یکی از روش های از بین بردن موهای صورت، اصلاح با وکس است که دارای فواید و معایب مخصوص به خود می باشد. روش از بین بردن موهای صورت با استفاده از وکس به این شکل است که ابتدا تکه ای پارافین را درون دستگاه گرم کننده مخصوص قرار می دهند تا آب شود. سپس به وسیله یک کاردک، لایه نازکی از آن را روی پوست کشیده و پس از خشک شدن، آن را در خلاف جهت رویش موها می کشیم. پارافین به صورت ورقه ای جدا شده و موها را از روی پوست بر می دارد.وکس صورت معمولاً با درد همراه است چرا که پوست صورت از دیگر نقاط بدن حساس تر است. وکس صورت می تواند منجر به قرمزی یا بروز جوش های پوستی شود.در حین وکس کردن ممکن است برخی مناطق دچار خونریزی سطحی به صورت لکه های قرمز شود چرا که طی وکس کردن نه تنها مو بلکه در پوست های نازک و حساس لایه های نازکی از پوست نیز تحت کشش قرار می گیرد.وکس صورت در بعضی مناطق می تواند با بروز واکنش های آلرژیک همراه باشد. روش نادرست استفاده از وکس صورت می تواند منجر به تحریک یا سوزاندن پوست شود.
شش ضرر وکس کردن موهای زاید
1-وکس کردن موها، آن هم در ناحیه های مختلف بدن، دردناک است به خصوص در ناحیۀ صورت که دردناک تر است. قطعاً هیچ زیبایی ارزش تا این اندازه درد کشیدن را ندارد.
2-گاهی وکس کردن باعث خونریزی از برخی منافذ پوست می شود. البته اثر آن باقی نمی ماند اما به هر حال اتفاقی است که تا حدی به پوست آسیب می رساند.
3-اگر وکس کردن پوست به شکل اشتباه انجام شود، سبب ایجاد خارش، بدرنگ شدن، ایجاد لکه، عفونت و حتی واکنش های حساسیتی شود. اگر با این شیوه آشنا نیستید، خودتان اقدام به انجام آن نکنید و به متخصص مراجعه کنید.
4-برای کسب بهترین نتیجه، این شیوه باید تا مدتی تکرار شود. تکرار وکس کردن به معنای درد مکرر است.
5-در شیوۀ وکس کردن موها، امکان رشد موها در درون پوست و پیچیدن موها در درون وجود دارد که در نهایت منجر به جوش های سر سفید و جوش های پر از چرک خواهد شد.
6-هنگامی که وکس می کنید، این احتمال وجود دارد که تا بیست و چهار ساعت در خانه محصور شوید. زیرا پوست شما حساس شده و باید مانع عفونی شدن پوست شوید.
چه کسانی نباید وکس صورت انجام ندهند؟
افرادی که پوست چرب دارند و یا پوستشان مستعد جوش است، بهتر است از وکس، موم و شمع برای اصلاح صورت استفاده نکنند؛ چون احتمال افزایش جوش و آکنه وجود دارد.بعد از وکس تا چند ساعت پوستتان را با آب نشویید.آب می تواند باعث عفونت پوستی بعد از وکس شود برای پاک کردن باقیمانده وکس از روغن بچه استفاده کنید و برای دوش گرفتن یا شستن صورت بگذارید چند ساعتی بگذرد .
در زمانی که تبخال زده اید هرگز وکس نکنید
وکس کردن وقتی که جوش چرکی یا تبخال یا زخمی روی پوست دارید باعث انتشار ضایعه روی ناحیه های دیگر پوست می شود و همه پوستتان را درگیر می کند برای وکس کردن باید اجازه دهید تبخال یا زخم یا عفونت روی پوستتان به طور کامل بهبود یابد .
لوسیون پس از وکس کردن
پس از وکس بهتر است از لوسیون های حاوی روغن های مینرال استفاده شود چراکه استفاده از لوسیون سبب کاهش درد و ناراحتی های پوستی دیگر می شود.روغن های مینرال سبب بسته شدن منافذ پوستی و مانع شکل گیری مشکلات پوستی خواهند شد. برای رهایی از شرّ جوش های پس از وکس بهتر است لباس های مناسب بپوشید و برای از بین بردن این جوش ها از درمان خانگی استفاده کنید .پس از وکس کردن روی ناحیه آسیب دیده را باز نگه دارید زیرا پوست آسیب دیده نباید با لباس تماس داشته باشد .از شلوارهای جین تنگ پس از وکس کردن، استفاده نکنید زیرا این شلوارها جوش های ناشی از وکس را بدتر می کنند.برای درمان جوش های پس از وکس پماد موضعی مصرف کنید و تا سه روز این درمان را ادامه دهید . بهترین پمادها برای درمان این جوش ها ، پمادهای موضعی حاوی سولفات پلی مکسین B و زینک باسیتراسین، می باشند که تاثیر مثبتی در روند درمانی دارند. این پمادها، سبب می شوند که عفونت به قسمت های دیگر پوست راه نیابد و همچنین سبب تسکین درد ناشی از این جوش ها خواهد شد.
چند نکته در رابطه با وکس
1. به هیچ عنوان بعد از آفتاب گرفتن، پوستتان را وکس نکنید. با حمام آفتاب پوستان تا حد زیادی آسیب پذیر شده است، درنتیجه وکس کردن تنها این آسیب پذیری را تشدید می کند.
2. هرگز تا چند ساعت پس از وکس کردن به استخرهای عمومی نروید. آلودگی محیط های عمومی ممکن است باعث تحریک پذیری و قرمزی پوستتان شود.
3. بعد از انجام وکس صورت یا بدن، می توانید از روغن های مخصوص ماساژ برای کاهش درد و سوزش پوست و افزایش لطافت آن کمک بگیرید. روغن نارگیل برای زیبایی پوست بسیار موثر است که توصیه می کنیم حتما بعد از وکس از آن استفاده کنید.