به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، متاسفانه بسیاری از ما قبل از شروع یک رابطه حتی به اندازه زمانی که می خواهیم یک جفت کفش بخریم نیز سوال نمی کنیم و با این اشتباه ، فرصت کشف بسیاری از ویژگی های شریک آینده زندگی مان را از دست می دهیم.
«چطور بشناسمش؟» این سوالی است که خیلی از دختر و پسرها، چه در مرحله انتخاب، چه درمرحله نامزدی از مشاور یا روان شناس خود می پرسند. شاید به این سوال باید یک پرسش اساسی تر اضافه کرد:« چه چیزهایی را باید در مورد او بدانم؟» معمولاً ما وقتی در مورد ویژگی های اصلی یک نفر حرف می زنیم از کلمه «شخصیت» استفاده می کنیم.
برخلاف آن چه در عامه مطرح است ما آدم «بی شخصیت» نداریم. هر کسی شخصیتی دارد. اگر می خواهید احتمال موفقیت ازدواج تان بالا برود. باید بدانید که او چه شخصیتی دارد و ایا می توانید با این شخصیت زندگی کنید یا نه. متاسفانه بسیاری از ما قبل از شروع یک رابطه ، حتی به اندازه زمانی که می خواهیم یک جفت کفش بخریم نیز سوال نمی کنیم و با این اشتباه ، فرصت کشف بسیاری از ویژگی های شریک آینده زندگی مان را از دست می دهیم.
عاشق شدن تجربه ای رمانتیک است، اما سوال کردن و مصاحبه با همسر چنین نیست. در واقع خیلی ها فکر می کنند که نامزدی فقط دوره رمانتیک بازی است و نه دوره شناخت. معمولاً کسانی که در این دوره به شدت عاشق هستند و طرف مقابلشان را دربست می پذیرند، بعد از ازدواج به همان شدت عشق شان فروکش می کند و فرو می ریزد، چون متوجه می شوند واقعیت با تصورات عاشقانه انها فرق داشته است.
در این مقاله ما نکاتی را به شما پیشنهاد می دهیم که با به کار بردن آن به شناخت بیشتر و عمیق تری از همسر وزندگی آینده خود برسید.
۱- درباره پیشینه خانواده اش تحقیق کنید
اینکه شما در دوران عقد و نامزدی برای شناخت کامل از همسرتان فقط رفتار و اخلاق او را در نظر بگیرید؛ ممکن است دچار اشتباه شوید چون گاها امکان دارد آن فرد الگوی واقعی رفتارش را به شما نشان ندهد و در کنار این شاید بارها شنیده باشید که می گویند شما می خواهید با یک نفر ازدواج کنید و خانواده او مشکل ساز نیست و این جمله هم باز اشتباه است چون شما باید قبول کنید آن فردی که می خواهید با او زندگی کنید؛ در آن شرایط و محیط خانواده رشد کرده است و بسیاری از عادت ها، باور ها، خلقیات و اعتقادت آن خانواده را دارد.
بنابراین توصیه می شود حتما پیشینه مثبت یا منفی خانواده همسرتان را در دوران عقد و نامزدی در نظر بگیرید چون برخی از این مسائل تا پایان عمر نیز با فرد همراه می شوند و بر او تاثیر می گذارند.
۲- او را در جمع زیر نظر بگیرید
رفتاری که طرف مقابل شما در یک جمع دارد تا حد زیادی بیان کننده ارتباطات اجتماعی و سبک رفتاری او است پس اگر به دنبال شناخت کامل از او هستید رفتار او را در این جمع ها در دوران نامزدی در نظر بگیرید و ببینید رفتارهایش تا چه حدی با شرایط و شأن شما هم خوانی دارد.
هنچنین می توانید در این جمع ها یا مهمانی ها به آداب معاشرت او با دیگران دقت کنید و ببینید که او بیشتر با چه افرادی گرم و صمیمی است و در کل ببینید آیا در جمع هایی که در کنار او هستید احساس خوبی دارید و به شما خوش می گذرد و در نهایت اگر بعضی از رفتار هایش برایتان نامفهوم بود یا شما را رنجاند حتما از او بپرسید.
۳- اختلالات جنسی و رفتاری او را بررسی کنید
اختلالات رفتاری و جنسی در زندگی مشترک تاثیرات مخربی دارد و زمانی که این اختلالات از سوی یکی از طرفین به طور مداوم تکرار شود زندگی را به کلی با مشکل جدی روبرو می کند بنابراین سعی کنید برای اطمینان از سلامت جنسی و رفتاری طرف مقابل حتما رفتار های او و روابط جنسی اش را تجریه و تحلیل کنید و در این زمینه بررسی دقیق روابط عاطفی و جنسی فرد کمک زیادی به شما می کند.
برای این کار میتوانید در دوران عقد یا نامزدی به طور گسترده در این زمینه بحث و سوال کنید و یا اگر امکان اشت در دوران عقد روابط سطحی را با همسرتان از نظر جنسی تجربه کنید البته نباید این کار مانند زمانی باشد که شما ازدواج کردید.
۴- با او به مسافرت بروید
شاید برای خیلی از افراد ممکن نباشد که در دوران عقد به مسافرت بروند و بعضی مسائل مانند فرهنگ خانواده با این مسئله مخالفت کند اما اگر می خواهید شناخت کامل و کافی از نامزدتان داشته باشید و اگر این بستر برایتان فراهم شد؛ سعی کنید حداقل مسافرت های کوتاهی با او داشته باشید چون در این زمان ها بیشتر می توانید به شخصیت واقعی و روحیات طرف مقابل پی ببرید.
در مسافرت و سفر کردن در ایام عقد چون مدت بیشتری را با همسر خود سپری می کنید و در واقع یک نمونه کوچک از زندگی مشترک را تجربه می کنید؛ پس راحت تر می توانید با خلقیات و رفتار نامزدتان آشنا شوید و از این فرصت به طور کامل بهره بگیرید.
۵- به بلوغ احساسی او دقت کنید
اگر در ازدواج هر کدام از طرفین نتواند از نظر جسمی، روحی و روانی از همسر خود پشتیبانی کند و یا مهر و عطوفت واقعی خود را نثار همسرش کند؛ به مرور زمان پایه های آن رابطه ضعیف می شود و در نهایت از بین خواهد رفت و همان طور هم که بر خیلی از افراد آشکار است یکی از هدف های اصلی ازدواج بدست آوردن منبع قوی عاطفی است.
بنابراین لازم است در دوران نامزدی از طریق توجه به رفتار های طرف مقابل به این مسئله پی ببرید و به شناخت کامل تر برسید و به این منظور می توانید رفتارهای حمایتی او را زیر نظر بگیرید و ببینید که آیا آن شخص همان رفتاری را دارد که مد نظر شما است و اگر چنین نباشد بهتر است در تصمیمتان تجدید نظر کنید.
۶- به عزت نفس او پی ببرید
مسلما هیچ کسی نمی خواهد فردی را که فاقد عزت نفس و اعتماد است به عنوان همسر انتخاب کند و چون شخصی که دارای عزت نفس است در تعامل با جمع و اطرافیان و روابط خود موفق است و برعکس شخص فاقد عزت نفس در زندگی و در رابطه با همسر و اطرافیانش به مشکل برمی خورد پس حتما باید این مسئله را زیر نظر داشته باشید.
بنابراین برای شناخت کامل تر فرد و پی بردن به عزت نفس او ببینیید که آیا به خودش احترام می گذارد و از نظر درونی احساس ارزشمندی می کند یا نه و در کل آیا به این باور رسیده است که وجودش بدون در نظر گرفتن خصوصیات ژنتیکی و فیزیکی و .. با ارزش است و با جهان هستی سازگار است.
۷- از منابع غیر مستقیم کمک بگیرید
در عین اینکه شما می توانید بسیاری از اطلاعات شخصی را که می خواهید با او ازدواج کنید از طریق معاشرت با خود و خانواده اش کشف کنید؛ راه های دیگری نیز برای شناخت کامل او وجود دارد که از جمله آنها می توان به مراجعه به دوستان، همسایگان، محل تحصیل و شغل و سایر مکان ها و افرادی اشاره کرد که او را می شناسند و یا مدت زمان زیادی با او در ارتباط بوده اند.
بنابراین شما می توانید خیلی از اطلاعات را با پرسش و صحبت کردن با افراد نزدیک او بدست بیاورید و موارد تازه ای را درباره نامزدتان کشف کنید. البته باید به این نکته هم دقت کنید که شاید نظر دیگران با نظر شما متفاوت باشد و به گفته ها ی آنها مانند یک دیدگاه بنگرید نه اینکه آن را به یقین تبدیل کنید چون گاها ویژگی هایی که شاید برای شما اصلا مهم نباشد به چشم یکی دیگر می آید و برعکس این قضیه هم احتمال دارد.
۸- میزان وابستگی او را درک کنید
در حال حاضر یکی از علل های شایع طلاق و جدایی در کشور ما همین مسئله وابستگی به خانواده یا پدر و مادر است یعنی بعضی از افراد که ازدواج می کنند به دلیل نداشتن استقلال و وابستگی شدید به خانواده پدری نمیتوانند با فردی دیگر زندگی کنند و از خانواده دور شوند و در نتیجه این افراد در زندگی مشترک دچار مشکل می شوند.
بنابراین باید نامزدتان را از این نظر محک بزنید و ببینید که آیا او به اندازه کافی به بلوغ عاطفی و فکری رسیده است که بتواند از والدین خود جدا شود و به شما تکیه کند پس باید ببینید که او چقدر و تا چه اندازه ای تحت کنترل پدر و مادر خود است و آیا شما جزو اولویت های او در زندگی هستید و یا همچنان فقط خانواده اش برایش در اولویت هستند. البته این مسائل نیز در دوران نامزدی تا حدی مشخص می شود.
۹- تکلیفتان را مشخص کنید
اگرچه دوران نامزدی دوران شیرینی است و هر دو طرف هیجانات زیادی دارند اما در عین این مسائل باید در مورد هر جنبه ای که ممکن است در آینده برایتان مشکل ساز باشد به طور شفاف صحبت کنید و به نتیجه برسید برای مثال اگر بحثی برای شما مهم است و در اولویت قرار دارد و نامزدتان با شوخی کردن به آن پایان می دهد را نباید نادیده بگیرید و لازم است بازهم روی آن تمرکز کنید تابه نتیجه می رسید مثلا اگر شما عزم جدی برای ادامه تحصیل دارید باید طرف مقابل به شما جواب قطعی بدهد که با این کار موافق است یا نه و چون این مسائل در زندگی مشترک و در آینده شما مانند یک روزنه ظهور می کند پس لازم است شناخت کامل نسب به آن پیدا کنید.