ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

چه کسی اولین کامپیوتر را ساخت؟

  چهارشنبه، 29 تیر 1401   زمان مطالعه 4 دقیقه
چه کسی اولین کامپیوتر را ساخت؟
اولین کامپیوتر توسط چه کسی ساخته شد و این ماشین‌های عظیم‌الجثه و با عملکرد محدود، برای رسیدن به فناوری امروزی، دستخوش چه تغییراتی شده‌اند؟برای رسیدن به جواب این سوال ها با ما همراه باشید.

رایانه ها به طور کلی، گذشته ای طولانی و پیچیده دارند و طبیعتا عمر آنها بسیار طولانی تر از اینترنت بوده است. در گذشته از اولین کامپیوتر ها برای انجام محاسبات ریاضی و منطقی استفاده می شد که انجام سریع آنها برای انسان دشوار بود. استفاده از این ماشین های غالبا بزرگ و سنگین، عمدتا به دولت ها و مشاغل خاص محدود می شد، زیرا این دستگاه ها در روزهای اولیه ابداع، چندان رایج نبودند.در نهایت، مبتکران با درک آنکه چگونه می توان این ماشین ها را برای بسیاری از وظایف دیگر به کار برد، فناوری مورد استفاده در آنها را به مرور زمان گسترش دادند. بدین معنی که رایانه ها با گذشت زمان در کنار افزایش نوآوری، فشرده تر شدند و فضای کم تری را اشغال می کردند. انواع لپ تاپ ها و گوشی های هوشمندی که امروزه از آنها استفاده می کنیم، با نمونه های گذشته که برای راه اندازی به اتاق های اختصاصی نیاز داشتند، فاصله ای نجومی دارند.افراد متعددی در ایجاد و پیشرفت فناوری های مبتنی بر رایانه در دهه های گذشته سهیم بودند، اما چه کسی اولین کامپیوتر را ابداع کرد؟ این پاسخ به استفاده ما از رایانه ها بستگی دارد، زیرا اولین نسخه از این ماشین ها، عملکردی مکانیکی داشت و در مقایسه با همتای دیجیتال خود، کارکرد متفاوتی را ارائه می کرد. اگرچه این نسخه ها در مقایسه با فناوری های مدرن بسیاری ابتدایی بودند، اما با خلق زیربنایی از عملکردهای اساسی، این فناوری را به سمت نمونه های پیشرفته امروزی هدایت کردند.

اولین کامپیوتر جهان مکانیکی بود

اولین کامپیوتر مکانیکی توسط شخصی به نام چارلز بابیج در سال ۱۸۳۸ طراحی شد. وی پیش تر با دریافت کمک مالی از سوی دولت بریتانیا، ماموریت داشت تا موتور دیفرانسیل خود را که یکی دیگر از طراحی های اولیه کامپیوتری بود، توسعه دهد. با این حال به دلیل مشکلات مالی، او هرگز نتوانست این ایده را نهایی کند. پس از شکست آن پروژه، او چیزی را ابداع کرد که به عنوان موتور تحلیلی شناخت می شد و از طرح های پیشین او به مراتب پیشرفته تر بود.

در تئوری، این دستگاه از چهار بخش، شامل یک ماشین برای تکمیل محاسبات، ذخیره سازی برای محاسبات ثبت شده، عملگری برای خواندن اطلاعات روی کارت های پانچ شده و یک چاپگر برای چاپ نتایج محاسبات تشکیل شده بود. با این وجود، پس از عدم موفقیت او در پروژه قبلی، بابیج راهی برای دریافت بودجه در آن زمان پیدا نکرد و از طرفی، به نظر می رسید این پروژه برای تکرار دقیق، از زمان خود بسیار جلوتر باشد. در نهایت، او موفق شد تا پایه و اساس اولیه طرحی که امروزه به عنوان کامپیوتر می شناسیم را به وجود آورد.

تصویراولین کامپیوتر مکانیکی

اولین کامپیوتر الکترونیکی دیجیتال

جهش بزرگ بعدی این فناوری، در محاسبات دیجیتال رقم خورد. به نقل از The Conversation، داگ جاکوبسون، استاد دانشگاه ایالتی آیووا و پروفسور جان وینسنت آتاناسوف، استاد فیزیک کالج ایالتی آیووا و کلیفورد بری بود که در سال 1942 از این دانشگاه فارغ التحصیل شد، خالقان این فناوری بودند. این دو نام دستگاه خود را Atanasoff-Berry نامیدند که به آن “ABC” نیز گفته می شود. این کامپیوتر از توان الکتریکی و خازن استفاده می کرد و قادر بود تا محاسبات را به وسیله حداکثر 29 متغیر انجام دهد. این مدل هم چنین می توانست محاسبه را در مدت 15 ثانیه انجام دهد که در زمان خود، بسیار سریع تر از همتایان انسانی ظاهر شد.آتاناسوف هم چنین به ایده بهره گیری از 0 و 1 به عنوان روش مورد استفاده کامپیوترها برای تفسیر و ارتباط داده ها و مقدمه ای برای نوآوری امروزی که در سیستم های رایانه ای مدرن کاربر دارد، شهرت دارد. با این حال، ماشین ABC معایبی نیز داشت که از آن جمله آن می توان به ضرورت حضور اپراتور برای تکمیل کامل محاسبات اشاره کرد. این دستگاه در زمان خود عملکردی عالی داشت و نوآوری های بعدی را از زمان ایجاد خود رقم زد.

تصویراولین کامپیوتر الکترونیکی دیجیتال

اولین کامپیوتر تجاری

در سال 1945، دو پروفسور از دانشگاه پنسیلوانیا به نام ماچلی و جی اقدام به ساخت اولین کامپیوتر در این زمینه کردند. با این حال، مشخص شد که آنها فناوری مورد نیاز برای توسعه این دستگاه را تا حد زیادی از کامپیوتر ABC به عاریه گرفته اند و طبق گزارش UPenn، در نهایت، حق اختراع آنها به دلیل این اختلاف در دادگاه سلب شد.این دو مبتکر پس از ترک دانشگاه، روی یک رایانه تجاری مشغول به کار شدند که توسط مشاغل و دولت قابل استفاده بود که بعدا به رایانه خودکار جهانی (UNIVAC) تبدیل شد. همان طور که در ویرایش دوم کتاب «تاریخ محاسبات مدرن» نوشته پل ای. سروزی بیان شده، این کامپیوتر برای اولین بار توسط اداره سرشماری ایالات متحده و ارتش این کشور در دهه 50 میلادی مورد استفاده قرار گرفت. در دهه 60، UNIVAC به یکی از هفت شرکت بزرگ کامپیوتری دنیا تبدیل و به عنوان اولین مبدع رایانه های تجاری در زمان خود مطرح شد.

تصویراولین کامپیوتر تجاری

دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) شهردار این شهر شمالی دستگیر شد / ماجرا چیست؟ (1 نظر) دادستان کل کشور: بدحجابی جمع خواهد شد / رفع فیلترینگ با شرط و شروط انجام شده (1 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) جدیدترین ادعا از اولین خوش خدمتی جولانی به اسرائیل؛ تبدیل ساختمان سفارت ایران در سوریه به سفارت اسرائیل+ویدیو (1 نظر) عکس روز | از ورود همسر ارسطوی پایتخت به دنیای بازیگری تا حضور رضا قوچان نژاد و همسرش در کنسرتی در ایران (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) شوک در اسرائیل: نتانیاهو به دام سرطان افتاد! (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) نفرین و دعاهای معکوس مردم اسرائیل بدرقه راه نتانیاهو در بیمارستان؛ یک ملت در انتظار معجزه منفی!+عکس (1 نظر) انتصاب  سرپرست هیات تکواندو شهرستان تبریز (1 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز جمعه 14 دی ماه 1403
فال شمع روزانه امروز جمعه 14 دی ماه 1403
فال روزانه امروز جمعه 14 دی ماه 1403
فال ابجد روزانه جمعه 14 دی 1403 / تیرماهی ها هشدار، این فکر را از ذهنت بیرون کن
فال انبیاء روزانه جمعه 14 دی 1403 / مژده؛ غم نخور که خوشی در راه است
جزئیات تکان دهنده از پرونده فساد اقتصادی 3 میلیارد و 300 میلیون یورویی در چای دبش!
فال حافظ با تفسیر امروز جمعه 14 دی 1403 + فیلم / خبر خوش که سعادت در انجام این کار است
یادداشت‌های روزانه مسعود: با گزینش به شیوه دهه شصت نمی‌توانیم کاری کنیم
آرزوی حاج قاسم سلیمانی برای شهادت سید جواد هاشمی/ کاش یک دختر با شنیدن نام ایشان احساس امنیت می کرد!
عابدزاده: کفاشیان باید از انتخابات فدراسیون کنار بکشد
پیام مهم مدیرعامل تراکتور برای هواداران قبل بازی با استقلال خوزستان/ تیم را تنها نگذارید!
طرز تهیه شامی پوک با سیب زمینی خوش طعم برای روزهایی که میخوای یه غذای فوری درست کنی+ ویدئو
پاسخ شنیدنی زیباکلام به یک سؤال: چرا مردم برای حاج قاسم سر و دست می شکنند؟
شب آرزوها و سنت‌های خاص ایرانی‎‌ها/ از "بخت گشایی" در کاشان تا "بو دَر کردن" در یزد
این حرفا درباره قیمت دلار بیشتر شبیه بحثای تو تاکسیه تا بانک مرکزی!
منتخب روز   
شب آرزوها و سنت‌های خاص ایرانی‎‌ها/ از "بخت گشایی" در کاشان تا "بو دَر کردن" در یزد آلبوم اکران روز: استایل شیک پارسا پیروزفر، سارا بهرامی، بانیپال شومون، ندا جبرائیلی، پوریا رحیمی در اکران مردمی فیلم «علت مرگ نامعلوم» لحظات ناب عایشه‌گل جوشکون از سال گذشته در سال 2025/ از سلفی با هنرمند معروف ایرانی تا تزئینات کریسمی خونه زندگیش در کنار شوهرجان (ویدئو) مستند حیات وحش/ اگه دلشو نداری نبین/ مار موذی که جوجه بی‌پناه رو یه لقمه چپش کرد 😔 (ویدئو) مستند حیات وحش/وقتی بخت باهات یار نباشه/ فقط ببین چجوری پلنگ و تمساح گورخر رو تیکه پاره کردن! بغض مهران مدیری با اشعار عاشقانه و ناب "نیما یوشیج" اشک به چشمانتان می آورد / خشک آمد کشتگاه من... (ویدئو) رامبد جوان خواستار تکثیر سام درخشانی برای شهرستان‌ها شد! غذای پیشنهادی امروز/ طرز تهیه فوری بورک مرغ ترکیه‌ای لذیذ و با بافتی ترد (ویدئو) مستند حیات وحش/ درگیری نفسگیر پیتون طلایی و تمساح/ گوشت هم را میخورند استخوان هم را دور نمیندازند! (ویدئو) داریوش کاردان: شلنگ تخته ننداختم، با آهنگ فرانسوی جوری رقصیدم که رضا عطاران فکر میکرد رفتم کلاس رقص! وقتی وزیر صمت پزشکیان، انگلیسی را مثل آب خوردن صحبت می‌کند+ویدیو/ مهارتی فراتر از انتظار فروش دارو اونم در اینستاگرام؟ این بلاگرها کی میخوان بساط خودشونو جمع کنند؟!