دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

هنر و رسانه /

بررسی تجاری ترین و پرسود ترین سبک موسیقی غالب خوانندگان ایرانی از محسن یگانه و فرزاد فرزین تا علیرضا طلیسچی و... ! حقایق ناگفته موسیقی پاپ +تاریخچه 

چهارشنبه، 14 آذر 1403
کد خبر: 422950
ساعد نیوز: موسیقی پاپ(Pop music)، که در اصل به معنی موسیقی عامه‌پسند (popular) می‌باش یک سبک از موسیقی عامه‌پسند و تجاری است که غالب خوانندگان معروف ایرانی از این سبک بهره میبرند.

به گراش سرویس هنر و رسانه ساعد نیوز، موسیقی پاپ معمولاً در برابر موسیقی کلاسیک و فولک (محلی) و موسیقی درام تکنو قرار می‌گیرد و از آن‌ها متمایز است هنرمندان این سبک در سبک‌های ترنس، هاوس، مَش آپ، ریمیکس، موسیقی الکترونیک، راک، هیپ‌هاپ، دنس، ریتم اند بلوز (R&B) و کانتری هم می‌توانند فعالیت داشته باشند و این باعث می‌شود که تبدیل به سبکی انعطاف‌پذیر شود. شاخه‌های زیادی مانند موزیک ترنس، هاوس، هارد ترنس و… از سبک پاپ سر چشمه گرفته می‌شود. عبارت «موسیقی پاپ» همچنین می‌تواند به یک زیر سبک خاص (درون پاپ) اشاره داشته باشد مانند سافت راک و پاپ راک.

ویژگی ها و طرفداران آن:

پاپ معمولاً به عنوان موسیقی‌ای تعریف می‌شود که به شکل تجاری یا با هدف سود مالی تهیه شده‌است. موسیقی پاپ بیشتر به عنوان یک صنعت شناخته می‌شود نه یک هنر. البته این موسیقی را می‌توان در حیطه بازار، ایدئولوژی، تولید و زیبایی‌شناسی هم معنا کرد. درواقع، پاپ طوری طراحی شده که برای همه جالب باشد و از هیچ جای خاصی نیامده و قرار هم نیست سلیقه خاصی را اعمال کند. این سبک از موسیقی طرفداران بسیار زیادی را دارا است و هرگز نمیتوان در میان افرادی که موسیقی گوش میدهند کسی را پیدا کرد که بگوید یک بار هم به موسیقی سبک پاپ گوش نداده است.

تاریخچه کلی:

در دهه 30 تا 40 میلادی این نوع موسیقی برای اولین بار از سبک‌های بلوز (شیکاگو)، و کانتری (تنسی) تأثیر گرفت. در دهه بعد یعنی دهه 50 خوانندگان پاپ آن دوره کسانی چون بینگ کراسبی، فرانک سیناترا، دین مارتین، بابی دارین و پگی لی بودند، اما خوانندگانی چون بیل هالی، فتس دامینو و الویس پریسلی به دلیل اینکه از نسل جوان تری بودند بیشتر معروف شدند. خوانندگان زن و مرد غربی در این دهه با اقبال همگانی بالایی روبرو شدند.

موسیقی پاپ در ایران:

موسیقی پاپ ایرانی، در اواسط دوران پادشاهی قاجاریان زاده شد و پس از نوآوری پدیدهٔ رادیو، گسترش یافت. بازار موسیقی ایران، پیش از دههٔ 50 میلادی(قبل از دهه 40 شمسی) در دست خوانندگان موسیقی کلاسیک ایرانی بود. اما با ظهور خوانندگان مختلف در عرصه موسیقی پاپ بسیاری از خوانندگان جدید در ایران به این سبک روی آوردند و ترانه هایی متفاوت تر از یک موسیقی کلاسیک را ارائه میدادند.

احمد عاشورپور که به پدر موسیقی پاپ ایرانی مشهور بود، خواننده ترانه‌های فولکلور گیلکی و فارسی باترانه‌هایی همچون نوروز، سازونقاره، جوما بازار می‌باشد. بعد ها هنرمندانی همچون علیرضا افتخاری و مهرداد کاظمی و... وارد عرصه موسیقی پاپ شدند.

موسیقی پاپ در دهه هشتاد شمسی:

دهه هشتاد با آزادی های فرهنگی و هنری بیشتر و مجوز دار شدن خوانندگان جدید تر نسل جدیدی از موسیقی و خوانندگی پاپ را به ارمغان آوردند. ظهور خوانندگانی همچون فرزاد فرزین، علی عبدالمالی، بنیامین بهادری، رضا صادقی، محسن یگانه و... ترانه هایی زیبا را منتشر میکردند که از نظر تفاوت با نسل قدیم بیشتر ظهور ساز های الکترونیک و حضور دستگاه های تیون صدا و... بود. دهه هشتاد شمسی را میتوان یکی از دهه های پر کار برای خوانندگان جدید تر دانست، زیرا از نظر مجوز فعالیت نسبت به دهه های قبل تر خیلی راحت تر و آزاد تر بودند.

ساز های موسیقی پاپ:

همانطور که بالاتر مشاهده فرمودید، موسیقی پاپ سبک بسیار موسیقی منعطف و آزادی است. به گونه ای که در دهه های مختلف و با ساز های خاص و پر طرفدار در هر دهه میتوان این موسیقی را تولید کرد. اغلب خوانندگان امروزی، از گیتار بیس و گیتار الکتریک و درام بیس که بیشتر برای موسیقی راک اند رول و زیر سبک های آن بهره برده میشد بهره میبرند و موسیقی جدیدتری نسبت به پاپ های قدیمی تر بوجود می آید.

در کلیات امر در موسیقی پاپ هیچگونه محدوده خاصی برای ساز ها وجود ندارد و خواننده، تدوین گر، ترانه سرا و نوازنده های آهنگ میتوانند هرگونه سازی را برای نواختن نت های مختلف آهنگ استفاده کنند. گاها مشاهده شده است که در موسیقی های پاپ از ساز های موسیقی سنتی ایرانی نیز بهره برده شده است؛ که این را میتوان همان انعطاف پذیری این سبک پرطرفدار موسیقی دانست.

در نهایت سبک موسیقی پاپ را میتوان شالوده ای از تمام سبک های موسیقی حال حاضر و گذشته دانست و هیچ محدودیتی برای این سبک موسیقی در به کار بردن آلات موسیقی و نوع خواندن وجود ندارد. با این حال این تعریفی که برای هنر گفته شده است را نقض و موسیقی پاپ را از دسته هنر نمیتوان دانست؛ زیرا هنر به توانایی و یا سبک ارائه قابلیت هر فرد منحصر به فرد است که این تعریف موسیقی پاپ را رد میکند.
برای مطالب بیشتر هنر و رسانهکلیک کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 15 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
تبدیل پایان نامه به مقاله
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
یادی کنیم از تحقیر شدن تاریخی فرح توسط محمدرضا پهلوی در مقابل میلیونها تماشاگر/ دیکتاتوری که حتی اگر همسرش نظری جز نظر وی داشت با خاک یکسان میشد
نگاهی به تصاویر منحصربه‌فرد بازیگرانی که ترکیه را برای مسافرت انتخاب کردند/ از زوج دوست‌داشتنی خوش‌خنده جوکر، علی اوجی و نرگس محمدی گرفته تا نفیسه روشن و بهاره رهنما
یادگیری زبان انگلیسی با مکالمۀ کاربردی «بیمار و بیمارستان»/ همراه با زیرنویس فارسی
خلاصه بازی؛ صعود هیجان انگیز سرخ پوشان تبریزی به صدر جدول لیگ برتر/ تک گُل زیبای ستاره تراکتور مقابل چادرملو کار را تمام کرد+ویدیو
ترجمه تخصصی کتاب
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
اشعار عاشقانه/ دیوان شمس: قسمت 9- من از کجا پند از کجا، باده بگردان ساقیا/ متن صوتی با صدای استاد شجریان