دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / آموزش / عمومی /

بهترین میکروفون برای خوانندگی/ مداحی کدام اند؟+ نکات ویژه 

جمعه، 30 تیر 1402
خوانندگی یکی از حرفه‌های هنری بوده که سالانه افراد زیادی را به خود جذب می‌کند. بدیهی است که ابتدایی‌ترین فاکتور برای ورود به این عرصه صدای خوب و گیرا است. اما مسئله به همین جا ختم نمی‌شود. زیرا انتخاب میکروفون نیز بی تاثبر نیست. در ادامه ساعدنیوز به فاکتورهایی اشاره خواهد کرد که بتوانیم بهترین میکروفون را برای اجرای خود انتخاب کنیم.

بهترین میکروفون برای خوانندگی چه مشخصات و ویژگی‌هایی دارد؟ فرقی نمی‌کند که شما یک خواننده حرفه‌ی هستید یا یک خواننده تازه‌کار؛ در هر صورت، انتخاب بهترین میکروفون یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید برای آن وقت و هزینه کافی اختصاص دهید. چرا که، هر چه هم صدای خوبی داشته باشید، هیچکس صدای شما را نمی‌شنود، بلکه همه به صدایی گوش می‌دهند که از این میکروفون خارج می‌شود. پس اگر بهترین صدا را داشته باشید اما میکروفون نامناسبی استفاده کنید، صدایتان با افت کیفیت به گوش مخاطب می‌رسد. البته، برعکس این موضوع نیز صادق است. به این معنی که، اگر همچنان در تناژهای مختلف صدای خود ضعف‌هایی دارید، با انتخاب یک میکروفون مناسب می‌توانید آن را به خوبی پوشش دهید. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که در میان صدها نوع میکروفون برای خوانندگی باید کدام را انتخاب کرد؟ آیا گران‌ترین میکروفون‌های موجود در بازار، الزاماً بهترین آن‌ها هستند؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات با ما در این مقاله همراه باشید.

5 ویژگی‌ بهترین میکروفون خوانندگی

اینکه در میان ده‌ها مدل مختلف میکروفون بتوان با قطعیت یک یا چند عدد از آن‌ها را به عنوان بهترین میکروفون‌ها به همه معرفی کرد، کار بیهوده‌یست. چرا که هر خواننده‌ای در صدایی خود نقاط اوج، ضعف و قدرت متفاوتی دارد و مسلماً میکروفونی که بتواند این نقاط ضعف را پوشش داده و نقاط مثبت صدا را تقویت کند، برای هر شخصی متفاوت است. بسیاری از خوانندگان حرفه‌ی از ابتدای مسیر خود ده‌ها نوع میکروفون را امتحان کرده‌اند تا در نهایت بهترین و مناسب‌ترین آن‌ها را با توجه به صدای خود انتخاب کرده و حال استفاده می‌کنند. چه بسا که بسیاری از آن‌ها میکروفون خیلی معمولی دارند که از قیمت‌های چندانی بالایی هم برخوردار نیستند. البته صدابرداران حرفه‌ی معمولاً با تجربه‌ی بالایی که دارند، به این درجه از مهارت رسیده‌اند که با توجه به صدای خواننده نزدیک‌ترین و بهترین میکروفون برای خوانندگی را به او پیشنهاد دهند؛ اما، در هر صورت انتخاب بهترین‌ میکروفون کاملاً به شما و شرایطتان بستگی دارد.

1-نوع میکروفون

میکروفون‌ها از نظر نحوه‌ی عملکرد در سه نوع داینامیک، خازنی و روبانی تولید می‌شوند که هر کدام مشخصات متفاوتی داشته و کاربردهای مخصوصی دارند. البته میکروفون‌ها در شکل‌های مختلفی چون: میکروفون یقه‌ای، میکروفون بی‌سیم یا میکروفون USB نیز در بازار عرضه می‌شوند که از نظر عملکردی در یکی از سه نوع اصلی دسته‌بندی می‌شوند و تنها در برخی از امکانات و توانایی‌ها با یکدیگر تفاوت دارند.

میکروفون داینامیک

این نوع از میکروفون‌ها برای پخش صدای زنده در محیط‌های بزرگ و شلوغی مثل کنسرت‌ها مناسب هستند و نویز کمی تولید می‌کنند. این میکروفون‌ها مقاومت بالایی در برابر ضربه، تغییرات دما و رطوبت دارند و از همه مهم‌تر با قیمت‌های مناسبی عرضه می‌شوند. به یاد داشته باشید که میکروفون‌های داینامیک در رنگ آمیزی صدا عملکرد ضعیفی داشته و پاسخ فرکانسی ثابتی از خود بروز می‌دهند.

میکروفون خازنی یا کاندنسر

میکروفون‌های خازنی قابلیت ضبط صدا با کوچکترین جزییات و کاملاً واضح را داشته و برای ضبط هارمونی و اورتونز گزینه‌ی بسیار مناسبی به شمار می‌روند. به همین دلیل از آن‌ها در ساختار بسیاری از لوازم جانبی موبایل مثل: هندزفری‌ سیمی و هندزفری بی سیم و ... استفاده می‌شود. این نوع از میکروفون‌ها در کنار تمام نقاط مثبت، معایب بزرگی دارند که می‌تواند انتخاب آن‌ها را محدود کند. برای مثال: قیمت‌‌ بسیار بالایی دارند، باید به یک منبع تغذیه یا باتری اتصال داشته باشند و در آخر اینکه به شدت در برابر ضربه، گردوغبار و رطوبت آسیب‌پذیر هستند.

میکروفون نواری

این نوع از میکروفون پاسخ فرکانسی بالا و مطلوبی داشته و انرژی و گرمی مناسبی به صدا می‌بخشند. میکروفون‌های نواری که با نام ریبونی نیز شناخته می‌شوند، قیمت‌های نسبتاً زیادی داشته و در پاسخگویی به فرکانس‌های پایین ضعیف عمل می‌کنند.

2-الگوی قطبی

میکروفون‌ها از نظر الگوی قطبی دارای انواع مختلفی به نام: تمام جهتی، دوجهتی و تک جهتی هستند. این الگوها مشخص می‌کنند که میکروفون موردنظر صداها را از چه جهاتی دریافت می‌کند. میکروفون تمام جهتی، کلیۀ صداهای اطراف را دریافت و پخش می‌نماید. میکروفون‌های دو جهتی تنها صداهایی را که از شرق و یا غرب وارد می‌شوند، دریافت می‌کند و میکروفون تک جهتی تنها از یک سمت صدا را می‌پذیرد که در این میان مدل تک جهته برای خوانندگی بییشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

3-رنج داینامیک

رنج داینامیک میکروفون که نشان دهندۀ دقت ضبط آن است، از دیگر ویژگی‌های مهم یک میکروفون خوب برای خوانندگی به شمار می‌رود که به سطح فشار صدا ارتباط دارد. در واقع نسبت پایین‌ترین رنج صدا به بالاترین رنج آن را نشان می‌دهد و با واحد دسیبل نشان داده می‌شود.

4-پاسخ فرکانسی

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که در هنگام خرید بهترین میکروفون برای خوانندگی باید آن را در نظر بگیرید، پاسخ فرکانسی است. پاسخ فرکانسی مشخص می‌کند که میکروفون نسبت به چه فرکانس‌هایی بهتر پاسخ می‌دهد و در پاسخگویی نسبت به کدام فرکانس‌ها ضعیف عمل می‌کند. با دانستن محدوده فرکانسی می‌توانید با توجه به صدای خود مناسب‌ترین میکروفون را انتخاب کنید.

5-اندازه دیافراگم

هرچه دیافراگم یک میکروفون بزرگتر یا به اصطلاح «سوپر لارج دیافراگم» باشد، پالس‌های فیزیکی را بهتر دریافت کرده و با افزایش نرخ نمونه برداری خروجی دقیق‌تری را ارائه می‌دهد. حالا که با مهم‌ترین ویژگی‌های یک میکروفون خوب برای خوانندگی آشنا شدید، در ادامه چند مدل از بهترین میکروفون‌های موجود در بازار را برای اجرا و آواز خوانی معرفی خواهیم کرد:

معرفی بهترین میکروفون برای خوانندگی و آواز

  • میکروفون با سیم دستی بویا: میکروفون دستی Boya BY-HM2 از نوع داینامیک و یکی از بهترین مدل‌هایی است که می‌تواند برای خوانندگی و اجرا به کمک شما بیاید. این میکروفون با استفاده از الگوی قطبی کاردیوید از ایجاد نویز جلوگیری کرده و با دکمه‌هایی کنترلی که روی آن طراحی شده است، شما را قادر می‌سازد تا صدای میکروفون را متناسب با شرایط خود تنظیم کنید. این میکروفون دارای لوازم جانبی چون: سه پایه، تبدیل مانت و ... است.

  • میکروفون استودیویی بویا BY-M800: میکروفون استودیویی بویا BOYA BY-M800 Microphone از نوع خازنی با دیافراگم بزرگ یا به اصطلاح لارج دیافراگم است که می‌تواند به صورت حرفه‌ی صدایی شما را به عنوان خواننده در محیط پخش نماید. این میکروفون پاسخ فرکانسی یکنواخت بین 20 تا 20 کیلوهرتز را ارائه می‌دهد. از دیگرمزایایی این میکروفن می‌توان به مواردی چون: الگوی وانت کاردیوئید، دارای شوک مونت، فیلتر پاپ، کابل XLR3 و... اشاره کرد.

  • میکروفون استودیویی بویا BY-M1000: یکی دیگر از مدل‌های حرفه‌ی میکروفون مناسب برای خوانندگی مدل استودیویی BY-M1000 است. این میکروفون با دیافراگم بزرگ، از نوع خازنی است که سه الگوی قطبی را ارائه می‌دهد. پاسخ فرکانسی این میکروفون کاملاً صاف و یکنواخت و در محدوده‌ی 20 تا 20 کیلوهرتز تعریف شده و به فیلتر دو موقعیتی مجهز است تا بهترین کیفیت‌ها را در خروجی ارائه دهد.

  • میکروفون باسیم دستی بویا BY-HM100: میکروفون دستی BY-HM 100 بایو قدرت بالایی در به اوج رساندن وضوح صدا دارد. پاسخ فرکانسی این مدل از میکروفون بین 70 تا 15 کیلوهرتز است و با کمترین نویز صدای واضحی از شما به گوش دیگران خواهد رساند. این میکروفون یک بدنه از جنس آلومینیوم و با مقاومت بالا دارد که بدون نیاز به باتری یا برق شما را همراهی خواهد کرد.

  • میکروفون استودیویی بویا BY-PM300: یکی دیگر از میکروفون‌های ایده‌آل برای اجرای آواز و استفاده در استادیوم‌های خانگی مدل بویا BY-PM300 است. این میکروفن USB با طراحی منحصر به فرد و کنترلگرهای صدای هدفون و یک فن بسیار کم صدا در کاهش نویز نیز عملکرد مناسبی از خود نشان می‌دهد.

  • میکروفون بی‌سیم Sing it Little Dome Microphone G2: این میکروفن نیز برای خوانندگی و اجرا در برنامه‌های زنده گزینه‌ی مناسبی به نظر می‌آید. این میکروفون بدون سیم است و قابلیت اتصال از طریق بلوتوث به دستگاه‌های چون موبایل، تبلت، لپتاپ و ... را دارد و به نوعی میکروفون برای کامپیوتر نیز محسوب می‌شود. صدای فراگیر چهار طرفه، قابلیت حذف نویز زوزه و باد، طراحی زیبا و ... از دیگر ویژگی‌های میکروفون Sing it Little Dome Microphone G2 به شمار می‌روند.

سخن پایانی

بنابراین انتخاب و خرید بهترین میکروفون برای خوانندگی نیازمند در نظر گرفتن نکات زیادی است. باید با توجه کاربردی که از میکروفون انتظار دارید و در نظر گرفتن ویژگی‌هایی مختلف میکروفون چون: پاسخ فرکانسی، الگوی قطبی، رنج داینامیک و ... و از همه مهم‌تر بودجه‌ی خود مناسب‌ترین آن‌ها را انتخاب کنید. یک میکروفون خوب برای خوانندگی بدنه مستحکم، الگوی کاردیود برای پوشش دهی دامنۀ گسترده‌ای از فرکانس‌ها و حساسیتی بین 3 تا 6 کیلوهرتز دارد. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.



پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
تبدیل پایان نامه به مقاله
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)