دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

سیاست /

بشر، بشارت و مشارکت؛ تأملاتی در حکمت انتخابات 

چهارشنبه، 25 مرداد 1402
کد خبر: 352759
دکتر بهمن اکبری پژوهشگر حقوق بشر اسلامی و رایزن فرهنگی اسبق جمهوری اسلامی ایران در عمان در یادداشتی اختصاصی برای ساعدنیوز از نگاهی حکمی به اهمیت مشارکت در انتخابات پرداخته است.

لاتقنطوا من رحمه الله؛ فصل انتخابات است و انتخابات نیازمند مشارکت. "مشارکت" تابعی است از امیدواری و معناداری و تاثیرمندی مشارکت. "بشر" از آن جهت که اهل بشارت است؛ "بشر" نامیده شده است؛ همانگونه که از آن جهت که موجودی است "انس پذیر"؛ او را "انسان" نامیده اند.

ادب حکمرانی شایسته‌، اقتضا می کند تا با اقداماتی، "امیدواری" را در جامعه زنده کند و بشارت ها و مژده های واقعی را گسترش دهد. و البته "آزادی" پیش شرط فضیلت انتخاب و مشارکت فعال است. انسان تنها هنگام "انتخاب آزادانه" می‌تواند "صالح" را انتخاب کند، بدون آزادی هیچ فضیلت اخلاقی شکل نمی گیرد. زیرا فضیلت غیرارادی، "فضیلت" شمرده نمی شود.

و البته آزادی در چهره گفتگو ظهور می کند؛ انسان موجودی است اهل گفت و شنود ، اهل شنیدن و گفتن. انسان فرهیخته آماده گفتن است به وقت گفتن و آماده سکوت و شنیدن است به وقت شنیدن.

اگرچه پیش خردمند خامشی" ادب است؛ به وقت مصلحت‌ آن به که در "سخن" کوشی دو چیز طره عقل است؛ "دم فروبستن" به وقت گفتن و "گفتن" به وقت خاموشی.

و حکمران شایسته‌ برای جلب مشارکت باید فضای گفت وگو را توسعه دهد؛ و چنین است که "آداب گفتگو" را جامعه باید آموزش ببیند.

"برخی از آداب گفتگو "

1. احترام به نظر دیگران: در گفتگوی انتقادی باید به نظرات و دیدگاه‌های دیگران احترام گذاشت و آنها را جدی گرفت. همچنین، باید تلاش کنید از لغات و عبارات توهین آمیز یا مهاجمانه خودداری کرد.

2. استفاده از منطق و دلایل قوی: در حین انتقاد، باید از منطق و دلایل قوی استفاده کنید تا نظر خود را به طور معقول توجیه کرد. استفاده از شواهد، آمار و مطالعات مورد تأیید می‌تواند در قابل قبول شدن نظرات تأثیر بسزایی داشته باشد.

3. فروتن بودن: در هنگام صحبت، سعی در فروتنی مهم است و به جای استفاده از واژگان پرخوداظهار، تنها به نکات حساس و خطاهای آشکار اشاره کرد. همچنین، باید از تعابیر شخصی و عاطفی خودداری و به جای آن، به مسائل موضوعی و عملکردی فرد یا سازمان تمرکز کرد.

4. همدلانه و دقیق گوش دادن به پاسخ‌ها: در هنگام انتقاد، باید با دقت به پاسخ‌ها و توضیحات دیگری گوش داد و آنها را جدی گرفت. این کار می‌تواند نشان دهنده احترام ما نسبت به نظرات دیگران باشد و همچنین فرصت را برای بحث و تبادل نظر فراهم سازد.

5. استفاده از زبان و ادبیات فاخر: در هنگام صحبت و بیان نظرات و انتقادات، باید از زبان فاخر و در عین حال، قابل درک استفاده کرد. تا نظر جان سخن به درستی منتقل شود.

6. حفظ حقوق دیگران: در هنگام انتقاد، باید به حقوق انسانی و اجتماعی دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی احترام گذاشت.


1 پسندیدم 1 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 03 دی
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ترجمه تخصصی کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
قاب امروز؛ از لیست جهیزیه محسن تنابنده، فرش جهاز متین ستوده، کودکی های شاهرخ استخری، استخر روباز خونه ناهید مسلمی و صدف اسپهبدی و...+عکس
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
ویدئو| داستان ضرب‌المثل "دست بالای دست بسیار است" به روایت کوچکترین مهمان برنامه‌ی کتاب‌باز/ سروش صحت: دیگه بهتر از این نمیشد توضیح داد
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه 3 دی 1403 + جدول
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
تصاویر دیده نشده از جنجالی‌ترین خواهر محمدرضا پهلوی با لباس عروس ابریشمی در روز خاکسپاری پدرش در ایران/ خاندانی که حتی حاضر به حفظ حرمت پدرشان هم نبودند