به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، در زمان بارداری، برخی آنزیم های کبدی کم و برخی زیادتر می شوند. هرچند این تغییرات منجر به ایجاد بیماری خاصی در مادر نمی شود، اما در بررسی آزمایشگاهی این تفاوت ها در خون مادران باردار مشاهده می گردد.
زردی در بارداری
از بیماری های شایع کبدی در بارداری، یرقان عودکننده بارداری یا زردی بارداری است که در اثر تغییرات هورمونی، میزان اسیدهای صفراوی در خون افزایش یافته و منجر به خارش شدید می گردد. این خارش به خصوص در کف پاها رخ می دهد، اما می تواند در تمام بدن حس شود.
به دنبال آن، زردی به علت افزایش بیلی روبین خون رخ می دهد. بیماری اغلب در سه ماهه آخر بارداری و به خصوص در کسانی که چند قلو باردار هستند رخ می دهد. این بیماری زمینه ارثی و ژنتیکی دارد و گاه در افرادی که داروهای خاصی مصرف می کنند، دیده می شود.
جهت تشخیص این بیماری از بیماری های دیگری مثل پره اکلامپسی (مسمومیت حاملگی)، هپاتیت یا بیماری های پوستی شایع در بارداری که با خارش همراه هستند، باید از آزمایش های خونی مثل بررسی آنزیم های کبدی و کلسترول، تحت نظر پزشک استفاده کرد.
پس از تشخیص، از داروهایی برای کاهش خارش پوستی استفاده می شود، اما مهم تر آن که این مادران در اواخر بارداری باید تحت نظارت شدید پزشک باشند، چون احتمال زایمان زودرس و مرگ جنین و دفع مکونیوم (مدفوع جنین) در مایع آمنیوتیک (آب اطراف جنین)، در این افراد بیشتر است و در اولین فرصتی که جنین رسیده شد، باید اقدام به زایمان کرد تا از این عوارض جلوگیری شود.
پس از زایمان، بیماری زردی و خارش ناشی از آن از بین می رود، اما احتمال عود آن در حاملگی بعدی وجود دارد
همین طور احتمال بروز بیماری زردی با مصرف قرص های جلوگیری از بارداری حاوی استروژن نیز وجود دارد.