اگر هدف تان از خرید طلا، داشتن سرمایه است، بهتر است سكه طلا بخرید. این به معنای آن نیست كه ارزش سكه و طلا با هم متفاوت است. این 2 ارزش یكسانی دارند اما موقع فروش سكه، سود بیشتری نصیب شما می شود. سكه اجرت ساخت ندارد اما وقتی بخواهید زیورآلات تان را بفروشید، رقمی برای اجرت ساخت از آن كم می شود. معمولا متوسط بازدهی از خرید و فروش عمده سكه طلا 20 تا 30درصد در سال است.
در خرید طلا مبلغی اضافه به اسم اجرت از شما گرفته می شود. اما سکه اجرت ساخت ندارد و هنگام فروش نیز پول اجرت ساختی از آن کم نخواهد شد.
همچنین برای جلوگیری از قاچاق، قیمت طلا در بازار داخل باید با بازار بین المللی متناسب باشد، اما بازار سکه این محدودیت را ندارد و امکان افزایش قیمت بالاتر نیز برای آن امکان پذیر است.
وضعیت بازارهای مالی در سال 99
بازارها در سال 99 روند عجیبی را تجربه کردند و دو نیمه متفاوت را برای سرمایه گذاران رقم زدند. نیمه اول سال که تقریبا تمام بازارها اوج گرفتند و رونق داشتند و نیمه دوم سال که روند نزولی بر بازارها حاکم بود.
سال 1399 با تحریم و کرونا آغاز شد. از همان ابتدای سال پیدا بود که اوضاع اقتصادی چندان مساعد نخواهد بود و به دلیل شرایط حاکم و احتمال تورمی که وجود داشت هر آن کس که پول نقد در دست داشت سعی کرد به یکی از بازارها جهت سرمایه گذاری و حفظ ارزش پول روانه کند.
سرازیر شدن پول های نقد به بازارها موجب رونق عجیب و غریبی در بازارها شد. بعد از برگزاری انتخابات آمریکا تقریباً بازارها از تب و تاب افتادند و علاوه بر بورس سایر بازارها هم یا ثابت شدند و یا روند نزولی در پیش گرفتند.
طلا
پس از بورس بیشترین سوددهی در بازار فلزات گرانبها رخ داد. معامله گران طلای ۱۸ عیار در ابتدای سال ۹۹ هر گرم آن را به نرخ ۶۰۲ هزار تومان خریدوفروش می کردند.
طلا نیز همانند بورس روی ریل صعودی قرار داشت و قیمت آن در روز ۲۴ مهر تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم رسید و این بیشترین نرخی است که برای طلا در سال ۹۹ ثبت شده است.
براساس داده های اقتباس شده از شبکه اطلاع رسانی طلا، سکه و ارز، آخرین قیمت ثبت شده طلا در اسفند سال ۹۹ رقم یک میلیون و ۸۵ هزار تومان است.
سکه
سکه امامی تقریبا همراه با طلا رشد کرده است. در سالی که گذشت این فلز گرانبها چهار میلیون و ۷۰۶ هزار تومان گران شد و بازدهی ۷۷٫۷ درصدی را در جدول بازدهی بازارها به ثبت رساند.
سکه در پایان اسفند سال ۹۸ معادل شش میلیون و ۵۴ هزار تومان قیمت داشت اما در پایان اسفند ۹۹ نرخ ۱۰ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان را ثبت کرد.
سکه امامی در روز ۲۴ مهر گذشته تا نرخ ۱۶ میلیون و ۳۷۴ هزار تومان بالا رفت که این رقم بالاترین نرخ ثبت شده سکه بود.
دلار
شاخص بازار ارز در سال ۹۹ حدود ۶۱ درصد رشد کرد.
آخرین نرخ دلاری که در سال ۹۸ صرافی ملی اعلام کرد ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان بود اما در طول سال ۹۹ با رشد قیمت ۹ هزار تومانی به نرخ ۲۳ هزار و ۹۶۳ تومان رسید. دلار در مهر ماه تا نرخ ۳۱ هزار و ۷۰۰ تومان نیز پیش رفت.