چکیده بیوگرافی چارلز هارد
- زندگی نامه چارلز هارد تاونز مخترع لیزر
- متولد : ۲۸ ژوئیهٔ ۱۹۱۵ – گرینویل, جنوب کالیفرنیا
- مرگ : ۲۷ ژانویه ۲۰۱۵ میلادی (۹۹ سال)
- ملیت : ایالات متحده آمریکا
- رشته فعالیت: فیزیک
- دلیل شهرت: اختراع لیزر
- جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۶۴
- مدال افتخار انجمن مهندسان برق و الکترونیک (۱۹۶۷)
زندگینامه چارلز هارد تاونز
چارلز تاونز، فرزند هنری کیت تاونز، و الن (هارد) تاونز است. وی در گرینویل محل زادگاهش به مدرسه و دانشگاه رفت. به فوتبال، شنا، زبان شناسی و تاریخ علوم طبیعی…علاقه داشت، پدرش وکیل بود و او را به مطالعه بیشتر دعوت می نمود. اولین کلاس فیزیک وی را شیفته کرد و از آن به بعد با پرسشهای بسیار روبرو شد. خودش گفته است دائماً می پرسیدم. چرا آسمان آبی است؟ چرا آب زلال است؟ چرا آتش گرم و نورانی است؟ شب کجا می رود؟ دوربین چگونه کار می کند و… چارلز تاونز در مورد سیاهچاله ها و ستاره شناسی هم تحقیقاتی داشته است.
زندگی حرفه ای چارلز هارد تاونز
در دانشکاه فورمن گرینویل، استادان وی با توجه به استعدادش وی را تشویق کردند فیزیک بخواند. چارلز تاونز در دانشگاه دوک به تحصیل فیزیک ادامه داد و در انستیتو تکنولوژی کالیفرنیا دکترا گرفت. بعدها در آزمایشگاههای تلفن بل مشغول شد و در زمینه مخابرات و رادار به دستاوردهای تازه رسید که در جنگ دوم جهانی بکار رفت. در دانشگاه کلمبیا و دانشگاه استنفورد به مطالعات خودش در مورد مولکولها و ماکرو ویو ادامه داد و در نهایت به میزر رسید. افراد دیگری جز او به این ایده (میزر) رسیده بودند. در سال ۱۹۵۲ ژوزف وبر از دانشگاه مریلند مستقل از چارلز تاونز به نتایجی رسیده بود. روبرت دیک هم این مسیر را پیموده بود. در مسکو نیز پروخورف و باسف به میزر نزدیک شدند و آنرا ساختند. البته نام میزر را چارلز تاونز و شاگردانش ابداع نمودند. هنگام ثبت اختراع میزر و لیزر، گوردون گولد که مدعی بود لیزر حاصل تلاش های او است، معترض شد. چارلز تاونز فیزیکدان آمریکای بود که در مورد لیزر و میزر تحقیقات بسیار داشت. به خاطر استفاده از تحقیقات چارلز تاونز در ارتش، سیستم رادار و جنگهای سلطه طلبانه (به ویژه جنگ ویتنام)، برخی بر او خرده گرفته اند.او پاسخ داده است: علم به انسان قدرت می دهد، او باید این قدرت را در راه نیک به کار ببرد. از لیزر البته میتوان سلاح کشتار جمعی ساخت، کما اینکه از انرزی هسته ای بمب ویرانگر. اما دانش و علم زیبا است و می تواند به انسان خدمات بزرگی بکند. آنچه زشت است سوءاستفاده قدرتها از دستاورد دانشمندان است. چارلز تاونز علاوه بر جایزه نوبل و تمپولوتون و روم فورد، بیست و هفت مدال افتخار از دانشگاههای مختلف و جوایز بسیاری از دولتها و موسسات علمی کسب نموده است. او در بسیاری از پروژه ها ازجمله در فرود اولین انسان به کره ماه شرکت فعال داشته و در مورد سیاهچاله ها و ستاره شناسی هم تحقیق کرده است.چارلز تاونز به عنوان یک فیزیکدان به تنظیم شده بودن جهان باور داشته و بر این مسئله تاکید دارد که از نظر قوانین ریاضی و احتمالات، جهان می توانسته است به بی شمار حالت پدید آید، اما فقط نمونه بسیار خاصی از این حالات است که پیدایش و ادامهٔ حیات را برای ما انسان ها میسر می سازد.در مقاله ای که با عنوان همگرایی علم و دین نوشته است اشاره می کند که جهان ما بیهوده و عبث نیست و ما نیز نباید به پوچی درغلطیم. همه چیز، حتی هرآنچه ما بی نظمی می پنداریم، از دید یک عالم آشنا به ریاضیات نظم است. چارلز تاونز در یک سخنرانی برای دانشجویان از Big Bang (مهبانگ) صحبت کرده و می پرسد: جهان ما در ۹ بیلیون سال پیش چگونه به وجود آمد؟ با چشم علم که بنگریم هیچ چیز بدون دلیل نیست.
سفر چارلز تاونز به ایران
در سال ۱۹۷۱ بسیاری از فیزیکداتان جهان از جمله پدر لیزر (چارلز هارد تونز)الکساندر میخایلوویچ پروخورف، دکتر علی جوان، سرجیو پریرا پورتو، نیکولاس برومن برگن،، بوریس استوچف ، پییریاکویی نوت ، رایموند کیدر ، آرتور لئونارد شالو…و دهها فیزیکدان دیگر به ایران (اصفهان) آمدند و در نخستین سمپوزیوم لیزر (سمپوزیوم در فیزیک بنیادی و کاربردی لیزر، اصفهان)، شرکت نمودند.
ازدواج چارلز هارد
چارلز تاونز در سال ۱۹۴۱ ازدواج کرده و ۴ فرزند دختر دارد (لیندا، الن، چارلی، هولی)، و در برکلی کالیفرنیا زندگی می کند.