بهترین روش های گرم کردن ماشین در فصل سرما و مراقبت از آن

  پنجشنبه، 01 آذر 1403 ID  کد خبر 420219
بهترین روش های گرم کردن ماشین در فصل سرما و مراقبت از آن
ساعد نیوز: قلق‌های رانندگی‌ کردن در زمستان از چیزهایی است که راننده‌های حرفه‌ای می‌دانند و با شناخت‌شان می‌توانید با خیال راحت به جاده‌ها بزنید. اگر درباره تمام این موارد نیاز به راهنمایی‌های بیشتر دارید، این مقاله را تا آخر بخوانید. کمک‌تان خواهد کرد.

به گزارش سرویس مجله خانواده ساعدنیوز، روزهای سرد رسیده‌اند؛ سایه‌شان روی همه‌چیز افتاده است. خودروهای‌مان هم از این سرما بی‌نصیب نیستند. پس باید بیشتر حواس‌مان را جمع کنیم و با گرم کردن خودرو و دانستن نکته‌های لازم برای مراقبت از خودرو در زمستان، از مشکلات و خرابی‌های رایج این فصل برای خودروها جلوگیری کنیم. قلق‌های رانندگی‌کردن در زمستان هم از چیزهایی است که راننده‌های حرفه‌ای می‌دانند و با شناخت‌شان می‌توانید با خیال راحت به جاده‌ها بزنید. اگر درباره تمام این موارد نیاز به راهنمایی‌های بیشتر دارید، این مقاله را تا آخر بخوانید. کمک‌تان خواهد کرد.

گرم کردن خودرو در زمستان

در هوای سرد، روشن‌کردن خودرو مانند همیشه نیست. دمای پایین هوا باعث تغییراتی می‌شود. مثل:

  • همه قطعات و بدنه سرد می‌شوند؛

  • دمای روغن‌های روانکاری پایین می‌آید؛

  • کاهش دمای روغن‌های روانکاری غلظت یا ویسکوزیته در گیربکس را بالا می‌برد؛

  • خام‌سوزی سوخت و ساییده‌شدن قطعات موتور هم افزایش پیدا می‌کند.

همه اینها موجب می‌شوند که خودرو در زمان استارت‌زدن به‌اندازه کافی، آمادگی حرکت‌کردن را نداشته باشد. تنها راه‌کاری که بیشتر افراد برای مراقبت از خودرو در زمستان بلد هستند، این است که خودرو را بعد از استارت‌زدن به حال خود رها کنند تا درجا کار کند. اما واقعیت این است که چنین حرکتی کاملا صحیح و کاربردی نیست. به‌عنوان نخستین اقدام و راه‌کار برای گرم کردن خودرو در زمستان باید بعد از استارت، به‌آرامی شروع به حرکت کنید. بعد از دقایقی از شروع حرکت، امکان بیشترکردن سرعت و گازدادن وجود دارد. این روش باعث می‌شود که دمای بخش‌های مختلف موتور هماهنگ شود. گیربکس و سیستم انتقال نیرو هم کم‌کم گرم می‌شوند و همه بخش‌های خودرو در هماهنگی با هم شروع به فعالیت می‌کنند. درجا کارکردن خودرو ایده خوبی نیست و سوخت خودرو را بیهوده تلف و هوا را هم آلوده می‌کند.

نکاتی برای مراقبت از خودرو در زمستان

به‌جز نکته کلیدی و مهمی که درباره گرم کردن خودرو در زمستان گفته شد، نکات دیگری هم وجود دارد. با مراقبت از خودرو در زمستان می‌توانید از بروز مشکلاتی مانند روشن‌نشدن آن یا خرابی بخش‌ها و قطعات مختلفش به‌واسطه سرما جلوگیری کنید. مثلا نکات زیر را به‌خاطر بسپارید:

هوای باتری را داشته باشید

زمستان‌ها دمای هوا پایین می‌آید و سکون ماشین در ساعات سرد، قدرت و عملکرد باتری‌اش را پایین می‌آورد. پس زمانی که می‌خواهید بعد از چندساعت خاموشی، خودرو را روشن کنید، با مشکل مواجه می‌شوید. برای اینکه وضعیت باتری را در روزها و شب‌های سرد در شرایط مطلوبی نگه دارید، بهتر است که قبل از سردشدن هوا باتری را بررسی کنید. چطور؟ وضعیت شارژ و ولتاژ باتری را نزد مکانیکی کاربلد بررسی کنید و ببینید که اوضاعش مناسب است یا خیر. اگر نیاز به تعویض یا تعمیر بود، قبل از زردشدن برگ‌های پاییزی ترتیب کار را بدهید و خودرو را آماده ورود به پاییز و زمستان کنید. باتری ضعیف نمی‌گذارد که نرم ‌و راحت در هوای سرد استارت بزنید و شما را به دردسر می‌اندازد.

وجود ضدیخ در خودرو ضروری است

هوا که سرد می‌شود، حتما سراغی از وضعیت ضدیخ خودرو بگیرید. اگر مایع ضدیخ در سیستم خنک‌کننده موتور کم باشد یا اصلا نباشد، آب داخل بلوکه سیلندر یخ می‌زند. افزایش حجم آب و فشاری که به مجاری سیلندر وارد می‌کند، شکستگی دیواره این قطعه را با خود به همراه خواهد داشت. پس ضدیخ را بررسی کنید و نگذارید که خساراتی مانند هزینه تعویض واشر سرسیلندر روی دست‌تان بماند. محتویات رادیاتور را چک کنید و ببینید که ضدیخ دارید یا خیر.

روغن موتور را کنترل کنید

یکی دیگر از نکاتی که در راستای گرم کردن خودرو و مراقبت‌های زمستانی از آن باید در نظر بگیرید، بررسی وضعیت روغن موتور است. با تغییر هر فصل، تعویض روغن موتور هم فکر خوبی به نظر می‌رسد. چرا؟ چون روغن‌های غلیظ‌تر بیشتر مناسب استفاده در فصل تابستان هستند و روغن‌های رقیق‌تر هم به‌درد فصل‌های سردی مانند زمستان می‌خورند.

نگاهی به مایعات مختلف خودرو بیاندازید

در هوای سرد، مایعات موجود در بخش‌های مختلف خودرو فشرده می‌شوند. پس بهتر است که همه آنها را بررسی کنید و نگذارید که برای‌تان مشکلی به‌وجود بیاورند. مایعات مختلف نظیر موارد زیر را در کنترل داشته باشید:

  • ضدیخ

  • روغن ترمز

  • روغن گیربکس

  • مایع شیشه‌شوی

  • روغن هیدرولیک

به همه این موارد نیم‌نگاهی داشته باشید و یادتان نرود که مراقبت از خودرو در زمستان به طولانی‌شدن عمر وسیله‌تان کمک زیادی می‌کند.

وضعیت باد تایرها را زیر نظر بگیرید

دما روی زیاد یا کم‌شدن میزان باد تایرهای خودرو نقش زیادی دارد. بدیهی است که با کاهش دمای هوا، تغییراتی در وضعیت چرخ‌ها خواهید دید. تایرهای خودرو نباید در فصول سرد کم‌باد باشند. اگر باد چرخ‌ها کم باشد، کنترل خودرو سخت‌تر می‌شود. به‌طور کلی، در شرایط لغزنده‌بودن جاده‌ها و خیابان‌ها، کارایی ترمز کمتر است، حال اگر باد تایرها هم کم باشد، اوضاع سخت‌تر می‌شود. از طرف دیگر، کم‌بودن باد چرخ‌ها مصرف سوخت را هم بالا می‌برد. پس همیشه نگاهی به وضعیت آنها داشته باشید.

شیشه‌ها نباید یخ بزنند

حواس‌تان به شیشه‌ها به‌ویژه شیشه جلوی خودرو باشد. اگر شیشه‌ها یخ بزنند، دیدتان در رانندگی کم می‌شود و امکان بروز حادثه بالا می‌رود. تیغه‌های برف‌پاک‌کن را هم بررسی کنید و مطمئن شوید که به‌درستی کار می‌کنند. اگر حرکت‌شان به‌درستی صورت نگیرد، شیشه کثیف می‌ماند و اگر اسیر برف و باران شوید هم با مشکل دید روبه‌رو خواهید شد.

لاستیک‌ها و زنجیر چرخ هم نیاز به بررسی دارند

آج لاستیک‌ها در زمستان به کنترل بهتر خودرو کمک می‌کنند. پس نگاهی به آنها بیاندازید و ببینید که اوضاع از چه قرار است. اگر اصطکاک باعث خردگی و صاف‌شدن آج‌ شده، فکری به حال تعویض لاستیک‌ها کنید. فقط موضوع آج نیست؛ هرگونه تَرَک و پوسیدگی هم می‌تواند در فصل سرما حادثه‌آفرین باشد. چطور؟ این ترک‌ها و پوسیدگی‌ها با کاهش دما باعث ترکیدن و پارگی وسیع لاستیک می‌شوند.

حتما بخوانید: نحوه تشخیص دستکاری کیلومتر ماشین

چراغ‌ها باید درست کار کنند

چراغ‌های خودرو هم باید درست کار کنند. این شرایط وحشتناک را در نظر بگیرید: قرارگرفتن در شرایطی که چراغ‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند، در جاده‌ای یخ‌زده هستید و نمی‌توانید خودرو را کنترل کنید. پس همیشه حواس‌تان به عملکرد چراغ‌ها باشید و نگذارید که موضوعی ساده به مشکلی بزرگ در رانندگی بدل شود.

وسایل لازم سفرهای زمستانی را باید به همراه داشته باشید

هوا که سرد می‌شود، آسمان بازی‌های عجیبی برای‌مان در آستینش دارد. گاهی یک‌باره برف و باران می‌گیرد و غافل‌گیر می‌شویم. پس بهتر است که همیشه وسایلی مانند زنجیر چرخ، لاستیک زاپاس، جعبه کمک‌های اولیه، خوراکی‌هایی مانند آب و کنسرو و سیم مخصوص باتری‌به‌باتری به همراه داشته باشیم.

رانندگی در فصل‌های سرد؛ رانندگی در زمستان و پاییز

رانندگی‌کردن در زمستان و پاییز نیاز به دانستن ترفندها و نکته‌هایی دارد. اگر این نکات را بدانید، دیگر ترسی از زدن به جاده‌های برفی و بارانی نخواهید داشت. نکاتی چون:

1. زمستان و پاییز ابرها دل پُری دارند و جاده‌ها را از بغض‌های ترکیده‌شان بی‌نصیب نمی‌گذارند. در چنین وضعیتی، راه‌ها معمولا لغزنده می‌شود. برای اینکه از خطر دور باشید، آرام برانید و سرعت‌تان را نسبت به حالت عادی کم کنید. برای برنامه‌ریزی تردد و سفرها‌ی‌تان هم زمانی بیشتر از همیشه در نظر بگیرید. چرا؟‌ چون قرار است که آهسته‌تر برانید.

2. قبل از شروع رانندگی به بخاری ماشین و سیستم تهویه هم نگاهی داشته باشید و بدون اینکه سالم و درست باشند، راهی جاده و خیابان نشوید.

3. ممکن است که برف شما را متوقف کند. در این صورت، با دست، اقدام به تخلیه برف‌های زیر چرخ‌ها کنید و اگر سطحی به‌شدت یخ‌زده است و عبور از آن دشوار شده، زیر تایرها گونی پهن کنید و با دنده دو از مسیر لغزنده بادقت و حوصله رد شوید.

4. روی مسیرهای لغزنده به‌آرامی حرکت کنید و سرعت را یک‌باره تغییر ندهید. به‌ویژه زمانی که سرعت دارید، نباید وضعیت را به دنده سنگین تغییر بدهید.

5. اگر خودرو روی سطح جاده سُرخوردگی پیدا کرد، اصلا نترسید و با کنترل خود و اعتماد به نفس سعی کنید که اوضاع را تحت‌کنترل بگیرید. یادتان باشد که در این شرایط نباید ترمز کنید چون ترمز چرخ‌های‌تان را قفل و اوضاع را بدتر می‌کند. در هنگام سرخوردگی فرمان را محکم مهار کنید و آن را به سمتی که بخش عقبی خودرو به طرفش چرخیده، بچرخانید.

در آخر

نحوه گرم کردن خودرو را که یاد گرفتید، نکاتی ایمنی برای نگه‌داری از خودرو و رانندگی در فصول سرد را هم به ذهن بسپارید تا مشکلی در پاییز و زمستان برای‌تان پیش نیاید. برای اینکه راننده‌ای حرفه‌ای باشید و سایه سیاه تصادف از شما و سرنشینان‌تان دور شود، بهتر است که همیشه به نکات ایمنی دقت کنید و قلق‌های کنترل خودرو در شرایط سخت را یاد بگیرید. حرفه‌ای‌ها مدام خودروی خود را کنترل می‌کنند و نمی‌گذارند که شرایط برای رانندگی‌شان سخت و خطرناک شود.


برای مشاهده سایر مطالب مربوط به خودرو با سرویس مجله خودرو ساعد نیوز همراه باشید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (331 نظر) (فیلم) در جلسه خبرگان با رهبر انقلاب کسی گریه نکرد! (264 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (253 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (242 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (176 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) درگذشت دوبلور جوان "عصر جدید" / بهاره سرگل زائی یکی از استعدادهای برتر کشورمان؛ روحش شاد + ویدئو (98 نظر) مرجانه گلچین: به پیشنهاد اداره برق با دبه آب میرم برای رفع حاجت گفتن تا 3 ساعت برق ندارید! من با یه ذره آب چجوری برم دسشویی+ویدئو (88 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (61 نظر) خلاقیت خنده دار چوپان برای معرفی شغلش در خواستگاری حماسه آفرید+ویدئو /هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (50 نظر) قاب نوستالژی؛ نگاهی به سرویس مدارس دهه شصتی که پر از خاطره است/ وقتی 20 نفری سوار پیکان میشدن😂 (42 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تصمیم کبرای حسن یزدانی برای اوکی کردن بلیط لس آنجلس
کنعانی زادگان: به دنبال این هستند تا لذتی از پیروزی‌ها نبریم
مایلی‌کهن: زبانم مو درآورد؛ اول به مردم خودمان برسیم بعد کشور‌های دیگر!
بهترین روش های گرم کردن ماشین در فصل سرما و مراقبت از آن
اشعار خواندنی؛ شاهنامه فردوسی: بخش 1 _ آغاز کتاب / متن صوتی + تصاویر نسخه های کهن
فال حافظ با تفسیر روز جمعه 2 آذر 1403 + فیلم
واژگونی اتوبوس کارگران در ورزقان آذربایجان شرقی/ 10 نفر مصدوم شدند
از ارزهای دیجیتال چه خبر؟ | قیمت بیت کوین، اتریوم و ارزهای پرطرفدار امروز پنجشنبه 1 آذر 1403 + جدول
دومین اقتصاد بزرگ جهان بارانی خواهد شد؟
دست برتر قدرت هوایی منطقه با کیست؟
سفر به درون گنج‌خیزترین غار ایران ؛ پلدختر لرستان هنوز هم معدن گنج است!
طرز تهیه ی مارشمالو هندوانه ای برای یلدا/خیلی آسان و خوشمزه فقط با 5 قلم مواد ساده
مخالفت جدی امام خمینی و رهبر معظم انقلاب با چندهمسری؛ رهبری: حتی به شوخی هم درباره تعدد زوجات حرف نزنید+عکس
ترکیب جالب پرسپولیس مقابل مس سونگون/گاریدو دستور خروج به تمامی نفرات ملی‌پوش تیمش داد!
آیاتی پنهان در زیر لایه‌ای از طلا در «قرآن آبی» مشهور کشف شد
منتخب روز   
تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌ قتل خانمی جوان به دست یک مرد 43 ساله در تبریز/ پول و جواهرات انگیزه متهم از قتل بود سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه: دلم می‌خواهد طارمی در پرسپولیس باشد؛ قهرمانی پرسپولیس آرزوی همیشگی من است+ویدیو ضرب و شتم کارشناس اورژانس خراسان شمالی در حال انجام ماموریت!