هر چه سن شما بیشتر شود متوجه می شوید که عمر به سرعت در حال سپری شدن است. به همین دلیل وقت گذرانی با خانواده یکی از لذت بخش ترین کار هایی است که در دنیای شلوغ امروز نباید به دست فراموشی سپرده شود.تحقیقات زیادی در خصوص اهمیت وقت گذرانی با خانواده انجام شده است. کودکانی که در یک خانواده با فرهنگ خانوادگی قوی و مثبت در امتحانات عملکرد بهتری دارند. احساس امنیت می کنند و در زمان بروز هر مشکلی به والدین خود رجوع می کنند.
نداشتن ساختاری مناسب برای اوقات خانوادگی باعث می شود فرزندان خاطرات خوبی از دوران کودکی خود نداشته باشند و تنها تصویری از آخر هفته های کسل کننده در ذهن آن ها بماند.
پدر و مادر باید برای ایجاد اوقات مفرح خانوادگی برنامه ریزی داشته باشند و روی همکاری و نظر فرزندان نیز حساب باز کنند.
گذراندن اوقات فراغت اعضای خانواده در کنار هم تاثیرات مثبت روحی و روانی برای آن ها به همراه دارد شرایط اجتماعی،روحیات و خلقیات شخصی،علاقه ها و تمایلات،توانمندی و بضاعت اقتصادی در نحوه گذارندن این اوقات تاثیر زیادی میگذارد در کنار هم قرار گرفتن با یکدیگر بعث انسجام بیشتر خانواده می شود.
خصوصیات خانواده سالم
خانواده سالم با حمایت اعضا ، تشویق و همدلی ایجاد می شود. اگر چه هر خانواده ای با خانواده دیگر متفاوت است ، اما ویژگی های خاصی وجود دارد که هر خانواده سالمی در آن مشترک می باشد. کیفیت ارتباطات مهم تر از عامل پیکربندی خانواده است.
خانواده های سالم در ارتباطات مثبت و معنادار شرکت می کنند. اعضای خانواده به آنچه که دیگران می گویند گوش فرا می دهند و واقعاً به آن اهمیت می دهند. در خانواده های سالم ، روابط عمیق است. به طوری که تمام افراد خانواده قادر به اشتراک گذاری احساسات ، اهداف ، دستاوردها و تجربیات خود با یکدیگر هستند. وقتی انتقاد سازنده ای عنوان می شود ، پشت این انتقاد ، کلمات مثبت ، عشق و محبت نهفته است.
تعهد به خانواده
تعهد داشتن نسبت به خانواده اهمیت زیادی دارد. طبق مقاله “حمایت والدین” از دانشگاه آلاباما، در خانواده های سالم ، اعضا پیش از تصمیم گیری های مهم اولویت اصلی را حفظ می کنند و با افراد فامیل مشورت می کنند. اعضای خانواده قابل اعتماد هستند و همیشه در زمان بحران به داد یکدیگر می رسند. بنابراین هیچ یک احساس تنهایی نمی کنند. و می دانند کسانی را دارند که می توانند روی آنها حساب کنند.
وقت گذراندن با یکدیگر
خانواده های سالم با هم فعالیت های لذت بخش انجام می دهند. یکی از خصوصیات خانواده های سالم این است که آنها زمانی را که با هم هستند صرف انجام فعالیت های لذت بخش می کنند. “خانواده های سالم فعالیت هایی را انتخاب می کنند که به نزدیک تر شدن افراد به یکدیگر کمک می کند. مانند صرف غذا با هم ، تعطیلات خانوادگی در آخر هر هفته و یا همکاری با یکدیگر.
احترام به یکدیگر
اعضای خانواده قبول می کنند که هر یک از آنها دارای شخصیت ، خصوصیات و علائق متفاوتی هستند. هر یک از اعضا نقش مهمی در خانواده ایفا می کند. هنگامی که اختلاف بین اعضای خانواده وجود دارد ، آن را به صورت مثبت و سالم حل می کنند. اعضای خانواده همچنین دستاوردهای یکدیگر را تأیید می کنند و از یکدیگر قدردانی می کنند.
وقت گذرانی با خانواده
اوقات فراغت یکی از عناصر تعیین کننده در تحکیم بنیان خانواده محسوب می شود که علاوه بر حصول آرامش روحی و روانی خانواده،در تقویت الزامات زندگی اجتماعی همچون حس مسئولیت پذیری,احترام متقابل و روحیه تعاون, اثر گذار است.
اوقات فراغت نقش موثر و حائز اهمیت در آرامش روانی انسان ایجاد می کند و فقدان و خلاءآان در زندگی،فرد را به روزمرگی و در نهایت اختلالاتی دچار می کند که جبران و رفع آن مستلزم زمان و هزینه های بسیاری خواهد بود.
کارشناسان و متخصصان علوم رفتاری و روانشناسی معتقدند،یکی از عوامل اصلی در حصول بهداشت روانی جامعه معطوف به اوقات فراغت می شود و این عنصر شادی بخش در تحکیم و انسجام بنیان خانواده نیز بسیار اثر گذار و تعیین کننده به شمار می رود. در این مقاله، درباره ۳۰ روش کاربردی برای سپری کردن زمانی خوش در کنار خانواده خواهید خواند.
برای کودکانتان وقت بگذارید
بزرگترین نیاز کودک گذراندن وقت کافی با والدین است.گاهی یافتن زمان برای صرف در کنار اعضای خانواده می تواند مساله ای مشکل باشد.
در بسیاری از خانواده ها پدر و مادر هر دو مجبورند برای گذران زندگی بیرون از خانه کار کنند .این امر باعث محدود شدن زمانی می شود که آنها می توانند برای گذراندن در کنار فرزندان صرف کنند.
همچنین فرزندان نیز زمان زیادی را در مدرسه یا انجام فعالیت های مختلف در خارج از خانه سپری می کنند.
سعی کنید هر روز زمانی را برای با هم بودن اختصاص دهید.این زمان می تواند حین صرف صبحانه یا شام باشد که تمام خانواده دور هم جمع می شوند.برنامه ی زمانبندی شده ومعین می تواند برای فرزندان حایز اهمیت باشد.
سپری کردن وقت با فرزندان ساده است؛ چون برخلاف بسیاری از روابط دیگر، آنها هم دوست دارند که با شما در ارتباط مداوم قرار داشته باشند. آنها از اینکه بخش مهمی از زندگی تان را تشکیل می دهند، به شدت لذت می برند؛ اما برای وقت گذرانی با فرزندان چه باید کرد:
۱. باهم شام بخورید
برنامه شام خوردن باهم را به شکل عادتی مهم دربیاورید؛ یعنی هر عضو خانواده هرجا که باشد یا هر کاری که داشته باشد، باید سر زمان معینی برای شام خوردن به دیگران بپیوندد. وقتی که شما و اعضای خانواده تان با یکدیگر شام می خورید، گفت وگوهایی میانتان شکل می گیرد که شما را به هم نزدیک تر می کند. با صحبت کردن و پرسش وپاسخ هایی که باهم دارید، از برنامه های روزانه یکدیگر باخبر می شوید و ارتباطات تان نزدیک تر و صمیمی تر خواهد شد.
۲. باهم تعمیرات خانه را به عهده بگیرید
آیا سینک ظرف شویی خانه تان خراب شده است؟ اتاق مطالعه نیاز به رنگ شدن دارد؟ یادتان باشد که فرزندانتان خیلی دوست دارند که در تعمیرات منزل، در کنارتان باشند. شاید برای شما این کارها چندان دلپذیر و خوشایند به نظر نرسند، اما کودکان کنجکاوند و دوست دارند با شرکت در این فعالیت ها، از همه چیز سر دربیاورند.
به عنوان مثال، برای آنها جالب است که زیر سینک ظرف شویی چه می گذرد، رنگ کردن دیوار چطور پیش می رود یا طرز کارکردن شیر آب چگونه است. زمانی که در همکاری با کودکان مشغول به تعمیرات یا رسیدگی به اوضاع منزل می شوید، نوعی تعامل میان شما شکل می گیرد که بسیار سازنده و مفید است.
۳. بعد از شام، با خانواده قدم بزنید
شما که توانسته اید برنامه هایتان را برای شام خوردن در کنار خانواده هماهنگ کنید، ۳۰ دقیقه دیگر هم کنار بگذارید تا با آنها قدم بزنید. این کار در برخی فرهنگ ها، مثلا سنگاپور رایج است و بیشتر خانواده ها قدم زدن با عزیزانشان را بهترین بخش شبانه روز می دانند.
بعد از اینکه شام را نوش جان کردید و ظرف ها را هم شستید، به حوالی منزلتان بروید و کمی قدم بزنید. با فرزندانتان درباره محله و تغییرات آن صحبت کنید. این شکل از معاشرت باعث بروز صمیمیتی میان شما و فرزندان می شود که بسیار مفید است.
در چنین شرایطی، کودکان و نوجوانان می توانند از مشکلات و دل مشغولی هایشان راحت تر صحبت کنند؛ چون تمرکز بر پیاده روی است و دیگر برای آنها سخت نیست که موضوع نگران کننده پسِ ذهنشان را برایتان بازگو کنند.
۴. برای اعضای خانه پیام بگذارید
کودکان عاشق هیجان و غافل گیری هستند؛ پس اگر صبح ها زودتر از آنها از منزل خارج می شوید و فرصت معاشرت صبحگاهی ندارید، برایشان پیامی نوشتاری یا ویدئویی بگذارید. این کار جالب است و آنها را خوش حال می کند. ضمن اینکه متوجه می شوند باوجوداینکه نتوانسته اید با آنها ارتباط کافی داشته باشید، اما دلتان برایشان می تپد و به فرزندان خود توجه دارید.
۵. باهم مطالعه کنید
یکی دیگر از بهترین روش های گذراندن وقت با خانواده، مطالعه کردن در کنار یکدیگر است. حدود نیم ساعت در روز را برای کتاب خواندن کنار بگذارید؛ باهم کتاب بخوانید یا در کنار هم. انتخاب کتاب ها برای مطالعه و حرف زدن درباره شان فرصتی ایدئال برای به اشتراک گذاری ایده ها و ارزش هاست.
۶. به دنبال فرزندان در مدرسه یا کلاس های مختلف بروید
زمانی را که صرف بردن و آوردن فرزندتان به مدرسه یا کلاس های فوق العاده و جانبی می کنید، به فرصتی برای باهم بودن بدل کنید. از این اوقات برای نزدیک ترشدن به هم بهره ببرید. علاوه بر این ها فرزند با حضور در کنار شما راه و رسم حل مشکلات زندگی را بهتر یاد میگیرد.
۷. گردش های ماهیانه را فراموش نکنید
هر ماه برنامه گردشی مفرح را برای خانواده تدارک ببینید. هر بار به مکانی جدید بروید. بازدید از موزه، سرزدن به یک پارک یا گشت وگذار در طبیعت را در برنامه بگنجانید. حتما لازم نیست که هزینه کنید. طبیعت گردی هم می تواند گزینه مطلوبی باشد. برای تدارک این برنامه، از کودکان هم نظرسنجی کنید.
۸. از خاطرات خانوادگی و گذشته ها بگویید
زمانی را به گفتن خاطرات گذشته ها اختصاص دهید. آلبوم های قدیمی را بیاورید و عکس هایتان را به فرزندان خود نشان بدهید. عکس های جدید بگیرید و در کنار اعضای خانواده، به اضافه کردن آنها به آلبوم یا تماشایشان مشغول شوید. مطمن باشید سال ها بعد از آن عکس ها کلی انرژی خواهید گرفت.
با نوجوانان در تعامل بیشتری قرار بگیرید
نوجوانان به زمانی نیاز دارند تا به علایق خود بپردازند، با دوستانشان وقت بگذرانند یا به تنهایی کمی استراحت کنند. اگر شما و فرزند نوجوانتان بتوانید زمان آزادی را پیدا کنید تا با هم فعالیت های مختلفی را انجام دهید، می توانید رابطه ی بینتان را مستحکم تر کنید.با ورود فرزندانتان به دوران نوجوانی، برقراری ارتباط و تعامل با آنها اهمیت بیشتری پیدا می کند و البته سخت تر هم می شود. شاید اوضاع کمی دشوارتر شده باشد، اما همیشه راهی برای بهبود روابط هست. باید در طول روز، وقتی را به بهبود رابطه تان با نوجوان خود اختصاص دهید.
۹. با نوجوان ها گفت وگو کنید
سر گفت وگو با نوجوان را در هنگام رفت وآمد به مدرسه و سر کار در اتوبوس، مترو یا خودرو باز کنید. در این مواقع، کار دیگری به جز حرف زدن از عهده تان برنمی آید؛ بنابراین از این زمان بهره کافی ببرید. حرف زدن و گفت وگو دریچه ای درجه یک برای ورود به زندگیِ فرزندان و شناخت بهتر آنهاست.
۱۰. در کارهای خیر شرکت کنید
نوجوانان تمایل زیادی برای ایجاد تغییر در دنیا دارند؛ دقت کرده اید؟ به همین دلیل، شرکت در فعالیت های داوطلبانه و خیرخواهانه می تواند برایشان رضایت بخش باشد. سعی کنید که در برنامه ای این چنینی به همراهی آنها مشارکت کنید. حضور منظم شما و فرزندانتان در این برنامه ها، راهی مناسب برای گذراندن اوقاتی ثمربخش در کنار یکدیگر خواهد بود.
۱۱. به دنیای نوجوان ها وارد شوید
فعالیت های موردعلاقه نوجوانتان را شناسایی کنید. درباره آنها با او گفت وگو کنید. فرقی نمی کند که به ساخت پازل علاقه دارد یا بازی در ورزشی گروهی؛ راهی برای همراهی با او پیدا کنید و اگر چنین چیزی ممکن نیست، به حرف های او درباره فعالیت های موردعلاقه اش دقت کنید تا به دنیای نوجوان وارد شوید.
۱۲. از ابزارهای فناوری برای گفت وگوی آنلاین با نوجوان استفاده کنید
از پیام رسان ها و ابزارهای ارتباطی جدید برای گفت وگو با فرزندتان استفاده کنید. در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی حضور داشته باشید و با تبادل پیام با نوجوان، به او نشان بدهید که به روز هستید و حضور او در این فضا را پیگیری می کنید. شاید نوجوان تمایلی به اضافه کردن شما به فهرست دوست هایش در اینستاگرام یا شبکه های اجتماعی دیگر نداشته باشد، اما تلاشتان را بکنید تا ارتباطتان با او از این طریق را کم رنگ نکنید.
۱۳. دوستان فرزند خود را بشناسید
نوجوانان برای شناخت دنیا سعی دارند که با افرادی به جز خانواده شان در ارتباط باشند. آنها دوستانی برای خود پیدا و اوقات زیادی را با آنها سپری می کنند. باید دوستان فرزندان خود را بشناسید و راه را برای ورود آنها به منزل باز بگذارید. پذیرای دوستی های نوجوان خود باشید و با شناخت دوستانش، راهی به سوی شناخت بهتر او پیدا کنید.
۱۴. هر روز زمانی را به ارتباط با نوجوان خود اختصاص بدهید
در طول روز، حتی برای ۵ دقیقه هم که شده است، برای نوجوان خود وقت بگذارید؛ مثلا زمانی که به خانه بازمی گردند، در منزل باشید و با او درباره روز و اوقاتش صحبت کنید. اگر چنین چیزی مقدور نیست، شب ها قبل از خواب، ۵ دقیقه با او گفت وگو کنید و بعد شب به خیر بگویید و بخوابید. مهم این است که زمانی مشخص و مخصوص به فرزندتان در طول روز داشته باشید. در این صورت، اگر نوجوان حرفی با شما داشته باشد، به خوبی می داند که زمانی برای مطرح کردن آن وجود دارد.
با والدین خود ارتباط داشته باشید و به آنها توجه کنید
شما در جایگاه فرزند هم وظایفی دارید. زمانی که پدر و مادرتان پیرتر می شوند و دیگر سر کار نمی روند، نیاز به رسیدگی به آنها و حفظ ارتباطات هم بیشتر می شود. اکنون دیگر زمان بیشتری را در خانه سپری می کنند و رسیدگی به آنها ازنظر روحی و ذهنی مهم تر از گذشته است.
۱۵. سلام و احوالپرسی روزانه را فراموش نکنید
اگر والدین تان با شما زندگی نمی کنند، روزانه با آنها تماس بگیرید و احوالپرسی کنید. شاید باور نکنید اما اختصاص دادن چند دقیقه در روز به پدرها و مادرها، می تواند روحیه آنها را به شدت تقویت کند.چون فرزندان تنها دارایی های پدر و مادر هستند و با گذشت زمان و فرارسیدن دوره کهنسالی آنها تنها تر میشوند
۱۶. از فرزندانتان بخواهید که با والدین تان صحبت کنند
یکی دیگر از کارهای مهمی که می تواند به تقویت روابط خانوادگی کمک کند، تماس هایی است که نوه ها با مادربزرگ و پدربزرگ می گیرند. حتی اگر به همراه فرزندان خود زیاد به دیدن والدین می روید، باز هم گهگاهی از نوه ها بخواهید که با تماسی تلفنی دل آنها را شاد کنند. این کار بسیار ارزشمند و مهم خواهد بود.
۱۷. هفته ای یک بار با هم غذا بخورید
هفته ای یک بار هم که شده است، به والدین خود سر بزنید و با آنها غذا بخورید. ببینید که دوست دارند که این دیدار را به چه سبک و سیاقی برگزار کنید و همه چیز را مطابق میلشان پیش ببرید.
به عنوان مثال، شاید مادرتان دوست دارد که خودش آشپزی کند و برای همه غذا بپزد یا شاید والدین تان از غذاخوردن در قالب پیک نیک یا رفتن به رستوران استقبال می کنند. سلیقه و علاقه شان را در نظر بگیرید و مطابق آن برای دیدارهایتان برنامه ریزی داشته باشید. مهم ترین موضوع در این میان، گذراندن وقتی اختصاصی با آنها به طور منظم در هفته است.
۱۸. غذاهای موردعلاقه خانواده را در کنار هم آماده کنید
اگر نوه ها، شما و والدین تان در کنار هم مشغول به آشپزی شوید، برنامه ای پرشور و دوست داشتنی برای همه رقم خواهد خورد. فوت وفن ها را از بزرگ ترها یاد بگیرید و با شوخی و خنده زمانی دل نشین برای پیر و جوان فراهم کنید. در این میان، عکس و فیلم هم بگیرید و تفریح را چاشنی آشپزی کنید.
۱۹. زمانی مخصوص به والدین کنار بگذارید
فرقی نمی کند که چطور می خواهید زمانی اختصاصی را برای والدین کنار بگذارید؛ درهرحال، این کار بر بهبود و شیرینی روابطتان با آنها اثرات بسیار مطلوبی می گذارد؛ مثلا در طول هفته با آنها به خرید بروید یا در روزی تعطیل، به پیاده روی صبحگاهی بروید.
۲۰. با والدین تان چیز های جدیدی یاد بگیرید
تفریحی تازه یا یادگیری کاری جدید در کنار پدر و مادر، ایده درخشانی است. شرکت در کلاس یوگا، ایده خوبی است؟ یادگیری زبانی تازه چطور؟ یادگیری چیزهای تازه به والدین تان کمک می کند تا معاشرت های بیشتری داشته باشند و احساس پویایی به زندگی شان اضافه شود.
۲۱. رویدادهای خانوادگی را جشن بگیرید
زنده نگه داشتن رویدادهای خانوادگی، باعث نزدیکی اعضا به یکدیگر می شود. بزرگ ترها بیشتر در جریان مراسم و سنت های مختلف خانوادگی هستند و می توانند آنها را با اعضای دیگر، به ویژه نوه ها، در میان بگذارند. با این کار ضمن برپایی رسومات و رویدادهای مهم، اوقاتی را برای باهم بودن فراهم کنند.
به همسرتان توجه داشته باشید تا احساس خاص بودن به او دست بدهد
تا اینجا از لزوم اهمیت دادن به فرزندان در سنین مختلف و والدین گفتیم. حالا نوبت به صحبت کردن درباره مهم ترین و نزدیک ترین فرد زندگی، یعنی همسرتان می رسد. صرف وقت و انرژی برای همسر بسیار مهم است. باید طوری رفتار کنید که بداند برای شما فردی خاص و ویژه بوده و هست.
۲۲. به همسرتان پیام بدهید
برای اینکه همسر گرامی بداند که در میان مشغله های روزانه باز هم به او فکر می کنید، در طول روز پیامی کوتاه به او بدهید و خوش حالش کنید. این یکی از روش های موثر برای تقویت رابطه عاطفی خود با همسرتان است و میتواند مثل بمبی عشق و علاقه را در زندگی شما منفجر کند.
۲۳. تلفن را خاموش کنید و کنار بگذارید
زمانی که با همسرتان وقت می گذرانید (مثلا با او غذا می خورید)، تلفن همراهتان را کنار بگذارید و آن را از همراهی با خود معاف کنید. تمام حوا ستان را به همسر بدهید و به او ثابت کنید که برایتان اهمیت زیادی دارد و همه توجهتان به او معطوف است.
۲۴. سرگرمی هایی جدید را باهم امتحان کنید
امتحان کردن سرگرمی های تازه در کنار همسرتان، باعث می شود تا زمان بیشتری برای تعامل پیدا کنید؛ پس با پیگیری تفریحی جدید در کنار هم، اوقاتی خوش و ثمربخش را تجربه خواهید کرد؛ البته سرگرمی باید موردعلاقه هر دو نفر باشد. حتی میتوانید سر انجام کارهای خانه باهم بازی کنید که در این صورت بازی خیلی هیجان انگیز خواهد شد.
۲۵. زمانی اختصاصی برای همسر کنار بگذارید
در طول هفته، زمانی را مخصوص همسرتان کنار بگذارید و به برنامه ای که برای آن می چینید، متعهد بمانید. این زمان باید دونفره باشد و پای هیچ کس دیگر به آن باز نشود: نه بچه ها، نه والدین، نه دوستان.میتوانید برنامه ای برای بیرون رفتن بریزید یا سینما و...
۲۶. باهم صبحانه میل کنید
روزتان را در کنار همسر شروع کنید. گذراندن وقت صبحانه در کنار هم بسیار مؤثر است و شما را به هم نزدیک می کند. حتی اگر وقت چندانی هم ندارید، همان چند دقیقه را باهم بگذرانید. زمان شام معمولا زمانی عمومی است و همه اعضای خانه حضور دارند اما در وقت صبحانه، شما هستید و همسر؛ پس، از آن استفاده کنید.
۲۷. باهم ورزش کنید
دویدن در پارک یا پیاده روی صبحگاهی در کنار همسر، راهی ایدئال برای بهبود ارتباط و صمیمیت است. با این کار، هم سلامت هر دو نفر تأمین می شود و هم معاشرت هایی شیرین تر شکل می گیرد. این کار باعث ایجاد صمیمت بیشتر بین زوجین می شود.
با خویشاوندان معاشرت کنید
با کوچک ترشدن خانواده ها، تعداد اقوام هم کاهش پیدا کرده است. در چنین شرایطی، بهتر است که روابط میان خویشاوندان حفظ شود و همین جمع های کوچک هم قدر یکدیگر را بیشتر بدانند.
۲۸. گروه گفت وگوی آنلاین خانوادگی داشته باشید
با اقوام و خویشاوندان، گروهی آنلاین برای گفت وگو داشته باشید. این کار بسیار ساده و البته خوشایند خواهد بود. اگر اتفاقی مهم در خانواده رخ بدهد، اطلاع رسانی از طریق چنین گروهی ساده خواهد بود و همه از اوضاع یکدیگر باخبر می شوند. درک متقابل و نزدیکی ها، با وجود چنین ارتباطی بیشتر خواهد بود.
۲۹. برنامه شام یا ناهاری جمعی تدارک ببینید
برنامه هایی برای دیدار و معاشرت ترتیب بدهید، مثلا شام یا ناهاری در ماه، شاید هم هر دو ماه یک بار. این موقعیت ها باعث می شود که بدانید باهم در ارتباط هستید و صمیمیت و همراهی در کنار یکدیگر را ارزشمند می دانید.
۳۰. به هم اهمیت بدهید و در جریان اوضاع هم باشید
به موقعیت های مختلف زندگی یکدیگر توجه داشته باشید. تولدها، سالگردها، تغییر شغل ها و… را جشن بگیرید یا بااهمیت بدانید. توجه کردن به این مراسم و موقعیت ها و برگزاری برنامه هایی در راستای آنها، از خانواده تان گروهی صمیمی و شیرین می سازد.
نتیجه:
در زندگی همه ما، دوستان و افراد گذرا زیادی وجود دارند، اما تنها کسانی که، از ابتدا تولد تا لحظه مرگ، در کنارمان باقی می مانند، خانواده مان هستند. هیچ کدام از ما، توانایی انتخاب خانواده هایمان را نداریم، اما با عمل به راهکار های بالا، می توانیم روابط خانوادگی مان را مستحکم تر، نزدیک تر و مثبت تر کنیم.
پیمان ها و قوانین خانوادگی زمانی شکل گرفته و تا آخر عمر پایدار می شوند. راهکار اصلی این است که روابط دوستانه و مستحکمی با خانواده خود ایجاد کنیدکرده تا این روابط، به تجربیات و تعاملات شما اضافه کند.
زمانی را که در خانه سپری کرده و تعاملاتی که با اعضا خانواده دارید، باعث می شود فقط به عنوان یک هم خانه در کنار هم قرار نگیرید. انجام فعالیت های مشترک، صحبت کردن درباره مسائل پر محتوا، زندگی کردن و وقت گذاشتن در کنار یکدیگر، شما را تبدیل به یک خانواده با روابط مستحکم و پایدار می کند.
کودکان تان به سرعت بزرگ شده و وقتی زمان شما، صرفا در محل کارتان سپری می شود، دیدن این پروسه و لذت آن را از دست خواهید داد. پس، با برنامه ریزی برای وقت گذاشتن برای خانواده، آنها را اولویت زندگی تان قرار دهید.
برگزاری جلسات خانوادگی، یکی از بهترین راه ها برای تعامل با یکدیگر است. فراموش نکنید که در این جلسات، از کودکان تان، درباره علایق آنها و این که دوست دارند دورهمی های خانوادگی چطور سپری شود، بپرسید.