دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو / دانستنی های خودرو /

بهترین روش های گرم کردن ماشین در فصل سرما و مراقبت از آن 

پنجشنبه، 01 آذر 1403
کد خبر: 420219
ساعد نیوز: قلق‌های رانندگی‌ کردن در زمستان از چیزهایی است که راننده‌های حرفه‌ای می‌دانند و با شناخت‌شان می‌توانید با خیال راحت به جاده‌ها بزنید. اگر درباره تمام این موارد نیاز به راهنمایی‌های بیشتر دارید، این مقاله را تا آخر بخوانید. کمک‌تان خواهد کرد.

به گزارش سرویس مجله خانواده ساعدنیوز، روزهای سرد رسیده‌اند؛ سایه‌شان روی همه‌چیز افتاده است. خودروهای‌مان هم از این سرما بی‌نصیب نیستند. پس باید بیشتر حواس‌مان را جمع کنیم و با گرم کردن خودرو و دانستن نکته‌های لازم برای مراقبت از خودرو در زمستان، از مشکلات و خرابی‌های رایج این فصل برای خودروها جلوگیری کنیم. قلق‌های رانندگی‌کردن در زمستان هم از چیزهایی است که راننده‌های حرفه‌ای می‌دانند و با شناخت‌شان می‌توانید با خیال راحت به جاده‌ها بزنید. اگر درباره تمام این موارد نیاز به راهنمایی‌های بیشتر دارید، این مقاله را تا آخر بخوانید. کمک‌تان خواهد کرد.

گرم کردن خودرو در زمستان

در هوای سرد، روشن‌کردن خودرو مانند همیشه نیست. دمای پایین هوا باعث تغییراتی می‌شود. مثل:

  • همه قطعات و بدنه سرد می‌شوند؛

  • دمای روغن‌های روانکاری پایین می‌آید؛

  • کاهش دمای روغن‌های روانکاری غلظت یا ویسکوزیته در گیربکس را بالا می‌برد؛

  • خام‌سوزی سوخت و ساییده‌شدن قطعات موتور هم افزایش پیدا می‌کند.

همه اینها موجب می‌شوند که خودرو در زمان استارت‌زدن به‌اندازه کافی، آمادگی حرکت‌کردن را نداشته باشد. تنها راه‌کاری که بیشتر افراد برای مراقبت از خودرو در زمستان بلد هستند، این است که خودرو را بعد از استارت‌زدن به حال خود رها کنند تا درجا کار کند. اما واقعیت این است که چنین حرکتی کاملا صحیح و کاربردی نیست. به‌عنوان نخستین اقدام و راه‌کار برای گرم کردن خودرو در زمستان باید بعد از استارت، به‌آرامی شروع به حرکت کنید. بعد از دقایقی از شروع حرکت، امکان بیشترکردن سرعت و گازدادن وجود دارد. این روش باعث می‌شود که دمای بخش‌های مختلف موتور هماهنگ شود. گیربکس و سیستم انتقال نیرو هم کم‌کم گرم می‌شوند و همه بخش‌های خودرو در هماهنگی با هم شروع به فعالیت می‌کنند. درجا کارکردن خودرو ایده خوبی نیست و سوخت خودرو را بیهوده تلف و هوا را هم آلوده می‌کند.

نکاتی برای مراقبت از خودرو در زمستان

به‌جز نکته کلیدی و مهمی که درباره گرم کردن خودرو در زمستان گفته شد، نکات دیگری هم وجود دارد. با مراقبت از خودرو در زمستان می‌توانید از بروز مشکلاتی مانند روشن‌نشدن آن یا خرابی بخش‌ها و قطعات مختلفش به‌واسطه سرما جلوگیری کنید. مثلا نکات زیر را به‌خاطر بسپارید:

هوای باتری را داشته باشید

زمستان‌ها دمای هوا پایین می‌آید و سکون ماشین در ساعات سرد، قدرت و عملکرد باتری‌اش را پایین می‌آورد. پس زمانی که می‌خواهید بعد از چندساعت خاموشی، خودرو را روشن کنید، با مشکل مواجه می‌شوید. برای اینکه وضعیت باتری را در روزها و شب‌های سرد در شرایط مطلوبی نگه دارید، بهتر است که قبل از سردشدن هوا باتری را بررسی کنید. چطور؟ وضعیت شارژ و ولتاژ باتری را نزد مکانیکی کاربلد بررسی کنید و ببینید که اوضاعش مناسب است یا خیر. اگر نیاز به تعویض یا تعمیر بود، قبل از زردشدن برگ‌های پاییزی ترتیب کار را بدهید و خودرو را آماده ورود به پاییز و زمستان کنید. باتری ضعیف نمی‌گذارد که نرم ‌و راحت در هوای سرد استارت بزنید و شما را به دردسر می‌اندازد.

وجود ضدیخ در خودرو ضروری است

هوا که سرد می‌شود، حتما سراغی از وضعیت ضدیخ خودرو بگیرید. اگر مایع ضدیخ در سیستم خنک‌کننده موتور کم باشد یا اصلا نباشد، آب داخل بلوکه سیلندر یخ می‌زند. افزایش حجم آب و فشاری که به مجاری سیلندر وارد می‌کند، شکستگی دیواره این قطعه را با خود به همراه خواهد داشت. پس ضدیخ را بررسی کنید و نگذارید که خساراتی مانند هزینه تعویض واشر سرسیلندر روی دست‌تان بماند. محتویات رادیاتور را چک کنید و ببینید که ضدیخ دارید یا خیر.

روغن موتور را کنترل کنید

یکی دیگر از نکاتی که در راستای گرم کردن خودرو و مراقبت‌های زمستانی از آن باید در نظر بگیرید، بررسی وضعیت روغن موتور است. با تغییر هر فصل، تعویض روغن موتور هم فکر خوبی به نظر می‌رسد. چرا؟ چون روغن‌های غلیظ‌تر بیشتر مناسب استفاده در فصل تابستان هستند و روغن‌های رقیق‌تر هم به‌درد فصل‌های سردی مانند زمستان می‌خورند.

نگاهی به مایعات مختلف خودرو بیاندازید

در هوای سرد، مایعات موجود در بخش‌های مختلف خودرو فشرده می‌شوند. پس بهتر است که همه آنها را بررسی کنید و نگذارید که برای‌تان مشکلی به‌وجود بیاورند. مایعات مختلف نظیر موارد زیر را در کنترل داشته باشید:

  • ضدیخ

  • روغن ترمز

  • روغن گیربکس

  • مایع شیشه‌شوی

  • روغن هیدرولیک

به همه این موارد نیم‌نگاهی داشته باشید و یادتان نرود که مراقبت از خودرو در زمستان به طولانی‌شدن عمر وسیله‌تان کمک زیادی می‌کند.

وضعیت باد تایرها را زیر نظر بگیرید

دما روی زیاد یا کم‌شدن میزان باد تایرهای خودرو نقش زیادی دارد. بدیهی است که با کاهش دمای هوا، تغییراتی در وضعیت چرخ‌ها خواهید دید. تایرهای خودرو نباید در فصول سرد کم‌باد باشند. اگر باد چرخ‌ها کم باشد، کنترل خودرو سخت‌تر می‌شود. به‌طور کلی، در شرایط لغزنده‌بودن جاده‌ها و خیابان‌ها، کارایی ترمز کمتر است، حال اگر باد تایرها هم کم باشد، اوضاع سخت‌تر می‌شود. از طرف دیگر، کم‌بودن باد چرخ‌ها مصرف سوخت را هم بالا می‌برد. پس همیشه نگاهی به وضعیت آنها داشته باشید.

شیشه‌ها نباید یخ بزنند

حواس‌تان به شیشه‌ها به‌ویژه شیشه جلوی خودرو باشد. اگر شیشه‌ها یخ بزنند، دیدتان در رانندگی کم می‌شود و امکان بروز حادثه بالا می‌رود. تیغه‌های برف‌پاک‌کن را هم بررسی کنید و مطمئن شوید که به‌درستی کار می‌کنند. اگر حرکت‌شان به‌درستی صورت نگیرد، شیشه کثیف می‌ماند و اگر اسیر برف و باران شوید هم با مشکل دید روبه‌رو خواهید شد.

لاستیک‌ها و زنجیر چرخ هم نیاز به بررسی دارند

آج لاستیک‌ها در زمستان به کنترل بهتر خودرو کمک می‌کنند. پس نگاهی به آنها بیاندازید و ببینید که اوضاع از چه قرار است. اگر اصطکاک باعث خردگی و صاف‌شدن آج‌ شده، فکری به حال تعویض لاستیک‌ها کنید. فقط موضوع آج نیست؛ هرگونه تَرَک و پوسیدگی هم می‌تواند در فصل سرما حادثه‌آفرین باشد. چطور؟ این ترک‌ها و پوسیدگی‌ها با کاهش دما باعث ترکیدن و پارگی وسیع لاستیک می‌شوند.

حتما بخوانید: نحوه تشخیص دستکاری کیلومتر ماشین

چراغ‌ها باید درست کار کنند

چراغ‌های خودرو هم باید درست کار کنند. این شرایط وحشتناک را در نظر بگیرید: قرارگرفتن در شرایطی که چراغ‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند، در جاده‌ای یخ‌زده هستید و نمی‌توانید خودرو را کنترل کنید. پس همیشه حواس‌تان به عملکرد چراغ‌ها باشید و نگذارید که موضوعی ساده به مشکلی بزرگ در رانندگی بدل شود.

وسایل لازم سفرهای زمستانی را باید به همراه داشته باشید

هوا که سرد می‌شود، آسمان بازی‌های عجیبی برای‌مان در آستینش دارد. گاهی یک‌باره برف و باران می‌گیرد و غافل‌گیر می‌شویم. پس بهتر است که همیشه وسایلی مانند زنجیر چرخ، لاستیک زاپاس، جعبه کمک‌های اولیه، خوراکی‌هایی مانند آب و کنسرو و سیم مخصوص باتری‌به‌باتری به همراه داشته باشیم.

رانندگی در فصل‌های سرد؛ رانندگی در زمستان و پاییز

رانندگی‌کردن در زمستان و پاییز نیاز به دانستن ترفندها و نکته‌هایی دارد. اگر این نکات را بدانید، دیگر ترسی از زدن به جاده‌های برفی و بارانی نخواهید داشت. نکاتی چون:

1. زمستان و پاییز ابرها دل پُری دارند و جاده‌ها را از بغض‌های ترکیده‌شان بی‌نصیب نمی‌گذارند. در چنین وضعیتی، راه‌ها معمولا لغزنده می‌شود. برای اینکه از خطر دور باشید، آرام برانید و سرعت‌تان را نسبت به حالت عادی کم کنید. برای برنامه‌ریزی تردد و سفرها‌ی‌تان هم زمانی بیشتر از همیشه در نظر بگیرید. چرا؟‌ چون قرار است که آهسته‌تر برانید.

2. قبل از شروع رانندگی به بخاری ماشین و سیستم تهویه هم نگاهی داشته باشید و بدون اینکه سالم و درست باشند، راهی جاده و خیابان نشوید.

3. ممکن است که برف شما را متوقف کند. در این صورت، با دست، اقدام به تخلیه برف‌های زیر چرخ‌ها کنید و اگر سطحی به‌شدت یخ‌زده است و عبور از آن دشوار شده، زیر تایرها گونی پهن کنید و با دنده دو از مسیر لغزنده بادقت و حوصله رد شوید.

4. روی مسیرهای لغزنده به‌آرامی حرکت کنید و سرعت را یک‌باره تغییر ندهید. به‌ویژه زمانی که سرعت دارید، نباید وضعیت را به دنده سنگین تغییر بدهید.

5. اگر خودرو روی سطح جاده سُرخوردگی پیدا کرد، اصلا نترسید و با کنترل خود و اعتماد به نفس سعی کنید که اوضاع را تحت‌کنترل بگیرید. یادتان باشد که در این شرایط نباید ترمز کنید چون ترمز چرخ‌های‌تان را قفل و اوضاع را بدتر می‌کند. در هنگام سرخوردگی فرمان را محکم مهار کنید و آن را به سمتی که بخش عقبی خودرو به طرفش چرخیده، بچرخانید.

در آخر

نحوه گرم کردن خودرو را که یاد گرفتید، نکاتی ایمنی برای نگه‌داری از خودرو و رانندگی در فصول سرد را هم به ذهن بسپارید تا مشکلی در پاییز و زمستان برای‌تان پیش نیاید. برای اینکه راننده‌ای حرفه‌ای باشید و سایه سیاه تصادف از شما و سرنشینان‌تان دور شود، بهتر است که همیشه به نکات ایمنی دقت کنید و قلق‌های کنترل خودرو در شرایط سخت را یاد بگیرید. حرفه‌ای‌ها مدام خودروی خود را کنترل می‌کنند و نمی‌گذارند که شرایط برای رانندگی‌شان سخت و خطرناک شود.


برای مشاهده سایر مطالب مربوط به خودرو با سرویس مجله خودرو ساعد نیوز همراه باشید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 03 دی
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله
روز زن برای همسرم چی بخرم؟ / اگر هنوز برای همسرت کادو نخریدی با این 26 پیشنهاد میتونی زندگیتو نجات بدی
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه 2 دی 1403 + جدول
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
خانه ساده و باصفای مادر سیدابراهیم رئیسی میزبان مسئولان برای تبریک روز مادر؛ تبریک‌ها بود اما جای رئیس‌جمهور شهید خالی بود+عکس
اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
این ویدئو رو دست به دست کنید برسه به خانم ملکی/ این دانش‌آموز با این اعتراض بامزه‌ش به معلم، دل همه رو برد😂
(تصاویر) جشن بزرگ برای محسن قرائتی به پاس سال ها خاطره خوب
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری