به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،زندگی شرایط سخت و دشواری را برای زنانی که به دلایل مختلف همسران خود را از دست داده اند ایجاد می کند. این زنان ناچار می شوند با داشتن فرزند به تنهایی زندگی را سرپرستی نمایند. به این علت نه تنها دچار اختلالات روحی مثل اضطراب و افسردگی می شوند بلکه نبودن کار مناسب و ازدواج نکردن باعث آسیب و مشکلات زیادی برای آنها می شود. استرس های شدید و اختلالات بیمارگونه در آنان به وجود می آید به این علت ازدواج این دسته از زنان در صورتی که براساس شناخت و رعایت اصول انجام شود پسندیده است.
بهترین زمان برای ازدواج مجدد بعد از فوت همسر
این مساله بسیار حائز اهمیت است که شما زمان مناسبی را برای ازدواج مجدد انتخاب کنید. فوت همسر، به خصوص مرگ ناگهانی او ضربه عاطفی شدیدی را به افراد وارد می کند. به همین خاطر شما به بازه زمانی 6 تا 12 ماه نیاز دارید تا بتوانید هیجانات خود را مدیریت کرده و با تغییرات ایجاد شده در زندگی تان سازگار شوید.
برای آن که بفهمید آیا زمان مناسب برای ازدواج فرا رسیده یا خیر حتما قبل از گرفتن این تصمیم، شرایط روانی خود را بررسی کنید. بسیاری از افراد ممکن است سال ها در سوگ باقی بمانند و به شرایط روانی پیش از فوت همسرشان بازنگردند. اگر شما نیز این شرایط را تجربه می کنید باید بدانید که این وضعیت روانی زنگ خطری برای شماست؛ چرا که می تواند به تصمیم گیری های هیجانی و نادرستی منجر شود.
پس اگر احساس می کنید که هنوز به وضعیت روحی و روانی باثباتی دست پیدا نکرده اید و از احساساتی نظیر غم و اندوه شدید یا احساس گناه رنج می برید، حتما قبل از ازدواج برای بهبود وضعیت خود مشاوره روانشناسی دریافت کنید. فوت همسر ضربه سختی است که به انسان وارد می شود پس کمک گرفتن از روانشاس برای بازگشت به شرایط عادی ضروری است.
انتخاب درست در ازدواج بعد از فوت همسر
مسلما مواجه شما با مرگ همسرتان، آسیب پذیری روانی شما را افزایش می دهد. برای این که در ازدواج مجدد خود دچار ضربه و شکست نشوید باید به یک سری نکات توجه کنید:
1. در مورد شرایط خود به روشنی صحبت کنید
هنگامی که تصمیم به ازدواج دوباره می گیرید، بسیار اهمیت دارد که در مورد شرایطتان به طور واضح و روشن با همسر آینده خود صحبت کنید. بسیار مهم است که او درک متقابلی از وضعیت شما داشته باشد.
ممکن است پس از ازدواج بخواهید بر سر مزار همسر سابقتان بروید و یا در مراسماتی مثل سالگرد او شرکت کنید. اینکه شریک آیندۀ شما می تواند در این زمینه پذیرش و درک درستی از وضعیتتان داشته باشد یا خیر، در کیفیت زندگی مشترک شما تاثیر بسزایی خواهد داشت.
2. ازدواج بعد از فوت همسر | شرایط فرزندان را در نظر بگیرید
اگر از همسر فوت شده خود فرزند یا فرزندانی دارید، ضروری است که آن ها را نیز از نظر روانی برای این رویداد آماده کنید. بسیار مهم است که شریک آینده شما خصوصیاتی داشته باشد که بتواند ارتباط خوبی با فرزندانتان برقرار کند.
البته این مساله قابل درک است که بسیاری از فرزندان صرف نظر از ویژگی های کسی که قرار است در جایگاه پدر یا مادر فوت شده آن ها قرار بگیرد، نسبت به زندگی با والدین ناتنی احساس خوبی ندارند و پذیرش کمی از خود نشان می دهند.
در واقع این واکنش ها به خاطر تعلق خاطری است که آن ها به والد از دست رفته شان دارند. اما شما باید به فرزندتان نشان دهید که او را درک کرده و برای احساساتش ارزش قائل هستید.
3. برای خود حد و مرز تعیین کنید
اگر ازدواج مجدد شما دائما حول و محور زندگی قبلی تان بچرخد، مسلما شریک زندگیتان را آزار خواهد داد. این که هرگز همسر مرحوم تان را فراموش نخواهید کرد، نباید باعث شود تا شریک جدید زندگیتان را نادیده بگیرید یا رفتارهایی نظیر مقایسه کردن او با همسر قبلیتان را انجام دهید.
این رفتارها باعث رنجش همسرتان شده و ممکن است نوعی بی احترامی به او تلقی شود. پس تلاش کنید تا برای خود و احساساتتان حد و مرزی قائل شوید.
سخن آخر
به طور کلی برای اینکه ازدواج مجدد شما از یک تصمیم درست نشات بگیرد و به رابطه ای رضایت بخش منجر شود، باید بتوانید شرایطی را که برایتان ایجاد شده به خوبی مدیریت کنید.
آسیب های هیجانی، فشارهای اقتصادی، یا فشار دیگران برای اینکه ازدواج مجدد داشته باشید، می تواند به مسیر نادرست و انتخاب غلطی منجر شود که عواقب آن آسیب های بیشتری برای شما به بار بیاورد.