سیستم های برودتی در زندگی روزمره بشر و بخش های صنعتی کاربردهای بسیاری دارند، به همین دلیل تنوع بسیار زیادی در این سیستم ها دیده می شود که از لحاظ ساختار تشکیل دهنده، نوع کاربری و غیره با یک دیگر تفاوت دارند که باید بر اساس شرایط استفاده و نوع کاربری به انتخاب درستی از آن ها برسیم. چیلر هوا خنک یا همان چیلر هوایی یکی از انواع سیستم های تهویه مطبوع است که کاربردهای بسیار متنوعی دارد. در بسیاری از صنایع پروسه های اجرایی به خنک کاری احتیاج دارند. در این زمان استفاده کاربردی چیلر هوا خنک مشخص می شود. در ادامه به صورت جامع راجع به این سیستم تهویه مطبوع با هم صحبت خواهیم کرد.

این چیلر نوعی چیلر تراکمی است که در سیستم های تهویه مطبوع برای تولید سرما استفاده می شود. این چیلر هوایی بر اساس فرآیند تراکمی- تبخیری به تولید سرمایش و خنک کاری تجهیزات صنعتی می پردازد. این سیستم از چهار قسمت اصلی کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و شیر انبساط تشکیل شده که در تمام چیلرهای تراکمی وجود دارند. نوع کندانسور در این چیلر تراکمی از نوع هوایی است و مبرد یا همان سیال داغ که از کمپرسور خارج می شود را به وسیله تبادل حرارت با هوای اتمسفر تقطیر و سرد می کند. کندانسور در چیلر هوا خنک به فن مجهز است. مزیت وجود فن در این است که هوا روی سطح کویل بیشتر جریان می یابد. در نتیجه حرارت بیشتری بین کندانسور و هوای آزاد مبادله می شود. در نهایت با افزایش میزان تقطیر سیال مبرد، دمای آن کاهش می یابد.
انواع چیلر هوا خنک
این نوع چیلر هوایی انواع مختلفی دارد که بر اساس قطعات تشکیل دهنده اصلی و نوع کاربری تقسیم بندی می شود. در ادامه به بررسی این مهم می پردازیم.
- کمپرسور چیلر هوا خنک: کمپرسور در عملکرد چیلر هوایی تأثیر مستقیم و مهمی دارد. به همین دلیل می توان کمپرسور چیلر هوا خنک را قلب این سیستم دانست. این قطعه در راندمان چیلر، مصرف برق، برودت ایجاد شده و طول عمر دستگاه تأثیر قابل توجهی دارد.
- اواپراتور چیلر هو خنک: اواپراتور را می توان واحد تبخیر این نوع چیلر دانست که برودت مورد نیاز در سیستم را تولید می کند.
- کندانسور چیلر هوا خنک: این قطعه نیز به در سیستم برودتی هوا خنک به عنوان واحد تقطیر نقش بسیار مهمی دارد. نوع کندانسور تأثیر بسیاری در ضریب عملکرد راندمان و عمر مفید دستگاه، مصرف برق و برودت تولید شده توسط چیلر دارد.
نکته: نوع کمپرسور، کندانسور و اواپراتور با توجه به نوع کاربری آن متغیر است. در واقع برای هر نوع کاربری نوع خاصی از این قطعات در تولید به کار گرفته می شود. نوع کندانسور در شرایط آب و هوایی مختلف متفاوت است. در واقع ابعاد و ظرفیت آن به آب و هوای محل نصب بستگی دارد. هرچه دمای محیط و رطوبت بالاتر باشد، اندازه کندانسور بزرگ تر است چون با افزایش دمای محیط دمای تقطیر مبرد نیز در کندانسور افزایش می یابد، در نتیجه افزایش دمای کندانسور و کاهش اختلاف دمای محیط با این قطعه باعث می شود سطح تبادل حرارتی کندانسور افزایش یابد، به همین دلیل باید در اقلیم های گرم از کندانسور بزرگ تر استفاده کرد. برای یک مدل کمپرسور با توان مشخص، هر چه دمای محیط افزایش یابد، کندانسور بزرگ تر و هر چه دما کاهش یابد، کندانسور کوچک تر می شود.
به عبارتی چیلر هوا خنک برای مناطق گرمسیر ابعاد بزرگ تر و برای مناطق سردسیر ابعاد کوچک تری دارد. ابعاد این نوع چیلر تراکمی در قیمت آن نیز تأثیر مستقیم دارد. برای ابعاد بزرگ تر قیمت بیشتری در نظر گرفته می شود. البته به این نکته نیز توجه کنید که افزایش دما سرمایش تولیدی توسط کمپرسور را کاهش می دهد، در نتیجه مصرف برق افزایش می یابد.

تفاوت چیلر هوا خنک و چیلر آب خنک
- این دو نوع چیلر از لحاظ ساختاری شباهت زیادی به یک دیگر دارند. هر دو سیستم از قطعات اصلی کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و شیر انبساط تشکیل شده اند. مهم ترین تفاوت این دو نوع چیلر که کاملاً آشکار است، این است که چیلر هوایی با هوا خنک شده و چیلر آبی یا همان چیلر آب خنک با آب خنک می شود.
- چیلر آبی برای خنک کاری به دستگاه کولینگ تاور یا برج خنک کننده و پمپ احتیاج دارد، در صورتی که در چیلر هوایی به این تجهیزات احتیاجی نیست.
- در چیلر آب خنک کندانسور از نوع مبدل حرارتی پوسته و لوله است و در چیلر هوا خنک شبیه به لوله های رادیاتور است.
- از آنجا که در چیلر هوایی آبی مصرف نمی شود، می توان از آن در مناطقی که با کم آبی مواجه اند، استفاده کرد.
- چیلر هوایی برای عملکرد خود به دمای هوای بیرون وابسته است در صورتی این وابستگی در چیلر آبی وجود ندارد. با توجه به این مورد هر چه هوای بیرون گرم تر شود، قدرت کندانسور در چیلر هوایی برای دفع گرما کاهش یافته و در کل راندمان سیستم کم می شود.
- چیلر هوا خنک به سرویس و نگهداری کمتری احتیاج دارد، فقط باید هر از گاهی کویل ها پاکسازی شوند.
- قیمت چیلر هوا خنک حدودا سی تا چهل درصد گران تر از چیلر آب خنک است.هرچه ظرفیت سرمایشی در چیلر هوایی افزایش یابد، این اختلاف قیمت بیشتر به چشم می آید.
مزایای استفاده از چیلر هوا خنک
- عدم نیاز به برج خنک کننده و پمپ و حذف سختی گیر آب برای برج خنک کننده
- ظرفیت سرمایشی متنوع
- قابلیت استفاده در اقلیم های مختلف
- مناسب برای استفاده در فصل زمستان
کاربردهای چیلر هوا خنک
از این چیلر برای سرمایش واحدهای مسکونی، اداری، تجاری، مجتمع های ورزشی، تفریحی، فرهنگی و همچنین خنک کاری در تجهیزات و دستگاه های صنعتی، سرمایش پروسه های صنایع شیمیایی، غذایی، دارویی و غیره استفاده می شود.

معتبر ترین شرکت برای خرید چیلر هوا خنک
انتخاب درست این سیستم در رفع نیازهای برودتی متناسب با شرایط آب و هوایی از اهمیت بسیاری برخوردار است و هنگام خرید باید به شرایط اقلیمی و ظرفیت چیلر توجه کنید. در واقع با توجه به این که تنوع زیادی در دمای محیط مناطق مختلف دیده می شود و همچنین با توجه به ظرفیت دفع حرارت این سیستم باید هنگام خرید دقت بسیاری خرج دهید. از طرفی بهتر است فروشگاهی را برای خرید انتخاب کنید که علاوه بر راهنمایی شما برای خرید درست، قیمت مناسبی نیز داشته باشند. در این راستا تهویه مطبوع آسا تهویه بهترین انتخاب برای خرید چیلر است. این شرکت با سابقه بیش از یک دهه و برخورداری از تیم مهندسی و مشاوره، خرید ایده آلی را برای استفاده بهینه شما برایتان رقم می زند. برای خرید چیلر هوا خنک از طریق لینک زیر وارد سایت آسا تهویه شوید.
https://asatahvieh.com/