به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، این نسل کیا سراتو آپشنال (تی دی) – Kia Cerato TD (سراتو سایپا 2000 آپشنال مونتاژ) نسل دوم سراتو به شمار می رود. این نسل سراتو در سال 2009 معرفی و عرضه شد و تا سال 2013 تولید آن ادامه داشت. این خودرو در سال 2012 شامل تغییراتی در بخش فنی از جمله ارتقای جعبه دنده 4 سرعته به 6 سرعته ( در مدل های 2 لیتری اتوماتیک ) همچنین به روز شدن برخی از امکانات رفاهی شد. به طور کلی سراتو با دو موتور 1.6 و 2 لیتری با جعبه دنده های دستی و اتوماتیک در ایران عرضه شد. پس از ورود سراتوی نسل 3 در سال 2014، تولید این خودرو توسط کمپانی کیا متوقف شد، اما شرکت سایپا با همکاری کیا اقدام به مونتاژ کیا سراتو با نام استعاری " سراتو سایپا " کرد و این خودرو را با اعمال برخی ارزانسازی ها عرضه کرد.
معایب سراتو سایپا
۱-کم کردن برخی از آپشن ها:
چند وقتی است که کرمان موتور هم، به مونتاژ برخی از خودروهای هیوندای (کیا زیر مجموعه هیوندای است.) پرداخته است، جالب است که این خودروساز وطنی هم به کم کردن برخی از آپشن های این خودروساز کره ای پرداخته است، و معتقد است که کم کردن این آپشن ها برای کمک به خریداران بوده است، چرا که این امر باعث کاهش قیمت عرضه شده است، در سراتو سایپا هم همین توجیه ارائه شده است، و برای کاهش قیمت تمام شده سایپا برخی تغییرات را در این سدان سایز کوچک داده است، که کم کردن آپشن از این دست تغییرات محسوب می شود، در زیر آپشن های حذف شده سراتو سایپایی نسب به مدل صادراتی قابل مشاهده است:
- گرمکن صندلی
- ایربگ های جانبی
- سانروف
- استارت دکمه ای
- دنده پشت فرمانی
- آینه های برقی تاشو
- سنسور دنده عقب
- عدم وجود سیستم کنترل کشش و پایداری موسوم به ESP که در بیشتر خودروهای جدید و به روز قرار دارد و حذف آن کمی عجیب است. (کنترل خودرو در مسیرهای پر پیچ و خم مدیون این آپشن است.)
در خصوص ESP لازم است که بگویم این آپشن دو مزیت مهم را دارد، اولی کنترل و حفظ ثبات خودرو در زمان پیچیدن است و دومین مزیت هم کنترل خودرو بر روی سطح جاده است، که طبیعتا کمک بسیار زیادی به آسایش سرنشینان خواهد کرد، این آپشن تاثیر زیادی در بالا بردن ایمنی و بهتر شدن هندلینگ خودرو دارد، در ادامه در خصوص هندلینگ و ایمنی سراتو سایپایی صحبت خواهیم کرد.
۲-هندلینگ:
از مهمترین عوامل برتری یک خودرو در برابر رقبای هم قیمتش هندلینگ آن می باشد، موردی که از معایب سراتو سایپا محسوب می شود، چرا که سرنشینان خودروی سراتو سایپا در مدت زمان حضورشان در این خودرو ناهمواری های مسیر را به خوبی احساس می کنند، و رنجش و خستگی زیادی را شاهد هستند، به خصوص که در سفرهای طولانی این امر باعث اذیت بیشتر سرنشینان خواهد بود، طبیعتا در این بازه قیمتی این امر عیب محسوب خواهد شد، مخصوصا که برخی از رقبای این خودرو دارای هندلینگ خوبی هستند.
۳-متریال بد در بخش کابین:
مطمئنا از مهمترین تغییرات سراتو سایپا نسبت به سراتو وارداتی تغییر در بخش کابین آن می باشد، استفاده کردن سایپا از متریال بد (پلاستیک خشک) در بخش کابین باعث بی کیفیت شدن کابین در برابر رقبای آن شده است، هرچند رقبای مهم این خودرو هم (لیفان ۸۲۰) از این متریال بد در بخش کابین بهره برده اند، که با توجه به قیمتی که این خودروها دارند این امر باعث ناامیدی خواهد بود، اما استفاده کردن سایپا از روکش پارچه ای برای صندلی های سراتو سایپا داستان را کمی تغییر خواهد داد و بی شک این امر متریال داخلی سراتو سایپا را به بزرگترین عیبش تبدیل خواهد کرد، چرا که حتی لیفان ۸۲۰ هم برای روکش صندلی هایش از چرم بهره برده است، در ضمن اگر علاقه مند به خرید سراتو سایپا باشید خودتان می توانید روکش پارچه ای آن را با روکش چرم عوض کنید تا کمی از بی کیفیتی کابین سراتو سایپا کم کنید، در آخر باید گفت که در سراتو آپشنال این عیب رفع شده است، و ما شاهد روکش چرم بر روی صندلی ها هستیم.
۴-کیفیت بد ساخت که یک ایراد متداول در خودروهای ساخت داخل است:
بارها مقالات متعددی در خصوص خودروهای داخلی نوشته ایم و هربار در بخش معایب این بخش را جای داده ایم، خود ما هم از بیان این ایراد خسته شده ایم، اما حقیقت این است که خودروهای داخلی دارای کیفیت پایین ساخت هستند، امیدواریم این ایراد رفع و به مرور زمان شاهد کیفیت ساخت بالا از خودروهای تولید داخل باشیم، هرچند برخی از سراتو سایپا هایی که عرضه می شوند دارای کیفیت خوبی از لحاظ ساخت هستند، اما تعدادی هم دارای کیفیت بد ساخت هستند، مطمئنا این امر با بالا رفتن دقت و نظارت دقیق تر رفع خواهد شد.
۵-نفوذ صدا به داخل کابین خودرو:
از خیلی از مصرف کنندگان سراتو سایپا سوال کردیم که چه ایرادهایی در این خودروی مونتاژی سایپا وجود دارد و اکثر این عزیزان متفق القول معتقد بودند که یکی از بزرگترین ایراد های سراتو سایپا (با توجه به قیمتش) نفوذ صدا به داخل کابین می باشد، البته نه صدای موتور (اگر صدای موتور به داخل کابین نفوذ کند نشان دهنده ی ضعف در عایق بندی موتور است.) بلکه صدای برخورد لاستیک با سطح زمین (سطح آسفالتی یا سطح خاکی و..) و صدای باد در سرعت بالاتر از ۸۵ کیلومتر در ساعت، حتی یک نفر از این دوستان گفت که برای رفع ایراد نفوذ صدا به واسطه ی برخورد لاستیک با آسفالت اقدام به خرید بهترین لاستیک موجود در بازار (لاستیک خارجی) را کردم اما متاسفانه فایده ای نداشت. البته اگر اهل موسیقی هستید این ایراد را احساس نخواهید کرد. هرچند عده ی کمی هم این اعتقاد را نداشتند. (گفتند صدایی به داخل کابین نفوذ نمی کند.) به هرحال من خودم وقتی پشت این خودرو نشستم کمی صدا را احساس کردم که نسبت به رقبا این امر از نظر بنده عیب محسوب می شود.
۶-ترمز عقب کاسه ای:
در خیلی از خودروها با قیمت پایین تر، شاهد ترمز جلو و عقب دیسکی هستیم، پس نبود این امکان در سراتو سایپا یک عیب بزرگ محسوب می شود و عملکرد این خودرو را در برابر رقبایش دچار مشکل خواهد کرد، جالب آن است که در سراتو آپشنال هم همچنان از ترمز عقب کاسه ای استفاده شده است، اما در کل سراتو سایپا به غیر از این مورد در بخش ایمنی عملکرد رضایت بخشی را دارد که در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت.
محاسن سراتو سایپا
۱-فضای مناسب کابین نسبت به رقبای هم کلاس:
همان طور که می دانید سراتو سایپا در کلاس خودرویی سدان کوچک قرار دارد و دارای طول، عرض و ارتفاع ۴۵۳۰، ۱۷۷۵ و ۱۴۶۰ میلیمتر می باشد، این خودرو با دیگر خودروهای هم کلاس، از لحاظ فضای داخل کابین بهتر عمل کرده است و دارای فضای بیشتری در بخش کابین است. البته اگر بخواهیم سراتو سایپا را با رقبای هم قیمتش مقایسه کنیم(کلاس خودرویی متفاوت) این بخش جز محاسنش محسوب نمی شود.
۲-طراحی ظاهری:
طراحی ظاهری کیا سراتو همواره باعث شده که نگاه های مثبت سنین مختلف را به سوی خود جذب کند و در بازارهای بزرگ جهانی فروش بسیار خوبی را برای خود بدست آورد، این سبک طراحی که باعث جذب گروه های مختلف سنی شده است باعث محبوبیت این خودرو گردیده است. و مطمئنا این بخش را از مهمترین محاسن این خودرو کرده است.
۳-طراحی داخلی:
اگر متریال بد را از این بخش فاکتور بگیریم در کل سراتو سایپا دارای کابین خوب و قابل قبولی است، چرا که زبان مهندسی کره ای در پشت این خودرو قرار گرفته است، در ضمن کیا سراتو دارای اصالت در بخش طراحی است، این در حالی است که خیلی از رقبای این خودرو فاقد اصالت طراحی هستند، و محصولات خود را از روی خودروهای کره ای و یا اروپایی کپی می کنند، امری که بی شک مهم می باشد.
ایمنی:
درست است که سراتو سایپایی تفاوت هایی با مدل وارداتی دارد ولی به هر حال این خودرو با نظارت و تاییدیه کیا موتورز در ایران ساخته می شود و همین امر باعث می شود که خودروی مذکور دارای ویژگی های یکسانی با مدل وارداتی باشد، سراتو سایپایی که نسل دوم این خودرو است موفق به کسب ۴ ستاره ایمنی از موسسه آمریکایی NHTSA شده است، در ضمن موسسه NCAP در استرالیا هم ۴ ستاره ایمنی به سراتو نسل دو داده است، کیا سراتو سایپایی دارای امکانات ایمنی زیر است:
- مجهز به ۲ کیسه هوای ایمنی (همان طور که گفته شد ۲ کیسه هوای جانبی توسط سایپا کم شده است.)
- سیستم ضد بلوکه ترمز ABS
- سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD
در بخش معایب توضیحات مفصلی در خصوص آپشن های حذف شده (ایمنی و…) داده شده است. و گفته شد که این خودرو ترمز عقب کاسه ای دارد و ESP هم ندارد، لذا این دو مورد از ایمنی این خودرو کم کرده است و باعث شده که ایمنی سراتو سایپایی مورد انتقاد قرار گیرد، این در حالی است که موضوع برای کیا سراتو اصلی بسیار متفاوت است و چندی پیش موسسه بیمه ایمنی بزرگراه های آمریکا (IIHS) به سراتو نسل سوم بالاترین رتبه ایمنی را داد، تا این سدان سایز کوچک را در زمره بهترین خودروهای آمریکا (از لحاظ ایمنی) قرار دهد.
امکانات رفاهی:
سراتو سایپایی دارای امکانات رفاهی زیر می باشد:
- کامپیوتر سفر
- کروز کنترل (لازم به توضیح است که تنها در نمونه ۲ لیتری موجود است.)
- سیستم ضد سرقت (IMMOBLIZER)
- غربیلک فرمان و دسته دنده با پوشش چرمی پوشیده شده است. (لازم به توضیح است که تنها در نمونه ۲ لیتری موجود است.)
- تهویه مطبوع اتوماتیک (لازم به توضیح است که تنها در نمونه ۲ لیتری موجود است.)
- فرمانی که قابلیت تنظیم با کلیدهای کنترل را دارد.
- باز شدن اتوماتیک درب ها در زمان وقوع تصادف
- نشان دهنده جهت یا همان قطب نما
- چراغ های جلو با امکان تنظیم زاویه نور
- چراغ های اتوماتیک (لازم به توضیح است که تنها در نمونه ۲ لیتری موجود است.)
- چراغ های مه شکن جلو و عقب
- کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان + CD PLAYER + MP3 + AUX + USB + IPOD
- تعداد شش عدد بلندگو
- مان طور که در ابتدا مقاله گفتیم سراتو نسل دوم فقط در ایران ساخته و عرضه می شود و دیگر در هیچ جای جهان ساخته نمی شود، اما آنچه در گذشته ساخته می شد دارای امکانات بیشتری بود که در بخش معایب آن ها را ذکر کردیم، در ادامه در خصوص سراتو سایپا آپشنال که به تازگی عرضه شده است (بهار ۹۶) توضیحاتی را خواهیم داد.
سراتو سایپا آپشنال:
طبق گزارش منتشر شده به وسیله ی ISQI خودروی سراتو سایپا جز خودروهای با کیفیت زیر ۱۰۰ میلیون تومان بازار ایران به حساب می آید، در همین حال گروه خودروسازی سایپا تصمیم به عرضه سراتو آپشنال گرفته است و این خودرو را با امکانات و قیمت بیشتر عرضه می کند، (تولید سراتو سایپا در اسفند ماه استارت خورد، و عرضه اش در بهار ۹۶) در زیر به بیان امکانات اضافه شده به سراتو آپشنال نسبت به مدل قبلی خواهیم پرداخت، البته فراموش نکنید که این تغییرات با نظارت مستقیم کیا موتورز کره اعمال شده است، و طبق گفته سایپا براساس نظر سنجی این خودروساز از هموطنان صورت گرفته است:
- سانروف
- روکش چرم جدید صندلی ها (به جای روکش پارچه ای ناامید کننده)
- سیستم قفل و سوئیچ هوشمند موسوم به smart key
- صفحه جلو آمپر و کیلومترشمار زیباتر
- سنسور و دروبین عقب
- سیستم تعویض دنده پشت فرمان موسوم به Paddle Shifter
- سیستم مولتی مدیا با ناوبری GPS
در زمان عرضه سراتو آپشنال مسئولین سایپا در خصوص نسخه های قدیمی گفتند که:
همچنان طبق خواست مشتری ساخت مدل قدیمی ادامه خواهد داشت، و ۸۰ درصد بخش تولید آن به سراتو سایپایی اتومات (۲۰۰۰ سی سی) و ۲۰ درصد باقی مانده به سراتو سایپایی دنده ای (۱۶۰۰ سی سی) اختصاص پیدا خواهد کرد.
مشخصات فنی:
سراتو سایپا در دو مدل ۱۶۰۰ سی سی و ۲۰۰۰ سی سی ارائه می گردد، در زیر به توضیح مشخصات فنی این خودرو می پردازیم:
- سراتو سایپا ۲۰۰۰ سی سی دارای پیشرانه ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه است، این سدان کوچک قادر به تولید ۱۵۶ اسب بخار قدرت در ۶۲۰۰ دور در دقیقه است، گشتاورش هم ۱۹۴ نیوتن متر در ۴۳۰۰ دور در دقیقه می باشد. (سراتو آپشنال هم از این پیشرانه بهره می برد.) گیربکس هم از نوع شش سرعته خودکار است.
- سراتو سایپا ۱۶۰۰ سی سی هم در زیر کاپوتش یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه قرار دارد که این پیشرانه قادر به تولید ۱۲۴ اسب بخار قدرت در ۶۳۰۰ دور در دقیقه است، در ضمن گشتاور آن هم ۱۵۶ نیوتن متر در ۴۲۰۰ دور در دقیقه است. گیربکس هم شش سرعته دستی است.
- در ادامه، در یک جدول به بیان شتاب و مصرف سوخت سراتو سایپایی (هر دو پیشرانه) و رقبایش خواهیم پرداخت.
رقبای سراتو سایپا در بازار کشور:
در زیر جدولی را برای شما تهیه کرده ایم که به وسیله آن قادر خواهید بود، سراتو سایپا را با برخی از رقبای هم قیمت و هم کلاسش در بازار کشور (به صورت عددی) مقایسه کنید.
مشخصات | سراتو سایپا ۱۶۰۰ | سراتو سایپا ۲۰۰۰ | میتسوبیشی لنسر ۱۸۰۰ | رنو فلوئنس E4 | مزدا ۳ | لیفان ۸۲۰ |
---|---|---|---|---|---|---|
حجم پیشرانه(سی سی) | ۱۵۹۱ | ۱۹۹۸ | ۱۷۹۸ | ۲۰۰۰ | ۲۳۷۳ | |
حداکثر توان خروجی (اسب بخار) | ۱۲۴ | ۱۵۶ | ۱۴۰ | ۱۴۳ | ۱۵۸ | |
شتاب صفر تا صد (ثانیه) | ۱۰.۳ | ۱۰.۳ | ۱۱.۵ | ۱۰.۴ | ۱۳.۵ | |
بیشینه سرعت (کیلومتر / ساعت) | ۱۹۰ | ۱۹۰ | ۱۹۲ | ۱۹۵ | ۱۸۰ | |
حجم صندوق عقب (لیتر) | ۴۸۲ | ۴۸۲ | — | ۵۳۰ | ۵۱۰ | |
حجم باک بنزین (لیتر) | ۵۲ | ۵۲ | ۵۹ | ۵۶ | ۵۶ | |
مصرف سوخت ترکیبی (۱۰۰ کیلومتر) | ۶.۴ | ۷.۷ | ۶.۶ | ۷.۸ | ۷.۸ | |
وزن (کیلوگرم) | ۱۲۳۶ | ۱۲۹۳ | ۱۳۵۰ | ۱۲۸۸ | ۱۵۴۵ | |
طول ( بر حسب میلی متر) | ۴۵۳۰ | ۴۵۳۰ | ۴۵۷۰ | ۴۶۲۰ | ۴۸۶۵ | |
عرض ( بر حسب میلی متر) | ۱۷۷۵ | ۱۷۷۵ | ۱۷۶۰ | ۲۰۳۷ | ۱۸۳۵ | |
ارتفاع ( بر حسب میلی متر) | ۱۴۶۰ | ۱۴۶۰ | ۱۴۹۰ | ۱۴۷۹ | ۱۴۸۰ | |
قیمت (تومان) | ۷۶ | ۹۱ الی ۹۲ | ۱۳۴ تا ۱۳۵ | ۱۲۸ الی ۱۳۳ | ۹۰ الی ۹۱ |