ریزی کنکور

برای برداشتن اولین قدم باید جواب یکسری از سوال هارو بدونی : ساعت مطالعه روزانه و هفتگی رو میدونی چقدره؟ میدونی چند ساعت میخوابی؟ میدونی چقدر زمان صرف سرگرمی (تلویزیون، شبکه های اجتماعی و تفریح با دوستان و…) میکنی؟ به طور کل باید بدونی که در طول روز چقدر زمان صرف کارهای مختلف میکنی، اگر جواب سوالات بالا رو میدونی قدم اول رو برداشتی، اگر هم که نه بهت توصیه میکنم چند روزی بدون اینکه برنامه ریزی کنی به ثبت کردن تاریخ و مدت زمان کارهایی که در طول روز انجام میدی بپردازی. برای مثال اینطور ثبت کن : ۱۲ شب تا ۷ صبح خوابیدم، ۸ تا ۸:۳۰ صبحانه خوردم، ۹ تا ۱۱ ریاضی خوندم، ۲ تا ۵ تلویزیون تماشا کردم، ۶ تا ۸ ادبیات خوندم و الی آخر. حالا بعد چند روز از عادت‌های خودت خبر داری و میدونی که به طور میانگین چند ساعت در روز درس می‌خونی و چه‌ قدر از وقتت رو به کارهای دیگه اختصاص میدی. تمام این‌ها رو به صورت مکتوب در دفترچه‌ی خودت داری. این کار باعث میشه دقیقا بدونی در چه زمانی مشغول چه کاری هستی تا کمک کنه یک برنامه ریزی صحیح برای خودت داشت باشی.

گام دوم برنامه ریزی کنکور

برنامه ریزی شامل مراحل ماهانه، هفتگی و روزانه هست. یکی از خصوصیات برنامه ریزی اصولی حرکت از مقیاس های بزرگ به مقیاس های کوچیکه. برنامه ریزی ماهانه به این صورته که مباحث و دروسی رو که در طول یک ماه میخواید مطالعه کنید رو مشخص کنید مثلا چه فصل هایی از کتاب زیست و چه مباحثی از ریاضی و… باید بخونید. بهتره که حجم مطالعه رو هم مشخص کنید (مثلا ۸۰ صفحه ادبیات از صفحه فلان تا فلان). حالا برای برنامه ریزی هفتگی از حجم مطالعاتی و مباحثی که در برنامه ماهانه مشخص کردید کمک بگیرید، مثلا برای این هفته ۲۰ صفحه از اون ۸۰ صفحه ای که مشخص کردید و یا یک مبحث از مباحث مشخص شده کتاب ریاضی رو بخونید. کوچکترین مقیاس برنامه ریزی کنکور به صورت روزانه هست، حالا مباحث و حجم مطالعاتی برنامه هفتگی رو در روزهای هفته پخش کنید. مثلا برای خودتون تعیین کنید که روز شنبه از ساعت ۱۸ تا ۲۰ از صفحه ۳۴ تا ۴۲ فلان کتاب یا نصف یک مبحث ریاضی رو مطالعه کنید و تست هاشو کار کنید.
البته خیلی از داوطلبا چون آزمون آزمایشی شرکت میکنن با برنامه این آزمون ها پیش میرن و چندان نیاز به برنامه ریزی بلند مدت ندارن. معمولا آزمون های آزمایشی هر دو هفته و سه هفته یکبار برگزار میشه، بنابراین اینجا بیشتر باید به برنامه ریزی هفتگی و روزانه اهمیت بدید.

هر روز چه درس‌هایی بخونم؟

برنامـه مطالعاتـی شـما در سـال کنکـور بایـد تنـوع داشـته باشـه. تـو نمیتونـی مثل سـال‌هـای قبـل هـر روز فقـط یـک درس رو بـرای امتحانـات پایـان تـرم مطالعـه کنــی. شــما دومجموعــه درس بــرای کنکــور پیــش روی خودتــون داریــد، دروس عمومــی و اختصاصــی. برنامــه مطالعاتــی هــر روز شــما بایــد ترکیبــی از مجموعــه درس هــای ایــن دو گــروه باشــه. البتــه بایــد توجــه داشــته باشــی کــه نســبت مطالعـه دروس اختصاصـی و عمومـی در طـول روز همیشـه یکسـان نیسـت. بـه عنـوان مثـال داوطلـب‌هـای حرفـه ای در تابسـتان بـه دروس اختصاصـی نسـبت بــه عمومــی توجــه بیشــتری دارن و ایــن موضــوع بعــد از عیــد و در مــاه هــای پایانـی کنکـور به تعادل میرسه. بنابرایـن در برنامـه مطالعاتـی روزانه‌ای کـه تنظیـم میکنیـد هـم بـرای دروس عمومـی و هـم بـرای دروس اختصاصـی وقت اختصـاص بدیـد.

نسـبت مطالعـه ایـن دو مجموعـه دروس در فصـل هـای مختلف سـال کنکـور میتونـه بـه شـرح زیـر باشـه:

  • فصـل تابسـتان: ۸۰ درصـد زمـان مطالعاتـی روزانـه بـرای دروس اختصاصـی و ۲۰ درصـد بـرای دروس عمومـی
  • فصــل پاییــز: ۷۰ درصــد زمــان مطالعاتــی روزانــه بــرای دروس اختصاصــی و ۳۰ درصــد بــرای دروس عمومــی
  • فصـل زمسـتان: ۶۰ درصـد زمـان مطالعاتـی روزانـه بـرای دروس اختصاصـی و ۴۰ درصـد بـرای دروس عمومـی
  • فصل بهار (سه ماه پایانی برای آمادگی جهت شرکت در کنکور): ۵۰ درصــد زمــان مطالعاتــی روزانــه بــرای دروس اختصاصــی و ۵۰ درصــد بــرای دروس عمومــی یــک نکتــه مهــم در تنظیــم برنامــه ریــزی روزانــه توجــه بــه درس هــای ضعیفــی هسـت کـه هیـچ وقـت در اون درسهـا بـه دالیـل مختلـف مثـل ضعـف در پایـه و… پیشـرفتی نداشـتی. سـعی کـن مطالعـه ایـن درس هـا رو در برنامـه هـر روزت قـرار بـدی. مطمئـن بـاش بعـد از مـدت زمـان کمـی ایـن درس هـا کـه قبلا نقطه ضعف تو بود نقطـه قـوت هـای مطالعاتـی تـو تبدیـل میشـن و از مطالعـه شـون لـذت میبـری.

چجوری برای مرور درس‌ها برنامه ریزی کنم؟

مـرور از مهـم تریــن فراینـدهایـی هســت کــه باعـث تسـلط شــما بــر روی هــر مبحثـی میشــه. امکان نداره داوطلبی بتونه با یکبار مطالعــه یــک مبحــث خــاص، بــه درک درستی از اون برسه و تسلط پیدا کنه. مهمتریـن جمله‌ای کـه در ایـن رابطـه میتونم بـه شـما بگـم ایـن هسـت: رمـز یادگیــری مؤثــر، تکــرار مطالــب هســت. تکــرار، یکــی از اهرمهــای قدرتمنــد در اختیـار ماسـت. تکـرار باعـث میشـه اطالعـات مـدام بـه مغـز مخابـره بشـه و مغـز بــا ایــن تکرارهــا اصطالحــا بــه خوبــی شــیرفهم میشــه. مـرور ایـن امـکان رو بـه شـما میـده تـا مطالعـه هـای ناقـص خودتـون رو کامـل کنیـد و فراینـد یادگیـری رو بـه طـور صحیـح و بـدون نقـص ادامـه بدیـد.

یکـی از مهـم تریـن ابـزار هـای مـرور در برنامـه ریـزی تسـت زنـی اسـت. بــه عنــوان مثــال بــرای درس هــای محاســبانی شــما فقــط یکبــار درســنامه رو مطالعــه میکنیــد و بعــد از تهیــه خلاصه در روزهــای بعــدی زمــان خودتــون رو صــرف تســت زنــی میکنیــد. ایــن رونــد فقــط مختــص درس‌های اختصاصــی نیسـت، شـما درس هـای عمومـی کـه نیـاز بـه مهـارت پاسـخ گویـی بـه سوالات دارن (مثــل عربــی) رو نیــز بــا همیــن روش مــرور میکنیــد. بنابرایــن بــه تســت زنــی بــه چشــم یــک مــرور حرفــه ای نــگاه کنیــد.

از طرفــی درسهایـی مثـل زیسـت شناسـی، مباحـث حفظـی درس شـیمی و یـا درس دیـن و زندگـی رو بـا مطالعـه نـکات هایلایت شـده کتـاب درسـی مـرور میکنیـد. در نظـر داشـته باشـید کـه اگـر برنامـه ای کـه تنظیـم میکنیـد صحیـح و اصولـی باشـه، شـما در تمـام روزهـای هفتـه بحـث مـرور رو خواهیـد داشـت. حتمـا در انتهـای روز زمانـی رو بـه مـرور دروس خونـده شـده در طـول روز اختصاص بدیــد. همچنیــن در طــول هفتــه تایم‌هــای اختصاصــی مــرور بــرای درسهــای خونــده شــده در روزهــای قبــل قــرار بدیــد در صــورت انجــام ایــن کار میــزان فراموشـی رو بـه حداقـل میرسـونید و بـا بالا بـردن تسـلط روی دروس مختلـف بــه آرامــش ذهنــی فوق‌العــاده میرســید.

اگه یه برنامه غیر منتظره پیش امد چیکار کنیم؟

خاله، عمو، دایی و هر دوست و آشنایی هر لحظه ممکنه در خونه رو بزنن و مهمون باشن در این شرایط دو حالت داری:

بهشون بگی عزیزم من نمیتونم امروز شما رو توی خونمون راه بدم چون کنکور دارم پس همین راهی که اومدی رو برگرد!

یا اینکه پذیرای مهمون‌ها باشی و بدون نگرانی از تایم‌های تحت عنوان جبرانی که قبلا در برنامه ریزی خودت پیش بینی کردی استفاده کنی.

زمان‌های جبرانی که از قبل در برنامه خودت در نظر گرفتی اینجا معجزه میکنه و میتونی اون تایمی رو که از دست دادی انتقال بدی به زمان های جبرانی که از قبل در نظر گرفتی.

چطور درس‌هایی که ازشون متنفریم رو بخونیم؟

یکسری درس‌ها هستن که ممکنه بعد از قبولی در دانشگاه دیگه رنگ اون رو نبینی اما برای اینکه نتیجه خوبی بگیری باید اون‌ها رو بخونی. پس به جای اینکه غر بزنی که من عربی نمی خونم یا من از ریاضی بدم میاد با یک برنامه ریزی صحیح درس‌هایی که چندان علاقه‌ای به اون‌ها نداری رو مطالعه کن. تصورت این باشه که این درس‌ها چقدر در آینده خودت تاثیر گذاره و درصد بالای اون‌ها میتونه مسیر زندگی‌ات رو عوض کنه.

البته میتونی از سیستم پاداش و مجازات هم استفاده کنی. بعد از اینکه برنامه درسی خودت رو اجرا کردی به خودت جایزه بده، مثلاً با خودت بگو «بعد از تموم کردن این فصل یه میان وعده خوشمزه میخورم.» یا «اگه تمام برنامه امروز رو اجرا کردم، می‌تونم امشب سریال مورد علاقم رو ببینم.». مسلما ساعت‌ها خوندن درسی که بهش علاقه نداری تو رو خسته و بی حوصله میکنه پس با پاداش دادن به خودت مطالعه این درس‌ها رو به فعالیتی لذت بخش تبدیل کن.

توصیه های مهم در برنامه ریزی کنکور

  • بلند پروازی نکنید برنامه رو بیش از حد توانتون تنظیم نکنید، واقع بین باشید.
  • مباحث پیچیده و سخت رو زمانی مطالعه کنید که کارایی و توان ذهنی بیشتری دارید.
  • حتما حتما در برنامه یک روز درس های متفاوتی رو قرار بدید و تنها یک درس خاص رو مطالعه نکنید.
  • تک برنامه ای باشید، از آشفته کردن ذهنتون با چند برنامه ای بودن و برنامه های درهم و نامنظم خودداری کنید.
  • تا حد ممکن تعداد تست هایی که قراره در یک هفته کار کنید رو هم مشخص کنید تا بتونید برای تست ها هم برنامه ریزی کنید.
  • بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت مطالعه بی وقفه حتما استرحت کوتاهی در حد ۱۵-۱۰ دقیقه داشته باشید. البته میتونید هر ۱۵ دقیقه مطالعه هم استراحتی در حد ۲-۱ دقیقه داشته باشید.
  • توجه کنید که در طول هفته تمام دروس اختصاصی و عمومی در برنامه ریزی باید جا داشته باشن و همراه مطالعه زمانی رو هم برای تست زدن در نظر بگیرید. اینجوری نباشه که یک هفته فقط مطالعه کنید و یک هفته فقط تست بزنید.
  • برای خواب و استراحت و تفریحات هم برنامه ریزی داشته باشید، خوب خوابیدن برای تمرکز و هوشیاری کامل لازمه پس حتما ۸-۶ ساعت خواب شب داشته باشید. برای تفریح کردنم زمانی رو در نظر بگیرید مثلا آخر هفته ها یک نصفه روز رو به خوش گذرونی با دوستاتون بپردازید، اما نباید این تفریحات شمارو از مسیر مطالعاتی دور کنه، حتما کنترلش کنید.
  • برنامتون رو بر اساس ضرایب دروس در کنکور بچینید و ساعات بیشتری به دروسی که ضرایب بیشتری دارن اختصاص بدید. مثلا در رشته تجربی دروسی مثل زیست و شیمی ضریب بیشتری دارن پس ساعت های بیشتری نسبت به بقیه درس ها بهشون اختصاص داده میشه. البته از نقاط ضعفتون در بعضی درس‌ها نگذرید و سعی کنید زمان مطالعه‌ای بیشتر برای اینکار در نظر بگیرید تا بتونید این ضعفتون رو برطرف کنید.
  • سعی کنید درس‌ هایی رو که انتخاب می‌کنید با هم تفاوت داشته باشن مثلا اگر اول ریاضی خوندید بعد از اون به سراغ فیزیک نرید. بهتره از درس‌های عمومی یا اختصاصی مثل زیست به عنوان درس بعدی انتخاب کنید.
  • در روزهای مدرسه میتونید ۴ تا ۶ ساعت مطالعه داشته باشید سعی کنید دروسی رو مطالعه کنید که در اون روز تدریس شده اینطوری قدرت تسلط و تثبیت بهتری پیدا میکنید. در روزهای تعطیل ۱۰ تا ۱۲ ساعت میتونید درس بخونید. اینجوری حدودا در کمترین حالت ۴۰ ساعت و در بیشترین حالت ۵۴ ساعت مطالعه هفتگی دارید.
  • اگر در برنامه ریزی تون زمانی که برای مطالعه مباحث و تست زنی در نظر گرفتید بیشتر از حد مطالعه روزانتون هست در این صورت زمان کم میارید. برای رفع این حالت میتونید از حجم تست زنی کم کنید و یا مباحث کم اهمیت رو کنار بزارید.
  • اگر تازه واسه کنکور شروع کردید و به مطالعه عادت ندارید، از ساعات مطالعه کمتر که توانش رو دارید و خسته نمیشید شروع کنید. مثلا اگر توانایی شما ۴-۳ ساعت مطالعه در روز هست، برنامه ریزی ۱۲ ساعت مطالعه در روز برای خودتون تنظیم نکنید! ما شما رو از این کار بر حذر می داریم! چون با اینکار در نهایت شاهد افت انگیزه و خستگی مطالعاتی شما هستیم که اصلا خوب نیست. افزایش ساعت مطالعه روندی تدریجی داره اگر روزانه شما فقط ۱۵ دقیقه به درس خوندنتون اضافه کنید در پایان هفته ۱٫۵ ساعت به ساعت مطالعه روزانه تون اضافه کردید. اینطوری توانایی درس خوندنتون به مرور افزایش پیدا میکنه و در عرض چند هفته به ساعت مطالعه مطلوبی می رسید.
  • برای جبران عقب موندگی هاتون حتما ساعت های خالی رو در برنامه روزانه و هفتگی تون در نظر بگیرید تا اگر نرسیدید مبحثی رو تموم کنید حتما توی اون ساعات جبران کنید. البته توجه کنید که نباید این موضوع تبدیل به یک عادت بشه، اولویت با اجرای برنامه اصلی هست.
  • حتما در پایان هفته تحلیلی از عملکردتون داشته باشید تا ضعف هاتون رو بشناسید و برطرف کنید. و با توجه به برنامه این هفته تون برنامه ای برای هفته بعدتون تنظیم کنید.
دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (516 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (255 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (252 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (212 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (76 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (60 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (60 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (50 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (42 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن
فال ابجد روزانه یکشنبه 4 آذر 1403
فال انبیاء روزانه یکشنبه 4 آذر 1403
دارندگان سهام عدالت بخوانند؛ وراث منتظر واریزی سود باشند
فال حافظ با تفسیر امروز یکشنبه 4 آذر 1403 + فیلم
عبور از این 7 مرحله برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه‌ای؛ نقشه راه تریدر شدن
بنزین هواپیما 10 برابر گران می شود: لاکچری سوارها کیسه ها را شل خواهند کرد
این شغل دوم بین چهره های مشهور فوتبالی اپیدمی شد/ دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست ها در تجارت رستوران از علی دایی تا بیرانوند و...+عکس
تنش زدایی با قدرت های هسته ای در دستور کار دولت جدید آمریکا: ترامپ مذاکره‌کننده پیشین اتمی با کره‌شمالی را در دستگاه امنیتی آمریکا جایگاه داد
18 ترفند طلایی برای درمان فوری سرما خوردگی شدید
آش نخورده و دهان سوخته با یک تماس تلفنی
آغاز فروش سایپا با قیمت‌های جدید در هفته دوم آذر
راهکارهای جلوگیری از خالی شدن باتری ماشین در زمان پارک طولانی
با بانوان کارآفرین ایران آشنا شوید؛ زنانی با اراده آهنین+عکس
در جواب چه عجب پیدات شد چه بگوییم؟ 33 پاسخ‌ مناسب در مقابل "چه عجب پیدات شد"
منتخب روز   
جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن 5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند...