بارداری بعد از عمل بینی یا پیش از آن، یکی از دغدغههای مادران است. همزمانی این دو فرایند پیچیده و پر استرس، معمولا بسیار دشوار خواهد بود. عمل بینی یکی از جراحیهای زیبایی با دوره نقاهت بهنسبت طولانی است. از آنجایی که معمولا تغییرات ایجاد شده در بینی بسیار ظریف است، برای رسیدن به نتایج دلخواه باید دوران نقاهت و مراقبتهای مربوط به آن را بسیار با دقت و جدی در پیش گرفت. هرچه توصیههای دوران نقاهت بهتر عمل شود، نتیجه نهایی عمل بینی نیز زودتر و بهتر بهدست خواهد آمد.
عمل بینی و رسیدن به فرم و شکل دلخواه بینی، فرایند زمانبر و پیچیدهای است و نیاز به دانش بهترین متخصص جراحی بینی دارد. معمولا شش ماه تا یک سال زمان نیاز است تا تمامی ورم بینی از بین برود و فرم نهایی بینی به دست آید. درواقع جراحی بینی یک فرایند تدریجی شامل برنامهریزی، آمادهسازی پیش از عمل، یک جراحی حساس و پیچیده و در نهایت طی کردن دوران نقاهت بر اساس تجویزهای پزشک و رسیدن به بهبودی است.
از سوی دیگر دوران بارداری نیز بسیار حساس و پیچیده است که در آن بدن با تغییرات هورمونی و ظاهری بسیاری روبرو خواهد شد. به همین دلیل دانستن این نکته برای بسیاری از خانمها مهم است که چه مدت پس از عمل بینی میتوان برای بارداری اقدام کرد. و آیا این بارداری روی نتیجه عمل بینی تاثیر منفی میگذارد یا خیر؟
به طور کلی بعد از طی شدن دوران بهبودی، التیام زخمها و محکم شدن غضروفها، شما میتوانید برای باردار شدن اقدام کنید. این دوره بهبودی پس از جراحی بینی برای افراد مختلف متفاوت است و بین یک تا دو ماه ممکن است متغیر باشد. البته در این میان دو نکته بسیار مهم است. یکی اینکه وقتی وارد دوران بارداری شدید، داروی خاصی برای تکمیل نتیجه جراحی بینی و یا تکمیل فرایند بهبودی خود مصرف نکنید.
دیگر آن که ورمهای بینی شما تا جایی فروکش کرده باشد که شما فرم نهایی بینی خود را دیده باشید. گاهی ممکن است برخی جراحیهای تکمیلی روی بینی شما انجام شود تا نتایج آن بهبود پیدا کند. با شروع فرایند بارداری و ورم نسبی صورت و بینی، دیگر فرم نهایی بینی جراحی شده شما، از دست خواهد رفت. البته بعد از پایان دوران حاملگی و زایمان فرزند، دوباره ورمهای بدن و صورت فروکش میکند و بینی شما به حالت عادی بازخواهد گشت. با این حال این فرایند ممکن است یک سال شما را از دیدن فرم نهایی و مورد پسند بینی، دور نگه دارد.
خیر؛ اگر فاصله لازم بین عمل بینی و بارداری وجود داشته باشد، هیچ خطری وجود نخواهد داشت. بعد از عمل بینی مدتی طول میکشد تا زخمها ترمیم شود، ورم بینی رفع گردد و ساختار بینی مستحکم شود. به همین دلیل یک فاصله زمانی دست کم دو ماهه پس از عمل بینی برای باردار شدن، ضروری است. توصیه میشود این زمان از 6 ماه کمتر نباشد و یک سال نیز بسیار ایده آل خواهد بود.
بدن خانمها هنگام بارداری، تغییرات بسیاری را تجربه میکند. برای مثال تجمع آب و دیگر تغییرات بیولوژیکی در بافتهای بدن و صورت، در بینی فرد نیز تغییرات ظاهری یا ساختاری بهوجود خواهد آورد از جمله تورم بینی، ضخیم شدن مخاط و دیوارهی بینی، تراکم در بافتهای بینی و حفرههای سینوسی. همهی این موارد ممکن است برای بینی که به تازگی عمل جراحی شده و هنوز به حالت عادی خود بازنگشته است، مشکلاتی را ایجاد کند.
البته نتایج عمل بینی شما در دوران بارداری باقی خواهد ماند و تنها ورم بینی، مانع از دیدن آن میشود. برای مثال اندازه و فرم غضروفهای بینی در دوران بارداری تغییر نمیکند. با این حال به وجود آمدن مشکلاتی مانند تنگی نفس میتواند دوران بارداری شما را آزار دهنده کند.
پس از عمل بینی، فرد باید از خود مراقبت کند و دلایل مختلفی وجود دارد که موجب میشود فرد تا مدتی پس از عمل بینی از باردار شدن خودداری کند. به طور مثال:
پس از عمل بینی ممکن است سردردهایی را تجربه کنید که بارداری میتواند تحمل آن را طاقت فرسا کند. به همین دلیل باید تا بهبودی کامل صبر کنید و سپس برای بارداری اقدام کنید.
بعد از جراحی بینی باید چندین بالش زیر سر خود قرار دهید، این در حالی است که در دوران بارداری فرد باید به پهلوی چپ بخوابد.
به طور کلی در طول بارداری تنفس با مشکل رو به رو میشود که اگر بینی خود را عمل کرده باشید، نفس کشیدن بسیار سخت خواهد شد
در این مقاله در مورد بارداری بعد از عمل زیبایی بینی صحبت کردیم و ابعاد مختلف این مسئله را مورد بررسی قرار دادیم. موجه شدیم که بارداری بعد از عمل زیبایی بینی بنا بر شرایطی امکانپذیر است و خطری مادر و جنین را تهدید نخواهد کرد. بارداری بعد از عمل زیبایی بینی پس از سپری شدن دوران 6 الی 12 ماهه نقاهت عمل بینی و حاصل شدن بهبودی کامل بینی، برای مادر و جنین او کاملاً بیخطر و بلامانع است. بارداری قبل از این مدت و عمل جراحی بینی در حین بارداری و شیردهی به هیچ عنوان مورد توصیه جامعه پزشکی نیست.