همه ما در طول زندگیمان سفرهای متفاوتی را تجربه کرده ایم. گاه به سفری کوتاه و چند ساعته و گاه به سفری طولانی و چند روزه رفته ایم. یکی از مهم ترین دغدغه هایی که بسیاری از گردشگران را چند ساعت و گاه چند روز قبل از سفر، درگیر می کند، بستن چمدان است. اینکه از کدام چمدان استفاده کنیم یا کدام وسایل را برداریم و... ما را درگیر می کند.
همه ما با شنیدن نام سفر به یاد حمل کننده های باوفای لباس و وسایل شخصی مان افتاده و سریع به سراغ آنها رفته و جویای احوالشان می شویم تا مبادا گرد مدتی انبارنشینی بر آنها نشسته یا آسیبی دیده باشند و به این ترتیب از همراهی ما در سفر محروم شوند.زیرا در صورت بروز چنین اتفاقی ناچاریم قید حمل آسان و امن وسایل سفر را زده یا برای خرید یک نمونه جدید اقدام کنیم. اینجا است که اهمیت این کالا برایمان مشخص می شود.این کالای مسافرتی در حدی برای ما ایرانی ها که گویا زیاد اهل سفر گشت و گذار هستیم اهمیت دارد که جزو وسایل اصلی در خریدهای عروس به شمار می آید و معمولا عروس و داماد ها برای سفرهایی که در پیش دارند از میان نمونه و رنگ های گوناگون چمدان مدل هایی را انتخاب و خریداری می کنند.
باشد که زندگی پرسفری داشته باشند. این روزها هم با توجه به اینکه به فصل تابستان و آغاز سفرهای تابستانی نزدیک می شویم اکثرا سراغی از چمدان و ساک های سفری گرفته و از صحت و سلامت آنها اطمینان خاطر حاصل می کنیم. اما واقعا از برخی چمدان ها عمری گذشته است و باید برای خرید نمونه های جدیدی اقدام کنیم.
هنگام چمدان بستن باید به چه نکاتی توجه کرد؟
- از لباسهای سبک استفاده کنید.
- برای انتخاب لباس از قانون سه به یک استفاده کنید؛ به این معنی که برای هر شلوار یا دامن سه تکه لباس بالا تنه انتخاب کنید.
- برداشتن یک جفت کفش کتانی، یک جفت کفش غیر رسمی و یک جفت رسمی کفایت می کند.
- از لباس هایی که چروک نمی شوند استفاده کنید. لباس هایی از جنس نایلون یا پلی استر هستند کمتر چروک می شوند، اما اگر لباسی با الیاف طبیعی را ترجیح می دهید از لباسی های نخی یا پشمی را انتخاب کنید. لباس های طرح و نقش دار خط تا و چروک را روی خود کمتر نشان می دهند.
- لباس هایی که قابلیت تا کردن دارند را از لباس هایی که می توان لوله کرد جدا کنید. در صورتی که جنس لباسهایتان از پشم، نخ یا مشابه این هاست آن ها را لوله کنید؛ در غیر این صورت از روش تا کردن برای لباس هایی مثل کت و شلوار استفاده کنید.
- فضای چمدان را بهینه سازی کنید. لباس های ورزشی، مایو، لباس های حریر، لباس های کثیف و … را به صورت مجزا بسته بندی کنید و در آخر برای از بین بردن هوای بین وسایل آن ها را روی هم فشار دهید.
- از کیسه زباله برای جلوگیری از چروک شدن لباس ها استفاده کنید. بدین صورت که ته چمدان یک کیسه زباله پهن کنید. پس از اتمام بسته بندی کیسه زباله دیگری روی وسایل قرار دهید. لغزندگی سطح کیسه باعث جلوگیری از چروک شدن لباس ها می شود.
- از تمام زوایای چمدان استفاده کنید. به طور مثال کمربندهایتان را به صورت مارپیچی در اطراف چمدان قرار دهید یا از جوراب هایتان برای پر کردن کفش هایتان استفاده کنید.
- وسایل را مرتب بچینید. برای جلوگیری از سرنگونی و کج شدن چمدان، کفش ها و وسایل سنگین را ته چمدان قرار دهید؛ لباس ها را در لایه های بالاتر و در آخر وسایل شکستنی را بسته بندی کنید.
وسایل الکترونیکی کمتری با خود به سفر ببرید
این روزها بسیاری از مردم از کتاب های الکترونیکی به جای کتاب های کاغذی استفاده می کنند؛ ولی با این وجود باز هم حجم قابل توجهی از وسایل داخل چمدان را چیزهایی مثل تبلت، دوربین، لپ تاپ و غیره به خود اختصاص می دهند. برای جلوگیری از این اتفاق سعی کنید وسایل الکترونیکی خود را به یک یا دو قلم جنس محدود کنید.
برای بسیاری از مردم گوشی های هوشمند با صفحه بزرگ برای عکاسی، گشتن در اینترنت، گوش دادن به موسیقی، خواندن کتاب و کارهای دیگر کفایت می کند. همچنین سعی کنید قبل از سفر نرم افزهایی که در هنگام سفر به دردتان خواهد خورد را روی گوشی هوشمندتان نصب کنید.
لوازم آرایشی و بهداشتی کمتری بردارید
اگر در هتلی از سطح متوسط یا لوکس اقامت دارید نیازی به حمل موادی مانند شامپو، صابون و یا نرم کننده نخواهید داشت. در صورتی که تمایل دارید از وسایل خودتان استفاده کنید، حتی اگر از لوازم آرایشی مسافرتی استفاده کنید، باز هم این لوازم حجم زیادی از چمدان را اشغال می کنند.برای کمتر کردن حجم این وسایل بهتر است از لوازم آرایشی چند منظوره استفاده کنید. به طور مثال از مرطوب کننده های پوست که پاک کننده آرایش نیزهستند استفاده کنید. یا از شوینده هایی استفاده کنید، که علاوه بر شامپو، به عنوان بدن شوی و شوینده دستی لباس نیز می توان از آنها استفاده کرد.مراقبت از پوست از نکته ها مهم در هر سفر می باشد.
قسمت های حساس و شکننده چمدان
قبل از خرید ساک و چمدان مثل خرید ماشین، باید اجزای آن را به طور دقیق بررسی نمایید. به ویژه موارد پر استفاده که احتمال آسیب پذیری بیشتری را دارند؛ چرخ ها ،دستگیره و زیپ، بررسی درزها، دوخت و قسمت های سخت.
ساختار و دوام
یکی از دغدغه های هر مسافری خرید یک چمدان با دوام و راحت است. ۳ مورد کلی را باید همیشه مد نظر قرار دهید؛ قاب، پارچه و ضد آب بودن چمدان. اگر چمدان دارای یک قاب درونی است دقت کنید که جنس آن از فایبرگلاس باشد، زیرا بسیار سبک است و استقامت زیادی دارد. در مورد پارچه باید بگویم که پارچه های سبک و محکم مثل برزنت را برگزینید. ضد آب بودن جزء موارد بسیار مهم می باشد؛ به دنبال جنس های پارچه ای ضدآب مثل نانو باشید.
نمای ظاهری
به چمدان های سیاه نه بگویید. طراحی چمدان ها به یک هنر پویا تبدیل شده و هر روز شاهد طرح های باور نکردنی و زیبا در این صنعت می باشیم. مردم به چمدان دست شما توجه می کنند؛ چه کسی می داند شاید شما به دلیل ظاهرتان خدمات بهتری از کارمند هتل و یا شرکت هواپیمایی دریافت کنید.
برخی از برند های چمدان به علت کیفیت و استحکامشان شهرت یافته اند. برند Briggs و Riley دارای ضمانت مدام العمر به صورت رایگان می باشند. Tumi دارای ۵ سال ضمانت است. TravelPro و Victorinox (تعداد محدودی از مجموعه هایشان) هر دو گارانتی مادام العمر دارند. بسیاری از ضمانت نامه ها نقص های مرتبط با مواد و ساختار را تضمین می کنند. در انتخاب خود بسیار دقت فرمایید و روی طول مدت ضمانت نامه خیلی حساب نکنید چون یک چمدان بدون مشکل به خودی خود چندین سال عمر می کند و لزومی به مراجعه ماهیانه برای تعمیر نخواهد داشت.