دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / کودک /

چه زمانی خال های کودک خطرناک می شود؟ 

چهارشنبه، 01 دی 1400
خال یکی از دغدغه هایی است که افراد زیادی را درگیر خود کرده است و نگرانی هایی را برای افراد رقم میزند. اگر شما با دیدن خال های متعدد روی بدن فرزندتان علاوه بر زیبایی نگران سلامت او هستید این مطلب میتواند به شما در شناخت انواع خال های کودکان و علائم هشدار دهنده کمک کند.

خال های پوستی کودکان، لکه هایی روی پوست است که می تواند مسطح یا برجسته، بزرگ یا کوچک، بیضی یا گرد، لکه لکه، چندرنگ یا یکدست باشد. رنگ این خال ها ناشی از سلول های رنگدانه است که ملانوسیت نامیده می شود و می تواند به رنگ های برنزی تا صورتی، قهوه ای یا سیاه باشد. این خال ها می تواند در هر جای پوست بدن ظاهر شود و بخشی از آنها جزء نشانه های مادرزادی نوزادان محسوب می شود ولی گاهی نیز با یک خال معمولی فرق دارند.

انواع خال های کودکان

به طور کلی جامعه پزشکی خال را به چندین دسته کلی طبقه بندی می کند که عبارتند از:

  1. خال مادرزادی
  2. خال های گوشتی
  3. خال های اکتسابی
  4. خال های تجمعی

در ادامه هر یک از موارد فوق را توضیح خواهیم داد.

۱. خال مادرزادی کودک

آن ها در بدو تولد و یا زمانی پس از آن بر روی بدن کودک ظاهر می شوند.این نوع خال ها می توانند از نظر اندازه و شکل متغیر باشند.اگرچه غالباً به رنگ های قهوه ای روشن و یا سیاه دیده می شوند، در برخی از موارد ممکن است مو در آن رشد کند.تقریباً از هر ۱۰۰ نوزاد یک نفر با خال های مادرزادی متولد می شود.

۲. خال های گوشتی کودک

این نمونه به صورت نادر و پس از تولد ظاهر می شود اما از نظر اندازه معمولا بزرگ تر از خال های معمولی است.اندازه انواع طبیعی آن ممکن است تا ۷ اینچ باشد.این در حالی است که خال های بزرگ و گوشتی در ابعاد بزرگ تر از ۱۵ اینچ نیز ظاهر می شوند.هر چند ممکن است در هنگام تولد خال های فرزندان شما به این اندازه بزرگ نباشند، اما با رشد کودک تغییر کرده و رشد می کنند.برای درمان خال های گوشتی با پزشک مشورت کنید. در شرایط حاد ممکن است خطر ابتلا به ملانوم افزایش یافته و شرایط سلامتی کودکان به خطر بیافتد.

۳. خال های اکتسابی کودک

این دسته خال ها پس از تولد و در طول رشد کودکان ظاهر می شوند.آن ها در مناطقی که بیشتر در معرض نور خورشید قرار دارند به وجود می آیند.این نوع خال بسیار متداول است و ممکن است در طول زندگی در چندین ناحیه از بدن ایجاد شود.افرادی که پوست متعادل تری دارند، ممکن است در طول عمر خود بین ۱۰ تا ۴۰ نوع از این خال را تجربه کنند.

۴. خال های تجمعی کودک

این خال ها به صورت تجمعی و گرد هستند که در رنگ هایی مانند صورتی، قرمز قهوه ای و یا ترکیبی از آن ها ظاهر می شوند.به طور کلی بهتر است درباره آن ها نگران نباشید. این نوع خال در اکثر کودکان و نوجوانان وجود دارد.

برداشتن خال های پوستی کودکان

خال های رنگی مادرزادی مواردی هستند که پزشکان توصیه می کنند پیش از سن بلوغ برداشته شوند.دسته ای از خال های کودکان به «همانژیوم» معروف است این خال ها تا ۹ سالگی از بین می رود و به درمان نیاز ندارد اما گاهی همانژیوم روی لب ها، مدخل بینی یا روی پلک قرار دارد که باید درمان شود به عنوان مثال اگر خال روی پلک کودک باشد ممکن است باعث تنبلی عصب چشم شود یا اگر روی بینی باشد ممکن است باعث مختل شدن تنفس کودک شود از این رو فرد باید تحت درمان قرار بگیرد.گاهی این خال های کودکان باعث خوردگی نسجی می شود و بنا به نظر پزشک در دوران طفولیت درمان می شود.در خال هایی که اتساع عروق رخ میدهد، با گذشت زمان نه فقط بهتر نمی شود بلکه بدتر می شود مانند ماه گرفتگی روی صورت که باید درمان شود.

برخی از این خال های کودکان که به «فلاموس» معروف است، اگر در پلک باشد باعث افزایش فشار چشم و گرفتاری سیستم عصبی مرکزی می شود که باید در دوران کودکی درمان شود خطر تبدیل شدن به سرطان در این خال ها در دهه اول عمر زیاد است بنابراین باید نسبت به آن ها حساس بود.

بررسی خال های کودک

در حقیقت، ملانوما در کودکان خردسال به ندرت رخ می دهد. با این وجود، در برخی موارد برای حصول اطمینان، لازم است یک خال توسط متخصص پوست بررسی شود. ملانومایی که زودهنگام تشخیص داده می شود، به میزان بالایی قابل درمان است.موارد زیر می توانند به شما کمک کنند تا بدانید که کودک شما احتیاج به معاینه ی متخصص پوست دارد یا خیر:

1. تغییر یافتن خال

رشد یک خال به موازات رشد کودک شما امری بسیار طبیعی ست. همچنین، به تیره گی یا روشنی گراییدن خال های کودک طبیعی است.اگر خال به سرعت در حال رشد (یا تغییر) باشد، می تواند نگران کننده باشد. اگر تغییری باعث شود که یک خال متفاوت از دیگر خال های کودک تان بنظر برسد، امری نگران کننده است. متخصصان پوست، این خال ها را «جوجه اردک های زشت» می نامند. چنین تغییراتی می تواند نشانه ملانوما باشد.

2. خال گنبدی شکل، دارای حاشیه های ناهموار و دندانه دار و یا حاوی رنگ دانه های مختلف

اگر روی پوست کودک خود رشد یک لکه ی بزرگ و گرد را مشاهده کردید که به رنگ صورتی، قرمز، برنزه یا قهوه ای بود، به احتمال زیاد نوعی خال اسپیتز (Spitz nevus) است. این نوع خال، بی ضرر است که معمولاً بین ۱۰ تا ۲۰ سالگی ظاهر می شود. برخی کودکان ممکن است با این نوع خال به دنیا بیایند.سطح بالا آمده ی خال می تواند صاف یا زبر باشد. گاهی اوقات، سطح خال شکاف برداشته و خونریزی می کند.

با اینکه خال اسپیتز بی ضرر است، ولی می تواند از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به ملانوما -جدی ترین نوع سرطان پوست- باشد. ملانوما می تواند خونریزی کند، شکاف بردارد و یا گنبدی شکل باشد. خال اسپیتز و خال ملانوما هر دو می توانند بیش از یک رنگ داشته باشند. خال اسپیتز حتی در صورت مشاهده در زیر میکروسکوپ نیز ممکن است شبیه ملانوما باشد.

هر خال یا نقطه ای که مانند موارد فوق به نظر برسد باید توسط متخصص پوست بررسی شود. در برخی موارد، ممکن است که متخصص پوست بخواهد خال را بردارد. یا در صورت تغییر نکردن خال، ممکن است تصمیم به کنترل و نظارت آن بگیرد. گفتنی ست که بعضی اوقات، این خال ها بدون درمان از بین می روند.

3. خونریزی خال

یک خال برآمده با برخورد به چیزی تحریک شود و شروع به خونریزی کند. اما اگر خالی بدون هیچ دلیلی شروع به خونریزی کند، باید تحت معاینه قرار گیرد. اگر خالی دارید که مانند یک زخم باز به نظر می رسد، نگران کننده است. شکاف یا خونریزی در خال می تواند نشانه ی بروز ملانوما باشد.

4. داشتن خال زیاد

پدیدار شدن خال های جدید در کودکان و نوجوانان امری طبیعی ست. با بزرگ شدن کودک، معمولاً داشتن ۱۲ تا ۲۰ خال عادی است.اما اگر فرزند شما در حال حاضر بیش از ۵۰ خال دارد، باید تحت مراقبت متخصص پوست قرار بگیرد. برخی از کودکانی که خال های زیادی دارند در مراحل اولیه زندگی دچار ملانوما می شوند. نتایج یک تحقیق در استرالیا نشان می دهد بیش از نیمی از بیمارانی که بین سنین ۱۵ تا ۱۹ سال و مبتلا به ملانوما شده اند، حداقل ۱۰۰ خال روی بدن داشته اند.

5. خال های بزرگ

بسیاری از خال ها گرد یا بیضی شکل هستند و از نظر اندازه، از پاک کنِ موجود در ته مداد کوچک تر هستند.بعضی از کودکان خال های درشت تری دارند. یک خال بزرگ ممکن است تا 18 سانتی متر قطر داشته باشد. خال های غول پیکر می تواند بخشی از بدن کودک را بپوشاند. کودکانی که دارای این خال ها هستند معمولا به همراه آنها به دنیا می آیند. این نوع خال ها گاهی ممکن است اندکی پس از تولد ظاهر شوند.داشتن یک خال بزرگ یا غول پیکر، خطر ابتلا به ملانوما و سایر مشکلات سلامتی کودک را افزایش می دهد. این خطر در زمان کودکی بیشتر است. بیش از نیمی از ملانوماها که در خال های غول پیکر ایجاد می شود، در سن ۱۰ سالگی تشخیص داده می شوند.

آیا می توان جلوی رشد خال های کودکان را گرفت؟

همان طور که به آن اشاره کردیم خال هایی که مادرزادی نیستند، ممکن است به دلیل قرار گرفتن در معرض آفتاب در نوزاد شما ظاهر شوند.به طور کلی بهتر است نوزادان به خصوص اگر کمتر از ۶ ماه سن دارند، در معرض آفتاب نباشند.
اگر می خواهید که نوزاد شیرخوار خود را همراه داشته باشید، حتما از لباس های محافظ و یا وسایلی مانند کلاه، لباس سبک، پتو و سایه بان استفاده کنید.برای کودکان بزرگ تر از یک سال بسیاری از متخصصان پوست استفاده از کرم های ضدآفتاب مخصوص نوزادان را توصیه می کنند.در نهایت به یاد داشته باشید حضور خال ها یک مسئله کاملا عادی در تمام افراد است. بنابراین نیاز به نگرانی تا زمانی که تغییری در آن ها مشاهده نکرده اید، نیست.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
گام به گام مراحل چاپ کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان