به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از بهداشت نیوز، مهدی اسماعیل تبار روان شناس فرهنگی و عضو کارگروه مقابله با کرونا سازمان روان شناسی ومشاوره اظهار داشت: بسته های آموزشی ،محتوای علمی و کارشناسان متخصص و مورد تایید سازمان نظام مشاوره و روان شناسی تدارک دیده شده اند .
وی افزود: رسانه ملی باید در شبکه های مختلف و برنامه های پربینننده، زمان گفت وگو و اطلاع رسانی مناسب جهت همکاران روان شناس و مشاوره اختصاص دهد؛ اینکه یک پزشک در شبکه خبر از آرامش ذهنی مهارتهای کنترل استرس سخن بگوید، منطقی وخردمندانه نیست.
این کارشناس آسیب های اجتماعی با اشاره به اهمیت تامین امنیت روانی در دهه اخیر، گفت: باید بودجه لازم جهت سازمان روان شناسی و مشاوره در نظر گرفته شود. انسان عصر موبایل های هوشمند باید خودش هم هوشمند باشد.حضور در خانه، رعایت نکته های پزشکی و آگاهی افزایی روان شناختی براساس منابع معتبر بسیار مفید است.
اسماعیل تبار خاطرنشان کرد: اختلال بیمار انگاری، اختلال اضطراب فراگیر و اختلال وسواس جبری بیمارگرایی از مهمترین نتایج ترس سایبری از این ویروس است. باید دقت کنیم که ترس از کرونا به اضطراب از آن تبدیل شود.
وی ادامه داد: در اضطراب فرد به جهت فشارهای روانی بسیار به نوعی درماندگی و یاس می رسد. سازمان روان شناسی و مشاوره با بهره مندی از تجربیات و مهارت های بزرگان، با تمرکز بر سلامت منهای دارو می تواند آرامش درونی ایجاد کند.
این روانشناس بیان داشت: حاتمی رئیس سازمان نظام روان شناسی ومشاوره با تشکیل کارگروه تخصصی مقابله روان شناختی،یک گام اجرایی مهم برای حضور موثر نزدیک به ۴هزار نیروی متخصص در سراسر کشور برای آرامش بخشی به خانواده ایرانی را فراهم کرده است.
اسماعیل تبار افزود: حال نوبت وزارت بهداشت و مدیران ارشد سلامت کشور است که نشان دهند به باور التهاب های موجود و فاجعه سازی از ویروس کرونا، توسط رسانه های مجازی و رادیوتلویزیون شخصی افراد چگونه واکنش نشان خواهند داد؟
*راهکارهای ممکن برای کاهش اضطراب کرونا
وی با اشاره به راهکارهای کاهش اضطراب ناشی از کرونا، ابراز داشت: کم کردن زمان افکار منفی به موضوع، مهارت آموزی هوشمندانه برای تقویت مکانیسم های روانی با امید آفرینی، مرور توانمندی های فردی خودمان و کاهش تلقین های منفی از موارد مهم در کاهش اضطراب ناشی از مووضع بیماری کروناست.
این روانشناس اضافه کرد: دور شدن از فضاهای ناشناخته و اشخاص منفی گرا، داشتن جایگزین های جذاب در برنامه های ذهنی، ماندن در خانه ،توجه ویژه به کودکان و افزایش بازی های کودکانه در درون خانواده، برنامه ریزی جهت خانه تکانی شب عید، دانش افزایی جهت پیشگیری های هوشمندانه، انتقال نکردن مطالب هراس آفرین و بدون منبع، توجه به توصیه های پزشکان معتمد و آشنا و گسترش مهارت های آرامش آفرین نظیر ورزش ،موسیقی، ذکر و یاد خدا؛ از جمله عوامل موثر و کاهش دهنده اضطراب و کسب آرامش در زمان بروز کرونا و مواجه با این موضوع است.