به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کودکان نیز همانند بزرگسالان احساسات پیچیده ای را تجربه می کنند. آنها ناامید، هیجان زده، عصبی، غمگین، وحشت زده، نگران و خجالت زده می شوند. کودکان معمولا برای بیان احساساتشان صحبت نمی کنند در عوض احساسات خود را به روش های دیگر نشان می دهند. کودکان می توانند احساسات خود را از طریق حالات چهره، بدن و بازی هایشان نشان دهند. از لحظه به دنیا آمدن، کودکان شروع به یادگیری مهارت های عاطفی مورد نیاز برای شناسایی، بیان و مدیریت احساسات خود می کنند. آن ها می آموزند که چگونه احساسات خود را بشناسند و روابط خود را شکل دهند. والدین باید به کودکان کمک کنند تا به شناخت درستی از احساساتشان برسند و به آن ها بیاموزند چگونه احساسات خود را به روش های مثبت و سازنده نشان دهند. کودکان در بیان احساسات خود مشکل دارند، زیرا کلمات لازم برای بیان احساسات خود را یاد نگرفته اند.
به کودکان ضمن شرح بیان احساسات برای روابط بهتر توضیح دهید :
وقتی از دست کسی عصبانی هستید سرزنش کردن او برای اتفاقاتی که افتاده ، کار آسانی است .
اما وقتی که فرد مقابل را سرزنش می کنید ، اغلب از دست شما عصبانی می شود و ماجرا با لطمه دیدن احساسات هردوی شما خاتمه می یابد .
از پیام های معطوف به خود استفاده کنید ؛ می توانید برای بیان آن چه واقعا می خواهید بگویید – بدون اینکه افراد را قضاوت کنید ، با آن ها مقابله کنید یا مورد سرزنش قرار دهید – استفاده کنید .
همچنین برای ابراز سایر احساسات مانند شادی یا ترس استفاده کنید . پیام های معطوف به خود و بیان احساسات برای روابط بهتر همیشه به جای اینکه شنونده را مورد سرزنش قرار دهد ، بر آن چه گوینده احساس می کند ، متمرکز است .
یک پیام معطوف به خود و یا بیان احساسات برای روابط بهتر اینگونه است :
- احساس خود را بگویید ( من احساس می کنم … )
- بگویید شخص مقابل چه کار کرد که شما را دلخور کرده است ( وقتی تو … )
- توضیح دهید که چگونه این کار شما را متاثر کرده است ( به خاطر اینکه … )
بگویید که چه چیزی می تواند وضعیت شما را بهتر کند ( و من می خواهم … )
به عنوان مثال تصور کنید که سارا رازی را با مریم در میان می گذارد و مریم آن را به شیما می گوید . سارا خیلی عصبانی است و به همین خاطر به مریم می گوید :
وقتی تو راز من را فاش کردی ، من عصبانی شدم . به خاطر اینکه من از تو خواسته بودم که این کار را نکنی . من از تو می خواهم که معذرت خواهی کنی و هیچ وقت این کار را نکنی .
در این قسمت کودکان را به تیم های دونفره تقسیم کنید تا هریک بتوانند به نوبت راه هایی در مورد بیان احساسات برای روابط بهتر و نیز پیام معطوف به خود را بیان کنند .
این پیام های معطوف به خود می تواند در مورد شرایط واقعی یا خیالی باشد . آن ها همچنین می توانند خودشان به تنهایی به بیان احساسات برای روابط بهتر بپردازند .
مثال هایی که می توانید از طریق آن مهارت بیان احساسات برای روابط بهتر را تمرین بنمایید :
وقتی که ………………………………………………………………………خوشحال شدم .
به خاطراینکه ……………………………………….. ومن می خواهم ………………………. .
وقتی که ……………………………………………………………………………….ترسیدم .
وقتی که تو ……………………………………………………………………….. ناراحت شدم .