به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، میل جنسی بسیار بالا باعث می شود افراد به دنبال راه های کاهش میل جنسی خود بروند. این مشکل وقتی پررنگ تر می شود که یکی از زوجین دارای میل جنسی زیاد باشد، درحالی که دیگری شرایط لازم برای روابط جنسی را از لحاظ روحی یا جسمی نداشته باشد. میل جنسی یکی از غرایز طبیعی و نیاز ذاتی بشر است؛ با این حال افزایش بیش از حد آن در زنان و مردان متاهل یا مجرد باعث ایجاد مشکلات و دردسرهایی برای آن ها می شود.
چگونه می توان میل جنسی را کاهش داد؟
اگر میل جنسی بیش از حد بالایی دارید و این وضعیت بر زندگی شما تأثیر منفی گذاشته است، چند روش وجود دارد که می توانید با رعایت آنها میل جنسی خود را کاهش دهید، از جمله:
- داروهای آنافرودیزیک. این دارو ها می توانند میزان میل جنسی فرد را کاهش می دهند.
- قرص های مسکن. مسکن ها، غذاها یا داروهایی هستند که میزان میل جنسی را افزایش می دهند.
- رژیم غذایی. تحقیقات نشان می دهد که برخی تغییرات غذایی می توانند بر روی میل جنسی تأثیر بگذارند؛ اما بسیاری از این تغییرات رژیم غذایی که برای کاهش میل جنسی انجام می شود، ممکن است سلامت کلی را به خطر بیندازد.
در طول سال ها از انواع داروهای گیاهی به دلیل خاصیت آنافروزیزیا استفاده شده است، اما هیچ تحقیقی برای حمایت از استفاده این گیاهان انجام نشده است.
شواهدی وجود دارد که مصرف گیاه شیرین بیان، می تواند سطح تستوسترون را کاهش دهد، اما تحقیقات بیشتری برای بررسی میزان تأثیر و ایمنی آن باید انجام شود.
همچنین سویا هم با کاهش تستوسترون میل جنسی را در مردان کاهش می دهد؛ اما تحقیقات این را به اثبات نرسانده است وجود ندارد. دانشمندان نتوانسته اند نتایج قطعی بین سطح سویا و تستوسترون با میل جنسی را اثبات کنند.
اما برخی بررسی ها نشان داده زنانی که رژیم مدیترانه ای را رعایت می کنند کمترین میزان اختلال عملکرد جنسی را دارند. هیچ تحقیقی وجود ندارد که بتواند به طور قطعی ثابت کند که آیا این رژیم میل جنسی را بدون اینکه سلامتی را به خطر بیندازد، کاهش می دهد.
افرادی که دچار کمبودهای تغذیه ای هستند معمولا انگیزه های جنسی و تجربی کم دارند و دچار اختلال عملکرد جنسی می شوند. در صورت ایجاد هرگونه تغییر در تغذیه و اختلال عملکرد جنسی، به پزشک مراجعه کنید.
چه زمانی فرد در ارتباط با میل جنسی نیاز به روان درمانی دارد؟
اگر پزشک مطمئن شود که میل جنسی زیاد فرد دلیل جسمی ندارد، ممکن است توصیه کند که برای درمان به یک روان شناس مراجعه کند.
صحبت با یک درمانگر می تواند به فرد کمک کند دلایلی را که ممکن است باعث تحریک میل جنسی شود را شناسایی کرده و در یادگیری تکنیک های مدیریت و کنترل میل جنسی کمک کند.
جلسات درمانی می تواند به اشکال مختلفی، از جمله فردی، خانوادگی یا گروهی برگزار شود. فرد خودش می تواند تصمیم بگیرد با کدام مراحل راحت تر است.
- اگر در حال حاضر در یک رابطه هستید اما از رابطه جنسی خود راضی نیستید، این موضوع را با شریک زندگی خود در میان بگذارید تا به توافق متقابل برسید که چگونه رابطه جنسی برای هر دو نفر کاملاً راضی کننده است.
- اگر در حال حاضر در یک رابطه جنسی ندارید اما دوست دارید بعدا وارد رابطه شوید، حتما با شریک جنسی خود رو راست باشید و صریحا در مورد آنچه که از همدیگر انتظار دارید با همدیگر صحبت کنید.
دارو های کاهش دهنده میل جنسی
در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهایی را برای کاهش میل جنسی توصیه کند، از جمله:
- کورتیکواستروئیدها
- داروهای ضد افسردگی
- شیمی درمانی یا پرتودرمانی
- هورمون های سرطان پروستات
- استروئیدهای آنابولیک برای عضله سازی
اگر در حال حاضر دارو خاصی می خورید، با پزشک خود صحبت کنید تا ببیند آیا استفاده از داروهای تجویز شده بر میل جنسی تأثیر می گذارد.
کوکائین و متآمفتامین ها دو داروی غیر قانونی هستند که می توانند میل جنسی را افزایش دهند و کاهش مصرف آنها می تواند میل جنسی را کاهش دهد.
راهکارهای برقراری یک رابطه سالم جنسی
چه در یک رابطه طولانی مدت و چه کوتاه مدت عادی باشید، با همسرتان همکاری کنید تا رابطه جنسی برای هر دو رضایت بخش باشد.
قبل از رابطه جنسی به یک فعالیت آرامش بخش بپردازید. انجام موارد آرامش بخش در کنار هم مانند بیرون رفتن برای یک شام با همدیگر یا یک ماساژ آرام دادن کمک می کند تا روحیه خود را تنظیم کرده و احساس لحظه ای بهتری داشته باشید.
- خواسته های خود را اعلام کنید. برای همسرتان آنچه را که می خواهید روشن کنید تا هر دو با هم از این رابطه احساس رضایت داشته باشید.
- درباره مرزها صحبت کنید. اگر در اتاق خواب مواردی هست که با وجود آنها راحت نیستید، از قبل به همسرتان اطلاع دهید.
- از پرسیدن سوال نترسید. اگر مطمئن نیستید که همسرتان چه چیزی را می پسندد، هرگز از سوال کردن هراس نداشته باشید.
- با یک درمانگر رابطه جنسی صحبت کنید. یک درمانگر رابطه جنسی می تواند با روش های مختلف ارتباط نادرست یا احساس عدم رضایت در اتاق خواب را به دو طرف آموزش دهد.
در رابطه با کاهش میل جنسی چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟
لیبیدو یا شهوت تا زمانی که تأثیر منفی روی زندگی یا روابط نداشته باشد مسئله ای نیست. رفتار اجباری جنسی که گاهی اوقات اعتیاد به رابطه جنسی یا اختلال ابرجنسی نامیده می شود، به رفتار جنسی گفته می شود که زندگی را مختل می کند.
برخی از علائمی که نشان می دهد، ممکن است یک رفتار جنسی اجباری را تجربه کنید، عبارتند از:
- مشکل در حفظ روابط سالم
- تلاش ناموفق برای کاهش میل جنسی
- انجام رفتارهای جنسی که بر زندگی تأثیر منفی می گذارد.
- استفاده بیش از حد از رابطه جنسی به عنوان فرار از استرس یا مشکلات شخصی
- تکرار اصرارها یا تخیلاتی که بیش از کنترل احساس می شود.
- مشکلات مالی یا حقوقی و همچنین عواقب جدی دیگری که از رفتار جنسی فرد ناشی می شود.
برخی از سوالاتی که می توانید از خودتان پرسید تا رفتار جنسی اجباری خود را بهتر بشناسید، عبارتند از:
- آیا سعی دارید رفتار جنسی خود را پنهان کنید؟
- آیا رفتارهای جنسی شما باعث پریشانی تان می شود؟
- آیا رفتار جنسی تان به روابط آسیب می زند یا عواقب منفی دارد؟
- آیا احساس می کنید نمی توانید انگیزه های جنسی خود را مدیریت کنید؟
اگر به هر یک از این سوالات بله پاسخ داده اید، می توانید به دکتر خود مراجعه کنید. پزشک می تواند آزمایشاتی را برای تشخیص علت بالا بودن میزان بالای میل جنسی تجویز کند.
- اگر پزشک شک دارد که میل جنسی بالا توسط عوامل روانی ایجاد شده است، ممکن است توصیه کند که با یک درمانگر یا مشاور صحبت کنید.
- اگر احساس می کنید میل جنسی شما خیلی کم است، می توانید به پزشک مراجعه کنید. آنها به شما کمک می کنند تا مشخص شود که میل جنسی پایین به دلایل جسمی یا روانی ایجاد شده است.
2 سال پیش