فال حافظ حالتی مشاوره ای بین شما و خواجه حافظ شیرازی دارد. احتمال دارد دو نفر یک موضوع را به چند شکل مختلف درک کنند. شعر های حافظ نیز از این امر جدا نیست و جهات و معانی مختلفی دارد. برای همین بهتر است غزل را خودتان بخوانید و بعد به آن فکر کنید و جوابتان را پیدا کنید.
نمونه هایی از تفسیرهای فال حافظ با توجه به غزل های خواجه
۱_ برخی اوقات شعر اشاره های واضحی دارد که آیا این کار خوب است یا نه...
برای نمونه : اگر غزل "دیدم به خواب خوش که به دستم پیاله بود ." و در داخلش این بیت باشد: " از دست برده بود خمار غمم سحر/ دولت مساعد آمد و می در پیاله بود. " خیلی آشکارا منظور این است که کار خیر است و نتیجه خوبی در پی خواهی داشت.
نمونه دیگر این چنینی " قراری کرده ام با می فروشان/ که روز غم بجز ساغر نگیرم" یعنی کارتان زیاد خوب نیست و عاقبت خوشی ندارد.
۲_ می گویید جوابتان را خیلی واضح نیست پس دنبال لغات و افعال توی شعر بگردید. دقت کنید ببینید چیزی مرتبط با نیتتان پیدا می کنید.
برای نمونه اگر قصد خرید خانه دارید افعالی مثل خریدن ، فروختن و تخریب و ساختن ، لغاتی مثل دیوار ، در و... می تواند مربوط به نیت شما باشد. پس از یافتن این افعال به مثبت و منفی بودن آن ها فکر کنید.
۳_اگر نیتتان خرید و مسئله اقتصادی است ولی غزل باز شده برایتان عاشقانه شد اصلا نگران نباشید.
برای مثال " ز سرو قد دلجویت مکن محرم چشمم را/ بدین سرچشمه اش بنشان که خوش آبی روان دارد" در مصراع دوم می توان یافت که محله موردنظر چشم خواجه حافظ شیرازی را گرفته است.
۴_ می توانید با توجه به تصاویر نیز معنی را دریافت نمایید.
مثلا در شعر "گفتم خوشا هوایی کز باغ حسن خیزد/ گفتا خنک نسیمی کز کوی دلبر آید" باید به تصویری که از یک باغ و باد وزیده شده در شعر خواجه فکر کنید.
البته بازهم اگر میدانید که نمیتوانید شعر را تحلیل کنید و معنی آنرا متوجه شوید میتوانید از دیوان حافظ استفاده نکنید و کتابهای فالی که در بازار وجود دارند و معنی شعر در آنها چاپ شده است استفاده کنید. همچنین میتوایند از سایتهای آنلاین برای گرفتن فال کمک بگیرید.